#Elections2016: Super Trumpday

Trump ligt nog steeds op koers om de Republikeinse kandidaat in de daadwerkelijke verkiezingen te worden, een veel te late frontale aanval van lichtgewicht en mislukt senator Rubio ten spijt.

De titelkoers van Trump levert nogal wat opmerkelijke momenten op. Matt Taibbi van Rolling Stone schreef er eerder dit geweldige stuk over. De conclusie was helder genoeg: het Trump-fenomeen is echt. Dat kan na Super Trumpday niemand nog ontkennen. De vraag blijft alleen wel hoe dat in vredesnaam kan.

Super Tuesday is, volgens conventionele wijsheid, de belangrijkste dag uit de voorverkiezingen voor het Amerikaanse presidentschap. Dit jaar mochten de inwoners van Alabama, Arkansas, Colorado, Georgia, Massachusetts, Minnesota, Oklahoma, Tennessee, Texas, Vermont, Virginia, Alaska, North Dakota, en Wyoming hun stem uitbrengen op een Republikeinse kandidaat. In een aantal van deze staten was het stemmen beperkt tot leden van de Republikeinse partij, maar verdere uitleg over caucuses zal ik u besparen.

een grap over de grootte van Trump’s handen

Zoals verwacht ging Donald Trump met de meeste staten en stemmen aan de haal. Van de tien staten waarvan de uitslag al bekend is, won hij er zeven. Ted Cruz volgde op de voet met drie – inclusief zijn thuisstaat Texas. Marco Rubio won één staat.

Trump is dus echt. Maar misschien moet die constatering eerst even verantwoord worden. Gelukkig is deze Election Cycle zo rijk aan krankzinnige voorbeelden dat dat geen moeilijke opgave is. Ik presenteer u daarom deze – niet fictieve! – headline van de respectabele nieuwsorganisatie ABC: “Trump doubles down on hand size”. 

Voor de mensen die in een gelukzalig onwetende toestand verkeren: Marco Rubio maakte onlangs in een stump speech een grap over de grootte van Trump’s handen en impliceerde daarmee dat Trump een kleine piemel heeft.

Donald zou Donald niet zijn als hij dat over zijn kant zou laten gaan. Daarom verklaarde hij live op televisie, tijdens het elfde Republikeinse debat in Detroit op 3 maart, dat hij enorme handen heeft en dat de rest ook in orde is. Dit is, helaas, echt gebeurd. Blijkbaar wilde Trump daarna zeker weten dat de kiezer echt niet aan de grootte van zijn goedheiligman zou blijven twijfelen en heeft hij in Michigan andermaal zijn handen tentoongesteld.

Normaliter zou een kandidaat dan op z’n minst weggehoond worden. Zo niet onze Donald. Taibbi verklaart dat aan de hand van grofweg twee argumenten. Enerzijds heeft Trump het ritueel van het verkiezen van een president tot in de vingertoppen geperfectioneerd. Hoewel het presidentschap een uiterst serieuze aangelegenheid is, zijn de verkiezingen dat al jaren niet meer. Die gaan om media-aandacht en het raken van mensen, op wat voor manier dan ook. Trump begrijpt dat als geen ander, die weet hoe je iets moet verkopen. In dit geval is hij zelf het product.

de perfecte outsider op het juiste moment

Anderzijds was de Republikeinse partij al jaren een enorme teringzooi. Na Dubya en zijn Evangelicals dienden zich in 2008 en 2012 geen serieuze alternatieven aan. John McCain leek een geriatrische bejaarde naast Barack Obama, Mitt Romney kreeg ervan langs in een cartoon van Mr. Burns uit The Simpsons, omdat hij alle andere miljonairs een slechte naam bezorgde.

Taibbi wijst er terecht op dat de kiezer die zich al jaren genegeerd voelt nu een spreekbuis heeft die de juiste dingen roept en nog wint ook. Dat Trump geen zogenaamd echte conservatief is doet dan meer niet ter zake, wat de boze Republikeinse partijbazen ook mogen roepen.

Trump spreekt mensen aan en scoort daarom. Hij is de perfecte outsider op het juiste moment en tenzij hij neergeschoten wordt of een koe verkracht of zoiets wordt hij gewoon de Republikeinse kandidaat. Hoera.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Bij verkiezingen in de Verenigde Staten van America, moet je wel steeds door alle show en spektakel heen
kijken. En je kunt er ook de humor van inzien.
Wat een echt gevaarlijk verschijnsel is, is het manipulerende gebruik van “social media” – om mensen in hun
eigen wereldje, te bestoken !!!

Ik ga voor Donald Trump. Hij denkt in praktische, grote lijnen; en is oplossings-gericht.
Overigens: Marco Rubio heeft veel goede standpunten. [ Is vice president iets voor hem ? ]
Maar, ik denk dat Trump gezond slim is, en een standvastige persoonlijkheid heeft. Met een uitgebreid team
van helder denkende, dappere deskundigen, kan Trump een belangrijk President worden; een nieuwe
Ronald Reagan; een man die we hard nodig hebben.

VarAway
VarAway
7 jaren geleden

Dank GJH voor uw uitstekende stukkie.
Ik heb ook genoten, werkelijk GENOTEN van het originele Rolling Stone verhaal.
Eindelijk eens een eerlijk analyse, zonder frutsels en franje, over het ” fenomeen ”
The Donald.
Leuk gevonden dat nieuwe woord: Trumpdozer!
Ik kan me nu al verkneukelen hoe de MSM en die hoernalistjes op hun plaats
worden gezet tijdens de WH press conferences ( achterin ) en waarschijnlijk nooit
of zelden worden uitgenodigd hun vragen te stellen. LOL.

Trump de Rep. Candidaat zal de enige persoon zijn welke in staat is Hilbillary te
verslaan, nee beter nog, he will wipe the floor with Hillary the Witch.
Einde gerechtigheid voor de families der Benghazi doden.
Gevangenis voor Hillary en haar emails + more.
Aanpakken Big Pharma en Health Ins.
Bouw die Trump Wall.
Belast die Autofabrieken die nu outsorcen in Mex. Die werknemers in de Zuidelijke
Staten der US zijn echt niet veel duurder dan de Mexikanen.

We zullen zien,,zei de blinde.

Prettig Weekend.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x