Na Zwarte Vrijdag in Parijs

De zwartheid van de terreuraanslagen in Parijs staat niet alleen voor de verschrikking, de dood, de angst en het verdriet om zoveel onschuldige slachtoffers. De zwartheid staat evenzeer voor de uitzichtloosheid bij de bestrijding van islamitische terreur op Europese bodem. Zolang onze politici, intellectuelen en bestuurders nog in overwegende mate om de hete brij heendraaien, is er nog geen begin van een oplossing mogelijk.

Maar voor de politiek-correcte klasse is dit draaien de enige optie, want je zal maar xenofobisch of racistisch overkomen, je zal extreem-rechts of Wilders maar in de kaart spelen. Dus maakt men omtrekkende bewegingen en heeft het over mislukte integratie, het uitzichtsloze leven in ellendige buitenwijken, identificatie met Palestijnen in Israël (ja, echt waar!) en discriminatie. En dat alles in combinatie met de inval in Irak, de grenzen van Picot-Sykes en nog veel meer. Conclusie: al dat bloedvergieten in naam van Allah hebben we eigenlijk aan onszelf te danken.

want je zal maar xenofobisch of racistisch overkomen of Wilders in de kaart spelen

Al die analyses, al het berouw om het verleden, al het valse schuldbesef en al het intellectualistische gewauwel zijn slechts omtrekkende bewegingen om maar niet te hoeven doen wat gedaan moet worden. Het beest in de bek kijken en benoemen wat je ziet: de islam. De islam, die im Grunde een agressieve, intolerante ideologie is. De islam, die een te groot deel van haar aanhangers keer op keer inspireert tot scrupuleloze, gewelddadige acties tegen ongelovigen en dus ook het Westen.

Politici van links, midden en rechts struikelen over elkaar heen om de woorden ‘islam’ en ‘moslim’ in combinatie met het woord ’terreur’ maar niet te gebruiken. De islamitische inspiratiebron van terreur en geweld tegen ongelovigen wordt weggedefiniëerd, weggemoffeld. Uit onwetendheid, uit naïviteit, uit lafheid.

Het leidt ertoe dat het belang van de dagelijkse veiligheid van burgers ondergeschikt wordt gemaakt aan het niet willen discrimineren of stigmatiseren van een religie en haar aanhangers. Dit zogenaamd verheven morele uitgangspunt is in de psyche van de meeste politici en beleidsmakers ingegroeid en slaat elke effectieve, redelijke aanpak van islamitisch terrorisme dood, voordat hij daadwerkelijk kan beginnen.

In die kringen helpen dialoog en rationele discussie niet om mensen op andere gedachten te brengen

In de praktijk betekent dit dat de overheid machteloos staat. Wat hebben wij eraan om achteraf te horen dat terroristen als Mohammed B., maar ook de daders van aanslagen in Kopenhagen, Londen en eerder al dit jaar in Parijs “in beeld waren bij de veiligheidsdiensten”? Daar krijgen wij de doden, noch ons gevoel van veiligheid mee terug.

Wat er moet gebeuren is evident: laat de potentiële islamterrorist zien dat het menens is. Stel kracht tegenover kracht. In die kringen helpen dialoog en rationele discussie niet om mensen op andere gedachten te brengen, evenmin als een beroep op algemene humanitaire en grondwettelijke waarden. Dat zijn geen ijkpunten voor de geradicaliseerde jihadi.

Moslimterroristen handelen uit een onwrikbaar geloof in de superioriteit van de islam en gebruiken dat als legitimatie van al het geweld dat wordt ingezet om de ongelovigen te onderwerpen of te vernietigen. Het enige dat ze daarvan kan weerhouden is fysieke confrontatie met de overheid. We kunnen in dat opzicht veel leren van een land dat al decennia te kampen heeft met vehement islamterrorisme.

een enorme afname van terroristische aanslagen op plekken waar veel mensen samenkomen

Israël hanteert het principe dat (potentiële) terroristen moeten weten dat hun daden en acties nauwlettend worden gevolgd en dat bij de eerste stappen op het slechte pad keihard wordt opgetreden. Daarbij wordt een aantal verschillende instrumenten ingezet.

Als eerste is dat zichtbare aanwezigheid van bewapende politie en veiligheidsdiensten in de publieke ruimte. Alle winkelcentra, restaurants, stations, bioscopen en theaters worden door hen bewaakt. Elke bezoeker wordt fysiek gecontroleerd bij binnenkomst. In probleemwijken wordt intensief gepatrouilleerd. Het resultaat: een enorme afname van terroristische aanslagen op soft targets, plekken waar veel mensen samenkomen.

Als tweede noemen we hier verregaande infiltratie van politie en veiligheidsdiensten in kringen van radicale moslims door inzet van undercoveragenten en gebruik van geavanceerde afluistertechnieken. Verdachten worden vroegtijdig gesignaleerd en opgepakt voor verhoor en nader onderzoek. Ze moeten er van uitgaan dat al hun bewegingen worden gevolgd en bekend zijn bij de politie.

Het derde instrument is een zware bewaking van de landsgrenzen. Iedereen die het land in wil, wordt gescreend en bij twijfel uitvoerig verhoord over zijn of haar bedoelingen en zo nodig gearresteerd of teruggestuurd.

radicaliseren islamitische jongeren in de krachtwijken en sturen burgemeesters hun politie op cursus bij salafistische moskeeën

Het valt niet te verwachten dat een dermate rigoureuze aanpak in onze Nederlandse consensus- en wegkijkcultuur een kans van slagen heeft. Al gauw komt bij politici het spookbeeld van de politiestaat om de hoek kijken en de angst om van islamofobie te worden beschuldigd. Bovendien weten we sinds de oproep van Merkel maar al te goed dat de bewaking van de Europese grenzen niets voorstelt.

Deze Zwarte Vrijdag werpt zijn schaduw ver vooruit, want nog steeds komen jihadi’s ongehinderd ons land binnen, radicaliseren islamitische jongeren in de krachtwijken en sturen burgemeesters hun politie op cursus bij salafistische moskeeën. En de policor goegemeente wijst zelfhatend op de sociaal-economische achterstandspositie van moslims die tot gevoelens van onvrede leidt.

In plaats van ècht door te pakken, houden we het liever bij pappen en nathouden en de schone schijn van daadkrachtig optreden. Rutte vraagt de politie wat beter op te letten, mompelt wat over veiligheidsmaatregelen waar hij niets over kan zeggen en gaat vervolgens over tot de orde van de dag. In de ijdele hoop dat Nederland de dans ontspringt.

Over de auteur

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
janstemerdink
7 jaren geleden

Frankrijk telt zo’n 200 teruggekeerde Syrië-gangers. Ze hadden toch op z’n minst die 200 tegen kunnen houden.
Eens met deze analyse, het is al zo vaak geschreven. Maar ze zullen Wilders en Le Pen nooit gelijk geven, zie https://janstemerdink.wordpress.com/2015/11/15/krijgt-wilders-gelijk-van-wie/

a. melse
7 jaren geleden

beste Maya Mischker en Asher,

Vlijmscherpe analyse, valt geen spelt tussen de krijgen. Ik voel mij vaak machteloos met onze `regering`. Dan stuur ik mails naar 2e kamer en regering met een inhoud die veel lijkt op de inhoud van dit stuk. Wij moeten als volk er bij de de politici en mean stream media op blijven hameren dat hun instelling / optiek moet gaan veranderen. Dat er nu eens eindelijke een open transparante en maatschappelijk brede (dus ook op scholen) discussie op gang moet komen over religie in het algemeen en over de islam (religie / idiologie) in het bijzonder. Laat iedereen zijn verhaal doen, kom met onafhankelijk onderzoek en noem alles bij de naam. Geen gedraai meer om de hete pap, maar gaan tot de kern incl. het benoemen van alle beestachtige barbaarse wandaden van IS en overige extremistische islam aanhangers. Iedereen kan de politiek benaderen: zoek op google naar : `leden 2e kamer` en je vind er alle e-mail adressen. BLIJF die mensen bestoken en mailen, wijs ze op hun verantwoordelijk voor de komende generaties en ook op dit catastrofale wegkijk en policor gedrag!

likoednederland
likoednederland
7 jaren geleden

Ga eens inzien dat het Israel-bashen door Europa de moslimextremisten niet tevreden stelt – maar juist aanmoedigt.

D. G. Neree
D. G. Neree
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  likoednederland

Hear hear!!

Petrossa
7 jaren geleden

sinds ik nu zo’n 20 jaar in zuid frankrijk woon hoor ik niets anders dan ‘first hand accounts’ van fransen met negatieve ervaringen met gelovigen van de islamitische overtuiging. Voor hen is dit gewoon een bevestiging van wat ze al wisten. Uit ervaring. Men stemt niet massaal FN omdat ze zo’n fijn programma hebben maar omdat dat de enige partij is die huns insziens opkomt voor hun levenswijze.

Om te paraphraseren: It’s the ideology stupid.

Tuurlijk zijn er een deel van de islamitische cultuur die zich verzetten tegen de doctrine. Maar aanzichtelijk is dat de minderheid.

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x