OchtendHumeur: Links vindt antisemitisme op school OK

Van linkse partijen moet je het niet hebben als het om bestrijding van Jodenhaat gaat. Dan halen ze hun schouders op en kijken toe vanaf de zijlijn. Die conclusie kan je trekken na de stemming over de Onderwijsbegroting voor 2016.

PvdA, GroenLinks en de SP stemden als enige partijen tegen een volstrekt redelijke motie van Joram van Klaveren (groep Bontes/Van Klaveren) om iets te doen tegen het toenemend antisemitisme onder Turkse en Marokkaanse leerlingen en aan anti-Israëlisch (lees: antisemitisch) onderwijsmateriaal. De motie werd overigens aangenomen.

een aanstaand docent maatschappijleer die verkondigde dat ISIS een joods complot is

Van Klaveren snapt niets van de houding van de linkse partijen. Tegenover OpinieZ zei hij: “De linkse partijen gaven in het debat aan dat er in het onderwijs al genoeg aandacht wordt besteed aan antisemitisme. Ik gaf daarop de reactie dat dit juist het punt is dat mij zorgen baart. Er was recent een aanstaand docent maatschappijleer die verkondigde dat ISIS een joods complot is. Twintig procent van de geschiedenisdocenten in de Randstad durft de Holocaust niet te bespreken in verband met agressieve Turkse en Marokkaanse leerlingen. De AIVD stelde in 2004 al dat antisemitisme in het onderwijs voornamelijk groeit onder islamitische scholieren. Dat probleem is helaas niet minder geworden.”

Het is niet de eerste keer dat PvdA, GroenLinks en de SP wegkijken als antisemitisme in het parlement ter sprake komt. Van Klaveren: “Enkele weken geleden stemden ze ook tegen mijn motie om hulporganisaties die antisemitisme propageren en jodenhaat uitdragen niet langer te subsidiëren. Die motie is gelukkig wel aangenomen. Het zegt dat links blijkbaar antisemitisme niet zo belangrijk vindt. Ze maken het op deze manier ook salonfähig.”

Linkse politici willen dus niks doen aan antisemitisme. Ik hoef niet lang na te denken waarom: ze zijn bang hun islamitische achterban tegen zich in te nemen. Voor de vorm willen ze antisemitisme nog wel gratuit afwijzen, maar het echte probleem is natuurlijk de ‘islamofobie’. Je moet tenslotte creatief zijn in de strijd om de kiezersgunst. Dan hebben de Joden maar pech, zoveel zijn het er niet.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Joram van Klaveren kann die Haltung der Sozialdemokraten und Grünen nicht verstehen, so seine Antwort auf Nachfrage (OpiniZ). […]

Scheerzeep NU
Scheerzeep NU
7 jaren geleden

Het historisch materialisme van de Linkse Partijen staat haaks op de leer dat Allah de menselijke geschiedenis stuurt. Wat een slag in het gezicht van de Islam dat de Joden in 1948 Israël als eigen staat hebben gesticht. God verkiest Jeruzalem. Dat is zowel een struikelblok voor Links als voor de Islam.

likoednederland
likoednederland
7 jaren geleden

GroenLinks bleek eerder voorstander van het blijven betalen van megasalarissen en bonussen aan Palestijnse Jodenmoordenaars met Nederlands belastinggeld:
http://likud.nl/2013/12/moetie-tegen-nederlandse-steunverlening-aan-palestijnse-misdrijven/

theko d smit
theko d smit
7 jaren geleden

gefeliciteerd dat jou de ogen geopend zijn

Ad de Pree
Ad de Pree
7 jaren geleden

Ik was lid van de SP. Heb mijn lidmaatschap stopgezet omdat tijdens een vergadering bleek, hoe antisemitisme bij de SP leeft. Zij waren er trots op om complimenten van Hamas te ontvangen in zake hun standpunt tegen Israël.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

Guardiacivil
7 jaren geleden

Te beginnen met docenten te ontslaan die deze gang van zaken promoten of doceren. En bij screening beter opletten, dit is duidelijk voor alle schoolbesturen en uni,s

tjonge
tjonge
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Guardiacivil

is het paard achter de wagen spannen !
.
is maar 1 oplossing, te beginnen met verbieden islam en alles daar aan gerelateerd verwijderen uit nederland/europa, (moslims krijgen de keuze, stoppen met islam en aanpassen of vertrekken).
.
DAT zal de enige oplossing zijn !

joga
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  tjonge

Volledig eens met tjonge. Bij indiensttreding e.e.a. op papier zetten en laten ondertekenen voor akkoord.

Guardiacivil
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  tjonge

Dit lukt niet direct, zal eersrt dit kabinet moeten vallen daarna kan de wet aangepast worden om nieuwe visie toe te passen.

Guardiacivil
7 jaren geleden

Afvallige moslims zullen door hun eigen broeders worden gekeeld, ze zijn niets ontziend en medogenloos, dus hier zijn ze ook niet veilig evengoed de Christenen en andersgelovigen. Nederland wordt Wakker en sta op om deze invasie te doen stoppen.

CoolPete
CoolPete
7 jaren geleden

Heel goede motie van Van Klaveren!

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x