OchtendHumeur: Kindhuwelijken mogen nog steeds!

Gad. Ver. Damme.
Het moreel gehalte van onze parlementaire democratie heeft gisteren een nieuw dieptepunt bereikt. Een motie van de CDA-er Oskam om reeds bestaande (in islamitische landen gesloten) kindhuwelijken in Nederland nietig te verklaren werd verworpen. Door PvdA, VVD, GroenLinks en de twee Turkse weglopers uit de PvdA.

De coalitiepartijen steunen daarmee braaf het advies van staatssecretaris Dijkhoff. Met veel omhaal van woorden kwam het er op neer dat hij vindt dat hij binnen de wet niks kan doen.

En het verhaal wordt nog veel erger. Want de onlangs in de Eerste Kamer aangenomen wet tegen kindhuwelijken (die alleen voor nieuwe gevallen geldt) kan voorlopig niet in werking treden. Omdat die wet “referendabel” is. Eerst mag men gedurende een maand een verzoek indienen om over de wet een referendum te houden.

De netto oogst van de hele heisa rondom kindhuwelijken is dus nul komma nul

De netto oogst van de hele heisa rondom kindhuwelijken is dus nul komma nul. Kindhuwelijken blijven voorlopig erkend in Nederland. De bestaande gevallen zijn gelegaliseerd. Aan nieuwe gevallen doen we voorlopig niks, omdat er misschien een referendum over komt.

Dat is dus de actuele stand van zaken in onze parlementaire democratie. Een islamitische pedoseksuele praktijk blijft tot nader orde volkomen legaal. Het enige dat ik nu zeker weet, is dat de Sharia wat kindhuwelijken betreft voorrang heeft boven het Nederlandse rechtsstelsel.
Met dank aan onze PvdA-VVD-coalitie en aan GroenLinks.

Nederland is daarmee weer een stapje verder gekomen op het pad van zelfislamisering. Heeft iemand mijn teiltje gezien?

UPDATE: Een motie Azmani-Kuiken werd wel Kamerbreed aangenomen. Daarin wordt de regering opgeroepen de zaak van de kindhuwelijken te monitoren tot de inwerkingtreding van de wet tegen kindhuwelijken en nieuwe kindhuwelijken te voorkomen. Ook op basis van die motie kan niets worden gedaan aan de al bestaande gevallen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Link> Kindhuwelijken mogen nog steeds […]

Ron
Ron
7 jaren geleden

Is het niet zo dat, al zou het kabinet maximaal streng ingrijpen (voor al bestaande en nog te sluiten kindhuwelijken), islamieten heel simpel thuis of bij een imam een kindhuwelijk kunnen sluiten, op basis van sharia-wetgeving, die zij veel belangrijker vinden dan Nederlandse wetgeving..?

Peter van Dijken
7 jaren geleden

In plaats van het aannemen van een motie over een wet die niet per direct geïmplementeerd kan worden is er een motie aangenomen die onmiddellijk de mogelijkheid biedt om deze kinderen te beschermen.

Daadwerkelijke bescherming van het kind is mij meer waard dan een nutteloze wet voor de bühne waar kinderen niet mee geholpen zijn.

Zo denkt de Tweede Kamer er overigens ook over. Vandaar dat deze motie unaniem is aangenomen.

Peter van Dijken
7 jaren geleden

De waarheid is wat weerbarstiger dan deze framing.

Gisteren is UNANIEM door de Kamer een realistischer wetsvoorstel aangaande kindbruidjes aangenomen. Dus ook door het CDA, de PVV, de SP etc etc.

Een wet die kindbruidjes per direct en de facto beschermt tegen gedwongen huwelijken. En daarom is de – slechts symbolische – motie van het CDA weggestemd.

Peter van Dijken
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher Ben-Avraham

Klopt, en deze unaniem aangenomen motie beschermt kindbruidjes tegen bestaande huwelijken. Dus niet alleen symboolpolitiek maar daadwerkelijke hulp aan deze kinderen.

bartsnel
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Dijken

Peter, dat klinkt goed. Toch is het lastig hierover iets terug te vinden op internet. Heb je meer informatie over dat wetsvoorstel?

Jessica
7 jaren geleden

Goed om te weten.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen