OchtendHumeur: Monique van Hoogstraten’s gekwelde activisme

Met de golf van Palestijnse terreur tegen Israëlische burgers  van de laatste week krijgen we NOS-, Parool- en Trouw-correspondent Monique van Hoogstraten weer regelmatig te zien, te horen en te lezen. En dan val ik steeds uit mijn stoel van verbazing. Want Monique leeft in een andere werkelijkheid.

Monique heeft het nooit over de constante, 24/7 haatzaaierij en oproepen van Palestijnse leiders tot geweld tegen Israël en tegen Joden. Monique verzwijgt uitspraken van president Abbas op de Palestijnse televisie waarin hij aanzet tot bloedvergieten in de straten van Jeruzalem. Monique negeert de recente speech van diezelfde Abbas voor de Verenigde Naties waarin hij zo ongeveer de oorlog verklaarde aan Israël.

Monique hoor je niet over de meer dan 400 Palestijnse terreuraanslagen van de afgelopen week met messen, schroevendraaiers en autobommen op willekeurige Israëlische burgers. Monique besteedt geen aandacht aan het hysterische gejuich in de Palestijnse media over die terreurdaden.
 

Monique ziet vooral zielige, onderdrukte en vreedzame Palestijnen en wrede, massaal geweld gebruikende Israëlische troepen

 
Monique laat zich bij voorkeur filmen tegen de achtergrond van Israëlische soldaten die traangas gebruiken tegen Palestijnse demonstranten. Monique vertelt dan met een gekweld gezicht over het buitensporige geweld tegen (niet van!) de Palestijnen.

Monique ziet vooral zielige, onderdrukte en vreedzame Palestijnen en wrede, massaal geweld gebruikende Israëlische troepen. En als zij bij hoge uitzondering over een Palestijnse geweldsdaad spreekt, dan downplayt zij die gewoonlijk in vage bewoordingen tot een incident. En voegt er op zijn best aan toe dat het geweld van beide zijden komt.

Monique van Hoogstraten is geen journalist. Monique is een pro-Palestijnse activist die een hekel aan Israël heeft. Het land dat al haar al jaren gastvrij onderdak biedt. Het land waar zij ongehinderd door perscensuur in alle vrijheid haar activisme kan bedrijven.

Voortaan zet ik het geluid uit zo gauw ik haar stem hoor. Dat is dan weer mijn vrijheid.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] enkele dubieuze reportages in het NOS-journaal of een schimmig krantenartikel merkt u meestal niet veel van bevooroordeelde […]

ludotausch
7 jaren geleden

Tja, dat vrouwke heeft zich zelf te kwetsbaar opgesteld. And is going down…

Jaap
Jaap
7 jaren geleden

Ze is een verschrikkelijk voorbeeld van selectieve journalistiek!

Fredie
7 jaren geleden

Ik ben het hier mee eens. Viel mij de laatste tijd op dat zij het wel heel erg met de Palestijnen te doen had!

trackback

[…] OchtendHumeur: Monique van Hoogstraten's gekwelde activisme […]

henoch2012
7 jaren geleden

Goed gezegd! Dat is de waarheid! Shalom!

Margje Vervloet
Margje Vervloet
7 jaren geleden

Jullie moeten dit sturen(ook) naar Monique zelf. Laat ze het commentaar maar horen! En tevens bidden, voor al die ‘blinde’ mensen die het niet willen en kunnen zien.

sammy
sammy
7 jaren geleden

Monique word gewoon geregisseerd door de linkse media die al geruime tijd met 1 mond spreekt geen enkele kritische nood. ongelofelijk massa misleiding massa corruptie massa indoctrinatie massa criminaliteit massa immigratie en ga zo maar door wat een zooitje

trackback

[…] Lees verder>>> […]

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x