AvondHumeur: Wilders en Kafka

Het meest bizarre moment tijdens de algemene politieke beschouwingen was toen Geert Wilders zei dat hij in de eerste plaats opkomt voor zijn eigen volk. Gejoel, geroffel en hoongelach waren zijn deel. Laten we eens goed analyseren wat hier is gebeurd.

Kamerleden lachen een volksvertegenwoordiger uit die zegt dat hij opkomt voor zijn eigen volk. Omdat hij doet wat hij staatsrechtelijk geacht wordt te doen, namelijk de mensen te vertegenwoordigen die hem tot kamerlid hebben gekozen.

Zo bizar had zelfs Kafka het niet kunnen verzinnen

Kamerleden worden uitsluitend door Nederlanders gekozen. En een kamerlid wordt door zijn collega-kamerleden weggehoond als hij verklaart op te komen voor Nederlanders. Als je de logica van deze redenering doortrekt, wordt het pas echt bizar.

Het nieuwe politiek-correcte credo is blijkbaar dat je als Nederlandse gekozen volksvertegenwoordiger niet mag opkomen voor de belangen van Nederlandse burgers die jou hebben gekozen. Want het gaat het er om dat je opkomt voor niet-Nederlanders.

Zo bizar had zelfs Kafka het niet kunnen verzinnen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
19 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
olivier
olivier
8 jaren geleden

De schaapachtige lachebekjes kennen de bijbel niet!

TITUS 2:9 zegt: “Vermaan den dienstknechten, dat zij hun eigen heren onderdanig zijn, dat zij in alles welbehagelijk zijn, niet tegensprekende.”

De “dienstknechten”, dat zijn de leden van de Tweede Kamer, de “eigen heren”, dat zijn hun kiezers c.q. het Nederlandse volk.

tobias
tobias
8 jaren geleden

Mensen moesten lachen omdat christelijke waarden er juist van uitgaat dat je mensen in nood helpt, je deur openzet voor een vreemdeling of zelfs je vijand. Altijd je andere wang tonen en je bezit weg te geven. “Eigen volk eerst” heeft jezus nooit gezegd en is meer een waarde die ik hecht aan islam.

idiots.

Gruben
Gruben
8 jaren geleden

Ja wat dom is die Wilders hè. Hij weet niet eens wat ‘christelijke waarde’ betekent. Hahaha gier brul. Wat een domme man. Lekker samen uitlachen met z’n allen.

Dennis
Dennis
8 jaren geleden

Als Wilders zegt op te komen voor zijn kiezers blijft hij binnen zijn mandaat.
Maar als zovele populisten meent Wilders te kunnen spreken namens het hele volk en dit is inderdaad lachwekkend.
En dit heeft met Kafka al helemaal niets te maken behalve dat het welk leuk staat in de kop.

Erik
Erik
8 jaren geleden

Zo Asher jij durft, ben je niet bang om nu weggezet te worden als xenofobe ultra-rechtse NSB’er ?

Bassie
Bassie
8 jaren geleden

Misschien moet degene die dit flutstukje heeft geschreven de volgende keer wat beter opletten en niet de zaken verdraaien. De heer Wilders werd inderdaad uitgelachen, maar niet omdat hij zegt op te komen voor de eigen bevolking. De heer Van der Staaij (SGP) vroeg wat de Joods-Christelijke waarden en normen waar Wilders zo de mond van vol heeft voor hem eigenlijk betekenden. Daarop antwoorde Wilders na enig nadenken:”Opkomen voor je eigen volk”. Tja, dat is inderdaad volkomen lachwekkend. Het valt me nog mee dat de overige parlementariers niet hikkend van het lachen uit hun stoelen rolden.

Alexander
Alexander
8 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bassie

Eert uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land, dat u de HEERE uw God geeft., is toch een christelijke waarde? Oftewel heb respect voor uw ouderen, de generatie die de weg voor uw geplaveid heeft. De bijbel is zo’n gevarieerd, gemêleerd, boekwerk waar van alles uit te halen valt of niet? Je kunt stellen dat door datgene te koesteren en te beschermen wat uw volk heeft voortgebracht u den Heeren eert, niet? Nog zo’n één voor SGP mensen; Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste. Zoek de waarheid in uw naaste. Spreekt Wilders hier niet een ongemakkelijke waarheid uit? Wanneer men dus probeert om via slinkse wijze iemand in discrediet te brengen en dus een valse getuigenis aflegt, beledigd deze persoon niet een der tien geboden? Natuurlijk, wanneer we compleet christelijk correct zouden moeten zijn dan hadden we de wereld uitgenodigd en onszelf 100% weggecijferd niet? Maar de logica hierin kan in de reële wereld niet overeind gehouden worden. Dat zou grenzen aan suicidaal fatalisme. Iets waar Wilders mijns inzien juist voor waarschuwt. Geef het niet zomaar allemaal weg. Kijk ook eens naar de risico’s nu en in de nabije toekomst, voor deze welhaast bijbelse Exodus, die langzaam maar zeker op gang lijkt te komen.

tobias
tobias
8 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alexander

Heb respect voor papa en mama > eigen volk eerst.

Aparte redenering.

Deut 22:28 vertelt ons trouwens dat een verkrachter met zijn slachtoffer moet trouwen en Deut 25:11 dat je de hand moet afhakken als een vrouw haar man helpt in gevecht.

Maar wel mooi dat jij boven de HEEREN kan bepalen welke christelijke waarden wel en niet van toepassing zijn.

daan
daan
8 jaren geleden

Hi vriend,

Misschien moet je nog eens gaan kijken. Gert zegt niet dat hij opkomt voor eigen volk, maar dat dat een christelijke waarde is, wat natuurlijk onzin is, vandaar het gehoon.

frennie
frennie
8 jaren geleden

Alle ezels hebben een staart mar niet zit er aan elke staart een ezel.

Malek Ramadan
Malek Ramadan
8 jaren geleden

Of de andere gekozen volksvertegenwoordigers waren het niet eens met de manier waarop Wilders besloot zijn achterban te vertegenwoordigen en vonden zijn mening ridicuul, waarop ze besloten hun achterban te doen spreken: door hem uit te lachen. Niets Kafkaesks, slechts democratie.

panteni
panteni
8 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Malek Ramadan

Ja dat ging ook goed met Pim Fortuyn… Je begrijpt toch dat als Wilders nu om wordt gebracht de volgende NOG extremer is…

jan
jan
8 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Malek Ramadan

Dat deden de nazi’s ook bij de andere partijen, voor ze definitief de macht grepen in 33. Hoezo democratie?

koddebeier
koddebeier
8 jaren geleden

Kan je nagaan wat een lamlendig zooitje dat daar in die tweede slaapkamer zit. Ze vertegenwoordigen alleen zichzelf, die enorme egotrippers !!

Martin K
Martin K
8 jaren geleden

“Kamerleden lachen een volksvertegenwoordiger uit die zegt dat hij opkomt voor zijn eigen volk.”
Dit klopt natuurlijk niet. Wilders werd uitgelachen omdat hij het ‘opkomen voor eigen volk’ als ‘christelijke waarde’ bestempelde. En daarmee is de rest van het artikel al niet meer relevant.

Jan
Jan
8 jaren geleden

Wat een onzinopinie.

Wilders werd uitgejoeld om zijn ‘eigen volk eerst’ houding, niet omdat hij beweert op te komen voor het hypothetische, eenduidig gestemde volk.
De andere fracties komen ook op voor ‘het volk’. Alleen hebben de andere fracties een andere interpretatie van de mening en de belangen van ‘het volk’.

Ferdy
Ferdy
8 jaren geleden

Wilders zei helemaal niet dat hij in de eerste plaats opkwam voor zijn eigen volk. Van der Staaij van de SGP vroeg hem of hij eens specifiek één van die christelijke waarden kon noemen, waar hij altijd de mond vol van had. Wilders antwoordde: “Het opkomen voor je eigen volk.” Dáár moest de hele kamer om lachen.

Uri
Hoofdredactie
8 jaren geleden

Bij wijze van ontwaak-, prikkel- en kwaliteitsimpuls zou Philippe Remarque er goed aan doen om uw humeuren dagelijks op de voorpagina te publiceren. Dan kan Grunberg zich volledig richten op zijn werkzaamheden als seksrabbijn, eventueel in een ander dag- of weekblad.

19
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x