OchtendHumeur: huurwoningen afpakken voor asielzoekers

De asielzoekersinvasie zorgt voor bizarre toestanden. In Nederland hebben vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsstatus voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen. Ze komen direct bovenaan op de wachtlijst. Daarmee verdringen ze Nederlanders die vaak al vele jaren op de wachtlijst van woningcorporaties staan.

De PvdA vindt dit geen probleem. De VVD wil dat de voorrangsregel alleen geldt voor vluchtelingen met een permanente status. Heisa in het kabinet dus.

In Duitsland gaan ze nog een stap verder op de schaal van Kafkaiaans vluchtelingenvoorrang. Vandaag verklaarde het hoofd van het Duitse immigratiebureau dat Duitsland voortaan onbeperkt vluchtelingen zal toelaten en onderdak bieden.

In Duitsland worden nu zelfs Duitse arbeiders verdreven uit hun sociale huurwoningen om plaats te maken voor vluchtelingen. Hierover heeft de linkse, kritische omroep SWR een reportage gemaakt.

Kijkt u hier naar de uitzending van Report Mainz van 28 augustus jl. Engels ondertiteld. Dan begrijpt u waarom Merkel ruzie met haar eigen achterban krijgt.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x