Advertenties

OchtendHumeur: huurwoningen afpakken voor asielzoekers

Volg OpinieZ

De asielzoekersinvasie zorgt voor bizarre toestanden. In Nederland hebben vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsstatus voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen. Ze komen direct bovenaan op de wachtlijst. Daarmee verdringen ze Nederlanders die vaak al vele jaren op de wachtlijst van woningcorporaties staan.

De PvdA vindt dit geen probleem. De VVD wil dat de voorrangsregel alleen geldt voor vluchtelingen met een permanente status. Heisa in het kabinet dus.

In Duitsland gaan ze nog een stap verder op de schaal van Kafkaiaans vluchtelingenvoorrang. Vandaag verklaarde het hoofd van het Duitse immigratiebureau dat Duitsland voortaan onbeperkt vluchtelingen zal toelaten en onderdak bieden.

In Duitsland worden nu zelfs Duitse arbeiders verdreven uit hun sociale huurwoningen om plaats te maken voor vluchtelingen. Hierover heeft de linkse, kritische omroep SWR een reportage gemaakt.

Kijkt u hier naar de uitzending van Report Mainz van 28 augustus jl. Engels ondertiteld. Dan begrijpt u waarom Merkel ruzie met haar eigen achterban krijgt.

Email-abonnement

Reageer.

avatar
1800
  Abonneren op reactie(s)  
Abonneren op