OchtendHumeur: Amsterdam gaat islamofobie te lijf!

Jarenlang getetter van moslimorganisaties dat Nederland ten onder gaat aan moslimhaat werpt zijn vruchten af. Een raadscommissie van de gemeente Amsterdam (u weet wel: de gemeente die ook internationale verdragen niet wil uitvoeren) heeft een D66/VVD-voorstel aangenomen om islamofobie te gaan registreren. In het voorstel wordt verwezen naar een rapport van onderzoekster Ineke van der Valk uit 2013. In dat rapport en in dit radiofragment legt deze dame uit wat islamofobie is.

Nou, islamofobie is dus – kort gezegd – alles wat uit de kast kan worden getrokken als moslims zich tekort gedaan voelen. Onze auteur Maja Mischke schreef over deze idiotie in 2013 al een vlammend artikel.

Kijk naar de definitie van islamofobie die door Ineke van der Valk is gebruikt. Hou je vast:

“Islamofobie is een historisch-maatschappelijk bepaalde ideologie die met behulp van beelden, symbolen, teksten, feiten en interpretaties een negatieve betekenis geeft aan ‘de islam’ en aan ‘moslims’. Zo worden de perceptie, de betekenisgeving, het begrip, de attitudes en het gedrag van mensen tegenover de islam en moslims beïnvloed ten gunste van sociale uitsluiting van moslims als ‘de ander’ en ten gunste van discriminerende, ongelijke behandeling in het culturele, sociale, economische en politieke domein. Hierbij worden vaak ook personen inbegrepen die op grond van uiterlijke kenmerken of etnische afkomst worden gezien als islamitisch, maar dat niet zijn. Islamofobie als eigentijdse vorm van uitsluiting en discriminatie kent noodzakelijkerwijs religieuze of religiegebonden aspecten, als ook vaak etnische en gender aspecten. Deze aspecten zijn nauw met elkaar verweven.”

Uit deze verbale diarree blijkt dat ook islamkritiek, niet respectvol praten over de islam, grappen maken over de islam of over moslims of over hen die er uit zien als moslims (?!) als islamofobie moet worden beschouwd. Vaarwel vrijheid van meningsuiting. Erger nog, er kunnen ook absurde situaties ontstaan:

Het voorstel komt over een paar weken in de gemeenteraad in stemming. Dus er is nog tijd voor de zich liberaal en seculier noemende (kuch) raadsfracties van D66 en VVD om dit bizarre, ultiem politiekcorrecte plan naar de prullenbak te verwijzen. Gelukkig verschillen ze zelf ook van mening over de interpretatie van het voorstel.

Fractievoorzitter Jan Paternotte van D66 vindt dit:

Woordvoerder Rik Torn van de VVD vindt dit:

En als de registratie er toch komt, wordt straks minstens 80% van de Amsterdamse bevolking als islamofoob geregistreerd. Tel uit je winst.

Amsterdam creëert – zoals gebruikelijk – zijn eigen waanzin.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Elisabeth
Elisabeth
7 jaren geleden

Dan kan de Amsterdamse politie, namen en adressen van zg islamofoben overhandigen aan ISIS als zij Nederland binnenvallen.

Johan Jansen
Johan Jansen
7 jaren geleden

Zijn er nog mensen waar het niet bij in de bol geslagen is ??
Probeert hier in dit land iedereen zijn angsten geraffineerd te maskeren ? Bah, wat een walgelijke eigenschap en o zo gevaarlijk!!

Met groet, Johan Jansen

Victor Onrust
7 jaren geleden

“Amsterdam creëert – zoals gebruikelijk – zijn eigen waanzin”
Wil je niet heel Amsterdam aanspreken op de waanzin van de krankzinnige politieke “elite” die dankzij zelf geïmporteerd stemvee aan de macht blijft!

Peter
Peter
7 jaren geleden

Wat betreft registreren heeft Nederland natuurlijk wel een naam op te houden! Het is te voorspellen hoe in dit boekhouderslandje kritiek verward gaat worden met discriminatie.

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x