OchtendHumeur: diversiteitsdrammen met @Harrietteketet

Volg OpinieZ

Gisteren is mij door columnist Harriet Duurvoort in de Volkskrant verteld dat ik als witte Nederlander een probleem heb. Met mij lijden meer dan 13 miljoen witte landgenoten aan deze aandoening. Ons probleem is kleurenblindheid.

Wij hebben namelijk geen oog voor de problemen en gevoeligheden van gekleurde medemensen. Omdat wij niet op huidskleur letten en vinden dat wit of zwart er niet toe doen.

Laat ik nou tot dusver hebben gedacht dat witte Nederlanders allemaal institutionele racisten zijn. Dat tetterden @Harrietteketet en haar antiracisme-collega’s vrijwel dagelijks de media in: witte mensen discrimineren zwarte mensen omdat ze zwart zijn, altijd en overal.

De antiracisme- en diversiteitsboot is opeens 180 graden gedraaid: ik ben geen racist meer, maar juist kleurenblind.

Ik kan het niet meer volgen, Harriet. En ik wil het ook niet meer volgen. Ik heb genoeg van je diversiteitsdrammerij. Ik heb koffie nodig. Diepzwarte.

Reacties worden gemodereerd. De spelregels staan vermeld in het blauwe vak onderaan de pagina. Reacties die niet voldoen aan de spelregels worden verwijderd. Herhaalde overtredingen kunnen leiden tot een ban.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] zich heeft laten inpakken door de anti-Zwarte Piet brigade en de gebruikelijke racismeroepers en diversiteitsdrammers.   Ik ga hier niet het hele zwatelverhaal van 46 pagina’s oplepelen. Dat is teveel […]

trackback

[…] Day voor de diversiteitsdrammers o.l.v. Harriet Duurvoort, Anousha Mbeki Kwazulu Nzume en Tanja Jess. Check die virulente […]

trackback

[…] Day voor de diversiteitsdrammers o.l.v. Harriet Duurvoort, Anousha Mbeki Kwazulu Nzume en Tanja Jess. Check die virulente […]

LOB
5 jaren geleden

café noire, svp …..

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x