Over verkiezingen, laffe politici en bestuurders

Aanzwellend antisemitisme heeft niks aan pappen en nathouden

Titelfoto bij artikel Over verkiezingen, laffe politici en bestuurders Opiniez ines van bokhoven

Foto:

We worden al jaren geplaagd door ruggengraatloos wanbestuur, dat uitmunt in lafheid en hypocrisie. Dezer dagen wordt dat weer pijnlijk zichtbaar door het stilzwijgen over het aanzwellende antisemitisme. Er wordt niet eens geprobeerd om de Joodse gemeenschap te beschermen. Hoe schril contrasteert dat wel niet met Pieter Adriaansz. van der Werff, die eeuwen terug zijn leven wilde geven voor de inwoners van Leiden? We gaan volgende week stemmen. Kies voor betere bestuurders dan de verschrikkingen die nu de bankjes in Den Haag vullen, schrijft Ines van Bokhoven.

Laten we het eens over lafheid hebben. En hypocrisie. En over hoe die twee dezer dagen hoogtij vieren bij onze bestuurders. Je kijkt gewoon je ogen uit. Van lokale naar landelijke overheid, van burgemeester tot minister-president: het stilzwijgen over het aanzwellende antisemitisme, dat elke dag erger lijkt te worden, begint nu toch wel heel erg op te vallen.

De eenzijdigheid van onze staatsmedia ook: moest een deel van ons al verplicht meebetalen om op dagelijkse basis voor extreemrechts, bruinhemd, neonazi of zelfs maar wappie te worden uitgescholden, dan is daar nu een heel nieuwe groep bijgekomen die verplicht de topsalarissen van de dames en heren in het mediapark in stand moeten helpen houden, zodat deze verlichte tv-zielen zich volop kunnen wijden aan het verspreiden van antisemitisme. En da’s nog maar een van de vele, vele voorbeelden voor het ruggengraatloze wanbestuur waar we nu al jaren door geplaagd worden.

 

Lafheid

Zijn lafheid en hypocrisie nou een voorwaarde om bepaalde functies te krijgen, of is het gewoon iets dat sluipenderwijs binnen is getreden in een wereld waarin ‘pappen en nathouden’ meer wordt gewaardeerd dan ‘stevige aanpak’? Want de lafheid van onze bestuurders begint toch wel erg pijnlijk te worden, de laatste tijd, en hun hypocrisie zou lachwekkend zijn als het niet zo gevaarlijk was. En het is niet nodig om met voorbeelden te komen – kijk om u heen en u neemt het waar: de lafheid, en de gevolgen van die lafheid. Het valt in ons land tegenwoordig juist op als een bestuurder eens over werkelijke principes beschikt. Je zou er nog van schrikken.

 

Hypocrisie

Al gillend dat men nóóit zou discrimineren is men bezig hele groepen in onze samenleving te discrimineren, buiten te sluiten, rechten te ontnemen en zelfs in gevaar te brengen. Het lijkt verdacht veel op dezelfde hypocrisie waarmee dezelfde mensen, ook alweer gillend dat de democratie hen zo na aan het hart ligt, allerlei grondrechten in de kliko gooien door het meest ondemocratische te doen wat je kunt bedenken: andere geluiden verbieden. Deze mensen hebben geen enkele moeite met hun eigen hypocrisie – voor hen is het volslagen logisch. Die logica is voor u ook logisch, als u maar wilt beseffen dat het deze mensen helemaal niet gaat om onze samenleving, maar om hun netwerk.

De lafheid waarmee het establishment op dit moment alle ruimte geeft aan hysterisch kwade genocidewensers – alsof we geen enkele wetgeving hebben die het oproepen tot zoiets verbiedt – en de beoogde slachtoffers nog verder de hoek in duwen door ze te vertellen dat ze maar beter geen aandacht op zichzelf moeten vestigen want anders konden er wel eens nare dingen gebeuren, is misselijkmakend. De kerntaak van deze bestuurders is het beschermen van de gemeenschappen die ze besturen, en ze proberen het niet eens.

 

Netwerken

Onthoud daarbij dat dit de mensen zijn die het al jaren hebben over ‘onze’ democratie’, en nu toch wel helder hebben gemaakt hoe letterlijk ze die uitdrukking bedoelen. En ik weet het wel: we zijn onderhand zo gewend geraakt aan bestuurders die, als ze eenmaal hun machtige posities hebben veroverd, weinig meer aan ervaring meenemen dan hooguit het lidmaatschap van een studentenvereniging waar men wellicht wat bestuurlijke bewegingen heeft gemaakt, en verder een heleboel theorie die zich vooral vertaalt naar modellen die bedoeld zijn om wensdenken een concrete vorm te geven: sprookjes waarmaken, dus.

Ze komen een politieke wereld binnen die allang niets meer heeft met vakkennis of ervaring, maar hoofdzakelijk draait om ‘goed zijn in netwerken’. Om wie je kent en om hoever je bereid bent te gaan om je netwerk blij te maken en te houden, zodat je vooral zelf mooi de meeste en sappigste vruchten kunt plukken van al je ‘keiharde werk voor de samenleving’. Volwassen, ervaren mensen zijn op dit moment met een lampje te zoeken in onze bestuurslagen; het krioelt er van de theoretische denkers, prachtig hoogopgeleid allemaal – maar ze kunnen volgens mij nog geen band plakken als het erop aankomt. En ze lijken allemaal als de dood voor de burger, die met steeds meer onverholen minachting wordt behandeld.

 

Pieter Adriaansz. van der Werff

Gewoon, zomaar, omdat ik toevallig aan ‘m moest denken van de week, ga ik u vertellen over een ander soort bestuurder – want die bestonden ooit: bestuurders die hun werk bloedserieus namen en van lafheid of hypocrisie nog nooit gehoord hadden. Ik kan me voorstellen dat de naam van Pieter Adriaansz. van der Werff u niet meteen iets zegt, tenzij u in Leiden woont.

Deze Nederlander uit de zestiende eeuw was een vrijheidsstrijder, die samen met Willem van Oranje tegen de Spanjaarden vocht. Hij werd (na heel wat omzwervingen) omwille van die strijd burgemeester van Leiden, zijn geboortestad – en daarmee hoofdpersoon in een van de mooiste mythes die de geschiedenis van ons land kent.

Het Beleg van Leiden, dat bijna een jaar duurde, zorgde – want da’s uiteindelijk de bedoeling van een beleg – voor schaarste in de stad. Honger. Een overgave aan de Spaanse troepen, buiten de stad, werd voor velen een reële optie, maar Van der Werff, die in zijn leven al vaker had laten zien niet snel terug te deinzen voor moeilijke of gevaarlijke situaties en bereid was zijn leven te geven voor de vrijheid die hij voor ogen had, wilde er niet van horen. En hoewel het een prachtig verhaal is, is het waarschijnlijk niet gebeurd: hij bood zichzelf aan, om op te eten. “Als gij dan door mijn dood geholpen zijt, slaat de handen aan dit lichaam, snijdt het in stukken en deel het uit,” zou hij gezegd hebben.

 

Hommage

Natuurlijk is dit verhaal niet waar, maar daar gaat het niet om. Het is, naar ik vermoed, niet bedacht om ons te overtuigen van het laffe, hypocriete, slechte bestuur van deze man, maar om in een overtreffende trap zijn moed te prijzen. Zijn koppigheid. Zijn volharding en zijn toewijding aan de inwoners van Leiden en de strijd die hij samen met hen voerde. Het is een hommage, niet bedoeld om feiten over te dragen, maar bewondering.

Werpen we nu onze blik op onze huidige bestuurders: wie van hen zou ooit zo’n lofzang ten deel moeten vallen? Wie zou er in een werkelijke crisis, zoals een oorlog of een hongersnood, het aankunnen ons uit de ellende te leiden, of ons te behoeden voor meer ellende dan nodig is? Wie van ons leger aan hoogopgeleide, correct-denkende, model-aanbiddende, goed-in-het-netwerk-zittende bestuurders is zo’n legende waard? Of is in staat zo’n legende ooit waard te zijn in de toekomst?

 

Stemmen

Volgende week gaan we stemmen. En hoewel ik geen enkele hoop heb op ‘na deze verkiezingen zijn we eruit’ – zo simpel is het leven zelden – heb ik wel een sprankje hoop op het maken van een beginnetje van iets beters. Iets wat meer op democratie lijkt dan wat we nu hebben. Als we goed stemmen. Als we nadenken over wie we onze stem geven en of hij/zij die stem werkelijk waard is. Kijk even niet naar sexy kontjes of aantrekkelijke glimlachjes, maar kijk nu toch echt naar inhoud. En naar gedrag: laf en hypocriet hebben we nu in overvloed, de gladde netwerkers zitten overal aan de knoppen, dus laten we proberen dat te vervangen met daadkracht en ervaring.

En als deze bestuurders menen wat ze nu doen, als hun activisme voor hen zo belangrijk is dat ze hun bestuurlijke neutraliteit niet aankunnen, dan horen ze sowieso niet thuis op de posities waar ze nu zitten. Dan dienen ze het stokje over te dragen en zich bij de kwaaie demonstranten te vervoegen. Nu eens werkelijk kleur te bekennen.

Ik geef u geen stemadvies, ik wil niet heersen over andermans geweten, dat gebeurt al veel te veel. U moet zelf bedenken wie u ziet als een beter bestuurder dan de verschrikkingen die nu de bankjes in Den Haag vullen. Maar overweeg het zorgvuldig. En ga hoe dan ook stemmen.

Leve de democratie!

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ruggengraatloos betekent volgens het woordenboek: (iemand die) geen weerstand biedt. Stilzwijgend wordt hierbij verondersteld dat weerstand wel verwacht wordt of noodzakelijk is.
Onze bestuurders zijn echter juist het tegendeel. Zij bieden heftige weerstand als de bevolking zich verzet tegen de komst van illegale migranten (in het jargon asielzoekers genoemd); zij staan pal voor het dragen van de hoofddoek door politie (Timmermans meende recent hier zelfs een ‘principe’ aan te treffen); krachtig leggen zij de bevolking steeds hogere belastingen op, eensgezind kondigen zij aan dat in de toekomst meer migranten zullen komen, dat we geen vlees meer mogen eten en niet mogen vliegen.
Onze bestuurders hebben heel veel ruggengraat als zij klimaat belangrijker vinden dan welvaart. Als ze internationale belangen belangrijker vinden dan de belangen van Nederland. Als ze de belangen van asielzoekers belangrijker vinden dan die van autochtonen. Zoveel ruggengraat, dat als de bevolking opkomt voor het zelfbeschikkingsrecht, dat de principiële bestuurders hen uitmaken voor ‘wappie’, ‘conservatief’, ‘extreem-rechts’, ‘xenofoob’, enzovoort.
Onze bestuurders vertegenwoordigen niet Nederland. Zij vertegenwoordigen alleen zichzelf en een elitaire, internationale kliek van linkse leugenaars

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inclusief de kakelkip van de zg. ‘rechtsvanhetmiddenpartij’. Stoere praatjes te over maar ondertussen de eigen aangeklaagde woordvoerder met de losse handjes uit de wind houden. Dat is de factor macht die ze graag wil. Zij ziet zich als teflonmark 4.0.
En zij zal de windeieren die links haar gaat aanbieden gretig rapen.
Zie hoe haar partij tot nu toe gehandeld heeft. En waar zij zich niet over wenst uit te spreken.

Ni28
Ni28
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Burgemeester Halsema ging naar Auschwitz uithuilen maar dat zij Amsterdam steeds meer onveiliger maakt voor de Joden brengt haar niet tot tranen. De wrange vruchten van haar beleid worden steeds zichtbaarder sinds de oorlog van Israël met Hamas.

H.J.
H.J.
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Inderdaad het kwaad met gezag, is de ergste vorm van “het kwaad”.

Ni28
Ni28
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Mooi uitgedrukt.

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, ik zag het ook. Nou ja, ze probeerde het in elk geval. Maar dan weer 2 er bij die het zgn niet aankonden met het oog op de kwestie Gaza……. wat waren dat voor jongeren? Wilden ze de waarheid van hetgeen Joodse mensen nogal eens is aangedaan niet onder ogen zien? of is het juist omdat het een herhaling is van destijds? Dat heb ik niet er uit kunnen filteren. Of ze pro of anti Israel waren, die 2.

Kee
Kee
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn hypocrieten super laf over all om heen draaien .
Rutte 13 jaar lang het land naar de afgrond geholpen .
Het kabinet laten vallen onder het mom van
De echte waarheid is dat hij met zijn mede vrienden er niet meer uit kon komen na 13 jaar troep
Ze zijn met de staart tussen hun benen gevlucht deze lafaards .
En nu een baan bij de navo nou dat gaat wat worden hij kon niet eens een land besturen .

Laatste aanpassing 13 dagen geleden door Kee
Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Kee

ja, ik snap er niks van dat de VVD zo hoog in de peilingen staat. Yesilgoz is een slap aftreksel van Mark Rutte. Ze kakelt hem na. Letterlijk kakelen.

Andre
Andre
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De verklaring voor dit verschijnsel heeft grotendeels ook niets met Yesilgoz te maken. Uit onderzoek is gebleken dat tot wel een kwart van de mensen die op een bepaalde partij stemmen, een volgende keer op een verwante partij stemmen en de daarop volgende keer weer terugkeren naar de eerste partij. In dit geval komen een deel van de stemmen op de VVD van D66, die ook een deel heeft verloren aan PvdAGL.

Ni28
Ni28
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik denk dat velen de VVD nog steeds als rechtse partij beschouwen en zijn bang om die los te laten. Alleen vergeten ze dat de rechtse richting van de partij na Bolkestein snel verdwenen is.

Andre
Andre
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

VVD is een afsplitsing van de PvdA. Liberalen zijn altijd links geweest, alleen iets minder dan PvdA of de later communistische GL. Zo zijn er ook veel SP leden die de PvdA maar een bedenkelijke ‘rechtse’ partij vinden, omdat die concessies heeft gedaan aan de markt-economie en de liberale democratie, terwijl echte socialisten-communisten alleen een planeconomie willen met een één-partij-stelsel. De begrippen links en rechts zijn relatief ten opzichte van de eigen positie, en bijna nooit absoluut te begrijpen. Eigenlijk is alles wat internationaal socialisme steunt (pro-migratie, pro-EU, pro-energietransitie nu links, al het overige rechts).

Bernardo A.
Bernardo A.
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De insteek hier is antisemitisme. Kan ik me van deze site wel voorstellen. Maar de problemen in ons land zijn wel ietsje groter dan alleen maar antisemitisme. Wat wij nu weer met KOZP en XR zien, is dat de mores in ons land worden bepaald door actiegroepen en het beleid door activistische rechters. We hebben een extreem schadelijk milieubeleid, verhaspeld met stikstof. We hebben een gigantische instroom van kanslozen, een extreem bemoeizuchtige EU, die ons tot het bereiden van de maaltijd toe wil voorschrijven wat we moeten doen en burgers en bedrijven worden kapotbelast, omdat al die linkse hobby’s kapitalen kosten. Vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt, omdat we willoos moeten instemmen met alle wanbeleid.
En grondrechten worden ons doodgewoon afgepakt als dat de regenten zo uitkomt.

Kortom, onze samenleving is -net als in Duitsland 100 jaar geleden- disfunctioneel geworden. En dat leidt tot een overgang, die zoals we weten niet perse goedschiks hoeft te zijn.

In de afgelopen weken hebben onze islamitische medelanders uitgebreid hun ware aard getoond en daarmee het gelijk van Wilders gedemonstreerd. Dat heeft heel wat onnozele burgers de ogen geopend. XR en mongooltje Thunberg hebben met hun antisemitisme ook hun ware aard laten zien. En getoond dat niet een betere wereld hun doel is, maar demonstreren en burgers pesten.

Als dit leidt tot een regering waarin VVD en PVV in grote lijnen de dienst uitmaken, kunnen we beginnen met opruimen van de shit. NSC hoef je niets van te verwachten, oude wijn in nieuwe zakken en BBB zakt nu al door de mand.

Eric
Eric
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

BBB zakt ook behoorlijk door verkeerde inname van positie. Dat wil graag rechts, maar haald dan Mona Keijzer binnen en nog aantal ex CDA of mislukt VVD. Dan gaat BBB ook nog bemiddelen om zowel Omtzigt als Geert Wilders op 1 lijn te krijgen, en dat terwijl Omzigt al zakt in een peiling als je dat al moet geloven.

Eric
Eric
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat Nederland nodig heeft is een compleet nieuwe rechtse top van ministeries. Dus wel die mensen waarvan bekend is dat zij rechts denkend zijn. Wat er nu zit als PG DG en meer van die types hebben Nederland eerder afgebroken en voor geen meter goed werk geleverd, nee mislukt op ministerie en van ene blunder naar de andere blunder op een ander ministerie. Gewoon niet alleen de top vervangen, maar ook de types die eronder werkzaam zijn, die bewust liegen en bedriegen en via via weer ander leuk baantje kregen bij de overheid. IND verdient ook een grote schoonmaak, en een einde maken aan de wachtlijsten, en gewoon verzoeken voor hereniging afwijzen. Asiel uit veiligland ook per direct vastzetten en op eerste vlucht desnoods met hulp van defensie terug naar land van herkomst.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Eerst die verdragen opzeggen. Kan. En dan een menselijke, maar voor de eigen bevolking draagbare asiel en immigratie politiek. Zonder permanente verblijfsvergunningen. Elke paar jaar een toets zou helemaal niet slecht zijn als je hoort, ziet en leest wat er allemaal op onze kosten hier potverteert.

Eric
Eric
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Gewoon elk verdrag wat nadelig is voor Nederland opzeggen. Niet met geld gaan lopen smijten bij land dit of dat dat hun onderdanen weer terug kunnen. Nee gewoon keihard kijken wie welk geld krijgt, neemt dat land geen onderdanen terug, dan gelijk geldkraan dicht. NAVO verdrag dat kunnen we handhaven, Brussel zo snel mogelijk aan de kant zetten. Heus het zal niet makkelijk zijn, maar uiteindelijk krijgen we dan weer een land en goede economie. Kijk maar naar Engeland maar daar hoor je ze niet over in Brussel.

Kee
Kee
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

En weg uit de eu super snel

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Eric

ja, ik snap ook niet dat bij kabinetswissel al die ambtenaren hetzelfde blijven.

Eric
Eric
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

We hebben plenty voorbeelden gehad van ministers die moesten aftreden nadat menig top ambtenaar de boel willens en wetens had verziekt. En dergelijke ambtenaar bleef lekker op zijn post of werd elders benoemd. Maar ontslag nooit! Toeslagen affaire werd ook door de belastingdienst keer op keer de minister voorgelogen, hebben we gelezen dat ook daar mensen zijn ontslagen? Bij defensie is het ook meerdere keren fout gegaan, minister opgestapt, maar de betrokken militair is die ontslagen wegens wanprestatie?

Henri
Henri
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Dat komt ook doordat de afgelopen generaties ministers en stassen niet gehinderd werden door enige kennis van zaken. Vandaar dat Omtzigt vakministers wil. Beter nog haalt hij de bezem door die augiasstal door een systeemwijziging: DG’s en andere hoge ambtenaren verliezen hun post na iedere kabinetsval.

Jos
Jos
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Er zal helaas helemaal niets veranderen. NSC, VVD en BBB zullen de PVV gewoon weer uitsluiten. Voor de bühne in de eerste ronde nog praten met Geert om te kunnen zeggen dat ze echt geprobeerd hebben.
Daarna mogen de anti -semieten van PVDA/GL meepraten.
Op papier komt er misschien een redelijk akkoord uit, maar de bevelen komen uit Brussel/Berlijn, van herr Klauds Swab en de USA.
Forum en Ongehoord worden kaltgestellt met hulp van de NCTV.
Een soeverein, seculier en democratisch Nederland bestaat niet meer.

Ni28
Ni28
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Timmermans wil naar eigen zegge niet wakker worden donderdag ochtend met PVV als de grootste partij met premier Wilders.
Ik wil donderdag ochtend weer niet wakker worden in het socialisme en dat voor de tweede keer. Eens was genoeg om het af te leren.
Links lijkt in paniek te verkeren. Misschien heeft Wilders nu een nog sterkere beveiliging nodig. Vijanden zat in Nederland.

Laatste aanpassing 13 dagen geleden door Ni28
Eric
Eric
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Aan Timmermans mist Nederland niets. VVD stemmers die dat nu overwegen moeten niet vergeten dat jaren en jaren een rechts beleid is beloofd, maar dat dat dus al snel over boord ging na coalities met links! Het CDA draaide want die gaan met elke richting wel mee. Dat het met Rutte verkeerd ging daar kon bewezen Wilders niets aan doen maar ze blijven dat Wilders maar nadragen. Zelf heb ik ook na Rutte 1 niet meer gestemd op de VVD, ik was gelukkig vroeg wakker en zie waar we nu staan op rechts!

Ant
Ant
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Deze prachtige en zo ontzettend ware tekst zag ik voorbij komen:

“Als we ongelimiteerd tolerant zijn, zelfs tegen hen die intolerant zijn, als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante medemens te gronde gaan en met hem/haar de tolerantie.” Aldus de Oostenrijks-Britse filosoof Karl Popper (1902-1994)

Dat velen er maar kennis van mogen nemen en naar gaan handelen!

H.Nijhuis
H.Nijhuis
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Behalve lafheid is sinds de jaren zeventig vooral onzorgvuldig met het Nederlandse volk omgegaan en hypocriet weggekeken als het lastig werd. De dubbele paspoorten hadden nooit gemoeten, het onderwijs was van hoog niveau en onze universiteiten waren wereldwijd erkend. Vooral de linkse kerk heeft boter op z’n hoofd. Ze zijn voor de arbeider maar hebben intussen via allerlei slinkse wegen riante salarussen. Van intelligentie heeft de linkse intelligentia niets meegekregen. Tot op vandaag gaat die onzorgvuldigheid door.

Realist1966
Realist1966
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik kijk maar moed als kwalificatie, staat Wilders bovenaan. De enige die echt en al jarenlang wordt bedreigd omdat hij staat voor Nederland en de Nederlandse waarden en normen. Hij heeft zijn leven al voor ons opgeofferd, want zo moeten leven als hij moet – vanwege dreiging uit de hoek van het geloof van de wrede – is onmenselijk. Het wordt tijd dat zijn moed en volharding worden beloond en Nederland weer Nederland wordt. Dus geen land waar antisemitisme en blankenhaat welig mogen tieren maar waar je als nazi wordt neergezet als je iemand ‘misgendert’.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

het lijkt me helderheid te geven waanneer we dat ‘links’ en ‘rechts’ vervangen door Functioneel en Disfunctioneel met betrekking tot de toekomst van NL
Bedankt mevrouw van Bokhoven voor het vermelden van het gebrek aan bestuurskracht van het pluche plakkers gilde. U zult ook een zucht van verlichting hebben geslaagd toen U uit de mond van Omtzigt het woord “vakministers” hoorde.

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x