Hoe zat het ook al weer met de integratie van islamitische nieuwkomers?

Jodenhaat en afkeer van het Westen als resultaat

Eindeloos is onze samenleving islamitische nieuwkomers ter wille geweest en hebben we hun wensen en eisen ingewilligd. Het resultaat? Een zee van Palestijnse vlaggen, Jodenhaat en afkeer van het Westen. Wij zijn te laf om op te komen voor onze waarden, voor zover we nog weten wat die waarden zijn. We denken humaan en verlicht te zijn door politics of appeasement te bedrijven. Maar daar verlies je altijd mee, schrijft Ines van Bokhoven.

Een simpele vraag aan mijn samenleving en mijn regering: wat ging er mis met de integratie van islamitische nieuwkomers in ons land? Waarom is die integratie niet eens ‘mislukt’ te noemen – hoe kan iets mislukken waar je nooit aan bent begonnen?

Was er ooit in Nederland een werkelijke poging moslims te laten integreren in onze westerse cultuur? Dan hoor ik graag van die poging, want ik heb er niets van meegekregen. En deze week lijkt, niet voor het eerst maar wel voor het eerst zó massaal, het bewijs geleverd te worden voor die ‘mislukte’ integratie: zoveel moslims haten ons, onze wereld, onze vrienden, onze manier van leven, onze cultuur. Ze lijken ons tot op het bot te haten en steken dat niet meer onder stoelen of banken.

 

Vriendinnen

Ik heb twee lieve Marokkaanse vriendinnen die er gelukkig anders in staan. En zij merken vaak genoeg op hoe knettergek ze ons land vinden: dat wij geen eisen stellen aan nieuwkomers en dat wij, zoals zij het zelf omschrijven, ‘tuig uit Marokko importeren’, dat wij bezig zijn onszelf in de uitverkoop te gooien als cultuur. Ze begrijpen het niet. Deze twee vrouwen, moeders van een aantal zoons, lieten geen van hun kinderen op straat spelen in de wijk waar ze woonden: “Allemaal Marokkaans tuig,” zeiden ze dan, “en wij willen niet dat onze kinderen crimineel worden en lid worden van een of andere bende.” De zoons in kwestie zijn inmiddels volwassen, harde werkers die ik nog bijles Nederlands gaf, en ze hebben mooie diploma’s op zak. Leden van onze samenleving waar we wat aan gaan hebben.

 

Beroerd

Het vreemde is dat ik juist door mijn vriendschap met die vrouwen ben gaan zien hoe beroerd de integratie in Nederland verliep. Want ik herinner me nog de woede van een van hen toen in de krant ooit stond dat de gemeente Utrecht een loket ging openen in een moskee. ‘Om mensen beter te kunnen bereiken,’ was de achterliggende gedachte. Mijn vriendin vond het een belediging: “Waarom behandelen ze ons als kleine kinderen? We hebben de weg uit Marokko hierheen weten te vinden – denken ze niet dat we dan dat ene loket ook wel weten te vinden?”

Maar ook de vlotheid waarmee de hoogbegaafde zoon van een van die twee naar het MBO werd gestuurd viel me op – na veel bemoeienis van positieve mensen is de knul inmiddels een afgestudeerd advocaat. Voor deze twee gezinnen hoefde het kruisje niet verwijderd te worden op de mijter van Sinterklaas, en ook het kerstfeest mocht van hen gewoon zo blijven als het was. Zij respecteerden die cultuuruitingen van ons, vonden het interessant, probeerden er zelf een draai aan te geven.

 

Vlaggen

Inmiddels begrijp ik dat deze twee gezinnen een zeldzame uitzondering zijn. Want gistermorgen zag ik het onderstaande kleine filmpje op X. En bij mij knapte er iets. Ik ben nu echt kwaad aan het worden, waar ik nog erg lang hoop had, met mijn vriendinnen in het achterhoofd. Maar die vrouwen hebben gelijk: we hebben onze cultuur in de uitverkoop gegooid en nu betalen we een fikse rekening.

Want ik vind het niet meer uit te leggen, op geen enkele manier, dat we nu al een week lang, sinds de geweldsexplosie in Israël, tegen honderden, duizenden Palestijnse vlaggen aankijken, in binnen- en buitenland, terwijl deze vrouw Joodse demonstranten moet waarschuwen, omwille van hun eigen veiligheid, die Israëlische vlag toch maar liever op te vouwen en onzichtbaar te maken tijdens de tocht naar huis. Ik zat er bij te knarsetanden van woede.

 

Offers

De offers die we de afgelopen decennia hebben moeten brengen voor de lieve vrede met islamitische medelanderszijn groot geweest. Bijna elke groep heeft zaken in moeten leveren die belangrijk waren. Van christelijke feestdagen die ineens in naam en uiting moesten worden aangepast omdat ze anders kwetsend zouden kunnen zijn voor ‘andere gelovigen’ tot aan het je steeds meer bedreigd voelen van onze Joodse landgenoten: onze samenleving is fundamenteel veranderd om die ene groep tevreden te houden.

Alle homo’s in de grote steden weten ondertussen: niet hand in hand lopen op straat, niet zoenen in het openbaar, geen affectie tonen – want je krijgt niet mis te verstane klappen als je niet uitkijkt. Rapporten erover verdwijnen in lades en worden doodgezwegen.

Vrouwen in ons land weten, zeker sinds de massale komst van ‘vluchtelingen’: loop maar een straatje om als je zo iemand ziet, liever het zekere voor het onzekere nemen – want de kranten staan inmiddels bol van de berichten over seksueel geweld, alweer in binnen- en buitenland, als het gaat om de ‘testosteronbommen’ (Wilders) die nu met tienduizenden per jaar Europa binnenkomen.

En het drama rond het Joodse restaurant HaCarmel bleek een voorbode van het rap toenemende antisemitisme in ons land – niet dat de gemeente Amsterdam dat werkelijk wilde erkennen: verder dan ‘Het lijkt erop’ kwam Halsema niet. Want we mogen nog geen seconde denken dat de nieuwkomers iets te verwijten valt – zelfs al is dat wel zo.

 

Integratie

En wat voor offers heeft die bevolkingsgroep zelf gebracht? Wat hebben moslims veranderd aan hun bestaan nu ze hier zijn, om ons een beetje tegemoet te komen? Ik zag onlangs een poster van een zoveelste integratie-actie in België, waarin het alweer de autochtoon was die bestraffend werd benaderd: “Houdt mijn hoofddoek jou tegen om mij aan te spreken?” De eerste vraag die in mijn kop opkwam was: “Houdt die hoofddoek jou soms tegen om met mij in gesprek te gaan?”

Mijn geduld met alle schaamte, straf en boete van de afgelopen jaren is simpelweg op. Integratie dient van twee kanten te komen en daar is in onze cultuur gewoon geen sprake van geweest. En we naderen het punt waarop er weinig meer aan onze kant in te leveren valt zonder dat we de fundamenten van onze cultuur gaan afbreken – en dat gaat me te ver. En niet alles wat fout gaat tussen allochtoon en autochtoon ligt aan de autochtoon.

 

Gedonder

Een onschuldig schilderijtje in een kliniek in Leerdam met een varkentje erop: gedonder. En dus verdween het. Alcohol op tafel tijdens een talkshow als er een imam langskomt: gedonder. En dus verdween het. Het kruis op de mijter van Sinterklaas: gedonder. Waarbij het verwijderen om rekening te houden met een bepaalde religie als normaal wordt gezien, en de protesten van een andere religie gewoon worden genegeerd. Blijkbaar is de ene religie belangrijker dan de andere? Of wellicht gevaarlijker?

 

Haat

In zo’n beetje alles kwamen en komen we die ene groep tegemoet, en men lijkt verdomd weinig terug te geven naast ontzettend veel maatschappelijke problemen – en nu dus ongebreidelde haat jegens Joden, jegens het Westen, jegens eigenlijk alles wat zij zien als ‘vreemd’. Is dat gek, als we weten dat er al decennia door radicale imams wordt gepreekt over jihad en martelaarschap in de moskeeën? Is dat gek, als we bedenken dat we ooit een minister van Justitie hadden die vond dat de sharia best kon worden ingevoerd als daar een meerderheid voor was? Is dat gek, als wij zo sterk uitzenden dat onze cultuur ons niets waard is en we amper bereid zijn ‘m te beschermen?

 

Kwetsend

En het allerergst is nog wel het feit dat we ons aanpassen zonder dat er een aanleiding toe is, omdat het misschien, wellicht, je weet maar nooit, zou zo maar kunnen, kwetsend zou kunnen zijn voor moslims: ons Paasfeest heet ineens ‘Lentefeest’ en Kerstmis, het feest waarbij we de geboorte vieren van de man wiens overtuigingen en lessen het absolute fundament vormen van onze christelijke samenleving, is gedegradeerd tot nietszeggend ‘Winterfeest’. Stukje bij beetje offeren we alles op wat we hebben. En heeft het zin? De kloof tussen ons en woedende, gevaarlijke, hatende (vooral jonge, opgezweepte) moslims lijkt elke dag groter te worden, net zoals de spanning.

 

Laf

En nu zijn we dus zo ver dat burgemeesters geen Israëlische vlaggen durven op te hangen uit angst voor de reacties van de moslims in hun gemeentes. Het is niet onlogisch om te concluderen dat deze groep het dus voor het zeggen heeft. En dat ze ons gevangen hebben in een greep van angst, omdat ze dondersgoed begrijpen dat wij te laf zijn om op te komen voor onze waarden: we weten niet eens meer wat die waarden zijn, zo verlopen en verwaarloosd is onze cultuur inmiddels. We denken humaan en verlicht te zijn door politics of appeasement te bedrijven. En geloof me: daar verlies je altijd mee.

Zie ook onze geschiedenis. Of kijk om je heen.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
64 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frits Neijgh van Lier
Frits Neijgh van Lier
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende analyse, geen woord aan toe te voegen. Dank Ines.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Vwb die hoofddoeken: op mij persoonlijk werken die als een opgestoken middelvinger.
Het gaat niet om een lap stof. Het gaat om die middelvinger. Net als die bontkraagjes en petjes.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Zo is het en zo gaat het al sinds het Akkoord van Straatsburg (1975) waarin met de Arabische staten werd overeengekomen dat moslim migranten op geen enkele manier zouden worden aangezet tot integratie.
Links was toen aan de macht in de meeste landen. Het was de periode van het Eurocommunisme, een doctrine die veronderstelde dat door sociale maatregelen het communisme sluipenderwijs overal in de samenleving verweven kon worden. Ongeveer zoals Gramsci had voorzien rond 1920, maar dan met de bonus van moslim migranten.
Uiteraard is de islam een vijand van Europa. Moslims vielen Europa binnen vanaf 711 (Spanje) tot 1354 (Turken) en hielden daar pas mee op toen ze ondervonden dat de wapens van Europeanen te sterk waren.
Nu hebben ze een ander wapen gevonden: de sluipende demografische verovering door middel van migratie.
En wij faciliteren die demografische verovering. We laten ons hersenspoelen door linkse doctrines dat het importeren van een vijandig wereldbeeld ‘verrijkend’ is; dat het achterwege laten van integratie ‘respect’ is; dat leven in een parallelle samenleving ‘een mensenrecht’ is; dat islam een geloof is als alle andere, wat het evident niet is; dat ze ons tolerant zullen behandelen omdat wij hen tolerant hebben behandeld, wat niet meer is dan narcistisch wensdenken.
De enige oplossing is ophouden te stemmen op linkse partijen.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het staat zelfs in de VN-doelen van 2030 : replacement migration. Zoek het maar op, je kunt het zo vinden. En het Marakesh pact had voorgeschreven dat de media uitsluitend positief zouden berichten over migratie en migranten.
Het is gewoon idioot dat het niet is gebleven bij “olie voor migratie”, waar u aan refereert, maar dat het recent nog eens extra is bekrachtigd. Geen complottheorie!

P.G. Barth
P.G. Barth
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Een overtuigende hartenkreet, maar toch mis ik iets: de funeste invloed van moslimkinderen op het geschiedenis onderwijs. Een onderwijzer die iets vertelt over de holocaust wordt overschreeuwd. Vaderlandse geschiedenis verdwijnt. Straks moet een generatie zonder geheugen het opnemen tegen een goed georganiseerde massa moslims die ons gaat “onderwijzen” in hun geschiedenis en godsdienst.

Fransje Spiljard
Fransje Spiljard
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  P.G. Barth

Inderdaad, geschiedenis is heel belangrijk in elke cultuur om de achtergronden te begrijpen hoe we nu leven. Erg onderschat dit vak.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  P.G. Barth

ja, het wordt gewoon toegelaten. Toch om je rot te schamen over de verantwoordelijken in dit land? De burgers worden niet gezien noch gehoord, noch gerespecteerd. men buigt als een knipmes voor agressiviteit. (angst, denk ik) Maar dat is toch te gek voor woorden? Wat moeten moslims die de rigiditeit van hun politieke leiders wilden ontvluchten wel niet denken? Ze komen van de regen in de drup.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marien
Martin van den Berg
Martin van den Berg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig Ines, dank voor dit artikel dat ik zoveel mogelijk zal delen met redelijk denkende mensen in mijn omgeving.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Martin van den Berg

Daar sluit ik me van harte bij aan.
Misschien moet Lubach maar 15 miljoen van die geniale ‘wat laf’ armbanden gaan verspreiden. Want we zijn als volk uiteindelijk allemaal laf omdat we het laten gebeuren.

MrPercussionPete
MrPercussionPete
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Integratie kan alleen slagen als je nieuwkomers in beperkte en gecontroleerde mate naar binnen laat. Integratie vergt namelijk veel tijd en energie, van zowel de gast als de gastheer. De taal moet worden geleerd/onderwezen, en dat geldt ook voor de cultuur, geschiedenis, tradities en sociale gedragscode (hoe verhoud je je als nieuwkomer uit bijv. het Midden-Oosten tot de gemiddelde Nederlander). Een klein kind kan begrijpen dat dit proces totaal mislukt als je de deur wagenwijd openzet en een tsunami aan migranten naar binnen laat. En dat is precies wat er sinds 2000 is gebeurd. Ik ben ervan overtuigd dat degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, dit bewust hebben gedaan om het Westen te destabiliseren. Een continent in chaos, wanhoop en verwarring is namelijk veel makkelijk te knechten en in het gareel te krijgen dan een continent in maatschappelijke rust, orde en evenwicht. De EU heeft als doel totale controle. Het middel daarvoor is immigratie in de hoogste versnelling. Zoals VVD-er van der Burg al zei: “Hoe meer, hoe beter”.

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Amerika was al eerder tot die conclusie gekomen. Grote aantallen uit dezelfde cultuur veroorzaakten ontwrichting. Daarom stelde het land quota in.

Joost Visser
Joost Visser
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

De quota is nu ongeveer ee miljoen of een twee drie per jaar. Niet bij te houden.

H.J
H.J
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Met de eerste Bilderbergconferentie in 1954.
Met aan het roer ene Bernhard prins gemaal.
Alles gebeurde achter gesloten deuren.
Daarna de onbesuisde werving van gastarbeiders en de hierop volgende gezinshereniging.
Joop den Uyl liet zich inpalmen met de olie voor moslims hype.
Partijen die tegen de massale instroom van de moslims waren werden gedemoniseerd.
Er zijn zelfs publiekelijk moorden/aanslagen gepleegd op autochtone Nederlanders.

Hoe zijn of werden/worden Janmaat, van Gogh, Fortuyn, Baudet of Wilders behandeld.
Nederland komt nooit meer los van de angst en tweedracht die in deze nieuwe eeuw door Links is gezaaid.

Marc
Marc
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Inez,

Inderdaad hebben decennia lang tal van politici dit land verraden, en blijven ze dat doen. Maar laten we ook kijken naar de stompzinnigheid van zo’n 85% van de autochtone bevolking. Het blèrt alles na wat het NOS-journaille uitkraamt. Uw twee Marokkaanse vriendinnen hebben het eenvoudigweg bij het juiste eind.

Inmiddels kan ik iedereen laten weten me te schamen deel uit te maken van dit ruggengraatloos, nietsbetekenende en karakterloze Nederlandse volk.

RFM de Haan
RFM de Haan
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is mij een raadsel waarom zeker na wat er afgelopen week gebeurde in Israël de PVV van Geert Wilders niet bovenaan de peilingen staat, je moet toch wel het IQ van een fruitvlieg hebben om nu nog niet te constateren dat die man al jaren het grootste gelijk van de wereld heeft met zijn visie op de islam

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

Natuurlijk heeft dhr. Wilders gelijk, net zoals destijds Fortuijn, Janmaat enz.
Alleen, hem gelijk geven is tegelijkertijd toegeven dat ‘de andere kant’ al die jaren, tot op heden, het verkeerde heeft gedaan en gepropageerd. En dat zullen ze nooit doen als wij ze als volk niet massaal daartoe dwingen.
Er hoeven wat mij betreft geen koppen te rollen (sic) maar een radicale verandering van koers moeten we toch af kunnen dwingen?
Daarom: ga stemmen. Het is de laatste vreedzame manier.

Els
Els
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ondertussen staat PvdA/GroenLinks hoog in de peilingen. Hoe is het mogelijk. Ik houd mijn hart vast.

Moshe
Moshe
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

De heer Wilders heeft zichzelf al jaren buitenspel gezet door niet onderbouwde schreeuwerij. Hij komt nooit met haalbare praktische oplossingen, alleen met stemmingmakerij die goed zijn voor zijn 15 zetels. Het zelfde gebeurd met die andere rechtse groepjes. Ze zitten er alleen voor zichzelf en hebben in de afgelopen 25 jaar nauwelijks invloed gehad op de binnenlandse politiek.
Ik geef Wilders graag gelijk, maar wat heb je daar aan als hij nooit iets heeft bereikt?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Moshe

Niet dhr. Wilders heeft zichzelf buitenspel gezet. Elke partij/politicus die niet het woke-immigratie-gender-nivellerings gedoe van de globalisten deelt is inmiddels via allerlei mistige machinaties overal in de westerse wereld buitenspel gezet.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ooit dacht ik dat integratie betekende dat de nieuwkomer zich aanpast aan de situatie en omgangsvormen in het land van aankomst.
Maar nu blijkt is het anders om, de oorspronkelijke bewoners moeten leren om te gaan met de eigenaardigheden, wreedheden enz van de ‘gast” !

PdVisser
PdVisser
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Sterker nog: vanuit de wetenschap wordt dit sterk gepropageerd, eigenlijk geeist. Hoogleraar Maurice Crul (hoogleraar Super Diversiteit aan de Erasmus universiteit) propageert al enkele jaren dat het de Nederlanders zijn die zich moeten aanpassen aan de nieuwkomers. Inmiddels een regelmatig geraadpleegde deskundige bij nrc en volkskrant!

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Jaren geleden, zo’n 40 jaar, werd mij al toegevoegd toen ik zei dat ze zich moesten aanpassen: “Misschien moeten wij ons aanpassen”. Door een man. Nou, ik was echt niet van plan om als vrouw een meter achter hem te lopen.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is te walgelijk voor woorden, die hele anti-Israël hetze in de Nederlandse media. Bij de Vara hebben ze er zelfs een hele website voor (joop.nl).

Fransje Spiljard
Fransje Spiljard
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Inez, bedankt voor weer een geweldig geschreven artikel dat 100% raak is. Ik weet we hebben het niet over de alfabet ltxyz groep maar er zijn vergelijkingen. Een minderheid in Nl maakt de dienst uit en wij geven alles waar we ooit voor stonden op voor een minderheid. Vrouw, man, gezin? Not done. Zo ook de klimaatactivisten. we geven ze gelijk en gaan de armoede in. Maar het ergste van het ergste vind ik wat u beschrijft, over een moslimgemeenschap waar we aan toegegeven hebben en die niet geïntergreerd is. De agressie is beangstigend. Frankrijk heeft een strengere politiek. Geloof hoort niet in het onderwijs thuis en niet in de politiek. Dat vind ik persoonlijk prima. Verder worden nu de antisemieten die zich tijdens de pro Palestijnse demonstraties dusdanig uitspreken onmiddellijk opgepakt en uitgezet. Prima politiek. Als je je niet aanpast, vertrek dan maar. We raken alles kwijt…. en Europa heeft gefaald omdat de soevereine landen bijna niets meer te zeggen hebben. We kunnen nog zoveel zeggen over Hongarije, maar Orban komt in ieder geval op voor eigen identiteit van zijn volk en weigert in dit immigratieverhaal mee te gaan.
En onder invloed van dit alles is de Nederlander veranderd. Ze gaan mee in alle verhalen om maar tolerant over te komen en vergeten alle normen en waarden die we ooit hadden. De limiet is toch wel het niet veroordelen met allerlei “maren” van een buitengewoon medogeloze terroristische aanslag op de Israëliërs, waaronder joden, christenen en arabieren. Er is geen maar. Hamaz is beestachtig, onmenselijk gewetenloos, ook naar hun eigen inwoners de Palestijnen.

els
els
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

“En het allerergst is nog wel het feit dat we ons aanpassen zonder dat er een aanleiding toe is, omdat het misschien, wellicht, je weet maar nooit, zou zo maar kunnen, kwetsend zou kunnen zijn voor moslims…
Zouden moslims er bij stil staan hoe kwetsend het is voor ons om (gedwongen) ons Paasfeest Lentefeest en ons Kerstfeest Winterfeest te noemen.
Zouden moslims er bij stil staan hoe kwetsend het is voor ons dat kerstbomen in universiteiten moeten verdwijnen evenals andere uitingen van onze christelijke achtergrond?
Zouden moslims er bij stil staan hoe kwetsend het is voor ons als wij getuige moeten zijn van gebedsoproepen vanaf moskeeën?
Kortom: zouden moslims er bij stil staan hoe kwetsend het voor ons is om onze eigen cultuur te moeten uitwissen en ons vooral bezig moeten houden met hun kwetsbaarheid?
Ik vermoed van niet. Aan één kant omdat zij, met steun van (Groen) links gewend zijn om het voor het zeggen te hebben. Aan de andere kant omdat “wij”
te laf zijn om ons uit te spreken, angstig om gedemoniseerd (en voor weldenkende politici en journalisten bedreigd) te worden.
En ik vrees dat die lafheid zich de komende verkiezingen weer zal manifesteren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  els

Ik vrees met u mee.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is simpel, moslims integreren niet. Waar menig christen genasbd wordt om eigen cultuur te verlaten ten gunste van de moslims houden moslims krampachtig aan hun geloof en cultuur ook in het buitenland. De naive veronderstelling van de CDA dat er een Europese islam komt is al bewezen als de wens die niet uitkomt. Islamieten dwingen juist eigen geloof overal aan zodat men gast in eigen huis wordt. De gereformeerden kennen dat ook. Hoe zwaarder het geloof hoe minder vrijheid.

Derk
Derk
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het zou overheden/gemeentehuizen sieren als ze zowel de Israëlische vlag, als de Palestijnse vlag zouden hijsen. Het is voor beide volken een drama, wat geïnitieerd is door slechts een paar procent van de bevolking, nl de machthebbers van beide volkeren, die te laf zijn om samen eruit te komen en te zorgen voor welvaart van de bevolking. Bah. Ik ben schijtziek van machthebbers!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Derk

Uw goede bedoeling niet te na gesproken, maar u bent uiterst naïef denk ik.
Er zijn sinds decennia honderden miljarden aan ‘humanitaire hulpgelden’ naar de palestijnen gevloeid. Dat is maar voor een minimaal deel bij de bevolking terecht gekomen. En we blijven er maar mee door gaan. Gaza heeft zelf water zat (ontziltingsinstallaties) voor de eigen bevolking, maar verkoopt dat liever tegen woekerprijzen om de oorlogskas te spekken. Waterpijpinstallaties en b.v. rioolbuizen, gefinancierd vanuit o.a. de EU, zijn allang gekannibaliseerd voor de terreurtunnels en raketten.
De rest van de wereld kan geven en schenken wat ze willen, de mensenrechtenorganisaties kunnen palaveren wat ze willen, zolang Hamas en aanverwanten de eigen bevolking gevangen houden is er geen kruid tegen gewassen.

Herman Groenewegen
Herman Groenewegen
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Ines. U hebt gelijk. We moeten er alles aan doen om onze westerse joods christelijke humanistische cultuur dominant te laten blijven. Zo niet dan dooft het licht en is de gelijkwaardigheid tussen man vrouw hetero homo en wel of niet een religie aanhangen voorbij en treedt een religieuze dictatuur in werking.

Realist1966
Realist1966
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Herman Groenewegen

Die is er al. Angst voor moslims heeft ons land in zijn greep. Voor de vorm wordt nog wat obligaat geblaat door onze regering en we mogen stemmen. Maar met onze stemmen (overwegend rechts) wordt vervolgens niks gedaan en onze roep om een asielstop wordt genegeerd. Je kunt niet meer frank en vrij fatsoenlijk je mening uiten, zie ook het advies van de politie om vooral onze medelanders niet te provoceren met Israëlische vlagvertoon. Zelf kunnen ze zwaaien met wat ze willen, niemand houdt ze tegen. Ze zijn hier al de baas en met de omvolking die je niet zo mag noemen, in een steeds sneller tempo zal steeds meer duidelijk worden van wie Nederland inmiddels is.
Over enkele jaren is dit kwaad onomkeerbaar, nu misschien zelfs al. De pogrom in Israël is een voorproefje van wat de islam met ons gaat doen als ze eenmaal het getalsmatig overwicht hebben.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Als in NL, en dan heb ik nog niet eens over ons omringende landen, 1% van de moslims zich in een georganiseerde ‘kristallnacht’ te buiten gaan, hebben we het al over tienduizenden. En het tuig onder hen staat nu al bekend om hun tel. oproepen om in groepsverband misdaden te plegen.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

een ster , ik begrijp Uw woede mevrouw , maar dat lost niks op. Op alle universiteiten huizen gedragswetenschappers , die het opkomende probleem niet hebben gewaarschuwd/aangepakt, op een enkeling na , bv. Hans Jansen. De verliefden op de vrijheid van onderwijs kunnen we ook aanspreken, moslim scholen kwamen er en zijn succesvol in apartheid en werden niet tegengehouden. Tenslotte de politici, van links en activistisch pro en van rechts met wegkijken, samen met tv radio en pers spraakwatervallen. Mevrouw we hebben al verloren door het valse gevoel van het verheven goede te willen doen.

Frans Larue
Frans Larue
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

U zegt precies hetzelfde als Ines en toch maar 1 ster. Warrig.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Hoewel het geven van sterren niet erg belangrijk is, en iedereen zijn eigen mening mag verkondigen, zou ik graag van u vernemen wat uw oplossing dan wél is.
Want mw. van Bokhoven schrijft gewoon een opiniestuk, zij is geen beleidsmaker die er zit voor juist die oplossingen.
Rechts heeft weg gekeken? Nou, dat ben ik dus totaal niet met u eens. Rechts is en wordt door de media als staatsspreekbuis van links activistische politici weggezet als fascistisch, racistisch, mensenrechtenschenders enz. Gecancelled, ontslagen, verwijderd van universiteiten, het spreekrecht ontnomen, genegeerd dan wel buitengesloten in de politiek, noem maar op. Dat is en was geen keuze.
Dat NL het helaas en laf heeft laten gebeuren deel ik wel met u.
Uit uw laatste zin spreekt moedeloosheid. Ik hoop dat ik dit verkeerd zie.

Marc
Marc
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Vertrouwen stellen in beleidsmakers is precies de verkeerde weg: als bevolking moeten we zelf over dit soort zaken discussiëren en beslissingen nemen.

Gerard
Gerard
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De islam is geen religie – die is daar slechts een aspect van – het is een levensbeschouwing die alle elementen van de samenleving omvat. Daarin is geen ruimte voor andersdenkenden, niet voor democratie, niet voor andere geaardheid, niet voor ‘ongelovigen’. Mensenrechten gelden slechts voor de gelovigen.
Wie denkt dat aanhangers van deze ideologie ooit zullen integreren koestert een illusie. Zij zouden daartoe die ideologie moeten loslaten en geen islamiet meer zijn. Vergeet dat maar, moet de boodschap zijn aan de naïevelingen die in de westerse politiek de dienst uitmaken.

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Klopt, het is een systeem van gebodjes en verbodjes die het hele leven betreffen. Individuele verantwoordelijkheid en vrijheid is voor ons belangrijk, bij hen is het de groep, de familie, de stam, de leer.

Martha
Martha
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Heel veel dank mevrouw van Bokhoven!

Herman Groenewegen
Herman Groenewegen
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel Ines. Wij moeten onze westerse joods christelijke humanistische cultuur van waarden en normen dominant laten blijven. Zodat de gelijkwaardigheid tussen man vrouw hetero homo en wel niet geloven behouden blijft. De ongeïnteresseerde houding van de elite en van de meeste partijen zal uitmonden in chaos en geweld. Nieuwkomers moeten zich aan onze cultuur aanpassen en de massa immigratie dient gestopt te worden.

Rahul Rangeela
Rahul Rangeela
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

In dit kikkerland wordt het vijverwater elke dag een graadje heter. Ik hoop de tijd nu ijdel rijp op een vurige escalatie opdat de suffende padden toch nog een keer wakker schrikken voordat ze zijn dood gekookt.

Dwaalgast
Dwaalgast
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Inez, ik had dit artikel 20 jaar geleden kunnen schrijven, maar ik ben geen bekende columnist, dus niemand zou het hebben gelezen. Vandaar mijn 4 sterren voor dit stuk. Perfecte inhoud, maar helaas jaren te laat. De “strijd” is al verloren.

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

bijdrage van mw van Bokhoven is me uit het hart gegrepen. En dat heb ik er in mijn dorp nog niet eens last van, maar alles wat ik lees en vooral op tv en radio zie en hoor, baart mij enorme zorgen over het voortbestaan van onze cultuur. Want de immigratie gaat nog immer voort met duizenden per jaar, vooral ook uit gebieden waar men niets op heeft met westerse waarden. Hoe kan dit niet gezien worden door de verantwoordelijken en ‘BN-ers’ . Wat is dat met die wegkijkers?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Duizenden per jaar zou nog te behappen zijn, maar duizenden per week zoals nu het geval is met een instroom van ca. 1200/1400 p.wk.? Iedereen begrijpt toch dat dit onhoudbaar is.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ook de afgelopen week weer ca. 1400 er bij. Waanzin.

Rico
Rico
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja Terreur werkt en je wil terroristen ook niet teveel kwetsen dus kan je het beste je kop in het zand steken en ze hun zin geven. Wij leven in een verwende zwakke samenleving die alles en iedereen wil redden, behalve de talloze slachtoffers. Zachte heelmeesters enz.

PdVisser
PdVisser
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel van Ines, uit het hart geschreven. De dominerende emotie is wanhoop en woede. Iedereen herkent het.
Dan is de vraag hoe het komt dat we het zover hebben laten komen. Natuurlijk valt de linkse beleidsmakers zeer veel te verwijten. Maar als we konstateren dat het merendeel van de moslims stevig worden geïndoctrineerd vanuit hun geloof dan moeten we ook kijken hoe onze autochtone ouders en ons onderwijs onze cultuur, historie en normen en waarden overbrengen. Mijn ervaring als vanuit de opleiding basisonderwijs is dat dat gebeurt vanuit een zeer zwakke overtuiging en ook onvoldoende feitenkennis. Het individuele kind telt en moet gelukkig zijn, staatsburgerschap en nationaal besef? Nooit tegengekomen. Mede door dat vermaledijde cultuurrelativisme. Bij moslims ligt dat precies andersom. Ze hebben dan ook vanuit hun standpunt alle reden om ons te minachten

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Wijze woorden.
Dat moslims ons minachten, soit. Het probleem is dat het daar niet bij blijft, maar dat hun hang naar overheersing zo zoetjesaan overal is binnengeslopen.
Waarom geven wij een geïmporteerde minderheid met hun botsende waarden zoveel inbreng en macht?

PdVisser
PdVisser
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. Ik zou hier toch wel de islamofilie willen benoemen die bij westerse linkse intellectuelen veel meer aanwezig is dan we denken. Michel Foucoult was daarin de grote voorganger. Zeer enthousiast (als homoseksueel!) over het bewind van Khomeiny in Iran als zijnde heel spiritueel en een voorbeeld voor het decadente westen. We weten allemaal hoe groot de invloed van deze filosoof is geweest op de literaire en sociale wetenschappen. Zelfhaat is helaas een belangrijke factor gebleken.

Dee
Dee
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij opviel en schokte waren de zwarte islamitische vlaggen. Dat zijn oorlogsvlaggen! De witte is voor vrede. De zwarte worden gehesen in tijd van oorlog.
Mijn conclusie is dat zij ons de oorlog hebben verklaard.
En ondertussen slapen wij rustig verder…

Moshe
Moshe
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik waarschuw al 40 jaar tegen het opkomende Moslim geweld en ben uitgemaakt voor verrotte vis, antisemiet, racist etcetera. Integreren heeft geen zin en ze doen het niet vanwege hun geloofsovertuiging. In tegenstelling tot de Joodse en Christelijke cultuur, staat de moslim cultuur niet toe om zich aan te passen. Doen ze dat wel, dan is dat in strijd met de moslimcultuur, en zijn het dus geen moslims meer.
Het ontbreken van een gedegen kennis van de moslimcultuur in het westen is de oorzaak van alle gefaalde pogingen.
Het heeft geen enkele zin om te vragen om integratie. Het enige dat effect kan hebben is justíciele correctie, en zelfs dat betwijfel ik.
Het artikel van Ines verwoordt exact wat er al 40 jaar gaande is.
Oplossingen zijn er voldoende. Het ontnemen van het Nederlanderschap (zij zelf doen geen afstand van hun andere afkomst) maakt het mogelijk om mensen die zich niet aan de regels houden om weg te sturen. Straffen heeft geen zin, want dat lijken ze alleen maar leuk te vinden. Lik op stuk wil nog wel eens effect hebben.
Maar integreren heeft totaal geen zin.

Simon
Simon
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

En we hebben een ‘koningin’ die gezegd heeft: “de nederlander bestaat niet”……

Realist1966
Realist1966
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Ze was toen wat voorbarig, maar de Nederlander bestaat inderdaad niet meer. Slechts hier en daar nog een reservaat (zoals Urk) en wat losse dorpjes en boeren. De rest is verworden tot een groep bange schapen die alles pikken onder het mom van deugen. De christelijke ‘welkom, welkom in mijn land’-zangers voorop. En ik ben eerlijk: ook ik heb geen zin in gedoe, stenen door mijn ruit of erger en houd dus mijn mening voor me en de Israëlische vlag binnen. Maar mijn stem, hoe zinloos waarschijnlijk ook, gaat naar de PVV, het enige verzet wat ik in mijn schamele eentje kan bieden. En dat is ook het probleem hier. We zijn geen groep, waar de anderen dat wel zijn. Samen sta je sterk, en wij zijn geen samen meer.

els
els
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Wel jammer dat Geert Wilders begint op te schuiven naar het midden en eventueel bereid is de scherpe kantjes van zijn anti-islam politiek er van af te halen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  els

Dat moet hij doen om ‘binnen’ te komen. Net als de VVD de deur een kiertje open zet voor hem. Wat er na de verkiezingen van over blijft zullen we zien.

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Die bestaat wel, ze ziet gewoon de variatie niet. Er zijn zoveel zaken die ons binden, de taal, de geschiedenis, ons landschap, de sporten zeilen en schaatsen, en vooral hoe we met elkaar omgaan.

Rob Wu
Rob Wu
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland en het Westen zijn slachtoffer geworden van de ‘Paradox van Tolerantie’.
En ondanks de steeds verder etterende invloed van de Islam blijven bepaalde groepen en partijen alles goedpraten.

Het tij is niet meer te keren, maar we kunnen hopelijk wel nog de schade beperken. Ik vrees alleen dat daar de politieke wil, durf en daadkracht (voorlopig) niet voor te vinden is.

De Oost Europese EU landen hadden het snel begrepen en weigeren elke vorm van vluchteling/instroom opname, omdat ze uit hun geschiedenis weten dat dit alleen maar ellende oplevert. Ook al worden ze daarvoor verketterd door Brussel.
Persoonlijk geef ik ze groot gelijk dat ze hierin hun poot stijfhouden.

Ik heb echt medelijden met de komende generatie jongeren, die straks niet alleen de economische puinhoop, maar ook de klimaat technische en geopolitieke ‘import’ waanzin moeten ondergaan.

En Ines, vergis je niet….
Als je islamistische vriendenkring ooit moet kiezen tussen jouw vriendschap en de Islam, dan weet je zelf ook dondersgoed wat het resultaat zal zijn.
De koran is niet heel positief over de behandeling van niet gelovigen (kafir).

Frans Galjee
Frans Galjee
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Natuurlijk een uitstekend artikel maar het beschrijft de situatie ontstaan na jarenlang wegkijken en een overdaad aan politieke correctheid en lees hier voor politieke vooral linkse lafheid.
Integratie is gewoon mislukt en kon ook niet lukken zoals vele deskundigen al hadden aangegeven gezien het feit dat het domweg niet lukt een westerse samenleving met haar normen en waarden te laten samengaan met een ideologie (Islam) die haaks staat op die westerse normen en waarden.
We hebben een vijand binnengehaald.

Marc
Marc
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem met westerlingen in het algemeen, en Nederlanders in het bijzonder, is dat vanuit het volkomen ten onrechte als menswaardig aangeziene welkomstdenken velen van hen impliciet menen de betere mens te zijn.

Met voorbijgaan aan de mogelijkheid dat niet-westerlingen dit als buitengewoon schofferend kunnen ervaren (af te leiden uit de enorme groei van BRICS), profileert de westerse gutmensch zich per saldo als übermensch.

Maar de zaak is: westerlingen zijn géén betere mensen. Pas als dat beseft wordt kunnen we weer normaal gaan doen, de natie van al het politiek-correcte stof ontdoen en de grenzen gewoon sluiten.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marc
Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Triest, deze waarheid. En ondanks dat het nu toch echt niet meer te ontkennen valt dat wij het onderspit delven tegenover de nieuwkomers, wordt daar in de main stream media geen woord aan gewijd, ongelooflijk!

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Juist. Jaren en jaren mocht het probleem niet benoemd worden. Dan was je een racist. Kan het een en ander niet ontkend worden dan is het “maar een kleine groep”. Uitingen op internet zoals “als wij de baas zijn gaat je kop eraf” heb ik verschillende keren voorbij zijn komen.
Een leerlinge dreigde mij met haar vader die bij de Grijze Wolven zat. Deed ze overigens geen tweede keer. Het idee! Een familielid is zomaar door een groep (natuurlijk) Marokkanen in elkaar getrapt. De groep was bekend bij de politie. En zo zijn er talloze incidenten. We moeten er open over zijn en het duidelijk afkeuren. Niet dat achterover buigen om de boel maar toe te dekken. Onze normen en waarden zijn geldend.

Marc
Marc
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Tijdens lessen geschiedenis op onze Nederlandse scholen wordt vaak verhaald van de motieven die Europeanen indertijd hadden om naar de Nieuwe Wereld te trekken.

Deze motieven zijn een op een gelijk aan die van de huidige migranten vanuit Afrika en Azië om massaal naar Europa, de VS en Australië te trekken.

En net zoals indertijd vele miljoenen vanuit Europa naar de Nieuwe Wereld trokken, zo is ook in het huidige migratietijdperk sprake van vele tientallen miljoenen kolonisten.

Wij zijn de nieuwe Indianen en Aboriginals.

Els
Els
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Met dat verschil, dat de Europeanen van toen niet zo gepamperd werden als de huidige migranten, maar hard moesten werken om een bestaan op te bouwen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Els

En eerst in ‘kampen/barakken’ geplaatst werden. Eerst basaal taal leren. Dan de mannen naar een tewerkstellingsplek. Pas als dat goed ging konden ze aan een nieuw leven beginnen. Op eigen kracht.

64
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x