Klimaatleugens en vraagtekens bij bosbranden op Hawaï

Je zou er bijna een complotdenker van worden

Op het eiland Maui, Hawaï, heeft een verwoestende brand gewoed. Zoals gebruikelijk werd dat meteen aan ‘klimaatverandering’ toegeschreven, maar bijvoorbeeld niet aan incompetent bestuur of verkeerde prioriteiten. Deze vuurzee was ook voer voor ‘complotdenkers’, maar zijn het allemaal wel complotdenkers? In deze abnormale tijden wordt het steeds lastiger om feiten van onzin en manipulatie te onderscheiden, vooral omdat overheden en media eindeloos klimaatleugens vertellen, schrijft Alma van Hees.

Op 7 augustus jongstleden viel er in Maui, Hawaï, een boom om door harde rukwinden, een uitvloeisel van de orkaan Dora. Hij belandde op een elektriciteitsmast die ook omviel, wat tot een bosbrand leidde, zo berichtten Newsweek en andere media. Die bosbrand nam in korte tijd enorme proporties aan en verwoestte een groot deel van het westen van Maui, inclusief de oude binnenstad Lahaina.

De beelden van de ravage die is aangericht zijn schokkend, apocalyptisch zelfs, schrijft Daily Mail, alsof er een bom is ontploft. Er zijn al slachtoffers geborgen maar er zijn nog altijd talloze mensen vermist. Een groot drama.

 

Allemaal vragen

Op Twitter, nu X, ontstond direct een felle discussie. Waarom liep het zo uit de hand? Deze bosbranden zijn niet ‘natuurlijk’, zo beweerden wantrouwige geesten.

Hoe kan het dat de bootjes voor de kust ook in brand zijn gevlogen, vroeg een twitteraar zich af. En waarom zijn er geen roet- of brandsporen op de wegen, vroeg een andere X-gebruiker? Waarom gingen de alarmsirenes niet af? Waarom bleef Obama’s huis gespaard, en dat ene huis met het rode dak temidden van een enorme verwoesting? Waarom blokkeerde de politie vluchtroutes? En zo volgden de logische maar vooral argwanende vragen elkaar op.

 

Geen klimaatverandering

Het hielp ook niet echt dat de schuld van dit verzengende vuur direct aan de ‘klimaatverandering’ werd gegeven, ook al was er geen sprake van bijzondere droogte. Ook Michael Shellenberger, activist en auteur, stelt dat de vuurzee op Hawaï niet veroorzaakt is door klimaatverandering. Nee, de elektriciteitsmaatschappij heeft verzuimd om brandbare grassen van de bedrading te verwijderen, omdat ze vooral gefocust waren op hernieuwbare energie en daar al het geld aan werd besteed.

De New York Times voegt daaraan toe dat deze brandbare grassen exoten waren, niet-inheemse soorten, die het daar heel erg naar hun zin hadden. De Daily Caller vermeldt dat mede met het oog hierop een rapport uit 2020 al vaststelde dat de regio elk jaar gemiddeld 90% kans op bosbranden had.

 

Geld verdienen

Bovendien waren de branden nog niet eens geblust of er verscheen al een boekje over de Hawaï-bosbranden: Fire and Fury, the story of the 2023 Maui fire and its implications for climate change, compleet met verklaringen van ooggetuigen. “Almost like they had a written script”. Anderen wezen op het feit dat een handige ondernemer wellicht al wat tekst klaar had liggen en die even heeft aangevuld, omdat hij nu dollars rook. Een boek (boekje, 40 pagina’s) publiceren kan tegenwoordig razendsnel.

 

Falende overheid

Op de logische vragen over waarom er zo’n enorm vuur kon ontstaan zijn ook al heel wat antwoorden gegeven. Antwoorden, die vooral aantoonden dat de plaatselijke overheid onvoorbereid was en incompetent heeft gereageerd.

Zo werd er op de vraag waarom de alarmsirenes niet waren afgegaan door de verantwoordelijke Herman Andaya, the administrator of Maui’s Emergency Management Agency (EMA) geantwoord dat dit expres niet was gebeurd. Alarm betekent daar een tsunami-alarm, zodat iedereen van de kust zou vertrekken en het hogerop zou zoeken. Maar nu was juist dat ‘hogerop’ de bedreiging want daar kwam het gevaar – vuur – vandaan. Met als gevolg dat helemaal niemand zich van gevaar bewust was, totdat ze zelf de vlammen zagen. De man is inmiddels teruggetreden. Geen verlies, want hij had nul ervaring op dit gebied.

Het duurde ook nogal lang voordat er echt geblust kon worden. De brandweer had water nodig en verzocht om gebruik van waterreservoirs, maar het duurde vijf uur voordat ze daarvoor toestemming kregen.

Al met al is er een zee aan logische verklaringen waarom dit vuur zo uit de hand kon lopen. Wanbeleid van de overheid die graag wil pronken met ‘hernieuwbare’ energie, de 15-minutenstad en alles met AI. En aan deze ‘progressieve’ dromen is al het geld besteed, maar de praktische werkelijkheid van alledag werd overgeslagen. Om vervolgens het eigen falen op ‘klimaatverandering’ af te wentelen.

 

Complotdenkers

Maar toch blijven er nog wat vragen over. Van complotdenkers ongetwijfeld, maar je moet ze nageven dat ze soms goede vragen stellen. Zoals in deze video, die opgenomen is net buiten het afgezette rampgebied. Je ziet de slagbomen die dat terrein afsluiten, er buiten een rijtje onaangetaste huizen en dan een grasveldje, totaal verbrand, netjes binnen de afrastering. Met twee auto’s waarvan zelfs het aluminium is gesmolten, de druipsporen zijn op de grond gestold. Er was geen voedsel voor zo’n hevige brand in de buurt, alleen maar een grasveld. Onder de motorkap is het ook een ravage. Hoe kan dat? Dit is geen natuurlijk vuur, constateren de videomakers.

 

Brandende boomwortels

Robert Brame, een forensisch boomdeskundige, onderzocht 38 bosbranden in Californië en schrijft dat hij er soms spijt van heeft dat hij zeven jaar geleden met dit onderzoek begon: “I realize it’s a very very scary thing that I talk about“. Maar hij is niet van plan om zijn mond te houden. Brame stelt in dit videogesprek dat meerdere van die branden vreemde kenmerken hadden en illustreert dat met talloze foto’s. Zo constateerde hij dat bomen die normaliter als eerste vlam vatten vanwege brandbare olie of hars, zoals de eucalyptus en naaldbomen, ditmaal nauwelijks werden aangetast door het vuur. Juist bomen die veel water bevatten waren het slachtoffer, en hij toont beelden van die bomen, die van binnenuit ‘verbrandden’. Of dood kookten? Doorgezaagd zie je een zwart geblakerde kern, net een rookkanaal.

In Maui leken de bomen op eenzelfde bizarre manier te verbranden. CNN berichtte hierover op basis van het ooggetuigenverslag van een professionele fotograaf, die het werk van de brandweer in beeld bracht. Het verbranden van bomen van binnenuit via de ondergrondse boomwortels? Dat kan normaliter helemaal niet, stelt natuurwetenschapper Ned Nikolov.

 

Magnetron

Terug naar het onderzoek van Robert Brame. Met foto’s laat Brame zien dat de houten afrastering met (prikkel)draad vooral verbrand en verkoold is op die plekken waar dat metaaldraad met schroeven of spijkers is bevestigd. En autobanden met staaldraadvoering verpulveren, maar een ouderwetse rubberen band blijft onaangetast. Net zoals plastic. Alles is tot grijswitte as vergaan, maar de plastic afvalcontainers hebben merkwaardigerwijze zo’n vuurzee overleefd, net als plastic kinderspeelgoed en een vinyl stoelkussen. En ook in zijn verslag verschijnen, net als in Maui, auto’s die niet in de brandhaard stonden maar waarvan toch het glas en aluminium smolt. Zelfs metalen buizen onder de grond werden vervormd en zijn vervangen door plastic of beton. Het lijkt net alsof er een enorme magnetron aan het werk is geweest.

‘Complotdenkers’ concludeerden direct dat hier om een Direct Energy Weapon (DEW) gaat, dat deze abnormale ‘branden’ zou kunnen verklaren. Eentje plaatste in zijn enthousiasme zelfs een foto van een (laser)straal die Maui trof, maar helaas voor hem, die straal was later aan de foto toegevoegd, zo bleek.

 

Normale wereld

In een normale wereld zou er een betrouwbare expert zijn verschenen, die had uitgelegd dat het niets bijzonders is als aluminium en glas van auto’s smelten, ook al staan ze royaal buiten een vuurhaard. En dat het ook helemaal normaal is als een bosbrand geen verkoold terrein met zwartgeblakerde boomskeletten achterlaat, maar een morsdood bos met bomen en takken waar zelfs nog blad aan zit. Of zo’n expert zou de vloer aanvegen met al dit foto- en videomateriaal, aantonen dat het allemaal gemanipuleerd is, met knip- en plakwerk en hulp van AI in elkaar gezet, en vervolgens de ooggetuigen tot leugenaars of wappies verklaren. Zo hoort het te gaan, toch, in een normale wereld? Misschien gebeurt dit nog…

 

Klimaatleugens

We leven in een abnormale wereld, waarin permanent klimaatleugens over ons worden uitgestort. De MSM berichten steeds dat de bosbranden het gevolg zijn van klimaatverandering. Maar in Griekenland zijn inmiddels 160 mensen gearresteerd die ervan worden verdacht de bosbranden in dat land te hebben aangestoken.

Klimaatleugens worden over veel fenomenen uitgestrooid. Of het nu over bosbranden gaat, die in tegenstelling tot wat beweerd wordt niet toe- maar afnemen, of over orkanen waarvan er niet meer maar juist minder zijn. Ook klimaatrampen nemen niet toe maar af, en er is geen sprake van toename van droogte. Evenmin zijn er vaker hittegolven en ook overstromingen nemen niet toe maar af. Tenslotte sterven de ijsberen niet uit maar gaat het heel goed met ze, net als met het koraal waarover onterecht steeds uiterst zorgelijk wordt gedaan.

Wat kun je eigenlijk nog wel geloven?

Je zou er bijna een complotdenker van worden.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
47 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hou het bij.
Daar is iets heel vreemds aan de hand. Nadat eerst met veel media aandacht, ook in Nederland, klimaat crisis de schuld werd gegeven, is het heel stil geworden daar en ook in Nederland.
Er zouden 1000 mensen vermist zijn onder wie veel kinderen.
Ook moet niet onvermeld blijven dat er in dat gebied mensen als Bill Gates, Obama en andere zeer rijke Amerikanen daar hun resort hadden. Overigens zijn deze resorts totaal onbeschadigd gebleven.
Ook Biden heeft daar een aantal dingen gezegd die niet in goede aarde zijn gevallen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is na 9-11 de tweede grote ramp in de Amerikaanse geschiedenis en er wordt geprobeerd het onder het vloerkleed te vegen. Ondanks dat het veroorzaakt zou zijn door klimaatverandering.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Mevrouw van Hees heeft het aantal slachtoffers niet vermeldt.
Daarom een linkje:
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-66596328

Realist1966
Realist1966
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Juist daarom zo verdacht.

Kee
Kee
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we raden het is aan gestoken.
Wat ik heel vreemd is in Azië is het elke dag bloed heet .
Maar bos branden nee die zijn er niet.
Dus mij mening het is aan gestoken door die zelfde door geslagen klimaat gekken.. om de boel op te blazen.

Dit is ook zo een vreemd verhaal iemand terug gevonden in het gesmolten ijs de persoon was 50 jaar vermist .
Die tijd was er geen ijs toen de persoon overleden was .
En nu roepen het ijs is gesmolten .
Komt door het klimaat .🤣🤣🤣

Joost Visser
Joost Visser
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Costa Rica Guanacaste. Tot 55 graden in het binnenland. Enkel bermbranden door weggegooide peuken en die gaan vanzelf uit. Grote bosbranden in bossen die grijs zijn van het stof, vanwege het ontbreken van regen. Al 22 jaar geen bosbrand geweest.

Andre
Andre
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

In Spanje heeft een overheidsinstantie 20 jaar geleden onderzocht waardoor bosbranden werden veroorzaakt:
1. Opzet van pyromanen;
2. Onvoorzichtigheid van boeren bijv. bij verbranden afval of onkruid;
3. Blikseminslag
4. Onvoorzichtigheid bij barbecue, het wegwerpen van een brandende sigaret enz.
Andere oorzaken kwamen maar zelden voor.
Lange droogte perioden veroorzaken geen brand, maar maken het wel makkelijker voor een brand om zich te verspreiden. Maar voor een bosbrand maakt het niet of de temperatuur 25 of 35 graden is. Als dat wel zo zou zijn, dan zouden de vlammen ’s nachts spontaan moeten uitgaan. Ook in Spanje worden elk jaar tientallen pyromanen opgepakt.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

IJzersterke argumentatie van Andre! Mijn complimenten.

Jack van Soest
Jack van Soest
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel! Er zijn veel soortgelijke berichten op Linkedin, Elsevier enz. Maar de msm (waaronder de zogenaamde kwaliteitskranten), de overheid en de VN (boiling earth, sick!) blijven ons bestoken met die klimaatonzin.
Wanneer wordt ‘men’ wakker …

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat en vooral wie kun je nog geloven? Of vertrouwen?
Dat is de gesel van deze tijd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Er worden 1000 mensen vermist.
Daar heeft de Nederlandse media niet gehaald.
Dat is toch vreemd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik twijfel er niet aan dat veel van de branden door achteloos menselijk handelen zijn veroorzaakt. Dat hoeft niet perse opzettelijk te zijn. Een weggegooid stuk glas waar de zon op schijnt, een hete uitlaat op droog hoog bermgras, een smeulende peuk, een kampvuurtje of wildernis barbecue, noem maar op.
Maar net zo goed twijfel ik er ook geen seconde aan dat hyperactieve klimaatactivisten met brandstichting hun klimaatacties wensen te onderstrepen. Koste wat het kost, ook aan mensenlevens. Zij propageren immers geweld als toegestaan middel om hun regeltjes af te dwingen.
Dat er heel veel heel erg vreemde zaken spelen ben ik direct met u eens.

Marien
Marien
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, een auto met katalysator na een lange rit in hoog droog gras parkeren is ook een enorm risico. Gras hoort bij droogte kort gemaaid te zijn. in Australie moeten percelen die braak liggen door eigenaren kort gehouden te worden voor brandrisico en slangen.

Laatste aanpassing 27 dagen geleden door Marien
J. de Ruiter
J. de Ruiter
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Klopt. Mijn dochter woont op een kleine farm in de buurt van Melbourne. De grote bosbranden van 2 jaar terug kwamen net niet in hun buurt, maar de lokale autoriteiten hebben sindsdien wel de nodige bomen omgehakt. Voor de zekerheid hebben dochterlief + schoonzoon ook nog enkele bomen dichtbij hun woonhuis verwijderd.

Soortgelijke voorzorgsmaatregelen worden in sommige delen van Zuid-Afrika toegepast.

Elgoog
Elgoog
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Op redacted op YouTube wordt gesproken van een school waarvan 2000 kinderen nog vermist zijn. https://youtu.be/jeB1aoegFL4.
Kinderhandel slaat tegenwoordig steevast toe in ramp en oorlogsgebieden.
En vooral blauwe objecten leken immuun te zijn voor de brand. In dit artikel is het rood? Zelfs blauwe parasols hebben het vuur overleefd en een huis met een blauw dak.
Ik volg hier ook het nieuws, maar wel met enige reservering. Het lijkt soms net te erg.

Youp
Youp
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Nou, de overheid in ieder geval niet. Die jokkebrokken alles aan elkaar vast. Of het nu over het klimaat gaat, over migratie, over de economie, over covid, over politieke tegenstanders, over hun oorlogjes.
Als complotdenken betekent dat je vraagtekens plaatst bij het overheidsnarratief, dan kan dat alleen maar als een aanbeveling gezien worden. Want als je nu nog niet in de gaten hebt dat er verborgen agenda´s zijn, dan is er weinig hoop voor je. Zoals we weten is de term complotdenken ingevoerd door de CIA na de moord op President Kennedy, waar toch ook een paar onbeantwoorde vragen zijn blijven hangen, om die vragenstellers en kritische denkers de mond te snoeren.
Zolang de complotten blijven uitkomen pleit dit in het voordeel van de complotdenkers en in het nadeel van de mensen met een hoger staatsnieuwsabsorptievermogen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Youp

U hebt zeker ook niet gehoord van dat illegale corona bio laboratorium dat ze in Fresno gevonden hebben?
Ze hebben ingevroren muizen gevonden besmet met corona virus.
Ze weten niet wie het daar weggezet heeft en wat het doel er van is.
Het is al reeds met de mantel der liefde bedekt. Volledig buiten de publiciteit gehouden.
Google het maar, er is wel iets te vinden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Oh zeker, als je zelf nadenkt en op- en uitzoekt, en tot bepaalde gevolgtrekkingen komt, mogen ze mij gerust complotdenker noemen hoor.
Vandaag de dag zou het woord als geuzennaam gedragen moeten worden.

Marien
Marien
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Youp

het kan geen kwaad om achterdochtig te zijn. We hebben er alle reden toe te denken dat de overheid dingen verzwijgt en achter de schermen bekonkelt.
we weten dat doordat uiteindelijk aangevraagde stukken met zwartgelakte tekst stukken gepresenteerd worden.

Ni28
Ni28
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Complotdenken wordt graag gepresenteerd als iets negatiefs. Er is niets mis met complotdenken zolang transparantie in zaken ontbreekt. Als dit opzettelijk gebeurd is een complot werkelijkheid geworden en het vertrouwen in het kabinet verdwijnt. Het ontbreken aan vertrouwen uit zich in complotdenken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mensen gaan zoeken wat de reden voor het gebrek aan transparantie is. Het gebrek aan transparantie wil eigenlijk zeggen dat bepaalde kennis verborgen wordt gehouden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Bijvoorbeeld in dit geval wordt er nogal geheimzinnig gedaan over het aantal slachtoffers. In Nederland hebben we sowieso niets over gehoord, maar geheimzinnig doen over duizend vermisten?

Ni28
Ni28
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat klopt en als je iets verbergt is het rijp voor wantrouw en aansluitend een complottheorie. Diegenen die het hardst complotdenken veroordelen zijn ook het meest schuldig aan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mijn indruk is dat er vanuit overheidskringen van de VS de rem op publiciteit is gezet.
Daarom horen we er in Nederland niets over. Nederland is het braafste jongetje van de klas.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Joe Biden was ook niet happig om er in een officieel statement veel over te zeggen. Hij heeft zichzelf er volslagen mee voor gek gezet. Maar ja, dat zijn we van hem gewend.
Op Youtube kun je het terughalen.

Ni28
Ni28
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Complotdenken wordt graag gepresenteerd als iets negatiefs. Er is niets mis met complotdenken zolang transparantie in zaken ontbreekt. Als dit opzettelijk gebeurd is een complot werkelijkheid geworden en het vertrouwen in het kabinet verdwijnt. Het ontbreken aan vertrouwen uit zich in
complotdenken.

Jos
Jos
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen sprake van een klimaatcrisis
Een mondiaal netwerk van ruim 1609 wetenschappers en professionals heeft deze urgente boodschap voorbereid. Klimaatwetenschap zou minder politiek moeten zijn, terwijl klimaatbeleid wetenschappelijker zou moeten zijn. Wetenschappers moeten openlijk de onzekerheden en overdrijvingen in hun voorspellingen over de opwarming van de aarde aan de orde stellen, terwijl politici de werkelijke kosten en de ingebeelde voordelen van hun beleidsmaatregelen onpartijdig moeten inschatten.

https://clintel.org/world-climate-declaration/

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben echt blij dat mevrouw van Hees er een artikel aan gewijd heeft. Zo krijgt het enige aandacht. Vooral voor de slachtoffers.
Top journalisten bij de NPO vonden het kennelijk niet belangrijk genoeg om het naar de voorgrond te halen of om welke reden dan ook.

Marien
Marien
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

NPO is ook niet echt heel erg goed, naar mijn mening. Alleen dit al, dat hier niet meer aandacht voor is, zegt al genoeg.

Laatste aanpassing 27 dagen geleden door Marien
J. de Ruiter
J. de Ruiter
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

“NPO is ook niet echt heel erg goed.”
Haha, de understatement van het jaar, beste Marien.

Elgoog
Elgoog
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben lid van een website die 80% desinformatie verspreid. https://www.ecowatch.com/climate-change/ En dat kan deze website ongestoord omdat het 1:1 met de overheid overeenkomt. Ik ben lid van de nieuwsbrief omdat ik ook op de hoogte wil zijn van de desinformatie. En deze website spant de kroon. i.p.v. de ijsberen zijn de koningspinguïns, nu de klos door het afkalvende ijs. De wetenschappelijke bewijzen worden onderbouwd met “Studie Says” of “Studie finds”. Ook RTL-nieuws is steevast aan het klimaatangst aanjagen. Door vele dammen kunnen vissers aan het einde van de rivier nauwelijks nog rondkomen, omdat de visjes die ze niet meer kunnen bereiken. Het komt vervolgens door het klimaat, maar ook wel een door de dammen vindt men genoodzaakt te zeggen. Dat het 100% alleen door de dammen komt krijgt men niet uit de strot. Hoe kunnen die nieuwslezers nog met zichzelf leven vraag je je af. Zijn de echt zo ontzettend stom? https://nos.nl/artikel/2314302-nieuwe-dammen-leggen-deel-zuidoost-azie-droog-ik-vang-geen-kilo-vis-meer. Indirect kan je wel zeggen dat het door het klimaat komt. Maar dan het klimaatbeleid. Als die dammen zijn nodig om fossiele brandstof te vervangen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Elgoog

Om diezelfde redenen kijk ik ook msm. Je moet wel weten wat er rondgebazuind wordt.
Uw laatste 3 zinnen leggen (een groot deel van) het klimaatprobleem bloot.
Veel rampen die aan opwarming van de aarde worden geweten zijn in feite het gevolg van ondoordacht beleid.
Als de aarde opwarmt, of afkoelt, zoals al honderden miljoenen jaren gebeurt, is dat een gevolg van kosmische invloeden. Daar heeft de mens geen invloed op. Die zal zich moeten aanpassen.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Elgoog

Met ijsberen gaat het helemaal niet slecht.

Het demagogische dieptepunt was een foto (ca 2 jaar geleden) in Amerikaanse media van een zielige, vermoedelijk stervende, ijsbeer ergens op de Canadese toendra.

Tja, ijsberen worden ook een keer oud en gaan dan dood. Net als mensen…

Elgoog
Elgoog
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

Heb ik dat vermeld dan?

J. de Ruiter
J. de Ruiter
23 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Elgoog

Waar doel je op?
Maar ik ben het met je eens. Mijn vorige reactie was ondersteunend bedoeld.

Youp
Youp
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Een complotdenker ben ik al een tijdje, ofschoon het misschien nog wel in intensiteit kan toenemen. Sommige mensen zien overal een complot. Zo erg is het bij mij nog niet. Tegenwoordig valt moeilijk te bepalen wat echt is omdat er zoveel gemanipuleerd kan worden aan digitale informatie. Opmerkelijk is wel dat de huizen van beroemdheden als Oprah Winfrey geen krasje hebben opgelopen, terwijl even verderop hele dorpen afbranden.

Overheidsverhalen moet je natuurlijk per definitie wantrouwen. Het gegeven dat ze alles aan climate change willen ophangen zegt genoeg. Eveneens dat bosbranden vaak worden aangestoken. Zoals in Griekenland en in Australië een tijdje geleden. Recent zijn er in Canada beelden opgedoken van helicopters die bossen in brand staken.

Echter, als je echt de complottheorieën wilt induiken, dan kom je uit bij de aliens. Ik volg zo af en toe wel eens Steven Greer, oprichter van het Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence (CSETI) and the Disclosure Project. Hij lijkt goed geïnformeerd te zijn en tevens over talloze contacten te beschikken binnen de drieletterorganisaties. Hij beweert o.a. dat ten tijde van de TV serie Star Trek de daar getoonde technologie al in het bezit van de Amerikaanse overheid was. Een Direct Energy Weapon, of een ander laserachtig apparaat, is daarmee verre van onvoorstelbaar.

Steven Greer stelt ook dat er ‘echte aliens’ zijn, die de mensheid al heel lang volgen, en ‘nep aliens’ die door de overheid worden ingezet om mensen bang te maken. Immers, als je mensen de stuipen op het lijf wilt jagen, zodat je met hen kunt doen wat je wilt, heb je een betere vijand nodig dan de Taliban of de Russen.

Gussel
Gussel
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Over klimaatverandering en andere zaken informeer ik me door boeken, internet in het Nederlands, Engels, Duits, helaas is mijn 4 jaar Frans te beperkt, te lezen. De informatie verstrekt door kranten en televisie is te eenzijdig en/of politiek gekleurd.
Is twijfelen aan gekleurde informatie complot denken?

J. de Ruiter
J. de Ruiter
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Geloof niet te gauw in complottheorieën. Maar laat je anderszijds niet aanpraten dat gerechtvaardigde twijfels aan de eenzijdige berichtgeving door de ‘correcte’ media zou getuigen van complotdenken.

De meeste journalisten zijn pure anbetabeten die elkaar nakakelen en zich niet bewust zijn van hun tunnelvisie.
Ik weet waar ik het over heb. Ik ben natuurwetenschapper met enig verstand van de processen in atmosfeer en oceanen, en dus van het klimaat. Weliswaar nu met pensioen, maar door onzin prik ik direct heen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Op Geenstijl suggereerde ik dat wellicht extremisten van XR de bosbranden in Spanje hadden aangestoken. Een simpele en goedkope manier om aandacht te vragen voor de ‘klimaatverandering’. Dit leverde mij wat hoon op. Nu weten we beter. En NN heeft een recordwinst gemaakt in Nederland vanwege minder stormen. Hoe wil men dit rijmen met alle hysterie?

Vin1
Vin1
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Probeer me verre van complottheorieën te houden maar heb wel heel wat vreemde zaken op maui voorbij zien komen. Zoals een verbrand huis met alles 360 graden er omheen in tact. Ben benieuwd hoeveel huizen in bezit van de blackrocks e.d. gespaard zjn
gebleven. Die cijfers moeten een hoop duidelijk kunnen maken.

Joost Visser
Joost Visser
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Bosbrand waarbij bomen gespaard worden en huizen verbrand en bootjes op zee. En niemand heeft ook maar iets van intentie om het te onderzoeken. Wat wel duidelijk is dat financiele hyenas er baat bij hebben.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hier nog een video met verbazende anomalieën.
Drie weken na de ramp
Zeker het bekijken waard.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het blijft vreemd dat ondanks de media het klimaat de schuld kunnen geven van de branden op Maui en er veel slacht offers zijn, 150 confirmed deaths and 850 missing, er bitter weinig publiciteit over is.
Nadat er in Nederland tijdens de branden aandacht is gegeven in de media, “wegens klimaat” horen we er niets meer over.
Obama woonde er om de hoek en heeft zijn gezicht nog niet laten zien evenals een aantal andere miljardairs die daar wonen, om de mensen een hart onder de riem te steken. Waarschijnlijk om geen aandacht te trekken.
Ook aan de manier van berichtgeving kun je zien dat er gestuurd wordt. Als er een “gewone” ramp gebeurt waar bij sprake is van 1000 vermissingen wordt dat breed uitgemeten. Hier merk je echt dat het ingedamd wordt.
Mijn advies is om dit te blijven volgen, om gebruikte tactieken te onderkennen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als ik zie welke risico`s de Amerikaanse overheid hier neemt door de opvallende aanpak, heb ik het idee dat er sprake is van enige paniek en dat, wat wij niet mogen weten, het uiterst belangrijk is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Opsomming van de historie.
Met schokkende beelden en verhalen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
29 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Maar dat was allemaal niet op de NPO.
Kennelijk hoefden we dat niet te weten.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
25 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De Amerikanen zijn notoir amateuristisch, naïef en gemakzuchtig bij het voorkomen en bestrijden van (natuur)rampen. Met klimaat heeft dat niets te maken.

47
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen