Mark Rutte heeft nog nooit een probleem opgelost

Enige echte remedie is nieuwe algemene verkiezingen


 
Na de mega-overwinning van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen wordt steeds duidelijker dat het kabinet-Rutte IV totaal vastgelopen is. Óf de gevestigde partijen en de bestuurlijke en media-elite gaan nu voort op hetzelfde destructieve pad, óf zij gaan eindelijk een keer serieus het gesprek aan met de oppositie, maar dan zonder de dwaallichten van PvdA en GroenLinks. De derde en beste optie is nieuwe algemene verkiezingen. Een column van Jan Gajentaan.

Heilloos pad

Het wordt steeds duidelijker dat de coalitie Rutte IV, met D66 als inhoudelijk dominante partij, zich op een heilloos pad bevindt. Niet alleen VVD en CDA zijn al een groot deel van hun eigen kiezers kwijtgeraakt, zelfs D66 is bijna gehalveerd ten opzichte van de parlementsverkiezingen in maart 2021.

De onvrede onder de bevolking wordt steeds groter. Rutte doet nu alsof dit hem allemaal overkomt – de megastroom asielzoekers die niet meer op te vangen is ondanks dwangwetten, het stil komen te liggen van woningbouw en wegenaanleg door de stikstofperikelen. Maar laten we niet vergeten dat dit alles voor een groot deel het gevolg is van politieke keuzes, die gemaakt zijn door Rutte om hare majesteit Sigrid Kaag en haar magere mannetjes te behagen. Met als ultiem doel het premierspluche behouden voor Rutte en als sidekick een leuke baan voor Wopke Hoekstra op Buitenlandse Zaken. Al een jaar geleden heb ik voorspeld dat dit beleid ons naar de afgrond voert.

 

Stikstofellende

Wat betreft de stikstofellende ligt de bron van de misère al vóór de kabinetten Rutte. Activistische ambtenaren in een kongsi met de milieubeweging hebben al decennia geleden de normen vele malen strenger vastgesteld dan in Duitsland het geval is. Dit, in combinatie met een veelheid aan Natura2000-gebiedjes, maakt dat ons land geheel vastloopt in stikstofbureaucratie. De EU is daarin een complicerende factor, maar de belangrijkste bron van deze ellende is toch echt onze nationale wetgeving en de onwil van de politieke elite om – zelfs als de EU aangeeft dat daarvoor mogelijkheden zijn – dit aan te passen.

Hieruit blijkt ook wel dat Mark Rutte in feite een luie donder is die graag de mooie pief uithangt in het Torentje en bij zijn bezoekjes aan Brussel en Washington, maar die in alle jaren dat hij er zit niet één probleem heeft opgelost. Integendeel! We kunnen alle ellende opsommen, van ongecontroleerde immigratie en stikstofellende tot het wanbeleid bij de toeslagenaffaire en de belabberde afhandeling van de Groningse aardbevingsschade. Maar daarmee zeg ik niets nieuws.

 

D66-drammers

Wat moet er nu gebeuren? Op de eerste plaats moeten Rutte en Hoekstra nu eindelijk eens als kerels optreden en D66 duidelijk maken dat zij – en het merendeel van de Nederlandse bevolking – hun elitaire gedram zat zijn. Misschien dat Sigrid Kaag zelf nog het sprookje gelooft dat zij symbool is van vooruitgang tegenover stilstand, maar de rest van Nederland ziet het precies andersom.

Zoals Ronald Plasterk in zijn laatste voortreffelijke column weer duidelijk maakt gaat het helemaal niet zo slecht met de natuur in Nederland. Natuurlijk, voor nuance moet plaats zijn. Op sommige plekken zullen flora en fauna last hebben van stikstof. Daar kunnen we iets aan doen door het vrijwillig uitkopen van een paar grote vervuilers in diverse sectoren én het inzetten op innovatie, zoals BBB en JA21 willen. Dát is vooruitgang, mevrouw Kaag!

 

Asielstop

Als het stikstofbeleid herzien wordt conform voorstellen van BBB en JA21 en we in Nederland een onmiddellijke asielstop doorvoeren gevolgd door het Deense asielmodel, zou een hoop leed al geleden zijn. De regering kan zich dan richten op het fatsoenlijk afhandelen van de Groningse aardbevingsschade, de toeslagenaffaire en het oplossen van andere misstanden. We kunnen weer groeien en bouwen en met een gecontroleerde immigratie hebben we niet op korte termijn een miljoen woningen nodig, maar misschien de helft daarvan om de woningnood op te lossen. Winst voor de natuur!

 

Structureel arrogant

Ik verklap u geen geheim door te zeggen dat dit alles op korte termijn niet gaat gebeuren. De door mij en vele andere verstandige mensen aanbevolen oplossingen zijn namelijk té rationeel. Onze deugpronkende elites, vooral die van D66, zullen er geen genoegen mee nemen.

Daar komt nog bij dat Sigrid Kaag structureel arrogant is, op de manier van Hillary Clinton. Waar Hillary het heeft over deplorables, vraagt Sigrid zich af: wie zijn die mensen? Sigrid Kaag geeft zichzelf het alleenrecht op inhoudelijk nadenken; wat u en ik ervan vinden komt voort uit onze ‘onderbuikgevoelens’. Aldus Sigrid. Dat het wel eens precies andersom zou kunnen liggen, komt domweg niet in haar op.

Een baas van mij in de jaren negentig zei ooit: ‘Arrogant zijn is soms nodig, als het maar functioneel is. Als je structureel arrogant bent, gaat het altijd fout’. Daarom gaat het ook fout met deze coalitie. Die gaat nog voor het najaar klappen, omdat Sigrid Kaag niet wil wijken en waarschijnlijk het CDA de stekker eruit trekt.

 

Nieuwe verkiezingen

De enige remedie is dus: nieuwe (algemene) verkiezingen. En laten we hopen dat de Nederlandse kiezer dan eindelijk eens zijn verstand gebruikt en zorgt dat de realistische partijen winnen. Laten partijen als D66 of GroenLinks zich maar verder bezinnen in de oppositie, terwijl de gezond verstand-partijen aan de slag gaan om de vele problemen op te lossen. Niet met Mark Rutte, maar met Caroline van der Plas als premier!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
68 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
RFM de Haan
RFM de Haan
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen stikstof probleem en er is geen klimaat probleem wat opgelost kan worden met een zak geld, Oekraïne is niet onze oorlog, en iedere vermeende asiel parasiet dient subiet het land uit geknikkerd te worden, en voor dit, alsmede een Nexit, moet je toch echt bij Wilders of Baudet zijn!

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

Klopt. Maar de Nederlander moet in kleine stapjes worden meegenomen. Anders gaan de hakken in het zand. BBB kan daar een rol spelen en samen met PVV en FvD een realistisch beleid maken.

RFM de Haan
RFM de Haan
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Zeker, ik wil slechts aangeven dat BBB er niet voor pleit om de EU vaarwel te zeggen en iets wezenlijks te doen aan de asiel invasie, maar mochten zij willen samenwerken prima hoor!

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij vooral opvalt bij dit Kabinet is dat ze 100% wat de EU, VN Agenda 2030/35 en het WEF haar influistert, uitvoert. Op deze wijze hoeven ze ook niet meer na te denken over wat nu belangrijk is voor het land. Ook de Koning laat het hier compleet afweten.

Zo zie je dat D66 gewoon zegt dat Nederland haar soevereiniteit moet overdragen aan de EU en de VVD gaat hier gewoon in mee. Ook hierover hoor je de Koning niet. Als Nederland haar soevereiniteit overdraagt, waar is de Koning dan nog Koning van. De Koning heft zich hiermee zelf op en kan dan ook opstappen.

Rutte is een typische manager en geen leider met een visie. Waarschijnlijk hoopt Rutte dat in de praktijk het slaafje is van D66, de EU en het WEF dat hij daarvoor beloond wordt en weer als manager verder kan.

Je kunt je ook afvragen ‘wat zijn dat voor een mensen’ die op de VVD blijven stemmen en de democratie laat afbreken. VVD zeggen liberaal te zijn, maar doen precies het tegenovergestelde en voert het D66- / GroenLinks-beleid uit.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

U vraagt zich terecht af waar wij nog een koningshuis voor nodig hebben als toch alle soevereiniteit aan de EU is of wordt overgedragen. Het moet worden gezegd dat Willem-Alexander zich als monarch ook niet bepaald als zodanig profileert. Hij zou in deze tijd van multi-crisis wel eens zijn stem moge verheffen ten faveure van “zijn” volk, dat duidelijk lijdt onder de politieke onwil en stupiditeit in Den Haag, maar de stilte is oorverdovend.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Er is wel 1 probleem dat Rutte heeft opgelost. Namelijk het probleem van de supranationale instituten zoals VN, WEF, WHO, Navo. Die een voortrekkersland nodig hadden om hun dystopische agenda voor de wereld uit te rollen. En na een bezoekje aan de VN was Rutte blijkbaar bereid NL die rol toe te bedelen.
Vanuit hun standpunt ideaal: klein land, geografisch gunstig gelegen, voornamelijk links en globalistisch georiënteerd ambtenarenapparaat en onderwijs, dociel volk zonder noemenswaardige protestbereidheid, een premier die alles recht kan l*llen…
Bingo.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mark Rutte heeft inderdaad nog nooit een probleem opgelost – maar dat is ook niet zijn bedoeling.
De opzet is juist het veroorzaken van problemen en wel zodanig, dat de bevolking gemotiveerd wordt om mee te werken aan het langjarige project dat Rutte momenteel onder zijn hoede heeft. Alle onderdelen van dat project:
– de EU als economisch onmisbaar voorstellen, via de grondwet zit alle beleid er aan vast;
– buitengrenzen van de EU nauwelijks bewaken, NGO’s kunnen mensen overzetten zo vaak ze willen;
– migranten worden voorgesteld als slachtoffers, terwijl het gewoon reizigers zijn;
Omdat de bovenstaande situaties al jaren lang als normaal worden beleefd, is er ook geen verzet meer tegen het wegpesten van boeren om een miljoen huizen te gaan bouwen.
Hierdoor zullen allerlei problemen, vooral op gebied van infrastructuur, alleen maar beroerder worden.

Simon
Simon
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Mark Rutte ís het probleem….

Youp
Youp
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Rutte voert gewoon Agenda 2030 uit, dat is volgens de voorstellen die zijn ambtenaren hem aanreiken, en hij doet dat uit volle overtuiging en niet om Sigrid Kaag en de magere mannetjes een plezier te doen. Hij loopt niet voor niets voortdurend met zijn WEF-tas te pronken, gelijk Warren Buffett altijd met een blikje Coka Cola te zien is; ze vinden dat prachtig.

Jeroen
Jeroen
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas zal het merendeel blijven stemmen op de koers die ze nu varen. Rechts zal nooit de echte overhand nemen, het is nu ook weer verschoven op rechts maar niet echt toegenomen. En dat alles om de simpele reden, de media. Overal waar je ook maar op zappt qua programmering is een belerend toontje dat mensen een kant op duwt, genderneutraal, stikstof, klimaatverandering, asielzoekers, noem het maar op. Zodra er ook maar iemand op tv komt met een andere mening word ie direct aangevallen alsof ie gek is en het nooit bij het rechte eind kan hebben. We hebben gezien bij covid hoe schaapachtig het volk achter belachelijke regels aanloopt, als het maar vaak genoeg herhaald word. Mensen uit het verleden zouden nu trots zijn op diegene die de propaganda uitrollen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jeroen

U hebt het over Joseph Goebbels?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jeroen

OP1 gisteravond gezien? Met een VVD’er oude stijl die onophoudelijk werd onderbroken of afgekapt?

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jeroen

Alles maar dan ook alles op NPO staat in het teken van Stikstof, Klimaat ramp, Racisme, Discriminatie, Blanke mensen haat, linkse Deugers en Rechtsextremisme etc etc!
Uiteraard spelen hier bij de doelstellingen van EU en WEF en alles wat daar bij hoort, op de achtergrond de hoofdrol.
Alleen Nederland doet er nog een flinke schep bovenop, terwijl er aan bepaalde EU eisen best te ontkomen is. En dan hoef je niet eens Hongarije te zijn.

Kijk je daarom alleen maar dagelijks naar NPO en lees je Trouw, NRC of Volkskrant, als je al een krant leest, dan weet ik zeker dat je volkomen gehersenspoeld bent.
Ik merk dat ook aan mensen in mijn omgeving . Daar is niet tegenaan te redeneren, want zelfs de reclame is er mee doorspekt.
Discussiëren is al helemaal niet aan de orde.

Dan ben ik mij inderdaad ook bewust dat zolang de media in handen van de Deugers blijven, verandering geen enkele kans heeft.
Ik vraag mij wel verbijsterd af hoe het zo ver is kunnen komen, dat de (extreem) linkse invloeden zulke alles omvattende tentakels hebben gekregen.
Na de Wende dacht ik dat het met het socialisme/communisme gedaan zou zijn.
Niets is minder waar! Het is overal!
Het heeft alleen niets meer met die ” verworpenen der aarde”, te maken.

Ronald
Ronald
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een uitstekend artikel dat de ontstane werkelijkheid helder analyseert.
Zelf spreek ik nier van een huidige elite, maar van een kaste. Elite suggereert te zeer een kwaliteit die deze verzameling incompetenten ontbeert.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Inderdaad, de bestuurlijke kaste van de onaanraakbaren. Dat is wat anders dan die door hen verafschuwde groep van “(wie zijn) diegenen”.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Zelfbenoemde (!) machtselite, die zichzelf als de enige echte alwetende wereldmacht heeft uitgeroepen. Leugens, halve waarheden, achterhouden data, negeren moties e.d. zijn allemaal blijkbaar toegestaan om die macht te consolideren. En iedereen die waagt dat in vraag te stellen, wordt door hun aanhangers, die ook een plekje in de clan nastreven, met slaafse medewerking van de selectief ophitsende media gecancelled.
Dat dit soort denkbeelden/waarheden- inteelt tot onoverkomelijke problemen zal leiden, wordt steeds duidelijker.

piet12345
piet12345
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte lost van alles op; de sociale cohesie, uw vermogen, uw gezondheid, uw zelfredzaamheid, uw cultuur, uw privacy en ongetwijfeld vergeet ik er nog enkele. De naam Rutte kan overigens vervangen worden door de naam van elke andere westerse leider; ze rollen immers dezelfde agenda uit. Het is wellicht geen goed idee om bestuurt te worden, ook niet doot de bbb.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door piet12345
Simon
Simon
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Klaus Schwab (WEF)

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De kloof tussen de overheidsinstanties en het volk is de afgelopen decade alleen naar gegroeid. Een slechte premier met arrogante politici omringd is niet de goede omgeving om dit te veranderen. Ook de waan om zich als wereldleider op te stellen en de toon aangeven brengt niets goeds in de vorm van de domme Henkie. Wij hebben realistische aanpak nodig waarbij problemen met naam genoemd worden om ze op te kunnen lossen. Een harde stem in Brussel als deze zich teveel bemoeit met nationale zaken. En het nationaal gevoel weer bovenaan zetten zonder globalistische gedoe. Het breken met organisaties als WEF en stoppen met de subsidie systeem die allen macht creëert, onrust veroorzaakt door lobbygroepen en zakken met geld kost. Het mag duidelijk zijn dat dit niet over links gaat. Links moet zich ontwikkelen tot realistische partijen die de loze dromen laten vallen die ons naar de afgrond brengen.

Simon
Simon
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dit is al begonnen onder Kok met z’n 24 uurs economie, in z’n jonge jaren stond ie op de barricades voor de arbeider, later ging ie voor het geld.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Ja, goede voorbeeld van een echte salon socialist. Zo zijn ze eenmaal.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Dat begon inderdaad onder Kok. Maar de 24-uurs economie (en daarmee het einde van de zondagsrust) was een stokpaardje van D66, evenals verplichte orgaandonatie.

Ik kan mij geen partij bedenken die, hoe gering hun zetelaantal ook was, zo’n grote en vernietigende invloed op de Nederlandse samenleving heeft mogen uitoefenen als D66.

Eric
Eric
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Rozenstruik stond ook op de barricaden op het haven terrein te Rotje knor!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waardering voor uw artikel, maar ik wens mw. v.d. Plas zeker geen premierschap toe. Niet omdat ik twijfel aan haar competentie, maar omdat het wel heel erg ondankbaar én linke soep is om de troep van voorgangers op te moeten ruimen. Zeker als je nog niet veel vrienden in de politiek hebt en zult moeten werken met ambtenaren die bewezen hebben goeddeels nog linkser en globalistischer dan D66 te zijn.
Ik pleit voor een moratorium op nieuw beleid voor de komende 2 jaar, dat Rutte mw. Kaag met haar partij er uit werkt en als minderheidskabinet een tijdje uitsluitend op de winkel past en die eerst eens een grondige schoonmaakbeurt geeft.
Daarna verkiezingen, met als insteek dat er bij een nieuwe coalitie géén cordon sanitaire mag worden uitgeroepen, en men er binnen 6 weken uit moet zijn.

John
John
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is de gemeenschappelijke factor van 12 jaar afbraak van Nederland. Daarom moet hij verdwijnen uit de Nederlandse politiek.
Ik stel voor hem bij het afscheid een gouden horloge en een getuigschrift te geven, en hem verder te verbieden, waar dan ook, een bestuursfunctie te bekleden, zelfs niet in een plaatselijke kippenfok vereniging. Ik hoop voor hem op een lang en gelukkig leven.

De nieuwe bestuursters/bestuurders wens ik veel succes bij een bijna onmogelijke en vast ook ondankbare taak de Nederlandse bouwval te herstellen. Want dit herstel gaat jaren duren. Binnen 1 jaar zullen er met name vanuit de linkse hoek al stemmen opgaan dat ‘de nieuwe ‘ bestuurders/bestuursters er niets van bakken. Je moet er maar zin in hebben 12 jaar afbraak te willen herstellen.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Quote: ”Op sommige plekken zullen flora en fauna last hebben van stikstof. ”
De oplossing hiervoor is niet in het lokaal uitkopen van z.g. grote vervuilers, maar in het ontnemen van de Natura 2000 status aan een paar gebiedjes die niet tegen stikstof schijnen te kunnen omdat ‘men’ heeft bepaald dat daar zeldzame plantjes horen te groeien. In plaats van die zeldzame plantjes, die over de grens helemaal niet zeldzaam blijken te zijn, zullen er, bemest door stikstofoxiden, al snel andere plantjes gaan groeien. Leve de natuur!

MrPercussionPete
MrPercussionPete
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat Rutte & Kaag doorgaan op de ingeslagen weg en zich weinig zullen aantrekken van BBB. Want als dat gebeurt heet de volgende MP vrijwel zeker Caroline van der Plas. Dan zijn we EINDELIJK af van die immer grijnzende leugenaar die ons land voortsleept van de ene crisis in de andere.

Sailor 1
Sailor 1
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Ik denk dat Louise Fresco als premier een betere keuze zal zijn. Maar of zij daar zin in heeft?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Sailor 1

Niet als premier, maar als minister of staatssecretaris van landbouw.

Peter109
Peter109
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteindelijk keert de wal het Rutte-Kaag schip
In het mooie lintdorp Westzaan bijvoorbeeld is vorig jaar een nieuwbouwwijkje opgeleverd, de huizen zijn uiteraard voorzien van alle denkbare energiebesparende vereisten. Het wijkje ligt op steenworp van een Natura2000 gebied en wordt van elektriciteit voorzien door diesel generatoren, ja u leest het goed diesel generatoren.

Door gebrek aan capaciteit op het bestaande elektriciteitsnet kan de nieuwbouwwijk niet aangesloten worden. De zonnepanelen mogen geen stroom leveren omdat de diesel generator dan van slag raakt.

Of Amsterdam waar de ene wethouder trots de vergaande verbanning van de automobilist uit de stad aankondigt en daags erna door een andere wethouder uit het zelfde links-progressieve bolwerk dat het openbaar vervoer in Amsterdam fors gereduceerd gaat worden.

Ik kan er niets aan doen, sorry, maar als ik dit soort berichten lees wordt ik gewoon een beetje vrolijk.

Dan denk ik met enige geruststelling, dat ondanks al het geknoei van de geobsedeerde D66 politici in het kabinet Rutte IV / Kaag en hun abstracte van de werkelijkheid vervreemde modellen, de rechtszaken van stikstof ridder Vollebroek c.s., de linkse grachtengordel en de eenzijdige berichtgeving in voorheen de kwaliteitsmedia, de realiteit van alledag het uiteindelijk wint. Tegen een forse prijs helaas.

Simon
Simon
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter109

U heeft gelijk, maar als de dagbladen/msm deze foute dingen niet doorgeven, wordt het volk niet wakker, dus de dagbladen zullen ook andere journalisten moeten aannemen (wat ze niet vrijwillig zullen doen) De meeste media is trouwens in handen van een paar belgische miljardairs, vermoedelijk sturen die zo’n beetje wat wij te zien/te lezen krijgen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Twee jaar geleden stond ik achter een buurvrouw in de rij bij het stemburo. Ze vroeg of ik al wist waarop ik ging stemmen. Zij wel: “Ik ga op een VRoUW stemmen” krijste ze. Ik wist wel op wie. Alsof dat voor het eerst kon. Onbekend met dames als Ien Dales, Els Borst en Rita Verdonk, blijkbaar. Mijn voorstel is dat mensen die toen op D66 stemden en nu toch maar weer PvdA of de VVD het stemrecht wordt ontnomen. Die lieden hebben echt geen werkend verstand.

Simon
Simon
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Geen werkend verstand? Nog sterker….dat zijn landverraders!

Alex Delarge
Alex Delarge
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Mark Rutte heeft nog nooit een probleem opgelost”. Klopt. Dat is ook precies de bedoeling. Daarom is er ook geen sprake van wanbeleid of onkunde maar van pure sabotage.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alex Delarge

Sabotage, dat is het!

De echte radicalen huizen aan het Binnenhof!

Nyong
Nyong
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De enige die opgelost moet worden is hijzelf.
Dat dat in die 12 jaar niet is gebeurd is zelf een groot probleem.
Waar verder problemen zijn, dat ligt bij de chronische-VVD-kiezers (ik zal géén onwelvoeglijk woord gebruiken voor dit “soort”)

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

QR, CDBC, TI, lockdown, pensioenroof, exponentiële toename zelfmoord onder jongeren, uitsluiting van een hele beroepsgroep die decennialang bovenaan het lijstje van topexporteurs stonden (boeren), het typisch Rutteriaanse denken om eerder niet bestaande tegenstellingen binnen het volk in het leven te roepen en uit te spelen (scheefwoners), het telkens opzadelen met financiële lasten bij zulke groepen (huurders, jongeren,) inclusie van een ideologie dat principieel haatdragend en anti-liberaal is (islam), haatdragende exclusie van een volk dat het grootste van Europa is en bovendien onze natuurlijke bondgenoot was in de nog immer ontbrekende Europese verdediging van daadwerkelijk Europese waarden (Russen), en last but not least een meedogenloze oorlog tegen datzelfde Russische volk.

Want vergeet niet, de Oekraine-oorlog is geen oorlog van Oekraïners tegen Russen, maar die van westerse kapitalisten tegen een broedervolk! De Oekraine-oorlog is ‘onze oorlog’. Wij, de West-Europese volken, zijn dan ook degenen die onze ‘politici’ een halt moeten toeroepen.

Het Westen is, dankzij de adequate reactie van Poetin en Xi met hun uitbreiding van BRICS, nieuwe internationale munteenheid, diplomatieke offensieven tussen volken met meer dan duizend jaar intense vijandschap (Soennieten en Sjiieten) definitief ten einde gekomen.

Leidt dat tot wijziging van de koers van westerse politici? Welnee. Ze gaan gewoon door zeer zware wapens tegen de Russen in te zetten, op volledige ramkoers en dus zelfvernietiging van wat eens een machtige westerse cultuur was.

En het domme gepeupel (die ik als ‘deplorables’ beschouw) Rutte en Kaag maar blijven ondersteunen.

Welk goed onderbouwde psychotherapie voor complete volken kan hier uitkomst bieden?

Ik schaam me Nederlander te zijn!

Kruimeltje
Kruimeltje
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft sinds zijn baantje als M.P van drie kabinetten Rutte niets anders gedaan dan crises creëren, verantwoording afleggen liet hij aan anderen over. Zie de vele VVD bewindslieden die onder zijn bewind moesten aftreden. Hij mag trots zijn op zijn 13 jaar record, hij heeft er zelfs zijn partij voor opgeofferd, hij mocht in zijn torentje blijven onder kabinet Kaag1.
Voor de deihard vvd stemmers, bedenk dat wat je rechts liberale partij nog waard is als je juichend ondersteund wordt door elke links en extreem linkse partij in de politiek.
Als voormalig VVD lid kan ik niet wachten op het einde van dit antie-democratische rampen kabinet.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kruimeltje

Nederland kent geen liberale partijen, uitgezonderd wellicht BVNL.

Het woord ‘liberaal’ is een beetje een januskop. Het vertegenwoordigt zowel zeer verdedigbare waarden als vrijheid van meningsuiting, als de vrijheid van zakelijke belangen onbelemmerd de eigen gang te kunnen gaan. Dit laatste heeft in de jaren 1960 en verder geleid tot ongebreidelde migratiestromen.

Ik vind dan ook dat het zakenleven niet zo vrij mag zijn dat het, met het najagen van bedrijfsbelangen onder het mom van het dienen van het nationale belang, de samenleving schade toebrengt (zoals een tekort aan woningen; zie het handelen van een Van der Burg)

Desalniettemin ben ik er een groot voorstander van dat een partij in zijn programma geen artikelen mag opnemen die strijdig zijn met het principe waarvoor zij staat. Dus geen antiliberale koers in een liberaal programma; geen antichristelijke koers in een christelijk programma (zie CU), geen antisocialistische koers binnen een socialistisch programma (zie PvdA).

pedrodos
pedrodos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Yes. Ainsi soit-il. Het zal wel niet gebeuren…;-(( oder doch vielleicht…? Vamos a ver.
Om met de Timmerfrans te blaten…

Nyong
Nyong
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  pedrodos

Vamos a ver que lo ocurre. Esperaremos lo mejor.
Pero es una esperanza vana. Ha sido “PRUTTE” aquí durante 12 años

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is allemaal waar wat ik lees in dit artikel, maar…… zolang de macht bij de on-verkozene in Brussel ligt veranderd er niets wezenlijks. Dus Nextit.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Jos
J-P
J-P
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het huidige kabinet zal koste wat het kost , de macht die ze nog hebben , willen behouden want onder hen wordt Nederland weer “het goede land” Zullen op welke manier dan ook de BBB proberen te skippen , zoals ze dit met meerdere partijen waar hun niet mee wilden werken , gedaan hebben. Voorbeelden te over in de afgelopen jaren. Als de koning maar kan blijven zitten ( Rutte) samen met zijn aangenomen koningin (Kaag) zij zullen nooit accepteren dat hun regels niet worden uitgevoerd. Het raakt echt tijd , dat er een bezem door Den Haag gaat. Momenteel lijkt het wel Rusland en omgeving

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB is een kersverse partij. De ervaring leert dat je met 90% zekerheid kunt stellen dat daar enorm gedonder komt. Men moet inderhaast mensen op functies zetten, er is amper iets van een partijstructuur, media zullen elke BBB-scheet uitvergroten tot een zware orkaan.

Het idee is leuk, maar het risico, dat dit een flop wordt en daarmee weer ruimte biedt voor oude politiek is onverantwoord groot.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Met dit als ingenomenheid zou je nooit een nieuwe partij kunnen beginnen. Wat je zegt, is dan ook gewoon onzin. Natuurlijk heb je bij een nieuwe partij zeker in het begin altijd verschuivingen en onenigheid. De denkwijze en overeenkomsten moeten zich eerst settelen. Zelfs als een partij een aantal jaren bestaat zoals bij de VVD en het CDA zie je enigheid ontstaan en deze mensen ook al hebben ze gelijk worden dan de partij uit gepest dan wel gezet.

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

2 zaken uit elkaar halen.
1. Een nieuwe partij beginnen kan een prima plan zijn. Je hebt alleen tijd nodig voordat die partij haar kinderziektes te boven is.
LPF, PVV deels en FvD toonden ons, dat een snel groeiende partij snelgroeiende problemen met zich meebrengt.

2. Wanneer BBB nu gaat regeren wordt regel 1 genegeerd.
BBB heeft nu al dubbelfuncties en als daar ook nog de 2e kamer en een ministersploeg moet worden gevuld. Zijn die mensen voldoende capabel? wat doet dat met hun ego? Is de partijstructuur hiertegen bestand? Welke negatieve invloed krijgen de MSM? Met ervaringen uit het verleden weet je dat dit hèt recept is voor een hoop narigheid.Statistisch ligt die kans tussen de 95% en de 100%.

Als je een kersverse partij van vrijwel 0 ineens extreem laat groeien en laat regeren wordt het een vuurpijl. Schiet na de verkiezingen als een raket omhoog, om hoog in de lucht met luide knallen uiteen te spatten.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Bernardo A.
Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Op punt twee zit je er wel volledig naast. BBB gaat namelijk helemaal niet mee regeren, dat gebeurd namelijk in de Tweede Kamer en niet in de Eerste Kamer. In de Eerste Kamer mogen de leden alleen kijken of een nieuw ingediend wetsvoorstel voldoet aan allerlei eisen. Voldoet een wet niet aan de eisen, dan kan ze een wetsvoorstel alleen verwerpen. De Eerste Kamer is vooral technisch bezig en zouden ze de zaken objectief moeten bekijken. Helaas speelt een bepaald politiek wereldbeeld daarin ook wel een rol.

Bernardo A
Bernardo A
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Uw zienswijze is correct, voor nu. Mijn punt 2 gaat over spoedige nieuwe 2e Kamerverkiezingen, wat Jan in zijn artikel voorstelt.

Ik vrees met grote vreze dat het middel wel eens erger dan de kwaal kan zijn.

Jan Dekker
Jan Dekker
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben best geïnteresseerd in een inhoudelijke analyse/discussie van aangestipte vraagstukken. Maar man, wat een ongeremde persoonlijke aanvallen op elke politici die de auteur niet zint. En jezelf dan human resources deskundige noemen…

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Dekker

Ongeremde persoonlijke aanvallen? Nou nou, poeh poeh, die lees ik in dit stuk niet hoor, alleen schetst m.i. de auteur enkele van de vele debacles. Human Resource gaat m.i. dan o.a. juist ook over de juiste mensen op de juiste plaatsen…..
Denkt u echt dat dit nu het geval is in dit kabinet, een verzameling mensen uit een weggestuurd(!) vorig kabinet die na een ondoorzichtige stoelendans gewoon wéér hebben plaatsgenomen om ‘hun verantwoordelijkheid’ te nemen? Waar dan ook nog een paar zg. tassendragers wegens bewezen diensten in het verleden een machtspositie in de regering kregen?
Námen ze maar echt verantwoordelijkheid voor alle schade die inmiddels is aangericht op diverse domeinen. Die is ver te zoeken meen ik.

Koen
Koen
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou met die nieuwe verkiezingen even wachten tot Nederland door heeft dat het met BBB niet opschiet.

Kruimeltje
Kruimeltje
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Koen

U is van mening dat het beleid van de huidige regering’s partijen wel opschiet?

Koen
Koen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kruimeltje

Integendeel. Ik heb alleen geen fiducie in het vermogen (en de wil) van BBB om het roer om te gooien.

Kruimeltje
Kruimeltje
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Koen

Dat de linkse kerk en hun gelovigen nu staan te schuimbekken is dan weer wel erg hoopgevend, als realistisch Nederland zich de komende tijd niet gek laat maken door het zuigen en moddergooien van de elitaire media, geef het mij zeker hoop.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kruimeltje

Hoop moet je houden, maar is niet genoeg.
Nu is het zaak de vitriool spuitende globalisten en groene extremisten massaal te negeren, evenzo de kruiperige linkse media.
Hoe kunnen we meer evenwichtige berichtgeving afdwingen?

Kruimeltje
Kruimeltje
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De Nederlandse papieren media zijn volledig in handen van twee Belgische uitgeverijen die op hun buurt weer gesubsidieerd worden door Brussel. De NPO is volledig in handen van D66, net zoals een fors deel van de journalistiek.
Ondanks dat alles heeft de kiezer een enorme klap aan de coalitiepartijen en hun meebuigers zoals gl en pvda, er is dus zeker hoop.
Maar dat links alle middelen zal gaan inzetten om een partij aan de rechterzijde kapot te maken, mag vrij helder zijn, het mogen bekend zijn dat er meer Volkers rondlopen.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kruimeltje

Als het kartel is geruimd, eerst en vooral de NOS-NPO zuiveren van D66-igers op sleutelposities. Dat klinkt erg oosteuropees, maar de huidige indoctrinatie machine heeft bewezen hoezeer deze de burgers kan beïnvloeden en is in haar huidige constellatie niet te handhaven.

Kruimeltje
Kruimeltje
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Dat is zelfs in de huidige rottende rechtstaat niet te doen, D66 ers hebben niet op hun voorhoofd staan “ D66” kijk maar naar Rutte, das toch echt een D66 er, maar niet te zien of te bewijzen.

Heniusz
Heniusz
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kruimeltje

Ja. Nog nooit zo veel mij totaal onbekende “bekende Nederlanders” te keer horen gaan over deze verkiezingen. Als duivels in een vat wijwater.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Koen

Zou je niet eerst wachten op de daden voordat je een partij dat nog niet eens begonnen is in de Eerste Kamer al naar de prullenbak verwijzen. Tijdens de verkiezingen hebben we een hoop woorden gehoord, nu kijken welke daden er in de praktijk gaat komen.

Heniusz
Heniusz
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kruimeltje

Nee, maar ik vertrouw de tractor van Troje ook niet. Eerst maar eens zien wat ze effectief bereiken, maar de plannen zijn wat dat betreft nauwelijks hoopgevend. We zullen zien…

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Koen

Ik denk dat Nederland best snapt dat ook BBB niet in 1 klap alles zomaar even kan rechttrekken, wat in pakweg de afgelopen 10 jaar aan wanbeleid is uitgerold.
Het zou al mooi zijn als ze een koerswijziging kunnen bewerkstelligen naar meer realisme. Naar beleid dat verder is uitgedokterd dan de waan van de dag.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Koen

Jij beoordeelt een partij, waarvan we alleen nog maar de woorden hebben gehoord. Nu ze hun invloed hebben vergroot komt het op daden neer, als ze tenminste de kans krijgen. Maar Koen sluit ze alvast uit. Waar kennen we dat nog meer van.

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

U lijkt te denken dat de boerenpartij de verkiezingen heeft gewonnen. Maar dat is niet zo. Kartelpartijen hebben de verkiezingen verloren. Dat is heel wat anders. De boerenpartij oogstte vooral de vruchten van veel opportunisme. Daarmee heeft die partij zich voor mij al gediskwalificeerd.

Veel kiezers stemmen uit wanhoop op de eerste de beste partij die een aardig verhaal heeft. Die groep groeit wel, maar stapt ook makkelijk van de ene partij over naar de andere. En in uiterste wanhoop zou die groep zelfs Adolf Hitler stemmen. Niet omdat ze zijn gedachtegoed omhelzen, maar omdat ze wanhopig op zoek zijn naar iemand die hen uit deze steeds ellendiger situatie kan verlossen.

Het mandaat van de boerenpartij is dus heel wat minder groot dan men zich daar lijkt te beseffen. Naast mijn andere bezwaar tegen de zoveelste vuurwerk-raket-partij heb ik dan ook op deze grond meer dan heel grote bedenkingen tegen BBB; een partij die niet lijkt te begrijpen dat haar electoraal succes op drijfzand is gebouwd.
Als ze de boel al bij elkaar houden zullen de daden vooral bestaan uit water bij de wijn mengen.

Ik kan het fout hebben -en laten we dat vooral hopen- maar daarmee ligt de lat voor BBB behoorlijk hoog.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

1. U weet niet wat ik denk.

2. Als je het over opportunisme hebt, dan maken alle partijen zich daar schuldig aan.

3. Alle partijen komen met een mooi verhaal om mensen over te halen dat bij hun gedachtegoed past, dat heet populisme. Alle partijen doen aan populisme.

4. En dan komt het hoor, in uiterste wanhoop zou die groep zelfs Adolf Hitler kiezen. Doe eens normaal a.u.b.

5. En dan ook nog uit wanhoop een bepaalde partij kiezen, gekker kan het niet worden. BBB heeft stemmen gewonnen omdat ze een ander geluid laten horen en onder andere niet voluit de stikstof hype volgen.

6. De kiezer heeft gesproken en daarmee BBB het mandaat gegeven, hoe klein of groot dat ten opzichte van de andere partijen ook mag zijn.

7. En dan krijgen we de onzin de zoveelste vuurwerkraket partij, ze zijn van 0 naar 17 zetels gegaan in de Eerste Kamer. Dat noem jij bedenkingen ten aanzien van BBB of bedoel je daar de kiezer mee.

8. Of het electoraal succes op drijfzand is gebaseerd staat nog helemaal niet vast. Ja, het kan een proteststem zijn geweest, maar voor hetzelfde geld hebben mensen echt nagedacht en zien dat de coalitie- en linkse partijen een compleet andere agenda hebben dan bepaalde kiezers wil.

9. En nu krijgen we het “water bij de wijn” verhaal. Natuurlijk moeten partijen water bij de wijn doen als ze een bepaalde overeenkomst / consensus op tafel willen leggen. Zo gaat dat nu eenmaal in de politiek. Niets nieuws onder de zon.

10. Als de lat laag ligt, heb je helemaal niets aan een partij. De lat moet om te kunnen onderhandelen zo hoog mogelijk liggen. En onderhandelen betekent nu eenmaal water bij de wijn doen, waardoor de lat wat lager komt te liggen. Zo gaat dat nu eenmaal.

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Compliment. U kunt zelfs tellen!

We hebben dit al voorbij zien komen bij LPF, PVV, FvD (de kiezer had gesproken, 12 zetels weet u nog?) En nu bij JA21. Statistisch is de kans op zulk gedonder binnen BBB 100%.
Naar beneden afgerond. Drijfzand!

De PVV is tot op heden de enige partij die zich -na alle kinderziekten- goed weet te handhaven en na meer dan 10 jaar van haar bestaan een solide partij is geworden.
Wil niet zeggen dat ik een PVV aanhanger ben, ik stel dit vast op grond van objectieve waarnemingen.

BBB is een belofte, Wéér een zelfverklaarde messias met de boodschap: “Nee, wij gaan het anders doen…” hoe vaak hebben we dat al niet gehoord? De zoveelste natte scheet die we voorbij zien komen.
BBB volgt niet de stikstofhype. FvD, JA21, BVNL, PVV, SGP etc dan wel?
BBB liftte mee op de boerenprotesten. Ze was het er mee eens, verder was er weinig inhoud te bespeuren. Dat heet opportunisme XXL.

Misschien gaat het dit keer wel goed, hoogstwaarschijnlijk niet. Drijfzand, de volgende teleurstelling in spe. kort na de oprichting een donderend electoraal succes, gevolgd uiteenspatting vanwege functionarissen in de partij, die in hun succes zijn vergeten waarvoor ze zijn ingehuurd en wie ze eigenlijk zijn.
Het succes waarover u roemt is een momentopname, geen aantoonbaar solide basis.

En de partij begint al met water bij de wijn te doen voordat de onderhandelingen starten. Je doet pas water bij de wijn, als smeermiddel om de onderhandelingen te laten slagen. Niet eerder.

Vwb uw verwijt m.b.t. Adolf Hitler. Misschien moet u dat stukje nog eens aandachtig doorlezen. Nu eens in het perspectief waarin ik het schreef.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Bernardo A.
Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Ter afronding.

Rob,
Het is niet mijn bedoeling om u af te zeiken, BBB te beschadigen of een discussie te winnen. Mijn zorg -en vooral mijn frustratie- is, dat Pim Fortuijn in 2002 aantrad met een veelbelovende politieke partij. Die partij redde het niet en het is maar de vraag of die het onder Pim wel gered zou hebben.
Ik denk het niet.
Sinds 2002 zijn we aan het hannessen met allerhande poltieke partijen en bewegingen op rechts. Maar in meer dan 20 jaar hebben we werkelijk niets bereikt.

Onze belangrijkste wapenfeiten zijn, dat wij op rechts elkaar de tent uit vechten. Of BBB het gaat maken of niet, we gaan het zien.
Alleen die zoveelste belofte…, ik geloof er niet meer in. Het enige waar de rechterflank goed in is, is het grossieren in ruzies en teleurstellingen.
Elke rechtse partij belooft de kiezer gouden bergen, maar levert regenbogen.
Prachtige dingen, maar het blijven vergezichten.

De laatste ontwikkeling is, dat bij JA21 ook de pleuris is uitgebroken.
Dat was ook zo’n belofte, die zou FvD wel zou gaan overtreffen.

Het gaat mij ook niet om een verwijt aan BBB. Die partij begint onder een verkeerd gesternte.
En het enige waar het Nederlandse volk baat bij heeft is de situatie, waarin rechts haar meningsverschillen ondergeschikt maakt aan haar gezamenlijke doelen en samen optrekt. Als dat niet gebeurt, heeft de winnende partij een wonder nodig….., en dan is het nog afwachten hoe het afloopt.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Bernardo A.
Heniusz
Heniusz
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Koen

Dat lijkt me geen gek idee… Immers BBB volgt ook gewoon “agenda 2030”, de VN doelstellingen qua SDG’s, is voor immigratie, voor (meer) €U, voor de klimaatdoelen en voor de energietransitie. Het enigste verschil zit in de uitvoering en het tijdspad. Wat mij betreft niet meer dan accentjes… Die vlag hangt goed zo… Blauw boven!

68
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x