Gericht schieten op demonstranten: het nieuwe normaal?

Steeds harder overheidsoptreden tegen demonstranten en critici

Titelfoto bij artikel Gericht schieten op demonstranten: het nieuwe normaal? Ines van bokhoven opiniez

Foto:

We zijn weer een grens overgegaan. Een agent heeft gericht geschoten op een jongeman in een tractor, die deelnam aan het boerenprotest. In de vele video’s van dit incident is geen rechtvaardiging te vinden voor deze levensgevaarlijke actie. We hebben reden om onze politie te vrezen, zeker nu onlangs de regels voor geweldsgebruik zijn versoepeld. Ook critici van de overheid worden in de Tweede Kamer en elders steeds agressiever bejegend. Dat het kermis was wisten we al een tijdje, maar nu is de schiettent ook opengegaan, schrijft Ines van Bokhoven.

Het was ruw ontwaken gistermorgen. Waar ik eergisteravond nog vaagjes hoopte in te dommelen in een land dat, als het er op aankomt, echt wel democratische waarden zal naleven en zich uiteindelijk zal schikken naar de letter van de wet, werd ik wakker in een land waarin we niet meer vrij zijn. Niet meer veilig zijn.

Onze overheid laat haar politie met scherp op protesterende, ongewapende burgers schieten.

 

Trigger Happy

Lees die zin nog eens rustig over, want we zijn hier een fundamentele grens overgegaan. Welk ander woord kan ik nog gebruiken dan ‘totalitarisme’? Welke andere term is hier nog op van toepassing? Mensen, ik overdrijf niet als ik zeg dat ik dit schrijf met trillende handen van woede en schrik. Met de slaap nog in de ogen zag ik vanmorgen hoe onze politie inmiddels trigger happy aan het worden is. Jeukende trekkervingers aan het ontwikkelen is. Zich niet meer weet in te houden.

Geweldsmandaten misbruikt. Het vuur opende en daarbij mikte op, voor zover ik kon zien, het hoofd van een boer in een trekker. Niet de banden waren het doelwit, maar een mens in een voertuig werd hier onder schot genomen. Ik drink geen koffie, maar geloof me: ik was op slag klaarwakker.

 

Beelden

En waarom een vuurwapen gebruiken? Volgens het officiële verhaal had die tractor eerst geprobeerd in te rijden op politieauto’s – iets waarvan ik nog geen beelden heb gezien. Ik zal dat moeten aannemen van de politie, maar met alle respect, nadat ik nu al jaren van overheidswege en al haar instituten de ene na de andere leugen heb gehoord, krijg ik steeds meer moeite met ‘geloven zonder bewijs’.

Maar laten we aannemen dat het verhaal klopt. Dan is mijn vraag een vrij simpele: waarom dan achteraf pas schieten? Op deze beelden is geen enkele levensbedreigende situatie te zien, geen tractor die bezig is met een poging tot doodslag op auto noch agent. Er is gewoonweg geen reden om het vuur te openen, en dan ook nog eens op de persoon in de tractor zelf te mikken. Ik zie ‘m in elk geval niet, en ik heb het filmpje wel dertig keer bekeken.

 

Waarom?

Waarom, als deze agent dan toch zo nodig zijn wapen moest trekken, schoot hij niet op de banden van die tractor? Als het hem ging om een arrestatie, dan lijkt dat me de oplossing: zorgen dat die boer niet meer weg kan rijden. Een dode boer kun je niet arresteren, wel? Nog zo’n vraag: als er inderdaad op een politieauto werd ingereden, zaten er dan nog mensen in dat voertuig? Want dat maakt nogal een verschil, lijkt me, in hoe gevaarlijk een situatie is: of iemand personen in gevaar brengt of extreem vandalisme pleegt.

En dan is er de leeftijd van het slachtoffer waarop geschoten werd: een knul van 16. Een kind. Hij heet Jouke en mag van geluk spreken dat de politie heeft besloten hem niet langer vast te houden op verdenking van doodslag. De kogel miste de jongen op een haar na; met een beetje pech was het projectiel in zijn hoofd beland. Jouke schijnt nog oorsuizingen van de knal te hebben.

We zijn, met de daad van deze agent, een fundamentele grens over gegaan. De politie die het vuur opent op een puber:. Dan hebben we alle reden onze politie te vrezen, als een agent niet in staat is een situatie te beheersen, in paniek raakt (of erger: heethoofdig is en dat niet onder controle heeft) en op allerlei momenten kan besluiten zijn wapen te gebruiken.

 

Regels aangepast

En we hebben sowieso reden onze politie te vrezen, want voor wie het nog niet wist: de regels over het gebruik van geweld zijn, een paar dagen geleden, aangepast. Het is onze politie, kort gezegd, gemakkelijker gemaakt om geweld te gebruiken door de strafmaten die er eerst aan kleefden, sterk te verzachten.

Laten we de wet er eens bij halen. Artikel 7 van de ambtsinstructies voor politie, marechaussee etc. zegt over het gebruik van vuurwapens onder andere dit: als het gaat om aanhouding – en dat deed het in dit geval volgens mij – moet de verdachte of een ‘voor onmiddellijk gebruik gereed zijnd vuurwapen’ bij zich hebben, of op het punt staan ander levensbedreigend geweld tegen iemand te gebruiken. Van dat eerste lijkt me hier geen sprake te zijn, dus die valt al vlot af. Blijft de tweede over.

 

Geen direct gevaar

Kijken we nog eens naar dat filmpje: ik zie een tractor juist wégrijden van de demonstratie, u ook? Wegrijden van de daar geparkeerde politieauto’s, richting de weg waarop ook de mensen die dit filmden in de auto zitten, die duidelijk ook geen onderdeel zijn van wat daar gebeurt (maar wel met verbijstering de boel waarnemen en geschrokken gas geven). Ik zie deze tractor niet direct mensen in gevaar brengen.

Ik zie een politieagent ná het incident, als er dus geen direct gevaar meer is, het vuur openen op een persoon. Ik zie beelden waar mijn haar van overeind gaat staan. Want dit doet mij in niets denken aan die twee regels die de politie na te leven heeft. En dankzij de versoepelde regels weten we nu dat het vrijwel onmogelijk is deze agent aan te klagen. Als burgers hebben we in principe nu geen poot meer om op te staan als het gaat om politiegeweld. “De verbeterde geweldsinstructie vergroot het vakmanschap en de professionaliteit van de politie,” zegt de politie er zelf over.

 

Normalisatie van geweld tegen critici

Hoe vaak ik dat filmpje ook bekijk, ik zie geen reden waarom die agent op dat moment tot schieten overging. Tenzij het dezelfde man is als uit andere beelden die rondgaan (ze lijken erg op elkaar): een redelijk gespannen agent die eerder op de avond (het is nog licht op de beelden) zelfs teruggetrokken lijkt te moeten worden door een collega, terwijl hij met getrokken wapen staat te dreigen. Nogmaals: ik weet niet of het dezelfde man is – maar dat doet er eigenlijk ook niet toe. Dit is absurd gedrag. En ook van de hieronder geplaatste beelden voel ik me niet veiliger in ons land.

 

Schietgebaar

Wat ik vooral zie, is een toename van normalisatie van geweld jegens critici van de overheid. Jegens andersdenkenden. Ook schitterend deze week waren de beelden van een Volt-raadslid in Enschede dat het nodig vond een PVV-collega symbolisch van achteren neer te schieten, want de man had een mening die haar niet aanstond. Volt vond het afdoende om hier een excuus-dat-geen-excuus-is aan te wijden: in zoveel woorden krijgt Hidde Heutink, het beoogde slachtoffer, alsnog de schuld.

Had-ie zijn mening maar niet moeten uiten. Dat Heutink het bij woorden hield waar Linda Wissink, de ‘schutter’, acuut suggereerde dat deze man vermoord mocht worden, een ernstig vergrijp dat in geen enkel geval goed te praten valt, lijkt niet helemaal tot de fractie aldaar door te dringen. Ik heb nog niets vernomen over een royement van een partijlid dat overduidelijk geen boodschap heeft aan democratie, maar terreur voorstaat.

 

Raisa Blommestijn

Ook Raisa Blommestijn werd onlangs bedreigd: een domme knul riep op haar te liquideren, haalde het later weer weg, verontschuldigde zich zelfs. Dat neemt niet weg dat elke keer als dit soort zaken gebeurt, er zaadjes worden geplant. Sigrid Kaag zou het nog geen seconde over haar kant laten gaan, al had de knul zich honderd keer verontschuldigd, en dat zou ze niet eens onterecht doen. Maar Raisa kreeg te horen dat het OM vervolging niet nodig vond – een ‘stopgesprek’ moest maar helpen.

 

Van Haga

BVNL-frontman Van Haga trof een gestoorde vent in zijn woning aan die iets riep over mitrailleurs en andere gevaarlijke, dreigende zaken; de politie vond het geen enkel punt de man dezelfde dag nog te laten gaan. Ondertussen zit bij het schrijven van dit stuk, volgens de laatste berichten, de neuroloog Jan Bonte nog altijd vast voor het delen van namen van Romeo’s op Twitter, en dat inmiddels al een dag of twee. Een actie die evengoed niet slim was, ook gevaarlijke situaties op zou kunnen leveren – maar ziet u de gigantische verschillen in de manier waarop onze overheid ermee omgaat?

 

Gevaarlijke sfeer

Er is een hele gevaarlijke sfeer aan het ontstaan, waarbij zelfs onze politici direct en indirect aanzetten tot geweld. Want Jan Dijkgraaf had beslist een punt toen hij schreef dat het gedrag van bepaalde politici in de Kamer niet bepaald neutraal, fatsoenlijk of gespeend van agressie is, of hoe microfoons dicht worden gegooid bij het stellen van hele redelijke vragen. Want de verontwaardiging over de bedreiging van CDA-lid Boswijk, die achteraf uit een boze bejaarde dame bleek te bestaan, mag op zich best kritisch bevraagd worden in een ‘Huis van de Democratie’, lijkt mij. En opnieuw wijs ik naar het verschil: Van Haga kreeg amper enige bijval van verontwaardiging over de gevaarlijke gek in zijn woning, maar Boswijk mag zijn ‘bedreiging’ tot op de bodem uitmelken van zowel media als Kamer.

 

Microfoon dicht

Gisteren zagen we Paul van Meenen, in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Tweede Kamer, PVV-lid Markuszower op brute wijze zijn spreekrecht ontnemen, omdat de man het woordje ‘eng’ had gebruikt. Het zou een belediging zijn. Op meer dan hooghartige toon werd dit Kamerlid de les gelezen – over een woordje dat niets anders doet dan een emotie uiten, niet eens een mening. Hoe dat een belediging moet zijn zie ik niet. Een woord als ‘vergif’ vind ik stukken beledigender – maar dat vindt onze Kamervoorzitter dan weer geen punt.

Maar het was weer eens verboden om vragen te stellen, zoals het sommige partijen steeds vaker moeilijk of onmogelijk wordt gemaakt naar behoren te functioneren, door microfoons dicht te gooien, hetzes tegen ze te beginnen, leugens te verspreiden, en zoals de laatste tijd: steeds vaker te suggereren dat dit minderwaardige mensen zijn tegen wie eigenlijk prima geweld kan en mag worden gebruikt.

 

Vervolging

Het lijkt erop dat de versoepeling die is ingevoerd op 1 juli onze politieagenten een extra wapen heeft gegeven: amper nog kans op vervolging na gebruik van geweld, correct of niet. En het resultaat ervan lijkt ook direct merkbaar te zijn. Nou wil ik niet direct gooien met complottheorieën, maar WEF-opperhoofd Klaus Schwab zei een tijdje terug: “We must prepare for an angrier world“. Het ziet ernaar uit dat Nederland die voorbereidingen serieus neemt.

Onze Kamer discrimineert er dus op los als het gaat om ‘foute meningen’, en onze overheid heeft alle ruimte gegeven om geweld tegen ongewapende burgers te gebruiken, of er op z’n minst mee te dreigen. En wat geen verbazing meer mag wekken, na alles wat ik over de relatie tussen links en geweld heb geschreven: linkse partijen in de Kamer zijn uiteraard heel erg voor dit geweld. Ze hinten er zowat dagelijks op. De vrees is dus aanwezig dat het erger zal worden.

Kijkt u allen uit, de komende tijd? Dat het een kermis was, dat wisten we al een tijdje. Maar het lijkt erop dat de schiettent open is gegaan.

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
79 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een ongelofelijk “toeval” dat de politie meer “bescherming” krijgt temidden van de boerenprotesten, en 1 week voordat Brussel ogenschijnlijk een keihard oordeel gaat vellen over de mestderogatie rechten van Nederland. Ze weten in Den Haag heus wel dat de vlam in de pan is geslagen door hun desastreuze beleid, en dat de huidige brandblusser ontoereikend is voor deze brand. De politie als nagenoeg onaantastbaar geweldsmiddel is op dit moment dus een godsgeschenk voor de groene globalistische gluiperds. Bij verdere escalatie zijn de volgende stappen het openlijk aanzetten tot onderlinge verklikkerij en een brede inzet van het leger en veiligheidsdiensten tegen de eigen burgers. De timing van de sleepwet en de afgestofte Wet Verplaatsing Bevolking zijn ook van die “toevalligheden”. Als dit alles u doet denken aan een aantal zwarte bladzijden uit onze geschiedenis kan ik dat u niet kwalijk nemen.

Het gaat nu heel snel bergafwaarts. Niet alleen hier, ook andere landen werken in rap tempo naar dit punt toe. Pas goed op uzelf!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De toevalligheden stapelen zich inderdaad op. Bewust, gewild en georganiseerd zoals iemand al schreef.

Johan P
Johan P
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Dat kunnen ze dan wel denken, maar het is een illusie. De politie is ALTIJD slechts een kleine minderheid. Hun ‘gezag’ komt voort uit slechts een paar zaken
1 – het uniform dat weergeeft dat ze de overheid vertegenwoordigen
2 – het bezit van (vuur) wapens en training
3 -het feit dat ze in geval van nood met een team (of meerdere teams) ckomen opdagen en zijn getrained om op die manier samen te werken.

Maar als het puntje bij het paaltje komt zijn ze een heel klein groepje die gemakkelijk onder de voet gelopen kunnen worden. Wat overigens ook een reden is dat er tegen allochtonen doorgaans zo slap wordt opgetreden.; men weet heel goed dat zeker islamieten al snel in grote groepen samenscholen als er tegen een van hen wordt opgetreden en dat die situatie bliksemsnel uit de hand kan lopen, waarna ze onder de voet gelopen worden. Het niet optreden daar is feitelijk een bekentenis van onmacht omdat die groep de overheid eigenlijk niet erkent en er niet naar wil luisteren.
Datzelfde geldt voor de boeren, zeker nu die worden gesteund door zo’n groot deel van de bevolking. Aangezien de regering al van te voren had aangekondigd wel te willen praten maar niet te onderhandelen hebben ze maar nog 1 pad open; proberen de boeren en burgers direct met grof geweld te confronteren in de hoop dat ze weer in hun schulp zullen kruipen. Indien men dat doet dan weten ze dat dat werkt en zullen steeds repressiever worden bij iedere volgende stap die ze nemen om de bevolking te koeioneren.
Ik ben nooit voor geweld als eerste keuze, maar soms is er geen andere weg meer open. Voor veel boeren is dit het einde van de weg; of ze verliezen alles, of als maatschappij staan we nu op met hen en maken een eind aan deze tirannieke overheid. Een middenweg is er eigenlijk niet meer.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Opdrachtgevers hiervoor komen uit de tweede kamer,dat ze er een geweldige puinzooi van hebben gemaakt mogen duidelijk zijn ,de kurk is van de fles ,en geen mens kan hem er weer op krijgen, ze zitten meer met het probleem dat er geen aanwijsbare overtreding is begaan ,liever geen bewijs en de boeren beschuldigen van geweld,dat doet het lekker in de media,wie nu nog op partijen stemt als wat er nu regeerd is niet goed bij zijn hoofd,Boris is weg ,Rutte,en ,Macron volgen hopelijk snel,terug naar het normale normaal aub.

Anna
Anna
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Tweede kamer zegt u: een stelletje omhoog gevallen partij leden, zult U bedoelen….
Als je lang genoeg lid bent van een partij kom je vanzelf op het pluche terecht.
Deze onkunde en wanbeleid is toch te verklaren.
ER IS TOTAAL GEEN KENNIS EN “ POLITIEK VAKMANSCHAP “ enkelingen daar gelaten omdat alle kennis ontbreekt.
Pieter Omtzicht steekt er met kop en schouders boven uit.
En nog een paar meer maar het overgrote deel…….. vult u zelf maar in…..

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Ik zou toch willen waarschuwen voor het “ophemelen” van Omtzigt. Kijk hoe hij stemt, nagenoeg altijd met het kartel eens. Je kan Omtzigt wel uit het xxA halen, maar het xxA niet uit Omtzigt. xx = NIET christelijk noch democratisch en de A staat sinds deze week wmb synoniem voor aanstellen (zaak Boswijck). Verder zit de zijn broer bij het verdachte hoogst onaangename wef-clupje.

Lin
Lin
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

En zijn vrouw heeft ook een functie bij de WEF. Hij kwam gisteren hier op Texel, om te praten met diverse boerenbedrijven en Han Lindeboom. Op Texel worden boeren zolangzamerhand ook weggewerkt. Kwam hij kijken hoe de boeren hier reageren, te peilen hoe de sfeer hier is?. Ik vertrouw hem voor geen meter.

Frans Schepens
Frans Schepens
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Ik vertrouw Omtzigt ook voor geen millimeter. Zo creeert de vvd wolven in schaapskleren. En als puntje bij paaltje komt stemt hij gewoon met het kartel mee. Net als Wilders. Die verkoopt u ook een coronaïnjectie. Alleen een stoere bek opzetten. En zo komen deze landverraders door smerige trucjes aan een meerderheid in de Kamer. Net als Caroline van der Plas. Die heb ik een keer een lofrede in de Kamer horen houden, over ons door landbouwgif verpestte voedsel. Daar moest ik echt van braken.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt tijd om de globalisten serieus te nemen. Als Klaus Schwab zegt: “We must prepare for a more angry world”, dan weet je wat er aankomt. Als er plannen gemaakt worden voor een digitaal paspoort, wat je overal zult moeten laten zien, geloof dat maar. Als ze praten over energie- en voedseltekorten, bereid je daar maar op voor. Als ze willen dat je minder vlees en meer insecten gaat eten, denk niet dat het een grapje is. Dat betekent ook dat het tijd is om te kiezen, om kleur te bekennen. Ook voor de politie, het leger en onze ambtenaren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Hier ben ik het van harte mee eens, vooral met uw laatste zin.
Alles wijst er op dat men in het westen aanstuurt op burgeroorlogen, die vervolgens met bloedvergieten mogen worden neergeslagen. En dan hangt de afloop af van diegenen die het geweldsmandaat hebben. Welke kant zullen zij kiezen?

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Daarover maak ik me totaal geen illusies. Zij zullen niet kiezen denken ze, want ze zullen blijven zitten waar ze zitten. Het hemd is nader dan de rok. Maar niet kiezen is uiteraard een illusie.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Stelt u zich eens voor dat dit filmpje er niet was geweest. Dan had de jongen voor doodslag achter tralies gegaan, want, op de agent ingereden, wat aanvankelijk ook werd gezegd. Voordat de politie zich realiseerde dat er opnamen waren.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Inderdaad Anton, om dit filmpje kan het Rutte Kartel niet heen.
Het grote probleem is de Nederlandse Media, die jaren geleden zijn gestopt met het brengen van eerlijk nieuws.
De Nederlanders worden overvoerd, met gekleurd pro Rutte nieuws.
Rutte heeft het liegen tot topsport verheven.

Syb Jaarsma
Syb Jaarsma
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Meer dan prima stuk weer van Ines.
Zij verwoordt hier naar mijn stellige overtuiging wat zeer veel mensen ook zien en ervaren.
Veel dank hiervoor.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik meen dat de ouders nu aangifte van doodslag gaan doen. Volgens mij volkomen terecht.
Benieuwd hoe dat gaat aflopen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Geen aangifte van de ouders nu. Helaas, vermoedelijk heeft de politie zo op ze ingepraat dat ze het niet doen, ondanks dat ze daar het volste recht op hebben.
Die jongen heeft alle geluk van de wereld gehad, dat de kogel niet door het glas was gegaan. De politieagent ook trouwens. Pech voor de agent dat het opgenomen was, maar weer geluk voor de jongen.
Een politieagent mag dus kennelijk gewoon op mensen schieten, zonder consequenties.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik vrees met een sisser. Waarbij ik niet bedoel dat de agent bij voorbaat veroordeeld moet worden. Het moet zeker onderzocht worden hoe het zo kon escaleren.
Daar zullen we verder weinig tot niets van horen. Men hoopt weer dat er door bereidwillige mediastilte gras over gaat groeien. En zo’n onderzoek zal zoals gewoonlijk weer als parkeergarage fungeren. En misschien moet Renze de ouders uitnodigen om hen te bestoken met zijn bevooroordeelde vragen.

Den Helder
Den Helder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Voor zover ik weet hebben de boeren nog geen geweld gebruikt. Politie dient m.i. pas geweld toe te passen als de ander hiertoe overgaat: het moet een reactie zijn. Nu is de politie degene die initieert en het is óók niet de eerste keer. Dat gaat zich op enig moment tegen hen keren. Politie moet toch een verlengstuk van de bevolking zijn en niet van een losgezongen elite. Dat beginsel begint gewoon te wankelen. Kortom agenten, even een eerlijk gesprek met jezelf.

Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Den Helder

Politie dient m.i. pas geweld toe te passen als de ander hiertoe overgaat
——–

Nee, dat mag eerder. Namelijk als een bevel van de politie niet wordt opgevolgd.

Politie is ook geen verlengstuk van de bevolking, maar onderdeel van de trias politica.

De scheiding der machten wordt ook wel trias politica genoemd. Dat betekent dat de wetgevende, de uitvoerende en de rechtsprekende macht in een land bij verschillende instellingen moeten liggen.

Al is dat in in steeds meer gevallen moeilijk te onderscheiden tijdens de uitvoering en daar maak ik me wel zorgen om.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is weer een nieuwe grens gepasseerd.Gericht schieten op demonstranten is kenmerkend voor dictaturen. Het wordt misschien toch een hete zomer met deze wake up call.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Deze pet past ons allemaal zeker niet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De corruptie neemt zichtbaar toe.
Ben benieuwd hoe het met de aangifte met doodslag gaat aflopen.
Beetje vreemd hoeveel vreemde mensen nu reageren?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Waarschijnlijk met een sisser zoals hier alles afloopt. Kijk naar al die affaires zij komen overal onderuit nadat zij van “geleerd” hebben en een mooie nieuwe baantje aangeboden krijgen.

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je moet je afvragen hoe deze (politie)mensen worden geworven/ opgeleid. Wat krijgen ze toegediend, waarmee worden ze gechanteerd, hoeveel is hun inkomen ze waard, hoezeer zijn ze geïndoctrineerd. Is de eed veranderd?

Inez, je schrijft elke keer als uit mijn hart. Dank je voor je scherpe inzichten.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Laat ik het heel correct verwoorden: dienders zijn -voorzichtig uitgedrukt- niet intelligent.

Maar de hele situatie heeft wel één voordeel: We hoeven de deur van ons huis niet meer op slot te doen. Als dieven uw woning niet plunderen doen Rutte cs het wel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Dienders dienen het volk te dienen.
Maar ook bij de politie is de woke-gekte heersend, de diversiteitsagenda, de kliekvorming, de starre hiërarchie die topdown de eisen uitstort. Eisen die de topfiguren in achterkamertjes overleg met bestuurders stellen.
Eisen die het voetvolk mag uitvoeren. Moet uitvoeren.
In die korpsen moet je erbij horen, koste wat het kost. En dan is ook bij hun inzet een groepsdynamiek die kan uitmonden in ellende te voorspellen.
Dat is m.i. niet per definitie te wijten aan intelligentie, al zullen er genoeg dommekrachten tussen zitten, maar aan de groepsdruk, de noodzaak zich in de groep te bewijzen omdat je er anders uit ligt en je leven een hel wordt.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het probleem met dragers van uniformen is, dat ze niet in staat zijn om zelf na te denken en domweg uitvoeren wat de baas hun gebiedt.

Ik zal niet zeggen dat dienders honden zijn, maar ze gedragen zich wel zo.

Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

In de 23 jaar dat ik op straat heb gelopen, heb ik altijd mijn eigen integriteit gebruikt en prima zelf kunnen nadenken. Daar had ik geen leidinggevende voor nodig.

In die tijd toch aardig wat honden zonder uniform van straat weten te plukken. Straalbezopen burgers achter het stuur vandaan gehaald etc.

Probleem wat er is, is dat heel wat dienders niet weten hoe iemand hard moet werken voor een paar centen in het bedrijfsleven.
Naar mijn idee kan je pas agent worden na minstens 5 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben. Maar dat is een heel andere discussie.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ooit:politie:uw beste vriend?Dat is nu wel even anders!En hetzelfde voor Boa,s:die liegen en bedriegen en verdraaien waar je bij staat,om toch maar die begeerde bon uit te kunnen schrijven!

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk ben ik niet verbaasd om deze handelswijze te zien en te ervaren. vanaf de start van de gecreëerde angstpandemie in maart 2020 leeft niet alleen Nederland maar ook de andere westerse wereld in een ongekende polarisatie. Dit wordt gevoed en versterkt door de kartelpolitici die bewezen samenspannen met het WEF onder leiding van Klaus Schwab en consorten als Bill Gates, de Rockefellers en zelfs onze minister president die uit de leerschool komt van het WEF. Napoleon riep ‘verdeel en heers’, dit is een citaat die uitstekend past bij de huidige situatie. Uiteindelijk gaat dit leiden tot geweld wat als eerste is aangezet door de kartelpolitici in de uitvoering door de politie. Hierop komt een ongekende reactie van de bevolking als die hun ogen open gaat.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Beste Cor,

Eens met de toevoeging dat we met de aftrap van de hele Corona-hoepla in maart 2020 met zijn allen een stuk totalitairder geworden zijn en soepeltjes over allerlei feitelijkheden en voorheen robuust geachte juridische kantlijnen bleken te kunnen springen.

En aan een pruimenboom o zo vol mist met één, twee pruimpjes niet. Dus dat gaan we meer doen, want eigenlijk is het wel lekker. Sterk normerend optreden, straffen en kaderen, dat geeft te doen!

Laten we niet vergeten dat een voormalig voorvrouw van de koepelorganisatie van de Nederlandse verpleeghuizen – die niet alleen toeliet maar verordonneerde dat het personeel echt met PGB’s hoefde te werken – als minister lid is van het kabinet.

De scholen zullen we deze keer open houden, maar ach en wee (mark my words) dit zal toch bij niet af te remmen stijgingen in het najaar toch echt niet anders kunnen van met een bijzonder nadrukkelijk moreel appèl op het vaccineren van 5+, want anders wordt het een plicht, of gaan wij u vervolgen wegens het onttrekken van uw grut aan de leerplicht.

Het opvallende is dat qua onderbouwing er meer dan het nodige op aan te merken is, maar dat we netjes over de hele Westerse wereld min of meer hetzelfde cookie cutter werk zien.

Billy Gates schijnt tegenwoordig groots in landbouwgrond te zitten …. En u, u beleeft nog eens een keertje wat, we rollen van de ene ophef in de andere. Hoe bevalt uw Story-lifestyle?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Lachen, al is het om te huilen.
Ik las ook dat Gates als een gek overal landbouwgronden aan het opkopen is.
Past perfect in het plaatje dat men de gewenste ‘BBB-revolutie’ middels controle van de voedselstromen (rantsoeneren – honger als wapen) wil forceren. Complottheorie? Ik kijk nergens meer van op.

Milo van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Perfect verwoord.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat er de laatste jaren gaande is, is domweg een staatsgreep. De oppositie mag nog voor spek en bonen meedoen, wat de antie-democraat Van Meenen heel goed demonstreerde. Je rechten om te demonstreren nemen met de maand verder af en de politie krijgt steeds meer mandaat om -selectief- grof geweld te gebruiken.
Is daarvoor al veroordeeld door de VN, maar dat weerhoudt de politie niet van om nog agressiever op te treden.

Wel vreemd dat een partij van mensen die zich bevindelijk christen noemen (CU) steun geeft aan deze praktijken, die Bijbels niet door de beugel kunnen.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

En niet alleen in NL. Er wordt nu zodanig doorgepakt dat aangenomen moet worden dat verkiezingen al een tijdje niet meer eerlijk verlopen. Dat maakt een rechtse alliantie dan ook minder zinvol.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Eens.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Denk jij dan dat een hopeloos verdeeld groepje dwergen -die allemaal precies hetzelfde vinden- een beter kans maken om het tij te keren?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

De CU is heel erg door de mand gevallen met hun ‘verantwoordelijkheid nemen’.
Nu zijn ze mede verantwoordelijk voor het kapot maken van NL. Met de bijbel in de hand.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Als er ooit een Judas Iskariot-prijs in het leven wordt geroepen zijn die pseudo-christenen van “c”U wel de eerste die deze prijs in de wacht slepen.

Ik ken de gereformeerde wereld van binnenuit; het is naar en achterbaks volk. Maar dat “c”U zover zou gaan, verbijstert met toch wel weer.

pascal
pascal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Verbaasd mij hogelijk dat niemand tot dusverre de crux benoemd. Dienaren vd staat (politici en ambtenaren) die steeds meer macht naar zich toetrekken in een democratie (= In een democratie vormt het soevereine volk de staat) en burgers belagen plegen de facto een staatsgreep.

Maar goed; democratie heeft hier in den lande nog nimmer voet aan de grond gehad, hooguit de schijn van democratie.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  pascal

U heeft zeker een punt.
Eigenlijk kun je stellen dat links, met name D66, al een staatsgreep heeft gepleegd door zich gestaag in te vreten in alle instituties.
Daarom is een eventuele val van het rariteitenkabinet niet genoeg om de zaken op orde te brengen, want de linksdraaiende ambtenaren, die de facto nu de macht hebben, blijven gewoon zitten en zullen ‘hun’ volgende minister weer slinks manipuleren.
De betonrot zit van binnen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is zo verschrikkelijk voor de politieagent die op een puber in een tractor met scherp heeft geschoten. Ik als het aan de MSM ligt moet iedereen deze agent terecht zielig vinden. Maar geen woord over die jongen die van zijn leven nooit meer vergeet dat hij op het nippertje niet dood ging. Een trauma voor zijn leven. Dit is ook een nieuwe normaal.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Nou, ik denk dat het inderdaad voor die agent ook geen pretje is, te leven met de wetenschap dat hij bijna een kindermoordenaar was geworden.
Het had natuurlijk nooit mogen gebeuren, wat de eventuele reden voor zijn optreden ook mag zijn.
De jongen zal dit inderdaad nooit vergeten maar lijkt zo stabiel en veerkrachtig dat hij er een mooi verhaal voor in de vriendenkring en aan zijn kleinkinderen aan zal overhouden. Ik zie hem geen trauma krijgen. Hoop ik.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het echte besef komt soms later als alles tot rust komt. Misschien is hij net iets te jong om een trauma aan te overhouden en houdt het bij een sterk verhaal. Het slechte is dat men zich meer om het agent bekommert dan om de slachtoffer. Hoewel dat zijn wij ook al bijna aan gewend.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat men de schade probeert te minimaliseren was te verwachten. Maar u heeft wel gelijk met uw bemerking dat men (weer) probeert slachtoffer/dader om te draaien. Wie de media achter zich heeft……

Martha
Martha
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een prima stuk mevrouw van Bokhoven!
Uw artikel doet mij goed!

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze week in het debat over de energietoeslagen en hulp aan de lagere inkomens, heb ik premier meerdere malen horen zeggen, dat het hem niet verstandig leek dat…
Deze premier is niet alleen van mening uitsluitend hijzelf verstandig is, maar hij bepaalt en beslist ook wat er vervolgens gebeurt. Hij sprak uit dat de oorlog in Oekraïne de onze is. Hij sprak uit dat regelingen zoals BTW verlaging op groente niet uitvoerbaar zijn, hij sprak uit wie moet gaan praten met de boeren, hij sprak uit dat het doel en opzet niet verandert. Hij sprak uit dat het met de ellende van de toeslagouders snel zou worden opgelost, hij sprak uit dat de Groningse vergoedingsregeling snel werd uitgevoerd, hij sprak uit dat er geen asielprobleem is, hij sprak heel vaak uit dat hij geen actieve herinnering had.
En iedereen die zich daar niet naar voegt, is een wappie, een onbenul, een racist, een raddraaiers en nog meer schoons.
Deze premier die grote woorden over Poetin bezigt kenmerkt zich als een gevaarlijke narcist.
Eén van de belangrijkste kenmerken van een narcist is dat hij iedereen spiegelt aan zich zelf. Hij beseft alleen, hoe gevaarlijk al deze zaken gaan uitpakken. Ik moest denken aan de Russische revolutie. De onderdrukking werd het Tsarendom uiteindelijk noodlottig. Wat Rusland er voor terug kreeg was nog een graadje erger. Het geheel wat hier nu speelt op velerlei gebied, baart mij grote zorgen voor de nabije toekomst van Nederland en de gehele westerse beschaving.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft in 2018, de politie tot vijand van de demonstranten gemaakt.
Niets meer en niets minder.
Gele Hesjes werden gedemoniseerd en hun wandelingen werden bewust verstoord, door bv politie te paard en waterkanonnen en de Romeo’s.
De Corona demonstraties werden altijd met geweld beantwoord.
Veel deelnemers werden in elkaar geramd en opgepakt.
Alleen al door hun machtsvertoon en insteek, zorgt de politie bewust voor agressie.
En wat er nu in deze zogenaamde stikstof hype gebeurd, er is zelfs gericht vanaf zeer korte afstand, op een bestuurder geschoten.
Dienstauto’s die worden gebruikt, om vluchtende demonstranten omver te rijden.
Honden worden ongecontroleerd ingezet, richting ongewapende op de grond liggende personen.

Zelfs in het buitenland valt deze oorlog op, Rutte en Co contra demonstranten.

DGNeree
DGNeree
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In Rotterdam is er ook gericht op demonstranten geschoten een tijd geleden.

Frank de Greef
Frank de Greef
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  DGNeree

En toen sprak burgemeester Aboutaleb van een ˮorgie van geweldˮ van de zijde van de demonstranten.

advanekeren
advanekeren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vrees dat het nog erger gaat worden. Steeds meer wordt iemand die een andere mening heeft de mond gesnoerd. Ook wordt er met een totale arrogantie gereageerd op dingen in de samenleving die de gevestigde partijen niet passen. Lees het olie op het vuur gooiende artikel van Liesbeth van den Berg (vvd) vandaag in het AD: zie in dat de oude economie ( het boeren) gewoon verdwijnt en dat buigen voor de toekomst veelgezonder is” spreekt de hoog te paard zittende dame de boeren ons toe.
Ik ben geen boer maar mn bloeddruk schoot redelijk omhoog. Een tegengeluid kom je niet tegen in de krant evenals een goede onderbouwing. Weer een voorbeeld dat we niet mogen deelnemen aan hoor en wederhoor. Wij zijn de domme gasten. Zie ook hoe
Wopke Hoekstra zijn eigen CDA leden tegemoet trad. We gaan nog wat meemaken. Boeren Vissers MKB ze komen allemaal aan de beurt

audio1958
audio1958
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Iedere denk ik, het kan niet gekker in Nederland. En steeds weer zie ik het tegendeel. Waar gaat het heen met dit land?

Frank de Greef
Frank de Greef
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ook het indienen van een klacht tegen het optreden van een politieagent is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Vroeger diende je een klacht in bij een min of meer onafhankelijke commissie (waar o.a. gemeenteraadsleden in zaten), tegenwoordig moet je de klacht indienen bij de politie zelf, bij een collega dus van de politieagent tegen wiens optreden jij een klacht indient.
In feite komt het erop neer dat politieagenten heel goed weten dat ze vrijwel overal mee wegkomen. Dat ze dus kunnen doen en laten wat ze willen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gericht schieten op demonstranten: het nieuwe normaal?
Het AD:
Agent ‘ziek thuis en aangedaan’ na afvuren kogel op Jouke (16): ‘Het gaat slecht met hem’.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het AD is ook gewoon een doorgeefkanaal van links.

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Alle kranten komen van 2 belgische (door eu) gesubsidieerde “ondernemers”, ergo wiens brood men eet diens woord men spreekt. Zelf heb ik een hele tijd geleden het verwante ED weggedaan. Recent heb ik mijn laatste krant (T) opgezegd o.a. vanwege hun koude oorlog retoriek. Ik mis alleen de columns van Ronald Plasterk en Leon de Winter, het zij zo.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waar ik nu nieuwsgierig naar ben, is hoe de media dit gaan framen. Ze hebben niet zo veel mogelijkheden, behalve dan dat de agent ziek thuis is en aangedaan.
Er zou aan aangifte gedaan zijn door de ouders voor doodslag. Er zou dus een rechterlijke uitspraak moeten komen.
Wat gaat die uitspraak zijn? Er zal veel van afhangen want de sfeer in het land is om te snijden.
Hoe dan ook de overheid kan dit niet laten passeren zonder zich verdacht te maken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De media zullen hier zo weinig mogelijk over berichten, misschien nu in het begin nog wat (Renze met bevooroordeelde vragen?) maar dan laat men er bereidwillig ‘gras over groeien.’ Het onderzoek (de parkeergarage van de overheid voor moeilijke dossiers) zal lang duren en men zal proberen daar gewoon niet over te berichten.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De nieuwe instructie voor de politie kunnen samengevat worden in tweemaal hetzelfde woord: “Befehl ist Befehl”. Wie zich daar aan houdt, gaat altijd vrijuit.
Waar die bevelen vandaan komen? Rechtstreeks uit het torentje in Den Haag.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Maarten Vasbinder

Beste Maarten,

Rond Heerenveen waren op de bewuste dag de boeren al een dag bezig. Het zijn immers matineuze types, en volgens mij was een distributie centrum van een of andere grootgrutter het doelwit. Ten tijde van het incident was iedereen weer op de terugweg.

De driehoek – burgemeester van de grootste kern, het hoofdofficier van justitie en de lokale korpschef – hadden de hele dag om de situatie in de grip te krijgen en te houden. Dingetje bij het DC was opgelost, maar waar zou de trekkerparade naar toe zwermen?

Het is niet onwaarschijnlijk dat er over de dag – al dan niet ingegeven voor regionale capaciteitsoverwegingen en een inschatting van de af te dekken risico’s – oekazes zijn uitgevaardigd dat de boeren onder geen beding, herhaal onder geen beding in de buurt van snelwegen, provinciale wegen e.d. terecht moesten komen. En dat gelet de spreiding over een groter gebied met beperkte mankracht van de aanwezige dienders een maximale inzet gevergd werd.

Tel hierbij op een niet aflatend mobiel verkeer tussen de agenten ter plaatse en een radiokamer met mogelijk een bevelvoerder die verschillende situaties onder controle moest zien te houden. Een ‘No pasaran!’ instructie in een gevoeld escalerende situatie kan zo maar leiden tot schietende agenten. Een opgevoerde spanningsboog binnen de politie en ‘zum Befehl’ wijst dan in een richting.

Ook acht ik het niet onwaarschijnlijk dat Den Haag vrolijk heeft mee zitten confereren en vanuit de stevig vast geklemde billetjes het driehoeksoverleg genadeloos heeft lopen sturen omtrent maximum effort, wat binnen de lokale omstandigheden dan is uit gekomen op maximum staatsgeweld.

Wie is de Passionara van dit spel?

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines,

Inderdaad zorgelijke ontwikkelingen in een zorgelijke tijd. De upside is natuurlijk wel dat we met dit soort dingen – inzetten hoogste geweldsspectrum door burgerpolitie tegen burgers met grote apparaten – een meer dan duidelijke bevestiging hebben dat het gezag pages is.

En in weerwil van de gebruikelijke de-escalatie praatjes vanuit een soort bunkermentaliteit achter elke boom minimaal twee bloeddorstige vijanden ziet.

Het uit de filmpjes af te leiden moment van schieten is overigens nadat de trekker gepasseerd is, of op zijn best als de tractor aan het passeren is, wat bij een gerichte ‘aanval’ op de aanwezige hermandad dus geen enkele invloed zou hebben.

Het lijkt mij sterk dat een straatagent – al dan niet met volledig ontoereikende schiettraining – dan uit zichzelf besluit gericht de trekker over te halen. Skieten Willy !

Los van het hele incident en het aansluitende gehuichel van politie, OM en media, is wat mij betreft zonneklaar dat het gezag nog niet zo overtuigd is van het eigen discours.

Inhoudelijk blijven we heel erg zitten in de vaste conclusie dat de oplossing van het stikstofprobleem – dat vast een probleem is, maar waarbij ik zo mijn twijfels heb of de huidige presentatie van het probleem min of meer juist is – voor de boeren is. Ergens bang dat die plaat beton nog een heel stuk stand zal houden ondanks alle acties.

Kortom, de lange lat zat al wat losjes in de hand bij de ME, nu is er geschoten, zal er iets veranderen als de eerste agrariër daadwerkelijk een kogel kopt?

In het grote plaatje – waarbij er volgens mij onder boeren sprake is van een hoger dan gemiddeld aantal suïcides – zal het niet uitmaken, maar zijn de boeren bereid om er voor te sterven?

Niet leuk, wel de vraag.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als extinct rebellion demonstreert of black lives matter, gaat de politie het verkeer omleiden zodat ze vooral beschermd worden, maar als de boeren demonstreren worden ze beschoten, lijkt wel.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zestienjarige Joule beschoten.
Officiële reactie : verkeerde inschatting agent.
Zwarte crimineel gedood bij arrestatie in VS.
Reactie: de Dam in Amsterdam vol om de politie te veroordelen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat lees ik in het AD vanmorgen: de agent die op Jouke (16) schoot maakte een verkeerde inschatting, zegt een politiechef.
Ieder vertrouwen in de politie is bij mij wel verdwenen. We hebben geluk dat Jouke nog in het land der levenden is en dat er opnamen van de schietpartij waren.
Wat zou de politie gezegd hebben als dat filmpje er niet was geweest? Jouke was met zijn trekker ingereden op de politie en er zou geen haan naar gekraaid hebben. De poging tot doodslag was tenslotte door de politie geconstateerd.
Jouke voor 2 jaar in de gevangenis, tenslotte minderjarig en alle boeren zijn boeven.
In dit land leven we nu mensen. Pas op je tellen.

Overigens doen de ouders geen aangifte van doodslag, waar de politie dat dus wel deed.. De ouders zijn tenslotte fatsoenlijke mensen.
Vraag me af wat voor argumenten de overheid gebruikt heeft

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Boeren zijn boos en terrecht! Boeren gaan echt niet over tot het gebruiken van geweld tegen burgers en ook zeker niet tegen de politie of andere hulpverleners. Regelrechte afgang als je als agent je wapen trekt en dan gericht gaat schieten iemand die geweldloos voor zijn rechten opkomt! Aols het een misdaad is zoals je meestal ziet in de grote steden dan schieten ze niet. Dat de zgn daders weer vrij rondlopen is terrecht en er zijn heel veel grote en grove fouten gemaakt door niet alleen deze schietende agent maar ook door de anderen die met getrokken pistool even lieten zien hoe stoer ze wel niet zijn. Politie het is tijd voor grootschalig ingrijpen in de korpsen!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Helaas denk ik dat juist het feit dát er zo fors is ingegrepen in de korpsen mede ten grondslag ligt aan wat we nu zien.
Reorganisaties, diversiteitsgedram, woke-idiotie, onbetrouwbare top bv.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat ben ik ook met je eens, maar bedoel kijk ook naar hoe je mensen zich gedragen want daar valt ook wel eea aan op te merken. Wat Marien hier onder ook zegt is het links clubje doen ze niets. Bij de demonstratie in Rotterdam waar geschoten werd was ook een vreedzame demonstratie, maar die werd gekaapt door hooligans en dat was terrecht dat de politie toen ging schieten want dat was inderdaad zwaar geweld.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Zeker is in bepaalde gevallen het gedrag van (sommigen bij) de politie gewoon afkeurenswaardig. Maar ik wil het toch tot op zekere hoogte opnemen voor de individuele agent die gewoon zijn werk probeert te doen, daarin bemoeilijkt door alles wat er binnen die korpsen én de politiek speelt.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

inderdaad , grens over , het begon al bij het Lieverdje in de 70tiger jaren met knuppelende agenten , en dan nu met echte kogels , Rutte waar ben je als roerganger van NL of was je weer naar het buitenland gevlucht ?! Rutte er ligt al een hoop puin , dit is weer een extra verhoging van die hoop. Mijn raad : hou de eer aan jezelf en stap op , wij blijven dan zitten met warme herinneringen aan ons aller láchbekje

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kennelijk weinig of geen (staatsrecht) juristen die Opiniez lezen. Veel reacties, maar de achtergrond is nauwelijks bekend.

Ten eerste: Nederland is nooit een volwaardige democratie geweest. Daudt (UvA) was van mening dat Nederland sinds de 17e eeuw altijd een regentocratie is geweest. Een kleine elite heeft de macht, en probeert die krampachtig vast te houden. Wie die macht bedreigt, wordt als het even kan binnen de elite opgenomen. Wie men het zwijgen niet kan opleggen, wordt op andere manieren “kalt gestelt” (Fortuyn, iemand?).

Verschil met vroeger is dat nu iedereen via Twitter kan zien wat er zeer waarschijnlijk echt is gezegd of is gebeurd.

Hoe zit dat dan met de politie? Dat gaat al meer dan 100 jaar op dezelfde manier. Politieambtenaren worden geconditioneerd in het heersend machtsdenken. Ooit een hoge politieambtenaar met PVV of FvD achtergrond gezien? De lagere rangen houden wijselijk hun mond als ze geen D66 of PvdA stemmen.

Bovendien werd al in de 20’er jaren een berucht arrest gewezen, waarin een agent die met een motor met zijspan een betoger had doodgereden werd vrijgesproken. Degenen die in diezelfde tijd 9 mensen doodschoten tijdens het Jordaanoproer werden nooit vervolgd. En nu hebben we Romeo’s. Het lijkt de DDR wel. Oh oh wat een gaaf land!

P.
P.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We lopen eigenlijk achter de feiten aan. De feiten zijn dat het al burgeroorlog IS. De feiten zijn dat Rusland gewonnen HEEFT. De feiten zijn dat onze democratie afgelopen IS. Dat de vrije westerse wereld een illusie IS geworden. Voltooid verleden tijd.
Er zijn 2 redenen waarom de massa dit niet inziet:
1. Er zijn nog geen geschiedenisboeken waarin we deze vanaf een ontnuchterende afstand in tijd genomen conclusies kunnen lezen.
2. De pers weigert dit zwart op wit te drukken.

Ook in dit opzicht voltrekt zich de grote crisis waarin de westerse wereld zich bevind én te gronde aan zal gaan: het verkiezen van woorden en cijfers bóven de werkelijkheid.

Dolphin
Dolphin
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  P.

Het is pas waar als we het ook accepteren.

Hans van Straaten
Hans van Straaten
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk, je haalt me de woorden uit de mond, kuso’s.

Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Niet de banden waren het doelwit, maar een mens in een voertuig werd hier onder schot genomen.
——————
Op een tractorband schieten heeft niet zoveel effect. In het beste geval is de band lek en loopt zachtjes leeg. In het slechtste geval ketst de kogel af en dan maar hopen dat die niemand anders raakt.
Hetzelfde als op de voorruit van een auto schieten, daar is de kans ook heel groot dat de kogel afketst.

Neemt niet weg dat het een bad call was van een overspannen agent die gek gemaakt is bij een briefing op bureau.

Ben
Ben
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

is het trieste resultaat van het verminderen van afstand en respect voor anderen. Verminderen omdat alles en iedereen gelijk moet zijn.

verkeerde selectie van mensen krijg je dan en de benodigd afstand dat zaken in toom houdt verdwijnt.

lastig om het goed te verwoorden omdat mensen zo in de ‘woke’ en ‘cancelen’ modus dat ze de richting verloren zijn en van uitersten heen en weer slingeren.

als we beginnen met afstand te nemen en respect tetoene zal vele minder gauw uit de hand lopen .

en de oplossing van het probleem is er al: zoals te vinden is bij OOGTV
RUG-wetenschapper over stikstofproblematiek: minder voor Duitsland gaan produceren
…”Nederland is een van de grootste exporteurs van vlees en zuivel in de wereld, maar volgens Nonhebel wil dat niet zeggen dat de wereld daarvoor van ons land afhankelijk is. “De meeste landen hebben hun eigen productie voor elkaar. Natuurlijk is er wel import en export, maar een land als Engeland importeert net zoveel vlees als het exporteert, dus dat is neutraal.”

Om het stikstofprobleem van de Nederlandse landbouw te schetsen, geeft Nonhebel een voorbeeld: “In de haven Rotterdam komen de schepen binnen met soja. Dat wordt gebruikt als voer om varkens mee te produceren. Het vlees wordt vervolgens geëxporteerd, maar het milieuprobleem – de poep – blijf hier achter.” Het vlees gaat vervolgens grotendeels naar Duitsland, vanwege de lage prijs van het Nederlandse vlees.

“Daar produceren ze vier of vijf keer zoveel varkensvlees als in Nederland. Als wij onze productie met zeventig procent verlagen, dan moet Duitsland met tien procent uitbreiden.

https://www.gic.nl/nieuws/rug-wetenschapper-over-stikstofproblematiek-minder-voor-duitsland-gaan-produceren

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ben

Wat je dus vooral niet moet hebben is dat ambtenaren en wereldvreemde universitaire types boerenbedrijven of eender welk bedrijf gaan runnen.

Paul Kasteel
Paul Kasteel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zo de reacties lezend, die overigens vaak net zo interessant zijn als het artikel zelf, is de verdeeldheid overweldigend. En die verdeeldheid doet de Nederlandse samenleving al jaren de das om. Krachten bundelen ? Vergeet het maar , de afgunst en kinnesinne druipt er af. In welk geciviliseerd land is er een “kliklijn “en als de buurman een “patserbak”voor de deur heeft, gauw even bellen, we zullen het hem afleren.
Maar ter zake. als je in de VS door de politie gesommeerd wordt iets te doen, dan doe je dat, want je weet dat niet gehoorzamen ernstige gevolgen kan hebben. Een andere vraag waarom moet “een lieve jonge” , Jouke , 16 jaar aan een demonstratie meedoen en op een trekker rijden. Hadden de “zorgzame” ouders niet beter kunnen zeggen, je bemoeit je er niet mee ? Dit is geen kattenkwaad uithalen, maar serieuze zaken en daar hebben 16 jarigen niets bij te zoeken, boerenzoon of niet.
Mw. Bokhoven liet spijtig genoeg haar emoties de boventoon voeren, een tractor band kapot schieten met een dienstpistool, sorry Ines, naar de verkeerde film gekeken. Dus na oproep politie op te stappen , neem je risico’s, dus achteraf niet klagen.
Wat veel ernstiger is, is het feit dat door deze demonstratie de verhoudingen tussen volksgroepen op scherp gezet worden, Is dat de wens van den Haag? De puinhoop is inmiddels op alle vlakken zo groot, dat een “reparatie” haast onmogelijk is dus Den Haag volgt de Hegeliaanse dialectiek. De door hen veroorzaakte problemen vragen om een oplossing. De beleidsmakers en politici komen dan met “de oplossing” en dat wordt dan aangeprezen als de verlossing. Trap er niet in, blijf nadenken en vergeet dat “ikke ikke “gevoel

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Paul Kasteel

Beste Paul, hier moet ik echt even op reaguren:
1. In de VS, waar vrijwel iedereen een of meer wapens heeft, moet de politie altijd bedacht zijn op mensen die zonder aarzelen eerst op hen zullen schieten. Dat is een geheel andere ‘werksfeer’ dan hier, waar ze al bang worden als iemand aan het schelden raakt. Dus appels met peren vergelijking.
2. Kinderen van boeren werken al vanaf jonge leeftijd vrijwillig en enthousiast mee op het bedrijf. Ook op de trekker waarmee ze bijzonder goed uit de voeten kunnen.
In tegenstelling tot de vaak overgevoelige en snel gekwetste prinsjes en prinsesjes van de zg. hoogopgeleiden staan zij met beide benen op de grond, weten wat ze willen voor hun toekomst (verder boeren) en zijn bereid daarvoor een strijd aan te gaan.
3. Zorgzame ouders tussen aanhalingstekens zetten kunt u naar mijn mening beter niet doen, daar ik mag aannemen dat u deze mensen niet kent. Bent u dan niet met mij van mening dat u zo’n negatieve kwalificatie, want dat wordt geïmpliceerd, ook zou moeten toepassen op bv Mw. Halsema, toen haar tiener met een vuurwapen ergens binnendrong? Misschien heeft u zelf tieners die wel altijd naar u luisteren en heeft dat uw reactie beïnvloed?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Paul Kasteel

Vervolg:
4. Het is geen kattenkwaad uithalen zegt u, 16 jarigen hebben bij serieuze zaken niets te zoeken. OK, wat is dan uw kwalificatie van het feit dat tieners in een (veelal agressieve) klimaatmars mee demonstreren, of bij een BLM demonstratie meedoen?
5. Deze demonstraties van boeren zijn niet de oorzaak van de scherpstelling van bevolkingsgroepen. Dat heeft de roverheid toch echt zelf gedaan met hun in beton gegoten ideologische eisen, topdown uitgestort. Het dikkeikke is m.i. overigens geheel aan het kartel zelf toe te schrijven, nl alle eisen van D66 inwilligen voor een 4e kabinet Rutte.

79
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x