De Weekend Leestips: Van Getrokken Mediamessen tot Bidens Levensgevaarlijke Fantasiewereld

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips, Israël, Terreur, Kernoorlog, Oekraïne, Joe Biden

Welkom bij De Weekend Leestips van 2 en 3 april 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over getrokken mediamessen, de slachtoffers van de terreuraanslagen in Israël, Viktor Orban en de verkiezingen, wacht het Westen een Chinese nachtmerrie, Poetins bommenwerpers, de oorlog in Oekraïne, de Britse Starstreak raketten, Frankrijk herziet nucleaire afschrikkingshouding, de levensgevaarlijke fantasiewereld van Joe Biden en meer…

 

Getrokken mediamessen

De mediamessen worden getrokken richting onderzoeksjournalist John Solomon, nadat zijn recente interview met voormalig president Donald Trump viraal ging. In meerdere artikelen over het interview kleineerden nieuwsmedia zoals Business Insider, Politico en The Week de bekroonde journalist en beschreven hem als “in diskrediet gebracht”, “verstoten” en “extreemrechts”. Solomon heeft als journalist gewerkt voor de Associated Press, de Washington Post, de Washington Times en de Hill en vele andere kranten en nieuwszenders.

 

Elke oorlog, waar dan ook, is altijd de schuld van Israël

Oekraïne laat zien dat Israëlhaat niets te maken heeft met Palestijnen. Het haten van Israël gaat uiteindelijk altijd over één ding en één ding alleen. Joden haten. Lees het vlammende betoog van Daniel Greenfield boordevol pijnlijke feiten.

 

Israël neemt afscheid van elf terreurslachtoffers

De golf van terreuraanslagen deze week leidde tot de meeste terreurdoden in Israël sinds 2006, toen een zelfmoordaanslag op een bus elf mensen doodde in Tel Aviv. De tol van deze week was hoger dan in de jaren 2020 en 2021 samen.

Drie artikelen die stilstaan bij de slachtoffers van dit geweld.

 

Waarom Viktor Orban de verkiezingen moet winnen

In elk medium heeft u kunnen zien, horen en lezen waarom Viktor Orban de verkiezingen moet verliezen. Tijd voor een betoog dat pleit voor een verkiezingsoverwinning.

 

Wacht het Westen een Chinese nachtmerrie?

Terwijl Europeanen hun afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen doorbreken en hun overgang naar koolstofvrije energiebronnen versnellen, kunnen ze onverwacht worden onderworpen aan een ander regime: China. De Russische oorlog in Oekraïne versterkt de geopolitieke macht van China en verschuift meer controle over fossiele brandstoffen, basismetalen, zeldzame aardmetalen en halfgeleiders naar Beijing. Het Westen vindt dit misschien niet leuk – maar kan het iets doen om de uitkomst te veranderen?

 

Poetins bommenwerpers kunnen Oekraïne verwoesten, maar hij houdt zich in

Hoe destructief de oorlog in Oekraïne ook is, Rusland veroorzaakt minder schade en doodt minder burgers dan het zou kunnen, zeggen Amerikaanse inlichtingenexperts. Het gedrag van Rusland in deze oorlog vertelt een ander verhaal dan de algemeen aanvaarde opvatting dat Vladimir Poetin van plan is Oekraïne te slopen en maximale civiele schade toe te brengen – en het onthult de strategische evenwichtsoefening van de Russische leider.

 

Britse Starstreak raketten in Oekraïne operationeel

Het Britse ministerie van Defensie heeft bevestigd dat Oekraïne klaar is om de geleverde Starstreak hogesnelheidsraketten te gebruiken in de strijd tegen Russische vliegtuigen. Ze zijn sneller, dodelijker en ver reikend.

 

De kolossale fout van de regering Biden

“De geschiedenis laat zich horen in de wandelgangen van de macht. Maar zij spreekt met verschillende stemmen, afhankelijk van waar de gangen zich bevinden. Naar mijn mening – en ik zou me hier echt graag in vergissen – maakt de regering Biden een kolossale fout door te denken dat ze de oorlog in Oekraïne kan laten voortduren, Rusland leeg kan laten bloeden, Poetin ten val kan brengen en China het signaal kan geven om de handen van Taiwan af te houden.”, betoogt Niall Ferguson.

 

Frankrijk herziet nucleaire afschrikkingshouding

Voor het eerst in dertig jaar heeft Frankrijk drie van zijn vier ballistische raketonderzeeërs, of SSBN’s, tegelijkertijd ingezet, volgens berichten in de lokale media. Normaal gesproken is slechts één van de Triomphant-klasse SSBN’s, die elk kunnen worden bewapend met maximaal zestien onderzeeër-gelanceerde ballistische raketten (SLBM’s) met meerdere kernkoppen, op elk gewenst moment op patrouille. De aanzienlijke uitbreiding van de Franse nucleaire afschrikkingsactiviteit lijkt bedoeld als een signaal aan Rusland in een tijd van ongekende spanningen in Europa, waaronder de angst dat kernwapens deel zouden kunnen uitmaken van de plannen van het Kremlin, nu hun opmars in Oekraïne hapert.

 

De levensgevaarlijke fantasiewereld van Joe Biden

Wat moet Vladimir Poetin doen om Washington ervan te overtuigen dat de Oekraïne-crisis een voorbereidende schermutseling is voor wat een nucleaire oorlog zou kunnen worden? Op 23 februari waarschuwde Poetin voor een kernoorlog. Op 19 februari voerde hij een oefening uit met Russische ballistische raketten. Op 27 februari zette hij Rusland op een nucleair alarm – dat nog steeds van kracht is.

Joe Biden snapte de boodschap niet.

Vervolgens stuurde Moskou op 29 maart een rood alarmsignaal naar het Westen door nieuws te lekken dat “Poetin en zijn opperbevel geheime bunkers hebben betrokken, na een verklaring van het Kremlin dat Rusland kernwapens zou gebruiken om een ‘existentiële dreiging’ tegen te gaan“, zo meldde de Daily Mail, onder verwijzing naar onderzoeken van journalist Christo Grozev.

 

Het OpinieZ-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Joe Biden snapte de boodschap niet.” (dat er escalatie mogelijk is)
Afgezien van de dementie van Biden, snappen de medewerkers rond de president de boodschap natuurlijk heel goed.
Deze mensen snappen dat Oekraïne verloren is. Het gewauwel van Biden is propaganda, voorbereiding voor wat komen gaat.
Zoals nog meer sancties die Europa economisch nog verder afhankelijk maken van de VS.
Zoals meer Amerikaanse troepen en installaties in de grensstaten aan de oostkant van het NAVO blok.
Het gaat niet om Oekraïne, het gaat om economie en macht over landen binnen de NAVO.

Anton van Haasterenav
Anton van Haasterenav
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet gek dat Poetin zijn gas in roebels wil laten uitbetalen. Het is niet alleen om de waarde van de roebel op te krikken, maar hij kan met dollars of Euro`s niets doen vanwege de sancties.
We hebben hier iemand die niets te verliezen heeft. Waarom zou hij dan de gaskraan open laten?
Mijn algehele indruk is dat de spanningen steeds verder oplopen door de sancties. Hoewel de nieuwsmedia er totaal geen melding van maken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasterenav

” Overheid roept op thermostaat lager te zetten, doet dat zelf ook ” lees ik in trouw.
Dat zal wel niet voor niets zijn.
Wij gaan hier straks de sancties harder voelen dan de Russische burger.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ben bang dat u gelijk heeft.
Tot nu toe wordt er niet geregeerd (regeren is vooruitzien, toch) maar alleen contraproductief gereageerd. Op alle ellende in de hele wereld, dat mag wat kosten, terwijl de eigen burgers jaar op jaar verarmen, er gierende woningnood is, de belastingdruk alsmaar verder oploopt en de zorg en het eigen leger kunnen verrekken.
De oorlog is niet onze oorlog, wat men verder ook onder het mom van beschermen van de democratie de argeloze gemiddelde mens via de media inpepert.
En Zelensky is niet alleen de held die de media ons voorstellen. Over de dubieuze ‘coup’ die hem aan de macht bracht, en blijkbaar geen windeieren legde (PanamaPapers) hoor je ze dan weer niet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Aanvulling: Nu worden we weer dagelijks getrakteerd op de verkiezingen in Hongarije. Want Orban is al 12 jaar aan de macht en zet regels en wetten naar zijn hand zeggen ze.
What about our own Rutte? Die zit er ook al zo lang, zelfs nadat hij was weggestuurd, en lapt regels en wetten aan zijn laars als hem dat beter uitkomt.
Waar Orban tenminste nog klare taal spreekt, horen we van Rutte en zijn kliek alleen maar een wollige woordenbrij, terwijl er niets gezegd wordt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Chinezen proberen van twee walletjes te eten. Hun samenwerking met Rusland is vooral ideologisch tegen Amerika gericht en met uitzicht naar goedkope energie als dank van Poetin. Tegelijk is het Westen economisch belangrijker voor hun dan Rusland en het vergroten van Chinese invloed in de EU kan door te openlijke vriendschap met de Russen ook minder worden. China staat tussen twee vuren daar ook Oekraïne heel wat te bieden heeft. Op gegeven moment zullen zij toch moeten kiezen en het is afhankelijk hoe sterk zich de EU kan waarmaken. Van de EU weten wij dat het vooral slap gedoe is en de huidige eenheid op moment is vooral theoretisch. Italië waar de Chinese invloed het grootst is moet ook door de EU financieel onderhouden worden. China koopt zich daar in maar de EU betaalt. Daar lijkt het op Dat kan nooit goed gaan.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x