De Weekend Leestips: Van Oekraïense Geldtransportband tot Verzwegen Terreur

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, de Weekend Leestips, Oekraïne, Zelensky, Trump, Noord-Korea, Terreur

Welkom bij De Weekend Leestips van 26 en 27 maart 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over de oorlog in Oekraïne, president Volodymyr Zelensky, westerse sancties en Russische vergelding, Mark Rutte in Turkije, een gesprek met onze Groene Generaal, Donald Trump klaagt Hillary Clinton aan,  de lanceerlust van Rocketman, terreuraanslagen die de Nederlandse media voor u verzwijgen en meer…

Waarom werd Oekraïne plotseling het centrum van het universum?

Tijdens Obama’s presidentschap ontstond een goed geoliede transportband om geld over te maken van het Westen naar Oekraïne en terug. Iedereen profiteerde van deze regeling; het was zo bekend en geaccepteerd dat zelfs de kinderen van de politieke elites in Washington daarin werden geïntroduceerd. Toch durfde niemand aan de ontvangende en zendende kant van de geldtransportband de simpele vraag te stellen wie achter de schermen het brein was, die deze corrupte operatie orkestreerde.

Het Kremlin wilde dat Rusland zich zou positioneren als de toezichthouder op de financiële stromen naar politici in Washington om zo de Amerikaanse politiek te beïnvloeden, terwijl het zich verschuilde achter de Oekraïense façade. Het lijkt misschien alsof het complot briljant was. Rusland was in staat om iedereen tevreden te houden door Amerikaanse politici om te kopen met Amerikaans belastinggeld en het hele verhaal van betrokkenheid van corrupte Washingtonse elites en Oekraïense bendes werd verdoezeld. Poetin had alle kaarten in handen – en toen verscheen Donald Trump op het toneel.

 

De andere kant van Zelensky

Een tweetal pittige analyses die indruisen tegen het huidige media-narratief over de leider van Oekraïne, Volodymyr Zelensky

1 – De tragedie van Zelensky

 

2 – Zelensky’s ongelukkige Knesset-toespraak

 

VS niet voorbereid op de massale vergelding door Rusland

Men kan een land niet economisch bombarderen, zoals de Verenigde Staten hebben gedaan met Rusland, en verwachten dat er niets gebeurt op het pad van vergelding. Omdat Rusland militair niet conventioneel gelijk is aan de Amerikanen, zal Moskou niet de moeite nemen om op een voorspelbare of eerlijke manier te escaleren, zoals het vaak deed tijdens de donkerste momenten van de Koude Oorlog. In plaats daarvan zal Poetin voor Amerika’s slagader gaan en kijken hoeveel bloed hij kan laten vloeien voordat de gevechten stoppen.

Dit is niet de Koude Oorlog (die meer een gentleman’s duel was bij zonsopgang). Dit is een straatgevecht met boksbeugels – en het Westen is niet voorbereid op de kapotte fles waarmee Poetin de VS binnenkort te lijf zal gaan.

Een grondige, heldere en zeer verontrustende analyse van Brandon Weichert.

 

Wanneer kernmachten in het duister tasten

Gebrek aan communicatie laat ’s werelds twee grootste kernmachten in het ongewisse over het hoe en waarom van militaire bewegingen.

 

Voor wat hoort wat?

Aan de vooravond van een top, gericht op de Russische invasie van Oekraïne, heeft Erdoğan dinsdag de Europese Unie gevraagd om de toetredingsgesprekken voor het EU-lidmaatschap van Turkije te hervatten. De opmerkingen van de Turkse president komen op het moment, dat de oorlog in Oekraïne Ankara in staat stelt terug te keren naar het internationale toneel door zijn diensten aan te bieden als bemiddelaar in het conflict. “We verwachten dat de EU snel de hoofdstukken van de lidmaatschapsonderhandelingen opent en de onderhandelingen over een douane-unie herstart, zonder toe te geven aan cynische berekeningen”, zei Erdogan na gesprekken met de bezoekende Nederlandse premier Mark Rutte.

Wat Rutte Erdoğan heeft toegezegd is onbekend, geen (Nederlandse) journalist die hem daarnaar vroeg. Zo op het oog lijkt alles weer koek en ei tussen de Nederlandse democraat en de Turkse autocraat.

 

Gesprek met onze Groene Generaal

Onze voormalige Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp is getransformeerd tot een groene generaal. Het blad De Veiligheidsdiplomaat, een uitgave van ons ministerie van Buitenlandse Zaken, publiceerde een interview met onze herboren generaal. Een bizar gesprek tussen drie als BuZa-medewerkers en militair vermomde ontwikkelingswerkers, over wat woke zijn op overheidsniveau zoal inhoudt.

 

De lanceerlust van Rocketman

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un vuurt raket na raket af. Het Biden-team reageert via spreekbuis Jen Psaki met een reeks decennia oude holle woorden, die geen enkel effect zullen sorteren.

“Deze lancering is een schaamteloze schending van meerdere resoluties van de VN-Veiligheidsraad en verhoogt onnodig de spanningen en dreigt de veiligheidssituatie in de regio te destabiliseren”, zei Jen Psaki, perssecretaris van het Witte Huis. “Deze actie toont aan dat Kim Jong-un prioriteit blijft geven aan zijn massavernietigingswapens en ballistische raketprogramma’s boven het welzijn van zijn bevolking.”

“We dringen er bij alle landen op aan om Noord-Korea verantwoordelijk te houden voor dergelijke schendingen en roepen hen op om aan tafel te komen voor serieuze onderhandelingen.” “De deur is niet gesloten voor diplomatie, maar Pyongyang moet onmiddellijk stoppen met zijn destabiliserende acties”, aldus Psaki. “De Verenigde Staten zullen alle nodige maatregelen nemen om de veiligheid van het Amerikaanse thuisland en de Republiek Korea en Japanse bondgenoten te waarborgen.”

 

Of hapert er iets aan Kims raketlanceringen?

De Noord-Koreaanse staatstelevisie zond vrijdag beelden uit van een lancering van een Hwasong-17 intercontinentale ballistische raket (ICBM), die volgens Kim plaatsvond op de internationale luchthaven van Pyongyang op 24 maart. Maar een NK Pro-analyse van satellietbeelden geeft aan dat de beelden waarschijnlijk meer dan een week eerder zijn gefilmd.

 

Trump klaagt Hillary en de Rusland-collusie-hoaxers aan

Voormalig president Donald Trump klaagt Hillary Clinton en een groot aantal andere Democraten en medewerkers aan voor het verspreiden van de valse informatie dat hij samenspande met Rusland om de verkiezingen van 2016 te stelen. In een aanklacht van 108 pagina’s beschrijft Trump de diepte van het complot om zijn presidentiële campagne neer te halen. Hij gebruikt de bevindingen van speciale aanklagers om de meesterbreinen achter de leugens, dat hij op de een of andere manier met Poetin en het Kremlin samenwerkte, te identificeren.

 

Terreuraanslagen die de Nederlandse media voor u verzwijgen

“Ik had niet gedacht dat het zover zou komen”, vertelde de moeder van drie kinderen aan Hebreeuwse media. “We gingen winkelen in de stad en ik ging de winkel in, toen kwam hij van achteren en stak me twee keer.” “Ik viel terwijl hij naar het andere meisje toe liep, en toen hij me neerstak, besefte ik dat het een terreuraanslag was. Hij keek me in de ogen en sprak niet, hij had een blik van woede, een slechte blik in zijn ogen,” zei ze. Avisror, die voor haar verjaardag in het gebied was, zei dat ze zo verrast was door de aanval dat ze niet eens de kans had om terug te vechten. Liggend op de grond probeerde ze op te staan en terug te rennen naar haar auto, waar haar man stond te wachten.

Over een brute terreuraanslag in Israël, die aan vier mensen het leven kostte en waarnaar u in onze media tevergeefs zult zoeken.

 

Beloond met bloedgeld mede gefinancierd met uw belastinggeld

Palestijnse families van terroristen, die werden gedood bij het plegen van hun terreuraanslagen, worden door de Palestijnse Autoriteit (PA) beloond met een minimum van 1.400 shekel per maand ($ 434) voor de rest van hun leven. De families van Israëlische Arabische terroristen, die werden gedood bij het plegen van terreuraanslagen, worden door de PA beloond met 1.700 shekel per maand ($ 527) voor de rest van hun leven. Omdat deze terrorist getrouwd was en vijf kinderen had, zal de PA zijn familie belonen met 3.100 shekel per maand ($ 960) voor de rest van hun leven.

 

Het OpinieZ-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
17 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan m.i. niet zo zijn dat alle leiders ter wereld dit niet ook weten. Er moet wel kwaadaardige opzet achter steken met een ontwrichtende agenda, en dat is om razend van te worden. En dan is dit artikel nog maar een onvolledige opsomming, zij het al erg genoeg.
Nationaal is er ook genoeg om pisnijdig over te worden. Tientallen miljarden naar de groene utopie, maar geen geld voor de Groningers, de toeslagenouders, de zorg, de jeugdzorg, aanpassen AOW enz.
Nu de mensen uit Oekraïne opgevangen moeten worden, klotst ineens het geld voor plekken weer tegen de plinten, met in het kielzog af te dwingen plaatsen voor Syriers, Afghanen enz.
Voor wie zit dit Schwabinet er eigenlijk?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Jezelf profileren als filantroop valt het meest op als je buitenland bedient en niet binnenland. En het buitenland ziet ons binnenland niet.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Beste Niets waar is ons bedrijfspensioen gebleven.?
Er zijn bedragen van 1600 Miljard Euro genoemd.
Waar is het gebleven.?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Beste H.J.
Ook dat.
En nog veel meer, te veel om op te noemen.
Walgelijk. Dit is niet eigen volk eerst, maar eigen volk laatst.
Uiteraard moet er in geval van oorlogsvluchtelingen eerste hulp worden geboden, maar die oorlog wordt nu op grote schaal misbruikt om allerlei ongewenste zaken erdoor te jassen.
Niet in de laatste plaats ook nog eens militair industrieel.
Poolse straaljagers zijn weer onderwerp begreep ik. We moeten langzaam maar zeker die 3e wereldoorlog in, alles kapot en dan…. build back better.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Zolang de media, eenrichting’s verkeer toepast in hun berichtgeving, zakt de Nederlandse bevolking steeds verder weg in het moeras.
De omvolking neemt reuze stappen en is onomkeerbaar.
In deze nieuwe eeuw is niets meer wat het lijkt.
Leugens en bedrog zijn voor het Rutte Kartel de gewoonste zaak van de wereld en weet je, ze schamen zich er niet voor.

Paulien
Paulien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

‘To Jo Biden & Co’ by Joan Swirsky (Arutz7) ‘According to political writer Fred Miller, Arafat was “one of modern history’s worst human beings, surely the most murderous anti-semite since Hitler.’
Kan iemand mij uitleggen waarom een vrouw die getrouwd is met iemand uit de kringen van de moordzuchtige PA (zie bovenstaande artikelen over de aanslag in Beersheva) dit feit breed voor het voetlicht brengt en er zelfs prat op gaat, (naar verluidt staat er een foto op haar bureau waarop het gezin geportretteerd wordt met Arafat) het in Nederland kan schoppen tot minister van financiën? Kan iemand mij uitleggen wat dit betekent?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Paulien

Als je tegen het nationale gevoel ben en de eigen geschiedenis poogt te herschrijven dan kun je op moment het meeste bereiken in de politiek. Door een brede blik naar de wereld toe te concentreren is men bijziend geworden voor de problematiek van eigen volk en geniet deze geen prioriteit.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Paulien

Het hele Schwabinet is een rariteitenkabinet. Het herverdelen van ministersposten en staatssecretariaten onder lieden die weggestuurd waren (!) is echt ongelooflijk.
Hoe lang moet de kruik nog te water voordat hij barst?

PearlDragon
PearlDragon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Paulien

Dat het waarschijnlijk nog veel te goed gaat met een hoop ongeinteresseerde mensen die ondanks alle leugens en bedrog nog steeds op de standaardpartijen zoals VVD en D66 blijven stemmen. Ik heb soms het gevoel dat deze mensen op Rutte zouden blijven stemmen al zou hij bij ze in hun brievenbus pissen. Ik ben bang dat heel het systeem volledig in moet storten en de welvaart volledig weggevaagd moet zijn voordat deze mensen wakker worden, en ik denk dat de kans groot is dat velen van hen zelfs dan niet wakker worden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een hoop informatie in dit artikel waar in de Nederlandse media met geen woord gerept wordt.
Misschien hadden jullie ook nog kunnen aanstippen dat Poetin voor zijn gas en olie leveranties in roebels betaald wil worden, want anders…….
Daar heb ik ook nog niet zo veel over gehoord in de Nederlandse media. maar dat lijkt me wel voor ons als burgers van belang om te weten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wanhopige poging om die roebel shit hard te maken en het Westen dwars te zitten door ongemakkelijke zoektocht naar waardeloos geld. Stel dat het Westen inderdaad het kraan zelf dicht zou doen wat zou Poetin dan doen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik denk niet dat Putin daar wakker van zou liggen, de aarde is groter dan ‘het Westen’ dus afnemers zat.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat misschien wel maar hij wil juist het Westen beheersen door het leveren van gas. Hij wil de grote jongen zijn waar het Westen van afhankelijk. Als dat wegvalt welke wraak neemt hij?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Hij zal het westen nooit kunnen beheersen, maar wel ernstig ontwrichten.
Al is het westen al zelf goed bezig alles kapot te maken.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het ontwrichten lijkt al op beheersen. Intussen vindt men vreemd dat 80% Russen achter Poetin staat maar tegelijk vindt men normaal dat wij al de vierde kabinet Rutte hebben na al die ellende met de steun van een meerderheid.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Scherp, die vergelijking.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Nederlanders kunnen net zo blind hobbelen achter hun leider net als de Russen of wie dan ook. En dezelfde mensen vragen zich af hoe kunnen de Russen zo blind zijn.

17
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x