De Weekend Leestips: Van Hunter Bidens Laptop tot Joe Bidens Irandeal

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips, Hunter Biden, Joe Biden, Oekraïne, Irandeal

Welkom bij De Weekend Leestips van 19 en 20 maart 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over het Hunter Biden Laptop-schandaal, de oorlog in Oekraïne, de invloed van de oorlog op de economie, China, De Arabische afschuw van Bidens nieuwe Irandeal en meer…

Hunter Bidens laptop bestaat echt

Hunter Bidens laptop vol e-mails, foto’s en andere data bestaat echt. Het was geen Russische propaganda, zoals onze media en Democratische inlichtingenbobo’s meldden. Geen Russisch nepnieuws om Donald Trump te steunen en Biden te beschadigen.

De Nederlandse pers en ‘VS-experts’ hebben tot nu toe de ‘dit is Russische desinformatie’-boodschap braaf nagepraat. Berichtgeving over de laptop en de schokkende inhoud ervan werden wegens Russische verkiezingsbeïnvloeding doodgezwegen of verboden. De New York Post kreeg een Twitter-ban. Net als alle anderen die het laptopverhaal en de details wilden brengen. Donald Trump mocht de schokkende onthullingen niet gebruiken in het verkiezingsdebat met Joe Biden. Alle media zwegen. Het grote publiek wist van niets.

Hemel en aarde werden bewogen om het verhaal te begraven. Alles was geoorloofd om te voorkomen dat de voorkeurskandidaat van de media een slecht imago zou oplopen. Biden moest de verkiezingen winnen. Leugens, bedrog en censuur waren daarbij geoorloofde middelen.

Twee jaar na dato moet ook de New York Times toegeven dat het verhaal en de feiten over Bidens laptop kloppen. Het is een ongehoord schandaal. Niet eerder spanden journalisten, redacties, politici en overheidsdiensten wereldwijd zo massaal samen om de gewenste uitkomst van de presidentsverkiezingen in de VS te forceren en zeker te stellen.

Verontwaardigde Republikeinen beschuldigen Big Tech, Democraten en de liberale media ervan te hebben samengespannen om iedere berichtgeving over de beruchte laptop van Hunter Biden te censureren. Het is een verhaal dat een venijnig staartje gaat krijgen.

Lees de draad van Glenn Greenwald over dit smeulende schandaal.

 

Over de risico’s en aansprakelijkheden van een no-fly zone

“Zelensky’s wens om alle mogelijke internationale hulp te krijgen is volkomen begrijpelijk. Maar er is alle reden om aan te nemen dat een no-fly zone boven een deel van Oekraïne geen betekenisvolle militaire impact zou hebben. Het zou echter een breed scala aan risico’s met zich meebrengen en mogelijk een escalerende tegenreactie door Moskou veroorzaken.

Als we de Derde Wereldoorlog proberen te vermijden, kan het erkennen van de risico’s en aansprakelijkheden van een no-fly zone helpen om precies dat te doen. Zelfs voor degenen die, terecht, de diepste sympathie voor de Oekraïners hebben en diepe woede voelen over het Russische leiderschap, zijn dit belangrijke overwegingen.”

Lees de grondige analyse over de inzet van een no-fly zone boven Oekraïne van Christopher Michael Faulkner en Andrew Stigler, verbonden aan het Amerikaanse Naval War College.

 

Luchtverdediging in en rond Oekraïne

Oekraïne heeft veel meer luchtverdediging op de grond nodig in plaats van MiG’s en een no-fly zone. Lees deze uitgebreide analyse met de beste opties.

 

Russische agressie toont wrange gelijk van oud-ambassadeur

In een ‘zeer ongebruikelijke’ persoonlijke brief aan premier Kok waarschuwde ambassadeur De Vos van Steenwijk al in de jaren negentig voor Russisch onbegrip voor NAVO-uitbreiding. Nu ziet hij op een wrange manier dat zijn analyse juist was. Maar dat Rusland ooit zo agressief zou worden, had zelfs hij niet kunnen voorspellen. Een bijzonder lezenswaardig interview met deze oud-ambassadeur in Moskou.

 

Tien Oekraïense Realiteiten

We moeten het verleden niet herhalen, maar ervan leren – en er zo voor zorgen dat Poetin nu wordt verslagen en in de toekomst wordt afgeschrikt, betoogt classicus en militair historicus Victor Davis Hanson.

 

Europese afhankelijkheid van Russisch gas doet debat over EastMed-pijplijn herleven

Vóór de oorlog in Oekraïne werden energiekwesties beoordeeld aan de hand van één maatstaf: hun impact op het milieu. Wat het Westen zich begint te realiseren, is dat energie ook gaat over nationale veiligheid en afschrikking, zei Aykan Erdemir, een senior fellow bij de Foundation for Defense of Democracies.

 

Wat is de invloed van de oorlog op de handelsroutes in de wereld?

De Russische invasie is een tragedie voor het Oekraïense volk, een uitdaging voor Europese democratieën en een forse tegenwind voor wereldwijd economisch herstel. Een potentieel langdurig conflict is een mogelijk scenario.

De hoofdroute van China naar Europa gaat door Rusland en Wit-Rusland. Er is een alternatieve route naar Turkije via Azerbeidzjan, Georgië en Kazachstan, maar deze wordt aanzienlijk minder gebruikt. China kan natuurlijk ook containerschepen blijven gebruiken. Maar een belangrijk geostrategisch doel van het Chinese Belt and Road-initiatief is om de eigen handelsroutes buiten het bereik te houden van de Amerikaanse marine.

 

De Oekraïnecrisis drijft China en Amerika verder uiteen

“De Verenigde Staten en hun strategische partners worden nu geconfronteerd met twee supermachten – niet slechts één – die zowel een wereldwijde als een regionale uitdaging vormen”, schreef Anthony Cordesman, een ervaren analist bij het Center for International and Strategic Studies in de Verenigde Staten. “China gaat van samenwerking en civiele concurrentie naar de mogelijkheid van een grote militaire confrontatie.” De militaire optie kan een rol spelen, omdat het vermogen van China om economische sancties te weerstaan in het geval van een conflict groter is dan dat van Rusland.

 

Ruslands judotrap in de westerse financiële onderbuik

De sancties van Washington tegen Moskou zullen Europa vernietigen, niet Rusland, betoogt Pablo Escobar. Europa zal achterblijven met een verminderde gasproductie voor zijn slinkende industrie; banenverlies; afnemende kwaliteit van leven; verhoogde druk op het sociale zekerheidsstelsel; en, last but not least, de noodzaak om extra Amerikaanse leningen aan te vragen.

 

Biden en Poetin werken samen aan een deal met Iran

Dat Biden Iran in de gemeenschap van naties brengt, is obsceen. Om dit te doen terwijl Rusland zogenaamd uit die gemeenschap van naties wordt verdreven, is verbazingwekkende hypocrisie. Nog erger is dat, terwijl Biden de wereld instrueert om sancties tegen Rusland op te leggen, zijn regering in feite nauw samenwerkt met Rusland om de sancties tegen Iran op te heffen.

Omdat Iran heeft geweigerd om rechtstreeks met de Verenigde Staten in Wenen te onderhandelen, vroeg de regering Biden vorig jaar Rusland om de leiding van die onderhandelingen over te nemen. Joe Biden accepteert nu de Russische president Vladimir Poetin – de man die hij een “oorlogsmisdadiger” noemt en die heeft gedreigd met een nucleaire oorlog tegen het Westen – als de controleur van het Iraanse kernwapenprogramma. Dat is al erg genoeg, maar het ergste moet nog komen.

Lees het ontstellende verslag van Melanie Phillips.

 

De Irandeal en de rampzalige gevolgen

De Arabische wereld stuurt een laatste waarschuwing naar Biden.

 

Uiteindelijk is het weer eens de schuld van de Joden

Terwijl Biden zichzelf in een hoek schildert en de geopolitieke ketel begint over te koken, keren de oud-Obama medewerkers in team Biden terug naar waar ze goed in zijn: de Joden de schuld geven. Lee Smith onthult deze uitzonderlijk smerige affaire.

 

Het OpinieZ Weekend Leestips-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupach, Wouter Roorda en Johannes Vervloed

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x