De Weekend Leestips: Van Twijfel, de kern van alle wetenschap tot onze Nep-elites

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips, Iran, Joe Biden, Donald Trump

Welkom bij De Weekend Leestips van 12 en 13 februari 2022 met lezenswaardige achtergrondartikelen over twijfel, de kern van alle wetenschap; de achterkant van de Olympische Winterspelen in Beijing; Europees antisemitisme vermomd als humanisme; de Irandeal; Iran, de wapenexporteur; Joe Biden en zijn EU-goedpraters; het is allemaal de schuld van Donald Trump; het recht op krankzinnigheid; de totalitaire vijand leeft in ons midden en alles over onze nep-elites.

 

Twijfel is de kern van wetenschap

In de Correspondent, het lijfblad van VOLT-aanbidders, bakfietsmoeders en havermelkdrinkers, verscheen zowaar een bijzonder lezenswaardig artikel over twijfel – de kern van alle wetenschap. Het stuk leest als een pleidooi voor het voeren van een fatsoenlijk en inhoudelijk debat, waarin we elkaar niet verblind door emoties en vooroordelen de maat nemen en te lijf gaan. Een uitstekend stuk van Ruben Mersch!

 

De achterkant van de Olympische Winterspelen

Een vorig jaar in The Atlantic gepubliceerde longread over de vervolging van de Oeigoeren in China. Een verbijsterend stuk om tijdens dode momenten in de Olympische Winterspelen eens op uw gemak te lezen.

 

Europees antisemitisme vermomd als humanisme

Uitstekend stuk over het recent verschenen rapport van Amnesty International, waarin Israël ervan beschuldigd wordt een Apartheidsstaat te zijn die misdaden pleegt tegen de menselijkheid en de kwalijke rol die een handjevol, met ruime Europese middelen gefinancierde, staatsondermijnende NGO’s in Israël daarbij spelen.

 

De Irandeal

Iran laat het Biden-team in Wenen diep door het stof gaan. Krijgt het regime alles wat het wil in Wenen?

 

Iran, de wapenexporteur

Hoe Iran een van de grootste wapenexporteurs ter wereld kan worden.

 

Joe Biden en zijn EU/Irandeal-goedpraters

Ondertussen meent het nieuwe Duitse dwaallicht op Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock nog eens te moeten onderstrepen dat een deal met Iran de regio en de wereld veiliger zou maken. Een intens laf EU-standpunt, vooral gericht op korte termijnwinst door export van Duitse en andere EU-goederen naar het islamitische ayatollah-regime. Het maakt voor de zoveelste keer duidelijk dat Israël de eigen, existentiële belangen nooit in handen kan en zal leggen van Europese politici en bestuurders.

 

Het is de schuld van Donald Trump

Of de Irandeal nu wordt gereanimeerd of niet, het is sowieso allemaal de schuld van Donald Trump. Een refrein dat bij iedere geopolitieke misser van Joe Biden eindeloos herhaald wordt door de media, politici en ‘experts’, van de Washington Post tot de NRC, van CNN tot Nieuwsuur en van Matthew Dowd tot Han ten Broeke.

Het zijn stuk voor stuk leugenaars. Jonathan Tobin legt uit waarom:

 

Het recht op krankzinnigheid

Een opmerkelijk kijkje op de nieuwe westerse woke-ideologie door de bril van de Russische denktanker Alexander V. Lukin.

 

De totalitaire vijand leeft in ons midden

Karl Poppers boek The Open Society and its Enemies, gepubliceerd in 1945, was een van de intellectuele grondslagen van de politieke koers die resulteerde in de vorming van een westerse alliantie, die zich kon verzetten tegen het totalitaire communistische Sovjet-imperium. Een koers die vier decennia lang de politiek en onze samenlevingen heeft gevormd. Na 1989, de val van de Berlijnse muur, is alles veranderd. In 2022 bevinden we ons op het kantelpunt tussen vrijheid en dictatuur. Niet alleen doemt een nieuwe communistische vijand op voor het Westen. De vijand leeft in ons midden!

 

Onze nep-elites

De onvolprezen Victor Davis Hanson schreef een briljante aanklacht tegen de zogenaamde ‘elites’ in onze westerse samenlevingen.

 

Het OpinieZ Weekend Leestips-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupach, Wouter Roorda en Johannes Vervloed

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wij bevinden ons op het randje van de dictatuur wanneer de regerende politieke partijen een waarschuwing, lees bevel geven aan andere partijen om niet samen te werken met de PVV en FVD in gemeentelijke politiek. Dit gaat recht tegen de democratie en vrijheid van de kiezer. Een indirecte verbod aan de kiezer om aan de benoemde partijen stem te geven. Welkom in de nieuwe politiek van Kaag het lijkt of wij in Palestina beland zijn.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ledigheid (of Routine zoals ik altijd pleeg te zeggen) is des duivels oorkussen!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Juist door altijd weer te durven twijfelen heb ik tijdens mijn lange loopbaan op vele medisch wetenschappelijke laboratoria de mooiste ontdekkingen gedaan maar niet alleen twijfel is belangrijk. Alert zijn, op mijn zesde zintuig durven vertrouwen en vooral inventiviteit, improvisatie en lef waren in deze belangrijk naast altijd durven twijfelen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Inventiviteit, improvisatie, lef en durven twijfelen dat is ook altijd mijn inzet geweest in mijn vroegere loopbaan en is mijn leven altijd mijn drijfveer.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In de voormalige sovjet staten wordt gezegd: Het communisme kwam eerst van het oosten en nu van het westen.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Michael Gorbatsjov: “The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Gorbatsjov heeft helemaal gelijk met zijn stelling. Het Westen is helemaal de kluts kwijt. Europa wordt een misbaksel van communisme en islam. Beide garanderen een toekomst vol geweld en het einde van democratie en de verlichting.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoiets als bedrog en leugens zijn de lange lat van het Rutte Kartel.
Bomenklimmers zijn in de ogen van het Rutte Kartel, een beschermde diersoort en mensen die opkomen voor hun democratische rechten, mogen worden neer geknuppeld.

Let op en schrijf het op, in de Weken 5-6-7-8 pakt de Westerse wereld, hun democratie weer terug.
Het WEF wordt terug geduwd in hun hok.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat verfrissend om te lezen dat de kern van het wetenschap twijfel is. Gezond twijfelen en niet orthodox denken. Helaas is het tweede tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen