De Weekend Leestips: Van Chinese invasie in Taiwan tot opheffing van Nederland

Opvallende artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips, China, Iran, Corona, Rusland, Clingendael

Welkom bij De Weekend Leestips van 5 en 6 februari 2022 met lezenswaardige achtergrondartikelen over een mogelijke Chinese invasie van Taiwan, de Russische appeasement was een links monopolie, de heilige oorlog van Iran die oplaait in het Midden-Oosten, het Corona-failliet van de westerse wetenschap en media, de vraag of de wereld klaar is voor goed nieuws over het klimaat, de Chinese militarisering van satellieten, de cruciale Quantum-race tussen China en de VS en het Haagse Clingendael-instituut dat ons land wil opheffen.

 

Hoe groot is de kans op een invasie van Taiwan in 2022?

Is een Chinese invasie van Taiwan nabij in 2022? Grant Newsham analyseert en weegt de militaire en politieke opties en acties van drie geopolitieke spelers in de regio: Joe Biden, Vladimir Poetin en Xi Jingpin.

Grant Newsham is een gepensioneerde Amerikaanse marineofficier en een voormalige Amerikaanse diplomaat en zakenman, die vele jaren in de regio Azië/Pacific woonde en werkte. Hij diende als reservehoofd van de inlichtingendienst voor de Marine Forces Pacific en was twee keer de Amerikaanse marineattaché bij de Amerikaanse ambassade in Tokio. Hij is op dit moment president van KCPAC.

 

Russische appeasement was een links monopolie

Vergeten in de hypocrisie van links ten aanzien van Rusland is de verschrikkelijke schade die is toegebracht aan de veiligheid van Amerika en bondgenoten, instellingen en het leven van onschuldigen. Een onthutsende analyse, die de gebeurtenissen in Oost-Europa een bijzonder wrange politieke bijsmaak geeft.

 

De heilige oorlog van Iran

De Iraanse agressie neemt met het bijzonder zwakke geopolitieke beleid van Joe Biden zienderogen toe. De Houthis, een proxy-terreurgroep van Iran, bestoken naast Saoedi-Arabië nu ook Dubai met raketten.

Gesterkt door het succes dreigt de Iraanse terreurgroep vrolijk verder en noemt Tel-Aviv en Eilat als volgende doelwitten van drone- en raketaanvallen.

De Golfstaten voelen zich steeds meer in de steek gelaten door hun ‘bondgenoot’ in Washington, die de Iraanse Houthi-terreurgroep in Jemen steeds openlijker aanmoedigt.

 

Het Corona-failliet van de westerse wetenschap en media

Over de op Chinese leest geschoeide censuur en propaganda rond de oorsprong van het coronavirus publiceerde OpinieZ eerder een niet te missen aflevering van De Vrijdag Video’s: COVID-19 en het Wuhan lab.

Het artikel van Matt Taibbi and Matt Orfalea maakt pijnlijk duidelijk hoe gelijkgeschakeld de mainstream media opereren.

 

Is de wereld klaar voor goed nieuws over het klimaat?

Het IPCC evalueert nooit zijn eigen werk. Roger Pielke Jr. nam die taak op zich en laat zien dat de meeste klimaatscenario’s extreme veronderstellingen hanteren, die al na vijftien jaar grotendeels achterhaald zijn.

 

De Chinese militarisering van satellieten

Een Chinese satelliet greep onlangs een andere satelliet en trok hem uit een baan om de aarde. De manoeuvre, uitgevoerd in daglicht om observaties moeilijk te maken, roept zorgen op over de mogelijke militarisering van satellieten die zijn ontworpen om andere satellieten te inspecteren, manipuleren of verplaatsen.

De cruciale Quantum-race tussen China en de VS

Zoals met alle nieuwe technologie houdt quantum computing veel beloften in voor de toekomst – en enig gevaar. Om ervoor te zorgen dat de wereld het eerste maximaliseert en het laatste minimaliseert, is het noodzakelijk dat de VS het voortouw nemen, zoals zij voor het grootste deel van de technologische ontwikkeling van de wereld hebben gedaan in de afgelopen decennia. Want als China de VS weet te verslaan in deze Quantumtechnologie-race, zou alles kunnen veranderen – ten kwade.

 

Het Clingendael-instituut wil Nederland opheffen

Instituut Clingendael, dat nauwe banden onderhoudt met onze overheid en diplomaten, wil Nederland laten opgaan in een federale Europese Unie. Of en wanneer de oppositie in Den Haag en de rest van ons land ontwaken?

 

 

Het OpinieZ Weekend Leestips-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupach, Wouter Roorda en Johannes Vervloed

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ron
ron
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In reactie op ‘Russische “appeasement” ‘. De “plot” sinds de val van de USSR was de verdere ontrafeling daarvan t.g.v. de Amerikaanse geo-politieke/economische ambities in het Midden- en Verre Oosten en de gelijktijdige roof van Russische grondstoffen. De VS en NATO hebben de eerder met Rusland schriftelijk overeengekomen afspraken met voeten getreden en het land met de rug tegen de muur gezet. Uiteindelijk is het voor Rusland: soevereiniteit inleveren of als natie overleven. Zie o.m.: https://www.unz.com/mwhitney/what-putin-wants/

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x