De Weekend Leestips: van Indianen van Baudet tot Westers Kiezersgedrag

Opvallende artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, Weekend Leestips

Welkom bij de Weekend Leestips van 8 en 9 januari 2022. In deze wekelijkse rubriek vindt u opvallende en lezenswaardige reportages, artikelen, interviews, blogs en analyses uit binnen- en buitenland, voor u geselecteerd en bijeengebracht door het OpinieZ Leestip-team.

De Indianen van Baudet bestaan

GroenLinks lid Chris Jongema publiceerde een opmerkelijk en lezenswaardig essay op LinkedIn:

 

Over Geopolitiek en Rusland

Oud-GroenLinks Kamerlid Zihni Özdil schreef voor EW magazine een stuk over de geopolitieke belangen van Rusland, de EU en de VS.

 

Hoe staat het met Poetin en Biden?

Twee artikelen over de verhoudingen tussen het Kremlin en het Witte Huis. Met grondige analyses van het laatste telefoongesprek tussen Poetin en Biden

 

Look up!

Rusland en China bouwen een ruimtebasis op de maan.

 

Desmond Tutu, de antisemiet

Een grondig overzichtsartikel over het virulente antisemitisme van Desmond Tutu, met links naar andere verhelderende essays en reportages van schrijvers en journalisten uit de hele wereld.

 

Globalisme

Stella Morabito: Wat hebben de globalistische elites in petto voor ons?

 

Duitsland en China

Wie dacht dat er met het aantreden van Bondskanselier Olaf Scholz iemand is opgestaan die de dreiging van Communistisch China serieus neemt komt bedrogen uit. De gevolgen voor het China-beleid van Rutte IV laten zich raden.

 

Wat wil China in 2022?

Klik op de link in deze tweet voor een zeer uitgebreid interview met de Chinese BuZa minister Wang Yi. Een onthullend en onthutsend kijkje in de gedachtengang van het Chinese Communistische regime.

 

Westers kiezersgedrag

Er is een ontwikkeling gaande waarbij opleidingsniveau en inkomen niet langer synchroon lopen met de traditionele links- rechts verdeling. Voorheen waren linkse kiezers arm en laag opgeleid. Dat is in vrijwel geen van de Westerse landen langer het geval. Amory Gethin, Clara Martínez-Toledano en Thomas Piketty deden onderzoek in 21 landen. Dit zijn hun bevindingen:

 

Het OpinieZ Weekend Leestips-team wenst u veel leesplezier:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupach, Wouter Roorda en Johannes Vervloed

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Interessant het Linkedin artikel van Chris Jongema (stemt GL, dus onverdachte bron) over Baudet te lezen.
Dezelfde auteur schreef ook een goed onderbouwd artikel over het misbruik van modellen en prognoses over de Omicron variant:
https://www.linkedin.com/pulse/mark-rutte-polariseert-voorzitter-engelse-commissie-omikron-jongema?trk=pulse-article_more-articles_related-content-card

In dit artikel maakt een modelmaker (Graham Medley) de volgende ijzersterke opmerking:
“In het algemeen modelleren we wat ons gevraagd wordt te modelleren. Er is een dialoog waarin beleidsteams (‘policy teams’) met de modelleurs discussiëren over wat ze nodig hebben voor hun beleid.”

M.a.w. wie betaalt, die bepaalt de uitkomst. Wist ik eigenlijk al, maar het is altijd fijn om zoiets bevestigd te krijgen.
Wetenschap = manipulatie
Kennis = desinformatie
Macht = onderwerping
Kijk op de kalender en zie voor jezelf dat we nog steeds in 1984 leven.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad Andre, de Ruttes en de Microns zijn de liegende trekpoppen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Biden is in Amerika steeds meer de steun van de burger aan het verliezen.
De stilte in onze media over Biden spreekt boekdelen. Ik denk dat Poetin dit ook wel zal opvallen.
Bovendien zal Poetin de Europese energieproblemen ook zijn opgevallen. ook hier een absolute mediastilte.
Dan begint er zich hier een monetaire crisis af te tekenen
Europa en de Verenigde Staten komen er steeds slechter voor te staan, wat volgens mij de kans op een gewapend conflict steeds groter maakt.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik luister in de auto weer naar BNR radio. Daar hoor je hoger opgeleide Randstadjers, overwegend linkse politici en zwaar gesubsidieerde uitvreters óver de mensen in het land praten. Volslagen wereldvreemd in hun eigen bubbel, waarbij die lui nog niet een begin van een flauw idee hebben wat er onder de bevolking leeft.
Mensen die totaal onbekend zijn met regels van basale zaken zoals economie en samenleving.

Afgelopen donderdag werd door de Dems in de USA de neergeslagen “bestorming” van het Witte Huis vorig jaar herdacht / gevierd. Ik hoorde de oorlogstaal die Biden uitsloeg richting de Republikeinen. Dit was weinig minder dan een concrete oorlogsverklaring aan de republikeinen. De agressie spatte er vanaf.

Maar die toespraak van Biden was enkel nog het schrille geschreeuw van een verliezer. De Democraten hebben de USA niets te bieden dan holle retoriek,. Om hun hopeloze falen te overschreeuwen.

Ik heb een sterke maag maar toen daar een jongedame uitgebreid podium kreeg om daar in katzwijm over door te kakelen heb de radio op een ander station gezet.

Overigens is Kees de Kort wel goed. En als je hoort over meer dan 6% inflatie -die zich gaat vertalen in een loon/prijs-spiraal zoals we die in de jaren ’70 kenden, in combinatie met een rente die de ECB wanhopig op 0 houdt om Clubmed overeind te houden. Dan weet je dat de EU met 180 km/uur op een doodlopende weg richting een betonnen muur rijdt. Dit duurt geen 3 jaar voordat de € en daarna de EU uiteen spat.

Helena Berger
Helena Berger
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

wat zo leuk is met de linkse deugers, die zeggen weer dat wij een bubbel leven.

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x