Woke Woensdag – Afghanistan Special

Van Genderadviseurs tot de Regenboogvlag in Kabul

Woke woensdag, Afghanistan Special Opiniez redactie

Titelfoto: Onderhoudspersoneel Amerikaans leger laadt CH-47 Chinook in C-17 Globemaster III in het kader van terugtrekking uit Afghanistan. Aghanistan Retrograde door The US Army, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

Welkom bij de Woke Woensdag van 18 augustus 2021. Met vandaag een extra bulletin, geheel gewijd aan Afghanistan. De ramp die daar zich op dit moment voltrekt betekent niet alleen een militaire en geopolitieke nederlaag voor het Westen. Ook de Woke-cultuur die Westerse overheden en organisaties in de greep heeft, heeft bijgedragen aan het echec. Een bizarre bloemlezing uit de media.

Proeftuin voor genderadviseurs

Met 5348 NGO’s en tienduizenden medewerkers plus een scala aan diplomaten, militaire trainers en Genderadviseurs is in Afghanistan in het afgelopen decennium een parallelle samenleving ontstaan. Een aparte wereld die weinig van doen heeft met de islamitische en tribale cultuur in het land. Afghanistan werd een proeftuin van sociale experimenten. Een Woke-lab.

Hoe maak je volgens de Wokies van een middeleeuwse samenleving een moderne maatschappij? Door de introductie van Genderstudies, inclusie en verplichte gender-quota voor alle functies in de politiek, bij de overheid, politie en in het leger. Een leger zoals Wokies het graag zien:

 

Gendertrainer

De Nederlandse krijgsmacht deed al in een vroeg stadium mee. Hieronder ziet u onze Gendertrainer, adjudant Sonja van Holst, aan het werk bij het trainen van toekomstige genderverantwoorde trainers in Afghanistan. De Genderspecialisten bij Defensie zijn enthousiast over het succes van hun zendingswerk.

 

 

Vrouwelijke soldaten

Dat de vrouwelijke soldaten en politieagenten in een echte oorlog met islamitische terroristen als tegenstander gruwelijk gevaar lopen, is een gedachte die zo logisch is dat-ie uiteraard niet is opgekomen in de hoofden van Westerse Gendertrainers en inclusiedenkers in Afghanistan. Feiten zijn natuurlijk lastig als je een ideologie wil pushen.

 

Regenboogvlag

In juni van dit jaar promootte het zelfverzekerde Witte Huis onder leiding van Commander-In-Chief Sleepy Joe een maand lang de regenboogvlag in Kabul. Pride Month mocht vanzelfsprekend niet ongemerkt voorbijgaan in Afghanistan.

 

Leugens

De regering-Biden stelde zich tot voor kort op het standpunt dat een vredig en veelkleurig Afghanistan al snel op eigen benen kon staan. Dat allerlei inlichtingendiensten keer op keer waarschuwden voor een ineenstorting van deze roze luchtbel en een gewelddadige machtsovername van het land door de Taliban voorspelden, werd door Joe Biden verontwaardigd afgedaan als leugens en verzinsels.

 

Onder controle

Ook generaal Mark Milley, voorzitter van de Joint Chiefs of Staff en daarmee bevelhebber van de strijdkrachten van de Verenigde Staten is daarnaast een groot promotor van de kritische rassentheorie. Hij liet recentelijk nog weten ervan overtuigd te zijn dat zijn manschappen en de getrainde Afghaanse troepen de situatie in het land onder controle hadden.

 

Val van Kabul

En terwijl de door het Witte Huis ingehuurde komiek Benito Skinner – alias Benny Drama – als Cooper, de White House intern, een Woker-dan-Woke vaccinatievideo opneemt met de perschef van Joe Biden, stort het door Wokies opgebouwde Afghanistan ineen en valt Kabul.

 

Beschamende speech van Biden

Met zulke beelden kon de vakantie vierende president Biden zich niet langer verschuilen. In een beschamende speech boordevol leugens gaf de lieveling van de links-liberale elites iedereen de schuld van het drama, behalve zichzelf. Het ligt volgens hem aan de Afghanen zelf en aan zijn voorganger Trump. Uiteraard geen woord over zijn falende aanpak en dat van zijn team, zijn generaals en adviseurs. Tien minuten hooghartig vingerwijzen met zijn come on man, wat-zeur-je-nou gezicht. Zoals gebruikelijk mag de aanwezige pers geen vragen stellen; een onzinnige Trump-traditie die door Biden op dag één is geschrapt.

 

Liegen en Draaien

Zelfs het aan Biden hondstrouwe medianetwerk CNN, de New York Times en de BBC wordt het liegen en draaien van mister Woke te gortig.

 

Het Vaderlands Deugbataljon

Nederlandse deugtafelpersoonlijkheden vinden het daarentegen allemaal wel meevallen, terwijl Afghanen zich wanhopig vastklampen aan de wielen en vleugels van vertrekkende VS-vliegtuigen en als echo’s van 9/11 uit de lucht vallen, de Taliban de vluchtelingen op het vliegveld beschieten en moeders en dochters zich angstig verschuilen in hun huizen.

Maar het Nederlandse bataljon van D66/VVD-buitenlandduiders wil geen kwaad woord horen over Biden en zijn beleid. Volgens VVD-coryfee Han ten Broeke en NRC-journalist Tom-Jan Meeus is hier sprake van ouderwetse Realpolitik. Een mening die later onderstreept wordt door denktankdirecteur Rob de Woke Wijk en andere leden van het Vaderlands Deugbataljon.

 

Trump die met iedere leider aan de telefoon hing wordt door deze buitenlandduiders beschouwd als een onbenul en een groot geopolitiek gevaar. Want Realpolitik betekent kennelijk dat je geen contact opneemt met andere leiders in tijden van crises

 

En dat je Amerikanen, onderdanen van je bondgenoten, hulpverleners en mensen die met de dood bedreigd worden simpelweg laat barsten.

 

En dat je alle wapens achterlaat in het land dat je verlaat, van Apache-helikopters, pantserwagens, raketten tot geschut, als cadeautje voor je vijand.

 

Nikki Haley

Geen nood, volgens onze D66/VVD-buitenlandexperts is Biden druk bezig een nieuwe wereldorde te creëren. En dat iemand als de voormalige Amerikaanse vertegenwoordiger in de VN Nikki Haley daar niks van begrijpt, ligt geheel aan haarzelf.

 

En voormalig minister van Buitenlandse zaken Pompeo snapt er al helemaal niets meer van.

 

Laat staan de echte ijzervretende militairen uit het pre-Woke tijdperk.

 

Mislukt Woke-experiment

In werkelijkheid is het westerse Woke-experiment in Afghanistan gruwelijk mislukt. Gendertrainers, regenboogvlaggen en ideologisch getwijfel versus mannen met baarden, vechtlust en een rotsvaste overtuiging. Een strijd waarvan de uitkomst bij voorbaat vaststaat. Misleide Afghaanse vrouwen en meisjes zijn de dupe. Zelfs de duizenden aan hun lot overgelaten Genderspecialisten, feministen en inclusie-medewerkers moeten maar zien of en hoe ze weer kunnen terugkeren naar hun ‘veilige’ Woke-havens in het Westen.

 

Of de dreun die de Woke-cultuur heeft opgelopen in Afghanistan groot genoeg is om het tij bij ons te keren valt te betwijfelen. Wij zijn wellicht al te ver heen.

 

 

Geopolitieke gevolgen

Het falen van Woke-Amerika is nauwlettend gadegeslagen door vriend en vijand.

 

China

China rook bloed en ging onmiddellijk over tot dreigen met oorlogsgeweld. Bij monde van politici, diplomaten en buitenlandwoordvoerders. In televisie-interviews, op de sociale media en in de Chinese pers.

 

De leiders van de Chinese Communistische Partij lieten een flinke troepenmacht opstomen richting Taiwan om alvast een invasie te oefenen.

 

Volgens de wetten van de klassieke communistische propaganda werd dit wapengekletter veroorzaakt door – u raadt het al – “provocaties” van Taiwan.

 

Zelfs de Critical Race Theory wordt door de Chinese Communistische partij ingezet om de Westerse vijand te ondermijnen.

 

Ondertussen wordt in Oost- en Zuid-Oost-Azië hardop getwijfeld aan de bereidheid van Biden’s VS om bondgenoten hulp te bieden tegen Chinese agressie. Ook in India wordt de aanwezigheid van China in Afghanistan, en daarmee Pakistan, ervaren als een toename van de al bestaande oorlogsdreiging. Partners van de VS zijn geschokt en alle vijanden aangenaam verrast door het laffe gedrag van Joe Biden en zijn team.

De Taliban hebben inmiddels tienduizenden terroristen (IS, Al Qaida etc.) uit Afghaanse gevangenissen vrijgelaten. Dat een flink aantal van hen zal opduiken in de te verwachten vluchtelingenstromen aan onze grenzen is wel zeker. In de VS zijn er volgens het hoofd van de grensbewaking al velen via de (vrijwel open) zuidgrens het land binnengekomen.

En dan te bedenken dat Biden en zijn Woke-team nog drie en een half jaar kunnen werken aan zijn door het Woke-denken sterk beïnvloede Nieuwe Wereldorde.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
23 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja Biden gaat echt op een ongelooflijke manier af. De woke gekkies staan in hun hemd met de regenboogvlag in Kaboel.

Maar wat dit artikel zou moeten benadrukken is de immense ideologische kloof tussen de Afghaans / islamitische cultuur en de woke / westerse cultuur.
Het feit is dat die 300 000 soldaten bijna geen schot gelost hebben tegen de Taliban. Waarom was dat? Omdat ze geen loon hebben ontvangen? Nee omdat westerse waarden als democratie., vrouwen gelijkheid, vrijheid van denken, laat staan homo emancipatie , ze geen moer interesseert.
De ineenstorting van het ‘democratische’ bewind in Kaboel komt niet door Biden, maar door de lamlendigheid van de Afghanen. Als je echt van de Taliban af wilt ga je vechten, ook zonder maand salaris. Conclusie ; de gemiddelde Afghaan vind de Taliban wel okee. Het zijn broeders in de islam. Dat hebben wij die 20 jaar over het hoofd gezien.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

De Afghanen die hier naar toe komen interesseren de westerse waarden ook niet. De kloof in de bevolking wordt weer groter.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Ik begrijp nu ook waarom de 300 000 Afghaanse soldaten niet gingen vechten. Kennelijk vinden zij de Taliban beter te pruimen dan de westerse regenboog.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Poetin, China en Noord Korea lachen zich slap, daar gaat de westerse beschaving.
Als zij gevoel voor humor hebben sturen ze een kerstpakket naar Biden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De totale wereldvreemdheid van politici heeft mij altijd weer verbaasd. Toen ik in 1988 op mijn motor een kijkje nam achter het IJzeren Gordijn had ik meteen al door dat alles wat wij te lezen en zien kregen totale bullshit was. In 1989 volgde een ‘verboden’ motorreis naar de toenmalige USSR. Officieel was het namelijk verboden om op de motor door de USSR te rijden maar ik had een doodsimpele woordtruc verzonnen door in plaats van het woord “Motor” de omschrijving “Own transport” op het visumaanvraagformulier in te vullen. Ik had namelijk al een camping-voucher onder hetzelfde voorwendsel gekregen bij USSR Staatsreisbureau Intourist in Amsterdam. Het werd een totaal bizarre motorreis waarbij ik werkelijk alles heb gedaan wat verboden was op papier. Daarna begon het echt te kriebelen en ben ik verre motorreizen buiten Europa gaan maken zoals via het Midden-Oosten naar Singapore. Ook daar zag ik weer met eigen ogen dat onze wereld totaal anders in elkaar steekt dan mij werd verteld door journalisten en politici. Na terugkeer belandde ik via mijn baan in de Medische Genetica in een politieke werkgroep die vergaderde op Het Binnenhof. Ik heb werkelijk nog nooit van mijn leven zulke wereldvreemde mensen ontmoet als toen. Dus niet alleen op reisgebied maar ook op medische wetenschappelijk gebied hadden ze er de ballen verstand van. Ik ben toen een keer tijdens een koffiepauze weggelopen op mijn motor naar huis gereden en nooit meer terug gekomen naar Het Binnenhof. Het leven kan zo simpel en mooi zijn, je haalt een visum/visa stapt op je motor het avontuur tegemoet. Het feit dat deze mensen uit de politiek mij met open mond aan stonden te staren als ik vertelde over mijn motorreizen zegt alles: https://www.geenstijl.nl/5160563/komt-een-voormalig-kamerlid-in-de-echte-wereld/

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie redt in Nederland, de autochtone Nederlanders.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Niemand, als iedereen een seniele ouwe man, als leider van de vrije wereld, vertrouwd.

Henri G.
Henri G.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Niemand, als iedereen op een politicus blijft stemmen die bewezen heeft tot op het bot onbetrouwbaar te zijn.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het effect van de grote aantallen door de Taliban vrijgelaten terroristen zullen wij in het Westen zeker gaan merken de komende tijd terwijl wij in een onnozele gender discussie verkeren over het dragen van ofwel een broek of jurk onder de regenboog. Schande!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het gaat hier onveiliger worden, maar ja dat was toch al het geval.
Al Qaida en ISIS komen weer terug want die hebben nu hun eigen plekje weer en dan komen de Taliban er bij. Hun gezamenlijk doel, de wereld aan de islam.
En de USA hebben laten merken de situatie niet aan te kunnen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De vraag is niet meer of het Westen het kan maar of het Westen inclusief de VS het wil. Europa verzuipt onder de moslims en ik denk dat de Europese moslims liever de Taliban hebben dan de westerse regenboog. Voor de ene van de regen in de drup voor de andere van de drup in de regen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik maak me meer zorgen over het gemak waarmee de Groene Taliban zijn wil oplegt aan mannen én vrouwen in Nederland. De meeste mensen in Nederland denken ‘Afghanistan’ waar ligt dat eigenlijk? (vooropgesteld dat ze dat zouden willen weten, omdat ze te druk zijn met de verbouwing, de F1 race video of de volgende stedentrip). De hoogopgeleide Nederlander weet echt wel waar zijn prioriteiten liggen.

audio1958
audio1958
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat eerste filmpje over Emma. Een stereotype weergave van een lesbisch koppel. De één blond, leuk koppie. De ander bril, kort haar. Wat mannelijker om maar een foute benaming te gebruiken…
Maar een genderrtrainer in een oorlogsgebied? Hoe bedenk je het?

Piltdown
Piltdown
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is verbazingwekkend hoe snel Biden het land van America First naar America Last heeft gebracht. De rol van de VS op het wereldtoneel is uitgespeeld, het gezag is weg. Europa kan beter zijn aandacht op Rusland en China richten wil het een kans maken te overleven in deze nieuwe wereldorde.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

China is geen alternatief. Wat controle op burgers betreft staan zij wereldwijd op de eerste plek.
Dan nog liever Rusland.

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Genderspecialisten, feministen en inclusie-medewerkers moeten maar zien of en hoe ze weer kunnen terugkeren naar hun ‘veilige’ Woke-havens in het Westen.

Toch nog wat positiefs in het stuk. Wellicht dat deze tot inkeer komen.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laat ik nou gedacht hebben dat dit in Afghanistan een slechte grap was, een hele slechte.
Maat het blijkt echt zo te zijn, onze Defensie ‘mensen’ zij/het/een/de/men/hen/hullie, betaald met mijn belastinggeld, doen hier aan mee!
Ongelofelijk…..

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door nanko55
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is het niet vreemd dat onze eigen overheid nog geen woord van kritiek heeft laten horen op de werkwijze van de Amerikanen bij de terugtrekking uit Kabul?
Dit na de enorme problemen die Nederland nu heeft om zijn mensen daar weg te halen.
Kaag krijgt er gigantisch van langs, maar geen woord van kritiek op Biden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat we nog niet weten wat er allemaal op ons af gaat komen buiten de problemen die we toch al hadden.
Woke gaat er nog een hele dobber aan krijgen.

Henri G.
Henri G.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik voorzie veel politiek en wellicht militair avonturisme door landen als China, N.Korea, Iran en vooral ook door hun proxy powers zoals Hezbollah, Hamas. Ook Taliban zal zich niet onbetuigd laten, het terrorisme zal toenemen.

Nu de Amerikanen hun status als supermacht te grabbel hebben gegooid, is het voor Europa tijd om na te denken over de eigen verdediging. De bovengenoemde partijen zullen Europa als een aantrekkelijk doelwit zien, en de VS zullen ons niet meer te hulp schieten, NAVO of geen NAVO.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri G.

China ziet de gelegenheid schoon om Taiwan te bedreigen.
Dit gaat de eerste horde worden voor de Amerikanen om te nemen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat wordt weer een Afganistan tribunaal.

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is natuurlijk te idioot voor woorden om te denken dat er 2 soorten Afghanen zijn: de Taliban aan de ene kant en de homo, lesbo en transgender omarmende rest van de bevolking aan de andere kant.
Ook de gemiddelde vredelievende Afghaan die niks met de Taliban opheeft, moet niets van LHBT-ers hebben.
Dat zit in hun cultuur en het zal nog heel lang duren voordat dat verdwenen is, als het verdwijnt.
Maar moeten we dan altijd onze Westerse normen bij andere landen door de strot douwen?

23
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen