Omtzigt-crisis symbool voor vastgelopen democratie

Stoppen met de poppenkast. Nieuwe verkiezingen!

Titelfoto bij artikel Omtzigt-crisis symbool voor vastgelopen democratie Ines van bokhoven opiniez

Foto: ©️Ernst Lissauer

Onze politiek is stuk. Kapot. Niet meer te redden zolang het blijft voortbestaan in deze vorm, met de spelers die het zo kapot gemaakt hebben. Ons land is naar de gallemiezen aan het gaan, van links tot rechts is men kwaad en bezorgd, maar de spelers in Den Haag gaan vrolijk door met de formatie. Dus laat u horen en help de weg vrij te maken voor iets nieuws, iets eerlijks. Zoals, misschien, een partij van een oprecht en integer mens, schrijft Ines van Bokhoven.

Het interesseert ze in Den Haag geen ene mallemoer, wat u of ik vinden. En het interesseert ze zelfs niet meer wat wij stemmen: ze negeren een verkiezingsuitslag als-ie niet bevalt, en gaan gewoon door met een spelletje dat alleen hen nog dient. Wij doen niet meer mee.

Een schitterend voorbeeld daarvan zag ik gisteren in een tweet van Marnix van Rij, de voorzitter van het diep gezonken CDA. 

 

Ontkenning

Je kunt dit maar op een manier lezen: deze man is in ontkenning. Zijn bewering dat het het CDA ‘onwaardig’ is, dergelijke uitspraken, is een weigering de feiten te erkennen zoals ze liggen. Hij doet me denken aan een schooldirecteur die bij hoog en laag volhoudt dat zijn leerlingen niet jatten, terwijl de winkelier aan de overkant wel beter weet. En omdat het probleem niet wordt onderkend, zal er dus ook geen oplossing gezocht worden. Ik vind het een voorzitter van een democratische partij onwaardig dat hij zijn ogen zo bewust sluit voor de kwalijke zaken binnen zijn eigen organisatie.

Maar het tweede deel van de tweet vind ik nog onwaardiger: hij neemt er ‘met kracht’ afstand van. Oftewel: hij ontkent het, het is voor wat hem betreft onmogelijk, het is nonsens. Hij wil het niet weten. Hij zou dat nooit doen, dus kan het niet dat anderen in zijn club dat wel deden. En deden ze het wel, dan wil hij er alleen maar van weg. Afstand.

 

Schoonvegen

Het is een haast geautomatiseerde respons bij politici: ze nemen afstand, ze herkennen zichzelf er niet in, ze hebben er geen herinnering aan, enfin, ik kan deze hele column vullen met dat soort lege, ontvluchtende uitspraken. Het enige nut dat ze hebben is het schoonvegen van het straatje van degene die ze uitspreekt, en verder heeft niemand er iets aan. En het is een manier om luid en duidelijk aan te kondigen dat er van die persoon dus geen enkele beweging richting een oplossing te verwachten valt. Het is een ‘en daarmee is de kous af’-uitspraak.

Afstand nemen lijkt handig, maar deze tweet toont juist aan wat er hier dus zo mankeert. Van Rij zou zeker nu geen afstand moeten nemen, maar er recht op af moeten gaan. Er dwars doorheen. Ad fundum. Want als je, als voorzitter van een partij waar het zo stinkt, gewoon schouderophalend wegloopt en denkt het met een paar simpele standaardzinnen van je af te kunnen schudden, dan wordt het op slag duidelijk waaróm het zo stinkt, daar.

 

Zelfbenoemde rechtschapenheid

Maar Van Rij doet alleen maar wat zijn wereld hem geleerd heeft, wat usance is voor politici en andere bestuurders en machthebbers. Het is de absolute kern van de oorzaak van het gigantische wantrouwen dat wij hebben: onze politici weigeren, in de meest creatieve vormen, verantwoordelijkheid te nemen voor de door henzelf geschapen puinhopen. Voor werkelijk niets vindt men zich nog verantwoordelijk, terwijl men ondertussen in zelfbenoemde rechtschapenheid ons, de burgers, met steeds grotere dreigementen en lompere scheldwoorden benadert en met ons communiceert.

Van alles krijgt de burger de schuld, we zijn zo verschrikkelijk schuldig dat men ons zelfs in elkaar slaat als we niet meewerken en protesteren, en we worden elke dag opnieuw uitgescholden en beledigd door mensen die nota bene voor ons werken. Of dat horen te doen – laat ik het zo zeggen.

 

Gestraft

En ik begrijp het wel, hoor. Omtzigt is als dat jongetje dat langs de kant van de weg stond, in het beroemde verhaal van Andersen, en het vermetele lef had uit te roepen dat de keizer geen kleren aan had, dat-ie in z’n onaantrekkelijke dikke blote kont liep te paraderen, denkend dat iedereen van ‘m hield. Omtzigt toonde ons de diepten van de beerput van Den Haag. Omtzigt moest gestraft. En gestraft is hij: de man zit er overspannen van thuis. Dát is dus ‘democratie’ volgens de spelers in Den Haag. Opnieuw: dit zijn dus de mensen die vinden dat ze u moreel de maat mogen nemen, met spijkerzolen aan desnoods.

 

Toneelstukje

Dit spel is niet meer te redden. Sommige dingen moet je gewoon afbreken en opnieuw opbouwen. Als onze politiek een gesloten burcht is, zoals ik wel eens aanvoerde, dan is het die burcht uit een van de Monty Python-films: afgebrand, omgevallen én in het moeras weggezakt. Het is kapot. De formatie was al een lachwekkend toneelstukje van wanhopige mensen die zich op alle mogelijke manieren vastklampten aan wat ze niet meer mochten hebben; ik denk dat het nu toch wel onvermijdelijk wordt dat we onder ogen gaan zien dat het circus op moet houden, dat het nu toch wel echt genoeg is zo.

 

Verkiezingen

Ik pleit voor nieuwe verkiezingen. Heel erg hard. Want doorgaan met deze formatie zal een kabinet opleveren dat, volgens mij, nog geen jaar stand zal houden. En dan zitten we dus ook nog steeds met deze valsspelers. Wat hebben we daaraan, aan nog meer poppenkast? Zullen we dan de koe gewoon maar eens bij de hoorns vatten en een poging doen een nieuw spel te beginnen? Een nieuwe ronde, met andere deelnemers die een kans krijgen hun beloftes waar te maken?

 

Geërgerd

Want het moet gezegd: het wordt eentonig om column na column te vullen met boosheid over de hoeveelheid hypocrisie en haat jegens alles dat democratisch is, die we zelfs op afstand bij onze politici kunnen zien. En dan bedoel ik echt ‘zien’: valt het u ook op hoe geërgerd die gezichten vaak staan als er een kritische vraag beantwoord moet worden? Hoe de uitstraling dan direct verandert naar een ‘wat nu weer’-houding? Wij zijn maar lastig hoor, met onze kritiek, onze zorgen, onze roep om inspraak en gehoord te worden. Wij houden het spelletje alleen maar op.

 

‘Vernieuwing’

Nieuwe verkiezingen dus, want de ‘vernieuwing’ die ons beloofd is, blijkt dus een nog grotere beerput te zijn. Sinds die belofte werd afgedwongen lijkt het spel alleen maar vuiler gespeeld te worden, valt u dat ook op? Alsof men nu echt pissig is dat we ons ermee hebben bemoeid, dat we onze stem eens echt hebben doen gelden. Dat we eens eisen hebben gesteld aan hén, in plaats van andersom. Want voor straf lijkt men ons onze verkiezingsuitslag te ontnemen. Straffen uitdelen als men de zin niet krijgt lijkt een normaal iets te zijn in de wereld van onze ‘hoeders van de democratie’.

En we blijven het maar pikken.

Ik ben klaar met politici die ons behandelen als stoute kinderen, u ook? Ik ben er he-le-maal klaar mee. Deze waanzin moet stoppen. Ik ben er onderhand echt woedend om. Zelfs als deze mensen de rechtschapenheid zelve waren zou ik dat nog niet accepteren; van deze valsspelers vind ik het helemaal een gotspe.

 

Eigen partij

En ja: het valt te hopen dat Omtzigt de sprong durft te wagen en een eigen partij opricht. Ik weet het, da’s nóg een partij erbij en we hebben er al zoveel – maar iets zegt me dat zo’n partij met Omtzigt aan het roer wel eens niet ‘partijtje nummer zoveel’ zou kunnen zijn. Dat zou wel eens het begin van een ommekeer kunnen betekenen, zeker als we de kans krijgen in de nieuwe verkiezingen op ‘m te stemmen. Dus bij deze, mocht de beste man het lezen: mijn stem heeft-ie meteen. Hoef ik niet eens over na te denken. En ik vermoed dat ik verre van de enige ben.

 

Laat u horen

Laten we niet vergeten dat deze man op dit moment oververmoeid is. Een partij oprichten en opnieuw de strijd aangaan is iets waar hij veel energie voor nodig zal hebben. Hij heeft steun nodig. Steun van mensen die hem laten merken dat hij wél goed werk doet, dat hij gelijk heeft. Mensen die de ouwe, valsspelende kliek vertellen dat hun tijd erop zit. Dus laat u horen, zeker nu we bewijs nummer zoveel hebben van hoe amechtig smerig het spel gespeeld wordt. Help de weg vrij te maken voor iets nieuws, iets eerlijks. Zoals, misschien, een partij van een oprecht en integer mens.

Stuur ze weg. Schreeuw om nieuwe verkiezingen. Schreeuw!

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
91 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp het, maar ook in dit stuk wordt de kern niet geraakt: namelijk het besef dat Nederland geen democratie is. Hoogstens een particratie. Maar zoals Daudt in de zeventiger jaren schreef: Nederland is sinds de 17e eeuw in wezen altijd een regentocratie gebleven. En zolang niet (opnieuw!) het referendum wordt ingevoerd blijft dat zo.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jan
Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Inderdaad. Zwitserland zou ons voorbeeld moeten zijn – politici ten dienste van de burger.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Een onsamenhangend samenraapsel van 7 ministaatjes waarvan Holland de rijkste dus tevens leider en dictator was.
Veel is er niet veranderd behalve als het om voetbal en linkse hypes gaat.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn niet alleen de politici. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking is net zo slecht bezig vanwege hun onverschilligheid en egoïsme, door als maar te blijven stemmen op de corrupte, anti-democratische bende die de politieke machtspot verdeelt en door klakkenloos en kritiekloos achter iedere (ultra) linkse hype aan te rennen.
Je bent als burger toch knettergek als je, terwijl we al met Mark Rutte zwaar in de maag zitten, ook nog eens op Sigrid Al Qaq – Kaag gaat stemmen. Zij is de personificatie van het kwaad.
En als er morgem verkiezingen komen dan stemt Nl, mede geindoctrineerd en gehersenspoeld door de media, onder aanvoering van de door en door verlinkste NPO, opnieuw op hetzelfde boosaardige stel.

Pieter omtzig krijgt dezelfde behandeling als de meeste klokkenluiders: Pek en veren!
Vroeger in de Sovjet Unie werden dissidenten geestesziek verklaard en opgeborgen in “sanatoria”.
Omtzigt mag wel uitkijken anders krijgt hij net zo’n “behandeling”.
Want Nl is op weg net zo despotisch te worden als vroeger de USSR.
Waar dit allemaal toe moet leiden: Volledige overgave aan het zoveelste Europese Rijk!

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Veel mensen die ik spreek, weten amper wat er speelt vanwege de voortdurende link(s)e indoctrinatie van npo en msm. Die denken echt dat de partij waarop ze stemmen het goed met hen en het land voorheeft, gaan netjes hun prikje halen, bakken een appeltaart voor zielige vluchtelingen en vinden mensen die kritiek leveren maar vervelend en wappies. Omdat de npo het ze continu aanpraat.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Helemaal waar! Ik merk dit ook in mijn bekenden kring. Vervelende bijkomstigheid is, dat als ik er tegen in ga, die mensen kwaad op mij worden of met een boog om mij heen lopen. Want zij zijn niet alleen maar onnozelaars, maar hebben ook de kop diep in het zand. Want het is natuurlijk wél lekker makkelijk zo. NPO en media volgen en je deugt!!!

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Als je ze al zover krijgt te erkennen dat er een probleem is, hebben ze een probleem. Want hoe los je dit nou op. Je kop in het zand houden kost minder moeite en energie. Ze willen het gewoon niet horen en daarom worden ze kwaad. De waarheid is hard, de realiteit nog harder.

Fawlty
Fawlty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Het welbekende ‘ ik heb het toch nog goehoed ‘ of ‘ het is nergens zo goed geregeld als in NL ‘ .

pieter
pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het systeem is al lang stuk, daar helpen geen nieuwe verkiezingen iets aan. Cliëntelisme, onbeperkte lobby-mogelijkheden, de macht van het grote geld en de karakterzwakte van het type mens dat overheid en ambtenarenapparaat in meerderheid bevolkt hebben het mogelijk gemaakt alle demos uit de democratie te slopen. Daar helpt ook geen oprecht kamerlid iets aan. Wellicht kan de introductie van een referendum zoals in Zwitserland nog iets redden, maar vindt daar maar eens een meerderheid voor.

willem
willem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pieter

Vroeger stond er een poppenkast op de dam , als er dan een dief achter Jan Klasen stond riepen we in koor “pas op achter je” nu herkent niemand de dief meer , en staat de poppenkast op het binnenhof

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  willem

Hele volksstammen in Nederland verstaan of begrijpen de kreet “pas op achter je” niet eens.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pieter

Inderdaad. Misschien kan Pieter zich aansluiten bij JA21 of van Haga. Ik denk wel dat hij het halve CDA leegtrekt. Eigenlijk is het redelijk goed nieuws omdat steeds meer mensen gaan zien wat een corrupte bende criminelen regentesk Nederland is. Ik vermoed dat een heleboel mensen lang gedacht hebben dat het CDA en VVD redelijke, conservatieve partijen zijn. Doch, elke keer wanneer de Haagse stolp een klein beetje wordt opgelicht, ontsnappen er buitengewoon onwelriekende luchtjes.

grote henk
grote henk
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Ja 21 is nog erger en van Haga heeft ook laten zien hoe het niet moet en wil te graag regeren

cor
cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De huidige politiek is een slangenkuil waarin je moet kunnen manoeuvreren, manipuleren, schelden, geheugenverlies, liegen, elkaar uitspelen, gemene spelletjes, niet antwoorden op vragen, niet tegen kritiek kunnen, winstbelang, eigenbelang, enz. Ik haal hier geen enkele positief punt uit. Het is in en in slecht wat er nu in Nl gebeurd. Hoe kunnen we deze waanzin stoppen, mensen doe u ogen open en zie hoe jullie gebruikt worden als stemvee en belasting betaler voor het groter doel. Het woord democratie kan verwijderd worden uit de dikke van Dale. Dit land wordt geregeerd door krankzinnigen, dus laten we NL maar een gesticht noemen.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  cor

Het klopt wat u schrijft
Er lopen meer gekken op het binnenhof dan er in het pieterbaan centrum zitten .

Gerard
Gerard
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  cor

Een slangenkuil, inderdaad. Eén van die slangen heeft het memo van Omtzigt gelekt, en hem daarmee de facto gedwongen uit het CDA te stappen. Een slang? Een adder, eigenlijk.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Wat vermoedelijk een zege(n) is voor Pieter en hopelijk zelfs voor Nederland.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  cor

Alles wat u benoemd gebeurt in alle landen behalve in fictaturen…..

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laat ik mij eens richten op het CDA zelf, want als je niet beter wist zou je toch gewoon kunnen stellen: elke zijde heeft een keerzijde. Maar binnen het CDA ligt dat duidelijk anders is mijn persoonlijke ervaring. Ik heb op deze plaats meerdere keren onze strijd met de overheid verteld. Wij schreven een persoonlijke en zeer beleefde brief aan minister de Jonge. Maar ook na meerdere keren rappel bij het hoofdbestuur CDA geen reactie van de minister, ondanks alle toezeggingen. Lokaal ook het CDA benaderd. Eerst een paar keer antwoord met niet herkenning en vervolgens na overlegging bewijs, kwamen mijn mailtjes telkens zogenaamd in de spam. Na een aantal keren dezelfde smoes, ben ik maar gestopt. Tweede Kamer fractie CDA? Van hetzelfde laken een pak. En weet je waar dat nu bij dat soort politici van komt? Ze wassen hun handen voortdurend stuk ipv ze te laten wapperen, ze staan zelf niet met de poten in de drek, maar noemen het beroep van de echte werkers die de kost voor hun verdienen ‘zombie beroepen’. Ik heb eens aan zo’n zogenaamd hoog opgeleide voorgehouden, dat dakdekkers de boel beter drooghouden, omdat zij hun kennis op grote hoogte toepassen. Wie door het politieke aureool van het CDA heenprikt, wordt genadeloos neergesabeld. En wat gebeurt er vervolgens? Elk foutje, elke emotionele reactie van betrokkene wordt zo negatief mogelijk uitgelicht, totdat ie volkomen murw is geslagen.
Ondersteuning is er weinig, bang om zelf ook ten onder te gaan. Daarbij komt dan ook nog, dat als je je verzet tegen de meerderheid, dan kom je alleen te staan en dat willen de meesten niet. Dus woekert het kwaad steeds verder door. Als onkruid, dat het gezonde leven verstikt. Doen we hier niet rap wat aan als gemeenschap, dat sterft dit tijdperk spoedig.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Goed stuk! Geldt helaas niet alleen voor CDA maar voor zowat alle politieke partijen. Wat men niet wil zien, ziet men niet!! Alles en iedereen moet daar voor wijken.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Nooit gedacht dat ik het einde van een beschaving, de westerse, zou meemaken. Maar het gaat steeds harder richting de afgrond. Ik denk dat het tij al niet meer te keren is.

Alphons Tjallinks
Alphons Tjallinks
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat helpen ons nieuwe verkiezingen als – tenminste volgens de peilingen – VVD en D66 zo groot blijven? Nog afgezien van het feit dat het partijkartel in wezen lak heeft aan de verkiezingsuitslag, getuige de benoeming van Hamer als informateur. Nee, er zal echt iets fundamenteel moeten veranderen. Zwitserland lijkt me een voorbeeld van een land waar de democratie nog redelijk werkt.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas kunnen we schreeuwen wat wij willen .
Daar heeft de elite die stinkt van arrogantie echt geen boodschap aan.
Het maakt ze niet uit de deal met links is al gesloten.
Mocht de cda omvallen.
Pieter Omtzigt verdiend een gouden medaille .
Als deze man mp wordt zou ik op hem stemmen.
Zulke mensen die geen eigen ik ikke hebben zijn supper .
En Rutte Kaag Hoekstra
Nieuwe verkiezingen waarbij Rutte de huichelaar en genoemde namen niet meer mee kunnen doen .
Voor Pieter Omtzigt ik wens hem veel sterkte en kom strijdvaardigger terug.
En rol het corrupte zooitje op.
Mensen geef u steun aan deze man .
Ik stuur zoveel mogelijk steunbetuiging voor Pieter naar het cda .
Laat ze voelen hoe wij volk er over denken.
Genoeg is genoeg.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Kees
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inmiddels is de CDA geschrokken dor het besluit van P. Omtzigt om de partij te verlaten. Geschrokken? Zij hebben wat zij al lang wilden, P. Omtzigt kwijt. Door het laten lekken van de interne stuk vol kritiek op de partij is het nu opgelost want goed komt het niet meer en het ligt op straat. Het is feest bij de CDA en de VVD. Even wat krokodillentranen loslaten en er staat niets meer in de weg om op oude wijze door te gaan. Klokkenluiders moet je slim elimineren, toch?

Steve
Steve
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ze hebben niet wat ze wilden, ze wilden het liefst een functie elders.
Dan waren ze deze “despoot” kwijt zonder gezichtsverlies, VVD, D66 zouden dat met de formatie wel regelen, gewoon een stukje van de taart die ze bij de formatie iedere keer verdelen, D66 wilde afschaffen referendum en de Pia-organenroof en hebben dat de vorige keer gekregen, VVD heeft een lijstje CDA heeft een lijstje enz
U krijgt niet waarvoor u stemt dat regelen ze wel bij het aansnijden van de taart.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Steve

Omtzigt werd Kamerlid door voorkeurstemmen en niet door de top van de partij. Functie elders was misschien een betere optie maar dat zou hij niet pikken. Door het laten lekken komt de vuilnis op straat en kan Omtzigt maar een ding doen. De vuilnis wordt ontkent en blijft enkel Omtzigt als schuldige en slachtoffer van zichzelf. En alles is snel vergeten en kan de partij zonder gevaar bij Rutte aanleunen. Die lacht zich rot. Tenzij Omtzigt een partij sticht. Maar waar vind je zoveel Omtzigt en om de partij te vullen? Omtzigt doet op mij geen indruk van een grote leider hij is goed in wat hij doet. Op moment zijn de CDA en de VVD vrij om de duistere spelletjes voort te zetten samen met D66. Zij brouwen iets wat de kiezer niet wilde. D66 zorgt dat de vleugellame Rutte alles tekent. Een ramp is dichtbij en misschien is het nodig om mensen wakker te schudden.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles was al om zeep voor de Corona, alles werd aangegrepen om de bevolking weer in het gareel te krijgen ,nu deze zeepbel ook platst ,krijgen we na de zomer weer te maken met de 4e golf ,Hugo is niet eerlijk aan zijn plaats gekomen ,maar een prima trekpop voor Rutte ,maak een onozelaar gewichtig en hij gaat vol uit zijn dak ,hij kan niks,geen werkervaring ,zakelijk nul ,en veel beter als de nadenkende Omtzicht ,die was allang wakker geworden ,en zoiets is het laatste waar Rutte op zit te wachten ..
Snel een zakenkabinet,met mensen die werkelijk verstand van alles hebben ,en niet heimlijk met Soros,en Schwab dingen afspreken die het daglicht niet mogen verdragen .Dat volgevreten tuig zou men moeten opsluiten voor het ontwrichten en bewust slopen van de samenleving en het verrijken van zichzelf,en welminstens 10 jaar ,dan zijn we er wel van verlost

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Men zou eens moeten kijken naar landen als Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Italie, Canada, Australie, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Belgie, de V.S., de U.K. en Spanje, om er achter te komen wat al deze landen gemeen hebben, waarom al deze landen een democratisch tekort hebben, waarom bepaalde onderwerpen in al deze landen totaal taboe zijn, en welk soort van totalitarisme zij importeren als betreft het een culturele verrijking, en welk totalitarisme daar achter steekt, achter deze gedwongen zelfgenocide, deze ‘moreel superieur’ erdoor gedrukte afbraak van moderne westerse, liberaal-democratische, op wetenschap en mensenrechten georienteerde, traditioneel op joods-christelijke en Grieks-romeinse ideeen gegrondveste, cultuur. Als je niet weet wie je doodsvijand is, wie er op uit is om je te vermoorden, dan ben je als makke schapen op weg naar de slachtbank.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Persoonlijk vind ik Denemarken niet in dit rijtje thuis horen.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Daar is het kwartje gevallen. Of het op tijd is, is een tweede.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Nederland zou er in ieder geval een voorbeeld aan kunnen nemen. Men durft daar fouten en dwalingen toe te geven en van koers te veranderen.
Daar moet je in Nl niet mee aankomen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Met u eens.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

In Zweden kan je zien waar het in Nederland naartoe gaat: https://www.youtube.com/watch?v=0sa2ciindUg

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Dat is bekend.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geloof mij verkiezingen in Nederland zijn een farce.
Noord Korea en Nederland verschillen niet zoveel.
De gemanipuleerde verkiezingen in beide landen, staan al van te voren vast.
Nederland heeft al jaren geen democratisch bestel meer, maar is een door derde gestuurde activiteit met een opgedragen uitslag.
Ga gewoon eens voor de spiegel staan en vraag dan aan je zelf, ben jij echt tevreden zoals het nu op velerlei gebied in Nederland gaat.
Of moet de bezem door de door de overheid gecreëerde puinhoop, leugens en bedrog vieren in Nederland victorie.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Vergelijking met Noord Korea is niet helemaal juist maar voor de uiteindelijke uitkomst is het verschil erg klein. Het Oostblok was niet anders dan N. Korea en daar moest(!) je stemmen op de enige kandidaat en partij op de lijst dus duidelijk anders dan hier. Tot zover is het democratisch. Daarna gaat de spel net zolang totdat de gewenste resultaat geboekt is ondanks de uitslag. En dat kun je vergelijken met N. Korea waar de uitslag wel bij voorbaat vast staat. Maar al nu GL en PvdA ook in de regering komt dan zeg je mee dat de verkiezingen overbodig zijn, een farce voor de schijn van democratie.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ni28.
Het enige verschil wat ik op een Zondagochtend weet te bedenken, is het afwezig zijn van een Miljarden kostend vorstenhuis in Noord Korea.

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De spijker op zijn kop!Nieuwe verkiezingen is het enige dat recht doet aan het volk;tijd dat de kliek die er nu zit opsodemieterd!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met wat wij nu na de verkiezingen meemaken is duidelijk dat niet de democratie op zich maar de stelsel van representatieve democratie dood is en daarmee brengt de gehele bestaan van democratie aan het wankelen. Dat men communisme aan het stichten is(wat gelijk is aan fascistisch) deert men niet. Want alleen dan is het mogelijk dat als de kiezer rechts heeft laten winnen dat links de regering formeert en probeert linkse verliezende partijen door te drukken. Dit is waarom ik blanco heb gestemd en niet omdat ik niet weet wie ik wil kiezen. Ik weet wel op wie ik zou kiezen maar ik wil niet kiezen in deze stelsel die de stem van de kiezer negeert of partijen uitsluit. Het is duidelijk dat in Europa maar een echte democratie bestaat en dat het de Zwitserse is. En het werkt want de wil van de meerderheid beslist aangevuld door correctieve referenda waar iedereen zijn standpunt kan maken. Die circus die wij hier meemaken zal niet veranderen door nieuwe verkiezingen maar met een echte democratische verandering. Het resultaat van verkiezingen hier is in wezen gelijk aan die in Rusland gezien de praktijken bij het CDA ziet en zij zullen niet de enige partij zijn. Wie zoekt voor eigen de partij zo lastpak als Pieter Omtzigt? Een klokkenluider met voor zijn soort bestemde lot. En hoeveel kans maakt zijn nieuwe partij? Die wacht hetzelfde lot als de PVV en FvD. Politiek is vies en maakt geen vriendjes. Vieze zaakjes horen in een doofpot en niet op straat. Dat is de vaste regel in huidige representatieve democratie. Bemoei je niet met wat wij doen en ken je plaats. En laat alles los want het denken dat doen wij voor je. Zwijg en marcheer! Regelrechte communisme in wording!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Principieel handelen heeft naar mijn mening momenteel geen enkele zin. Wat heeft onvrede voor nut als je het niet laat merken. Wat zouden we zijn als die 17 zetels voor Geert Wilders ook naar VVD en D666 waren gegaan?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Er veranderd niets als wij braaf blijven naar de stembus gaan. Een signaal is nodig. Als er opeens niemand gaat stemmen door blanco stem moet er iets veranderen. En als een blanco stem naar een ander partij gaat is het fraude.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Maar er gáát niet massaal blanco gestemd worden!
U ziet toch dat ondanks alle schandalen en mismanagement, de Nl bevolking op VVD en duivelin Kaag blijft stemmen.
Rechtse mensen zijn momenteel sowieso in de minderheid en een liberale partij hebben wij niet meer. De VVD is onder Rutte geheel naar links opgeschoven.
Ik stem op Geert Wilders. Niet omdat ik het altijd met hem eens ben.
Ik stem op hem als tegengif tegen Rutte en Kaag en een griezel als Klaver.
Geen van hen geeft ook maar iets om de Nederlandse bevolking. Zij willen ons allemaal uitleveren aan islam en het zoveelste Groot Europese Rijk.
Ik ben dol blij dat er, gesteund door 17 zetels, nog iemand openlijk kritiek durft te geven. De prijs die Wilders er privé voor betaalt is hoog.
Die 17 zetels komen niet van blanco stemmers maar van “tegenstemmers”.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

In uw eerste zin noemt u al het probleem. En daarom veranderd niets. Door op Wilders te stemmen ook niet want hij mag niet mee doen. Met vele blanco stemmen vecht je tegen het systeem die dit mogelijk maakt. Een blanco stem moet ook een andere functie krijgen dan dat ik niet weet op wie ik moet stemmen. Er miet meer aandacht komen voor dit fenomeen. Ik zou graag hierover een artikel willen lezen, misschien kan OpinieZ aan bijdrage leveren. Maar ik ga echt niet meer als een makke lammetje bijdrage leveren aan dit circus. Nooit gedacht dat ik van een dictatuur in een andere zou stappen maar het gaat wel die richting. Representatieve democratie heeft afgedaan want de democratische gehalte is weg. De kiezer is een pionnetje die het spel van de politiek mogelijk moet maken en dat gebeurt ook vrijwillig.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik vind het harstikke positief dat u dit eigen standpunt heeft ingenomen. Dat de democratie eigenlijk al niet meer bestaat ben ik met u eens.
Maar verder worden wij het zeker niet eens.
Vroeger als ik écht niet wist waarop te stemmen, stemde ik ook wel eens blanco.
Maar om daar een échte stem mee te krijgen gaat mij te lang duren, mede omdat het een “stille” manier van protesteren is.
Dan liever op “de tegenpartij” stemmen. Wilders mag inderdaad niet mee doen. Maar men hoort hem wél.
Goed om met elkaar van gedachten te wisselen hierover.
Het lijkt er helaas op dat u de ene dictatuur voor de andere hebt verwisseld.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Een blanco stem moet ook ” hoorbaar” worden. Het gaat niet om het niet weten op wie maar om het systeem van uitsluiting en verliezende partijen te laten regeren te veroordelen. De ruim 17000 blanco stemmen van 2021 hebben weinig invloed op de 10 miljoen dat weet ik naar de blanco stem moet ook een andere betekenis krijgen. Maar eerst moet men het nut van begrijpen. Nu rommelen ze maar door omdat zij geen protest ervaren. Ik ga stemmen maar ik werk niet aan mee. Zo denk ik er over.
En ja, van de regen in de drup heet het, geloof ik.

Jan Vis, filosoof
Jan Vis, filosoof
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eindelijk iemand die boos durft te zijn..!
Dat is een hele verademing temidden van een mensheid die verzonken is in het moeras van het valse moderne denken, namelijk redelijkheid die zich tegen zichzelf gekeerd heeft en die nu tot een laffe, giftige leugen verworden is.
Een ieder die dit leest – hou je haaks..!
Jan Vis

Willem
Willem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Door de richting waarin de kabinetsformatie ging, kan je zien waar de macht ligt, bij de globalisten. In de verkiezing werd centrum rechts gekozen, dat is niet-globalistisch. Willen de huidige politici nog iets redden, dan zullen ze moeten gaan samenwerken met Wilders, Baudet en Eerdmans, dan krijgen we een weerspiegeling van de verkiezingsuitslag. Kaag moet zich maar even over haar vooroordeel heen zetten. In de komende jaren kunnen verliezende partijen nog eens goed nadenken, de PvdA kan bv eens serieus naar hun geestverwanten in Denemarken kijken, die wel stemmen trekken.
Trouwens, wat is er gebeurd met voorstellen van Remkes?
We moeten toe naar meer macht voor de burgers, dat is het Zwitserse model, veel referenda en dan zonder de onwerkbare eisen voor geldigheid die de CU op het laatst nog heeft ingefietst in een weinig vergaand wetsvoorstel.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoewel ik me goed kan vinden in het stuk van Ines moet ik toch weer mijn toevlucht nemen tot mijn stockpaerd. Een nieuwe partij begint met een charismatisch leider die verfrissende standpunten heeft. Maar tussen dat moment en het moment dat die partij daadwerkelijk in staat is om te (solide) te kunnen regeren zit minstens 10 jaar van groeistuipen, valkuilen, schandalen en wat al niet meer.

Dat zagen we bij LPF, dat zagen we bij FvD en dat zagen we ook bij de PVV.
Wilders is net als Omtzigt een ervaren rot in die wereld, maar ook hij heeft meer dan 10 jaar nodig gehad om de PVV om te zetten in de solide partij die het nu is.

Het idee van Ines spreekt me wel aan, maar die luxe kunnen we ons domweg niet veroorloven.
De PVV is niet mijn favoriete partij, maar domweg de enige partij die op dit moment kan regeren en kan doorpakken. Als ze alle rechtse stemmen krijgt.
CDA is kapot en als we verenigen komt regeringsdeelname binnen handbereik.

Onze politieke samenleving is als een uitgebrand historisch bedrijfspand. Je wilt er iets moois voor terugbouwen, maar je zult toch eerst de restanten van het oude pand moeten verwijderen voordat je überhaupt aan iets anders kan beginnen.
En zodra je begint, maak je eerst de grond (opnieuw) bouwrijp, leg je een degelijk fundament aan en daarop kan je verder bouwen.
Vertaald naar onze verstoorde politieke situatie ben je minstens 3 kabinetten Wilders verder, voordat er voldoende ruimte is voor persoonlijke inzichten.
Onder een vijandige pers zal die partij er al de handen aan vol hebben om

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nieuwe verkiezingen helpen niet. Schreef al eerder voetbal is momenteel belangrijk en steeds meer mensen zijn niet geïnteresseerd in politiek. We zijn allemaal weer zo blij, terrassen open en kunnen op vakantie dubbel gevaccineerd dat is belangrijk. Zolang deze trend leeft is het hopeloos nieuwe verkiezingen. Ben ook een voorstander van het Zwitsers model, maar wanneer veel Nederlanders massaal blind blijven voor waarin wij ons bevinden zal ook dat geen oplossing geven.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Ik heb dezelfde mening. Men kan het niet schelen zodat zij met vakantie kunnen gaan en op horeca bezoek. Politiek heeft de handen vrij.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou ook nieuwe verkiezingen willen, maar dan zal het net zo gaan als eerst. Een frauduleuze verkiezing.
Wat schieten we daarmee op.

Piltdown
Piltdown
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nieuwe verkiezingen helpen niet. De oude hebben ook niet geholpen, en “doing the same thing over and over again and expecting a different result” is waanzin. Nee, we zijn te ver heen. Alleen opstand en revolutie kan nu een verandering tewerkstelling.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

Of ingrijpend verlies van onze welvaart! Volgens mij maakt welvaart namelijk lui en onverschillig.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Klopt, we hebben nog teveel te verliezen. Als dat verdwijnt, breekt de hel los.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

We zijn aardig op weg om onze welvaart te verliezen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

Revolutie eet haar kinderen op. Is al eerder in Rusland en de Oostblok gebeurd. En daarvoor in Frankrijk. Revolutie verruilt alleen de bazen maar de gewone man wordt er niet wijzer van.

FreekdeMan
FreekdeMan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit is uw laatste waarschuwing. Bij een volgende overtreding wordt uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

IK las die tweet van van Rij ook. Maar ik las hem heel anders… namelijk alsof (wat je normaal gesproken ook mag verwachten bij coomunicatie) Van Rij gewoon meent wat hij schrijft. En letterlijk staat er dat ‘de passages’ uit het document van Omtzigt ‘het CDA onwaardig’ zijn. Dus NIET de uitspraken die in die passages genoemd worden, uitspraken als ’teringhond’ en ‘klootzak’…
En dát is denk ik ook precies wat er mis is. Van Rij verwoord het gewoon open en bloot, wellicht zijns ondanks: de scheldwoorden zijn het probleem niet, maar het noteren ervan in een document, en daarmee de kans lopen dat het aan het licht komt – dát is het CDA onwaardig. Zóiets doe je niet, je partij beentje lichten. Loyaliteit ten koste van alles. Ziedaar het CDA.
(En het is natuurlijk geen vraag of dit ook bij andere partijen speelt: loyaliteit aan de partij, anders ga je eruit. Het is exact dít principe dat leidend is bij het toekennen van ministersposten of kamerzetels.)

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Ik zie het anders, deze van Rij spreekt en schrijft als het CDA, het is hom nog kuit, het CDA is de partij van de winden waaiers het maakt ze niets uit, uit welke hoek de wind waait, KVP, ARP, CHU.
Duidelijkheid staat niet in de statuten van deze partij, zij waren namelijk ook verantwoordelijk, voor het intrekken van de gedoogsteun van de PVV.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Inderdaad ook mogelijk! De vuile was mag onder geen enkele voorwaarde naar buiten. Dat is wel heel christelijk. Ik kan het weten, want ik ben zeer christelijk opgevoed. Bij ons bleef die was dus ook altijd binnen!

jan van boxsel
jan van boxsel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

C.D.A. Consorten van Drank & Alcoholisme
DE KASTE
de arrogantie van de macht
hun eigen wetten verkracht

de waan van de regentjes
we kopen het wel af met centjes
laat de burgers maar aanklooien
wij blijven boetes rondstrooien
en als de burgers protesteren
dan krijgen ze maar de klere
wie denken ze wel dat ze zijn
wij malen ze wel fijn

de arrogantie van de macht
hun eigen wetten verkracht

altijd die schijnheiligheid
die zelfreddende vaagheid
spinnen, spinnen maar
voor de kaste van elkaar
rutte’s diarree aan woorden
iets wat mij nooit bekoorde
geef het stokje door, man
laat een ander tonen wat ie kan

©JeVeBe
02.09.2020

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook nu weer regeert de leugen. Staat het hele demissionaire kabinet nog steeds achter het gezegde : doorgaan, doorgaan. Ze zullen nooit toegeven aan de waarheid. Het kabinet wordt alleen maar door de hoge cq topambtenaren geregeld. Zitten er alleen voor hun eigen imago. Maar het is overduidelijk dat Nederland door pinokio’s geregeerd wordt Rutte wil alleen koning zijn (heeft niet voor niets de Koning zijn macht ontnomen)en zijn maatjes buigen of naar links dan weer naar rechts. Doofpot. Zodra er 1 tegen in gaat halen ze de zeis erdoorheen. Is goed dat Omzigt verder gaat hij begint in iedergeval met 5 zetels. Ik zou ook voor hem stemmen wanneer er nieuwe verkiezingen komen . Wanneer wordt Nederland eens wakker

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Ik vind het ook prima,dat Omtzigt door gaat. Hij heeft zoveel voorkeur stemmen binnen gehaald. Ik zou nu inderdaad ook op hem stemmen. Dat kon ik niet toen hij nog bij het CDA was.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En onze publieke omroep kwebbelprogramma´s noemen dit navelstaren. Volgens de opinie mannetjes zou de Nederlandse bevolking de beerput niet uitgebaggerd willen dien. De politiek zou gewoon aan het werk moeten, belangrijke bestuurstaken vervullen. En dat is nou precies wat die mensen nooit meer mogen doen. Zonder levende herinnering en vol met achterbakse truukjes, liegen de bewindslieden van het afgetreden kabinet naar eer en geweten voort.

grote henk
grote henk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat niet alleen om de elite, het gaat om het volk wat niet uit zijn comfort zone wil komen en derhalve steeds weer de weg van de minste weerstand neemt en elke keer weer dat zooitje (de elite) in het zadel werkt. Het is dweilen met de kraan open. Dit probleem is een westers probleem en vraagt (smeekt) om een catastrofe . dit omdat men te beroerd is om voor zich zelf een visie te ontwikkelen en dus gemakshalve maar blind de gevestigde (kwaadaardige) overheden volgt

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik lees vol verwondering deze opinie en het nieuws dat Omtzicht het CDA verlaat. Enerzijds ben ik diep bedroefd omdat dit het rottingsproces van het Binnenhof laat zien. Anderzijds ben ik blij voor Omtzicht dat hij deze plucheminnende roversbende achter zich laat.

Het kan bijna niet anders dan dat deze memo expres gelekt is om een breuk tussen het CDA en Omtzicht te bewerkstelligen. Het is daarnaast ook een enorme beschadiging voor het CDA. Wie zouden er baat bij hebben om deze memo te lekken? En wie had er toegang tot de memo? Ik kan me niet voorstellen dat een CDA-er zo dom zou zijn om de memo te lekken. Een VVD-er ook niet, het CDA is namelijk hun vaste coalitiepartner. Dan blijven er 4 opties over. Optie 1: iemand binnen het CDA die Omtzicht steunt (zou prachtig zijn, meer steun voor hem is winst voor de democratie). Optie 2: een sLinkserd die een coalitie van vele partijen over links wil bewerkstelligen. Optie 3: iemand die het formatieproces wil laten ontsporen om naar nieuwe verkiezingen toe te werken. Optie 4: iemand die koste wat het kost van Omtzicht af wil, om de formatie te vergemakkelijken.

In alle gevallen ben ik diep teleurgesteld in de politiek. Het is te triest voor woorden wat hier gebeurt, Nederland onwaardig.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Het was een interne CDA memo. Dus het lek kan alleen maar in het CDA gevonden worden.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vlierbloesem

Daarmee negeert u de mogelijkheid dat belanghebbenden buiten het CDA toegang konden hebben tot de memo. Dus daar ben ik niet van overtuigd. In ieder geval blijkt wel dat de CDA fractie gevuld is met trouwe dienaren van Hoekstra. Daarmee wordt ervoor gezorgd dat het vertrek van Omtzicht geen scheuring in de fractie veroorzaakt. Wat de beweringen van Omtzicht aangaande de selectie van kamerleden staaft.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met wat wij nu na de verkiezingen meemaken is duidelijk dat niet de democratie op zich maar de stelsel van representatieve democratie dood is en daarmee brengt de gehele bestaan van democratie aan het wankelen. Dat men communisme aan het stichten is(wat gelijk is aan fascistisch) deert men niet. Want alleen dan is het mogelijk dat als de kiezer rechts heeft laten winnen dat links de regering formeert en probeert linkse verliezende partijen door te drukken. Dit is waarom ik blanco heb gestemd en niet omdat ik niet weet wie ik wil kiezen. Ik weet wel op wie ik zou kiezen maar ik wil niet kiezen in deze stelsel die de stem van de kiezer negeert of partijen uitsluit. Het is duidelijk dat in Europa maar een echte democratie bestaat en dat het de Zwitserse is. En het werkt want de wil van de meerderheid beslist aangevuld door correctieve referenda waar iedereen zijn standpunt kan maken. Die circus die wij hier meemaken zal niet veranderen door nieuwe verkiezingen maar met een echte democratische verandering. Het resultaat van verkiezingen hier is in wezen gelijk aan die in Rusland gezien de praktijken bij het CDA ziet en zij zullen niet de enige partij zijn. Wie zoekt voor eigen de partij zo lastpak als Pieter Omtzigt? Een klokkenluider met voor zijn soort bestemde lot. En hoeveel kans maakt zijn nieuwe partij? Die wacht hetzelfde lot als de PVV en FvD. Politiek is vies en maakt geen vriendjes. Vieze zaakjes horen in een doofpot en niet op straat. Dat is de vaste regel in huidige representatieve democratie. Bemoei je niet met wat wij doen en ken je plaats. En laat alles los want het denken dat doen wij voor je. Zwijg en marcheer! Regelrechte communisme in wording! Wordt vervolgd!

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Met blanco stemmen bereik je echt niks.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vlierbloesem

Wat bereik je met regulier stemmen? Dat wat wij nu meemaken. De verliezers bepalen met goedvinden van de winnaars.

Vee
Vee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nieuwe verkiezingen? Kijk naar de laatste peilingen. De Nederlander lukt het niet de msm oogkleppen af te doen. De uitslag zal nauwelijks anders zijn of mbv de msm zelf nog meer winst voor het corrupte nepotistische kartel opleveren. Ik zie weinig licht aan het eind van de tunnel.

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat eerst nog erger worden, voordat het weer beter gaat, vrees ik.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zou het kunnen zijn dat Ines van Bokhoven net zo overspannen is dat de heer Omzigt? Overspannenheid heeft vrijwel altijd te maken met een conflict waarin je twee dingen kunt doen, ofwel je steekt al je energie om het andere te willen veranderen, of je draait de blik om en kijkt naar je eigen horizon en probeert na te gaan hoe je eigen perspectief op het andere jou uit balans brengt. Een zekerheidje kan ik Omzigt meegeven; de ander zal je geen rust geven, de ander zal niet veranderen omdat je in je overspannenheid met de rug tegen de muur staat.

Competente mensen hoeven niet te liegen, hoeven niet te manipuleren, hoeven niet als apen coalities te sluiten (Zie Kaag, Ploumen en Klaver hoe ze betrapt werden). Competente mensen zijn autonoom, onafhankelijk en zoeken samenwerking waar dit mogelijk is. Incompetente mensen moeten hun incompetentie compenseren met….het kenmerk van een leugenaar is dat hij of zij zijn eigen ondergang liegt, want hij of zij kan niet meer stoppen.

Een beetje mensenkennis en je ontmoet al snel het menselijke, al te menselijke bij de toneelspelers van de Grote Markt. Tussen de regels door lees ik dat Ines een middel aanwendt waarvan ze zelf weet dat het haar doel niet zal bereiken; de incompetente loosers krijg je hiermee niet uit de politiek. Ik weet te weinig van Omzigt om te weten of ik zijn ideeën steun, maar hij komt wel transparant en competent op mij over (overspannen mensen zijn meestal eerlijk, ze kunnen niet anders).

Misschien even wachten totdat Omzigt de wind weer in de zeilen heeft…….?

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Als volgens u dhr Omtzigt autonoom is, is hij vergeten de samenwerking te zoeken toen hij dat nodig had en als solist blijven doorgaan tot hij doodliep….helaas, zelfs zijn vrouw blijft bij het CDA….

richard
richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vergeten wordt dat dhr. Omzigt zelf ook deel is/was van deze beerput partij. Het is naïef te denken dat politici ons kan redden. Hoe minder in handen van de overheid hoe beter, dat is het enige middel op zo klein mogelijke schade

Jan Ozephius
Jan Ozephius
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend stuk van Ines weer! Verademing, zoals altijd.
Een ding moet me van het hart. We hebben een partij die in staat bleek de grootste te worden bij de Provinciale Staten verkiezingen. Mijns inziens is het probleem van Nederland niet zozeer het bestaan van oude partijen en verrotte cultuur, maar de op het negativisme (het uitsluitend focus op minpunten) t.o.v. nieuwkomers in de politiek. Zodra een niet-linkse partij opstaat en succesvol lijkt te worden, gaan links en de MSM er vol bovenop. En daar komt de absurde fout: rechts gaat vrijwel steeds na enige tijd mee in de frames en laat de nieuwkomer vallen. Om daarna te zeuren over het gebrek aan goede alternatieven en wéér te roepen om een nieuwe partij worden demagogen als Rutte en naarlingen als de d66- en CDA top weer in het zadel gezet.
Samenvatting: probeer eens te focussen op de positieve punten van de nieuwkomers en accepteer, dat die nooit perfect zijn. (wat is perfect eigenlijk? Christelijke utopie? Socialistische utopie? Tijd voor realisme en eind aan de absurde eisen aan politieke nieuwkomers, die tenminste het lef hebben om hun nek echt uit te steken met alle voorspelbare demonisering erbij. Voor mij persoonlijk wint respect voor mensen als Fortuyn, Wilders, Baudet het van hun minpuntjes. Niets en niemand is perfect. Het kan toch niet zo zijn dat we hiermee doorgaan en altijd maar blijven klagen over het gebrek aan nieuwkomers, terwijl we zo al 3 succesvolle landgenoten hebben zien afbranden door links Nederland?

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eensch !

Scheffer
Scheffer
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is bijna zeker dat het lekken van het memo van Omtzigt met opzet is gebeurd met mede weten vanuit het partijbestuur. Daarmee was een definitieve breuk de bedoeling en onvermijdelijke oplossing geworden.

marion
marion
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

amen!

trackback

[…] Ines van Bokhoven Ines van Bokhoven Onze politiek is stuk. Kapot. Niet meer te redden zolang het blijft voortbestaan […]

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Pieter is ook een solist en ging teveel in zichzelf geloven…..als hij wat meer had samengewerkt met fractie genoten had hij ook van hen meer steun gekregen….er is niemand groter dan de partij…..

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Pieter is het accepteren van leugens, bedrog en het toestaan van demoniseren, dan een gezonde mannier van samenwerken.
Vroeger waren de kerken vol en tegenwoordig zijn ze leeg en of verhuurd aan een kindercrèche.
Zo vergaat het ook het CDA.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Noemt u mij een kamerlid wat nog nooit gelogen heeft..

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Moeilijk te bewijzen maar ik denk dat je dan toch bij de SGP de meeste kans hebt er éen te vinden.
Laat ik het zo zeggen: ik geef mijn stem aan politici waarvan ik merk dat ze
– oprecht betrokken zijn bij wat er speelt en dus altijd zonder moeite oprechte betrokkenheid uitstralen – itt krampachtig ingestudeerde plattitudes.
– inhoudelijk op de hoogte zijn van de feiten en daar onpartijdig mee omgaan, dus ze niet verdraaien of de onwelgevallige delen weglaten
– hetzelfde moreel kompas hebben voor zichzelf als voor anderen.
Als aan 1 of meer van deze voorwaarden voldaan lijkt te worden, dan is die politicus mijn stem waardig, óok als ik het in de praktische uitwerking niet altijd eens ben met de uiteindelijk gemaakte keuzes.
Het gros valt overigens weg en voldoet in de verste verte niet aan 1 van deze 3 voorwaarden. Waaronder de CU.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Pieter er staan drie onderdelen, liegen, bedrog en demoniseren.
De combinatie van deze drie onderdelen, ondermijnen de democratie in mijn Nederland.
Zelfs het leugentje om bestwil is onderdeel van deze drie zonden.
Amen.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Dit wat u hier beweert is nu precies wat er aan de hand is en waaraan de democratie kapot zal gaan. U zou een prima CDA bons kunnen zijn.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Ik ben niet zo van de duimpjes naar beneden. Uw mening respecteer ik ook.

Vragen die zich aandienen is, of fractiegenoten wel openstonden voor de bevindingen van Pieter.
Nee dus. Anders was het nooit zover gekomen.

Is de solist groter dan de partij?
Ja, anders leefden we nog steeds in de veronderstelling dat de aarde plat is.
Een idee is nog geen waarheid als een meerderheid daarin gelooft.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Die duimpjes staan er niet voor niets.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Prima verwoord.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Pieter was de enige klokkenluider in de partij. De rest denkt aan zichzelf volgens His Masters Voice regel.

91
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen