Woke Woensdag – Van Zero Punti tot Lego Genderland

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto bij artikel Woke Woensdag 26 mei 2021 - Van Zero Punti tot Lego Genderland redactie opiniez

Titelfoto: George Floyd Square, Minneapolis door Lori Shaull, gepubliceerd onder CC BY-SA 2.0.

Welkom bij de Woke Woensdag van 26 mei 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

We moeten weer op de knieën

Het is precies één jaar geleden dat de veelvuldig veroordeelde crimineel George Floyd stierf na hevig verzet tegen zijn arrestatie. De politieagent die hem arresteerde is inmiddels veroordeeld en Floyd tot heilige verklaard. Er brak in 2020 een zomer van vernietigend Black Lives Matter-geweld los in de door Democraten bestuurde Amerikaanse steden. Geweld dat vergoelijkend werd weggepoetst door onze media. Ook in ons land hullen activisten of BN’ers zich graag, voor de camera, in een zwart George Floyd- of #BLM-shirt. We zingen BLM songfestival liedjes (zéro point, zero punti, nul punten) en imiteren op Hollandse wijze de laatste VS-hype: spoken word.

 

Herdenkingsdag

De Woke-regering van Joe Biden gaat zelfs zover om alle VS-ambassades en diplomatieke posten te adviseren om de nieuwe zwarte messias George Floyd plechtig te herdenken en Black Lives Matter-vlaggen te hijsen. Een bizar unicum. Voor het eerst in de geschiedenis herdenkt een westers land een crimineel en eert het een gewelddadige marxistische organisatie, die uit is op omverwerping van de bestaande orde, met wereldwijd vlagvertoon. China, dat de VS al eerder om de oren sloeg tijdens een topoverleg in Alaska met #BLM teksten als “jullie slachten zwarte mensen af“, lacht zich suf. De door hevige Wokeheid verzwakte vijand ligt al op de grond voordat je hem een klap hebt gegeven.

 

En gevlagd werd er. Over de hele wereld. Van Madrid…

tot Phnom Penh.

 

Smetvrees

Het is natuurlijk niet vreemd dat de pleitbezorgers van safe spaces niet alleen de afwijkende mening en de verkondigers daarvan vrezen, maar ook het voor het blote oog onzichtbare ongedierte dat zo overvloedig en gevaarlijk rondvliegt en kruipt op onze zo gekwelde planeet. Tijdens de ontmoeting die vice-president Kamala Harris had met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, overwon Kamala’s angst voor exotische ziekteverwekkers het zichtbaar van haar Woke-neiging om iedereen warm en inclusief de hand te schudden.

 

Studenten doneren geld om Joden te vermoorden

Journalist Ami Horowitz doet zich op de campus van een universiteit in Portland voor als fondsenwerver van de terreurorganisatie Hamas. Hij vraagt aan de aanwezige studenten of ze bereid zijn te doneren voor een nieuwe 2.0 campagne van Hamas: bomaanslagen plegen op ‘zachte doelen’ zoals ziekenhuizen, scholen, winkelcentra, cafés etc. “Next level BDS”, “BDS+”, “We willen heel Israël vernietigen” houdt hij de studenten voor, die allemaal, niet één uitgezonderd, instemmend knikken. Geen verbijstering, geen vragen, maar vooral veel enthousiasme. Dit is Woke Amerika anno 2021. Alle horror voorbij. Studenten doneren geld om Joden te doden. Hoe Woke zijn Nederlandse studenten inmiddels?

 

Klassieke Muziek wordt eindelijk gedekoloniseerd

Wereldwijd zijn Wokies al tijden bezig de literaire, toneel- en filosofische werken, van de klassieke oudheid tot aan nu, te ontdoen van verontrustende meningen, stuitende seks en te witte woorden en personages. Neem de BBC, die in de komende tijd tv-series over de griezelig ‘witte’ Engelse geschiedenis een verfrissend kleurtje gaat geven:

Of het racistische werk van Kipling.

 

Händel

Dan kan muziek als de ultieme kunstvorm natuurlijk niet achterblijven. Het eerste slachtoffer van de nieuwe Wokejacht op dissonanten is de barokcomponist Georg Friedrich Händel. Deze veelschrijver scheen volgers de onderzoekers zijn pen in slavenbloed te dopen, zwarte inkt, waarmee hij 42 opera’s, 29 oratoria en meer dan 120 cantates, trio’s en duetten schreef. Om nog maar te zwijgen over de ontelbare potten slaveninkt die hij nodig had voor de enorme hoeveelheid kerkmuziek, serenades, odes en zijn orgelconcerten, concerti grossi, ouvertures en kamermuziek. Een onvoorstelbare berg bloederig werk. Berg uw Händel-cd’s veilig op is ons advies, want binnenkort volgt ongetwijfeld de meedogenloze afrekening met deze inwitte, koloniale uitbuiter en zijn inktzwarte werk.

 

De racist Darwin

Het gerucht deed al lange tijd de ronde in Wokeland. Maar nu is de link eindelijk gelegd. Darwin was een racist en een seksist. Kortom, zijn evolutietheorie stinkt en is volgens de laatste Woke-normen gebaseerd op pure mensenhaat.

 

Woketaal

Vele hooggeleerde Nederlanders zijn onvermoeibaar bezig om onze Nederlandse taal volledig inclusief te maken. Dat de linguïstische lat voor jonge en nieuwe ’taalgebruikers’ onbereikbaar hoog ligt is de geleerden een doorn in het oog. Zelfs de meest gebrekkige denkers onder ons moeten hun gedachten in vlekkeloos Nederlands onder woorden kunnen brengen, is het uitgangspunt van deze empathische wetenschappers. Hier een greep uit hun laatste voorstellen om de schrijnende taalongelijkheid in ons land daadkrachtig te bestrijden..

 

Lees- en kijktips

Het OpinieZ Woke watchers team beveelt aan:

Wokehaat

Martin Bosma over de door de PvdA betaalde haatwetenschap van professor Sarah de Lange.

Dreiging

Maak kennis met China-apologeet Nanaia Mahuta, de minister van Buitenlandse Zaken van Nieuw-Zeeland.

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

Onvrede in Lego Genderland

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
emilia
emilia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Was de wokeweek editie vorige keer overwegend grappig; deze is een stuk grimmiger. ’t Wordt tijd voor een harder tegengeluid!

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De wereld is krankzinnig aan het worden. Dat Woke gedoe is als het symptoom van de verwarde mensheid die op weg is zichzelf om zeep te brengen.
Anders gezegd de westerse beschaving staat op punt te eindigen.
Mij doet het denken aan die einde der tijden met valse profeten en totale chaos ( https://bijbel.eo.nl/bijbel/matteus/24#MAT-024-004 )
Niet dat ik alles geloof maar het is een interessant verhaal voor wie huidige gebeurtenissen in onze wereld met verbijstering bekijkt.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x