“Dood de joden!” schalt door de straten in West-Europa

Openlijk, onversneden antisemitisme in demonstraties

Het voortbestaan van Israël staat op het spel, maar in de Europese steden scanderen pro-Palestijnse demonstranten de Arabische variant van het Horst Wessellied. Laf doen politici alsof ze niets horen en wordt ondertussen Israël de les gelezen. We hebben Jodenhaat geïmporteerd en de autoriteiten zwijgen. Ik heb weinig vertrouwen in een toekomst voor joden in Europa, schrijft Freek van Beetz.

Ik had een tijdje gewoon geen ‘puf’ meer om een column te schrijven. In de vijf jaar dat ik aan OpinieZ meewerk, heb ik er al ruim 160 geschreven en ik hou er niet van om in herhaling te vallen. En ook nu weer: wat heb ik nog toe te voegen aan mijn ergernis, verbazing, verwondering enzovoort over al die actuele ontwikkelingen die nu meer dan ooit over elkaar heen lijken te buitelen? Maar de provocatie door Hamas om Israël met een spervuur aan raketten te belagen, de onlusten door opgefokte jongeren in Israël en de onrust aan de grenzen met Jordanië en Libanon waren voldoende aanleiding voor toch maar weer een column.

 

Mediareflex

De media wezen al snel met de verwijtende vinger richting Israël: het is kennelijk een journalistieke reflex om maar meteen de kant te kiezen van de vermeende underdog. Ja: Israël slaat terug en hard. Dat mag kennelijk niet van het journaille en van de experts die uit het adressenbestand van de redacties rollen en Israël de les menen te kunnen lezen.

Een regiment van zich deskundig noemende lieden roept en schrijft er van alles over, de media zoeken naarstig naar joden met een ‘genuanceerd geluid’ (Natasha van Wezel: “Ik ben voor vrede, ik ben pro-Palestijns en Pro-Israëlisch”, alsof zo’n ‘bijsluiter’ je een extra aureool verschaft). Laat staan het idiote verwijt dat, omdat aan Israëlische kant minder slachtoffers vallen, Israël niet hard terug zou mogen slaan: want beschikt over het “Iron Dome” (Peter de Bie in Nieuwsweekend).

Alsof een staat zijn burgers niet mag beschermen met de middelen die hij ter beschikking heeft en die Hamas – die met de raketaanvallen is begonnen, ik herhaal dat nog maar eens – de burgers van Gaza heeft onthouden. Van de miljarden aan steun die Gaza ontvangt, bouwt men kennelijk liever aanvalstunnels en raketten. Onder de ogen van de pers die daar niet over bericht – of durft te berichten – en met medeweten van al die geldschieters.

 

Oorlogsmisdaden van Hamas

De Engelse journaliste Melanie Phillips: “Dit was een oorlogsmisdaad. Alle ongeveer tweeduizend raketten die de Arabieren de afgelopen week vanuit Gaza naar Israël hebben laten regenen, zijn oorlogsmisdaden, omdat ze bedoeld zijn om burgers te vermoorden. Hamas en hun mede-jihadistische aanvallers maken zich bovendien schuldig aan een tweede reeks oorlogsmisdaden door hun eigen burgers te gebruiken als gijzelaars en menselijk schild door opzettelijk hun raketwerpers, munitieopslagplaatsen en andere oorlogsinfrastructuur in en rond flatgebouwen, ziekenhuizen en scholen te plaatsen. Toch wordt in de meeste media-aandacht in Groot-Brittannië en Amerika vrijwel geen melding gemaakt van deze Palestijnse oorlogsmisdaden. In plaats daarvan wordt Israël voorgesteld als de moedwillige moordenaar van Palestijnse kinderen.”

 

Huisuitzetting

Want laten we elkaar niet voor de gek houden: de juridische strijd over de eigendomspapieren van een paar huizen in Oost-Jeruzalem tegen ‘krakers’ die al jarenlang weigeren de huur te betalen is niet de oorzaak, hoogstens een van de vele aanleidingen die tot de huidige oorlogssituatie hebben geleid. Dat in 1948 de joodse bewoners van die hoofdzakelijk door joden bewoonde wijk door het Jordaanse leger zijn verdreven, zul je trouwens in onze media ook niet te lezen krijgen. Maar wel nogmaals die dreigende huisuitzetting, waarover de rechter overigens nog een uitspraak moet doen. Israël is een rechtsstaat en geen terroristennest als Gaza, waar de krantenredacties zoveel compassie mee tonen.

 

Koosnaampje

Zo hanteert de NOS-redactie nog steeds de term ‘militanten’, het koosnaampje dat de NOS-redactie gebruikt voor de terroristen van Hamas, alsof het om het gestaalde vakbondskader gaat dat stakingsacties begeleidt. Zeker: er was sprake van opgelopen spanningen rond de Tempelberg, maar daarmee valt die rakettenterreur niet verklaren, laat staan goed te praten: die was allang voorbereid. De spanningen in Jeruzalem, nogmaals, vormden niet de oorzaak, hoogstens een welkome aanleiding. Het voortbestaan van Israël staat op het spel.

 

Demonstraties

Maar het zijn de effecten van die berichtgeving en de kleuring die redacties eraan geven: die zijn zorgwekkend. De uitbarsting van antisemitisme in (West-)Europa lijkt nauwelijks nog in te tomen. De beelden van demonstraties: Den Haag, Amsterdam, Utrecht en ook in andere Nederlandse steden zijn pro-Palestijnse demonstraties gehouden. Hoofdzakelijk jongeren uit de tweede en derde generatie Nederlanders, waarvan de ouders en grootouders uit de Noord-Afrikaanse landen en Turkije (zwaaiend met Turkse vlaggen!!!) afkomstig zijn. U weet wel, die goed geïntegreerde ‘nieuwe Nederlanders’.

 

“Scheissjuden”

In Engeland zag ik soortgelijke betogingen. Frankrijk verbood dergelijke manifestaties; daar zijn de herinneringen aan de belegering van een Parijse synagoge in 2014 door opgewonden pro-Palestijnse demonstranten, waar de bezoekers maar ternauwernood van een dreigende pogrom konden worden bevrijd, kennelijk nog te vers. Frankrijk heeft trouwens een treurige, lange lijst met antisemitisch geweld.

Ook uit Duitsland komen beelden en geluiden die bepaald huiveringwekkend zijn: in verschillende steden werd opgetrokken naar joodse instellingen en synagogen, waar “Scheissjuden” werd gescandeerd en de beruchte verwijzing naar de slachting van joden door Mohammed in Khaybar in 628. En overal werd de grootheid van Allah luid geprezen.

 

Selectieve verontwaardiging

En nu we het toch over heiligheid hebben: er zitten kwalijke schijnheilige kanten aan deze solidariteitsbetuigingen. Want hoe kun je anders verklaren dat deze solidariteitsbetogingen nooit plaatsvinden tegen de langdurige gruwelijke (burger?-)oorlog in Jemen, de bloedige onlusten in Irak, de behandeling van de Oeigoeren in China? En dan zwijg ik maar over de raket uit Gaza die een Israëlische Arabier en zijn dochtertje doodde, en waar bleven de protesten tegen de aanslag op de meisjesschool en een moskee in Kaboel met tientallen doden? Waarom geen protest tegen het Hamas-terreurbewind in Gaza?

Selectieve verontwaardiging is niet verboden, maar er zit een onwelriekende geur rond de demonstraties: de stank van antisemitisme.. Daarbij past maar één verklaring, en die stemt niet tot optimisme.

 

Laffe politici

Ik schreef al eerder dat ik weinig optimistisch ben over een veilige toekomst van joden in het Europa van nu en later. Ik vrees dat ik daar in deze dagen alleen maar in ben gesterkt, nog meer door de laffe en soms ook kwaadaardige opstelling van politici, vooral aan de linkerkant van het politieke spectrum. Met de islamitische anti-Joodse leuzen en de strijdkreet die de slachting van de Joden in Khaybar (628) verheerlijkt, schalt de Arabische variant van het Horst Wessellied door de straten van steden in Europa. En de autoriteiten zwijgen. Laf doen politici alsof ze niets horen.

 

Het antisemitisme lijkt niet te beteugelen: we hebben het geïmporteerd en komen er niet meer vanaf. Alle mooie woorden rond 4 mei zijn uitingen van schijnheiligheid. Dat zei en schreef ik al eerder, zoals ik ook al eerder schreef: ik heb weinig vertrouwen in een toekomst voor joden in Europa, tenzij ze zich gedeisd houden. Maar welke fiere burger zou dat moeten willen?

Over de auteur

Freek van Beetz
Freek van Beetz
Freek van Beetz, studeerde Planologie en Politicologie, was van 2001-2010 adviseur van de MP van de Ned.Antillen. Auteur van Uitzicht op Zee (roman, 2015) en van Het laatste Kabinet (2010) en Het einde van de Antillen (2013).

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
57 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Myriam
Myriam
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn gedachten en gebeden gaan naar het Joodse volk en het grootse Israël. De laatste (en blijkbaar enige) buffer tussen onze beschaafde en democratische wereld en de poorten van de hel. Hou vol, hou vol. Schande over Europa dat dergelijke uitingen van rauwe antisemitische haat gedoogd worden .

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Myriam

Al steeds meer geen buffer maar een enclave temidden van een antisemitische, islamitische hel.

Willem
Willem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is verschrikkelijk dat in Europese straten anti-semitische leuzen worden geroepen en het is schandalig hoe de politiek hiermee omgaat. Principeloos en pacifistisch, gericht op “de-escaleren” waardoor de waarheid sneuvelt. De waarheid dat antisemitisme strafbaar is. En natuurlijk dat we zeggen het niet te accepteren doch het bij woorden laat. Ik zou willen dat de politie video-opnames maakt van de demonstraties en tegelijkertijd ieder die ze hebben opgenomen, waarbij bewijs is van antisemitische uiting, staande houden en zich laten identificeren. Twee weken later een schikking via het CJIB sturen, twee honderd Euro of zo. Lijkt me niet zo moeilijk. Maar eens aan de burgemeesters vragen waarom ze dat niet doen. Ik kan hun antwoord wel voorspellen, namelijk moeilijk, moeilijk. Maar dan kan je in ieder geval wel hun schijnheiligheid boven water krijgen. Ze verliezen dan toch een beetje hun geloofwaardigheid.
Ik ken eigenlijk geen antisemieten. En ik kan er niet bij dat er autochtone Nederlanders antisemiet zijn. Wel zie ik dat mensen de kant van de Palestijnen kiezen omdat ze het zielig vinden. Ze nemen het voor hen op omdat Israël zoveel sterker is. Hoe dat komt, daar staan ze niet bij stil. Het is een soort vrouwengedrag, intuïtief de zwakke beschermen en niet verder nadenken.
We betalen een zware prijs voor moslimimmigratie en de Joden nog zwaarder.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem

“We betalen een zware prijs voor moslimimmigratie en de Joden nog zwaarder.”
Hier slaat u de spijker op de kop!

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem

200 euro? Dachtt toch aan minimaal het tienvoudige. Wat bereik je als je uit zo’n enorme groep 10 man een boete van 200 euro geeft. Dat betaald een linkse knuffelaar wel voor ze. Maak het bedrag hoog genoeg om af te schrikken

Willem
Willem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vee

Ik zou een boete van 10.000 euro ook nog proportioneel vinden gezien de ernst van het feit, maar zo werkt het niet. De vraag is wat is effectief. Moslims menen in hun gelijk te staan en wanen zich onkwetsbaar. Als je hen hun gelijk afneemt en hun onkwetsbaarheid aantast, staan ze heel raar te kijken. Dit kunnen ze helemaal niet aan. Dit bereik je ook met een boete van 200 euro. Je moet eens opletten wat een explosie van verongelijktheid zich voordoet. Misschien dat de discussie die daaruit voortspruit enkele ogen opent. Duitsers hebben geaccepteerd dat ze een oorlog hebben verloren en als gevolg daarvan Oost-Pruisen aan de Polen zijn kwijtgeraakt, ze gaan heel normaal met de Polen om. Moslims kunnen niet accepteren dat ze een oorlog hebben verloren en dat dit consequenties heeft. Immers hun geloof leert hen dat ze moeten heersen. Een boete op Jodenhaat, hoe klein ook, dwingt hen een andere werkelijkheid op. Meer in het algemeen moet de overheid consequenter optreden om dat gevoel van onkwetsbaarheid terug te wijzen. Veel agressie van jongeren is het gevolg van het gevoel dat ze ermee wegkomen, dat moet worden doorbroken.

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens;zo voel en zie ik het ook!

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als links aan de verkeerde kant blijft staan zal de geschiedenis zich herhalen. En dan bedoel ik niet de geschiedenis van de Verlichting.

Linksactivisten die nooit durven demonstreren tegen de moordpartijen van isis en hamas; maar wel tegen de democratie Israël. Het is niet alleen heel laf; het zal hen uiteindelijk ook treffen. De islam verbiedt niet alleen het bestaan van joden, maar ook het bestaan van alle andere niet-moslims. E is geen islamitisch land waar de linkse kerk legaal is.

Je kunt je buren aan de krokodillen blijven voeren tot ze op zijn; maar daarna sta je toch echt zelf op het menu.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Links kan niet anders, ze kunnen niet rechtsaf.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door nanko55
Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Ja, juist… En die ‘zielige’ Palestijnen afvallen, dat zou dus ‘rechtsaf’ zijn….

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Je zult als Palestijns kind maar door Hamas als levend schlld gebruikt worden….

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Vreselijk ja, maar dat doen dus diezelfde zielige Palestijnen, wil ik maar zeggen; daar kan ‘westers rechts’ de Joden inbegrepen, al helemaal niets aan doen.
Ze sturen hun kinderen ook met bomgordels op pad: Het zijn en blijven Moslims voor wie het leven amper telt, de dood des te meer.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is steeds weer opvallend hoe de zich zelf politiek correct noemende politici en de hieraan verbonden propagandamachine van de MSM de verkeerde kant kiezen bij problemen in de wereld. Dit is geen toeval maar het resultaat van die linkse ziekte die inmiddels uitzaaien heeft in bijna alle geledingen van onze maatschappij. Verliezen bij verkiezingen en publiek dat zich steeds vaker tegen het linkse journaille gaat verzetten. Nee hoor geen enkel besef want links heeft boter op het hoofd en niet te vergeten de ideologie van die linkse heilstaat moet er komen en vooral dus linksom. Eerder heb ik al een overeenkomst vastgesteld tussen het streven naar die linkse heilstaat en het streven naar een wereldoverheersing van de Islam.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

“We hebben Jodenhaat geïmporteerd en de autoriteiten zwijgen.”

Een kleine aanpassing:

De autoriteiten hebben de Jodenhaat geïmporteerd en wij zullen niet zwijgen noch verzuimen deze lieden ter verantwoording te brengen.

Die verantwoordelijken voor deze situatie zijn geen haar beter dan die nazi aanhangers van vlak voor WO2. De geschiedenis herhaalt zich.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De EU is opgericht om nooit meer oorlog te voeren. Het geldt ne tuurlijk niet voor de Joden nu wij Europa vol laten lopen met zielige moslims. Dan moet je natuurlijk de Joden laten vallen nu zij in staat zijn om zichzelf te verdedigen in Israël. Zij zijn geen slachtoffer meer dus zijn het de slechterikken geworden. Zou Europa ooit nog de verstand hervinden? Intussen zijn de verstandige de puf kwijt,geen wonder want je bestrijd menselijke domheid. Onmogelijke taak. Maar puf of geen puf, je moet doorgaan.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is walgelijk. Ik vermoed dat dit antisemitisme in het westen momenteel door politiek en media wordt aangemoedigd en gecultiveerd, omdat het de aandacht afleidt van andere, grote problemen. De joden als een soort katalysator of uitlaatklep, waar moslimagressie mee wordt gekanaliseerd. Opdat deze zich niet tegen het gastland – want zelfs de derde en vierde generatie import beschouwt zich niet als nederlanders – keert. De regering weet dat het inmiddels te ver is gekomen met de aantallen moslims en dat het bijna te laat is om het tij nog te keren. Maar als ze nog wil ingrijpen, komt er een burgeroorlog en vallen er slachtoffers, dat weet ze ook. Dus pappen en nathouden, de mislukte multiculturele samenleving en integratie ontkennen, zondebokken leveren, buigen en slijmen in de hoop dat het toch nog met een sissser afloopt. Ik weet wel beter. Ik voel enorm met de dappere joden mee, wat hen nu gebeurt is het voorland voor alle niet-moslims op termijn. Huiveringwekkend.

audio1958
audio1958
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is het Nederland anno 2021. De straten gevuld met allochtonen die dood aan de Joden verklaren. Heel beangstigend temeer omdat de MSM hier niets kritisch over wil zeggen. Maar ook omdat een aantal BN’ ers hier in meegaan. Op Nu reageerde ik door te zeggen ‘ Kijk eens naar de demonstranten, grotendeels allochtoon (moslim). Reactie werd na 2 minuten verwijderd. We zijn verloren.

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Daar valt geen speld tussen te krijgen.

Moslims weten altijd een goed toneelspel op poten te zetten waardoor het lijkt of zij slachtoffer zijn. Dat bleek ook met de acteurs in Syrië bij de nep gifgas aanslag en de gewonden en doden die naderhand niets mankeerden. Zo gaat dat ook met de stenen gooiende Palestijnse jongeren, alles om beeldvorming en de internationale gemeenschap op het verkeerde been te zetten. En helaas trappen ze er met open ogen in, wat voor inlichtingendienst zouden ze hebben vraag ik mij dan af. Waarschijnlijk een Mickey Mouse inlichtingendienst.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

1 – Dat de media de kant kiezen van de palestijnen onder het mom van dat aan die kant de meeste slachtoffers vallen, is een voorwendsel. Als er duizenden slachtoffers in Israël zouden vallen, betwijfel ik sterk of de media plotseling meer sympathie voor de joden zouden tonen.
2 – want de sympathie voor de palestijnen komt voort uit het cultuurmarxisme: Israël is een staat die is gebaseerd op identiteit met een natie en een cultuur/geloof. Dat gaat regelrecht in tegen de opvattingen van de Europese socialisten, die natie en cultuur juist willen uitwissen in een pan-europese superstaat.
3 – Dat er geen veilige toekomst voor joden is in Europa, lijkt wel zeker. Maar waarschijnlijk is er evenmin een veilige toekomst voor niet-moslims in Europa.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel. Geheel met u eens. Al jaren is er gewaarschuwd dat moslims niet integreren, omdat het niet is toegestaan door allah.
De derde en vierde generatie is slechter geïntegreerd dan de tweede en raast nu in de taal van hun voorouders, anti joodse leuzen blèrend, door onze Europese straten .
Bakken met geld naar de Palestijnse stenengooiers die inmiddels gevaarlijke raketten gooiers zijn geworden.
De politiek zwijgt over de schandalige antisemitische leuzen en demo’s in alle grote steden van de EU. Steden die inmiddels meer allochtonen dan autochtonen bevatten.
De linkse Staats tv en dito pers keren zich wederom tegen Israël.
Als ik joods was dan wist ik het wel. Ik zou naar Israël emigreren.
Maar het is natuurlijk van de gekke dat ik zo’n opmerking moet maken na de enorme moord op de Joden tijdens WOII.
Niks geleerd, dus kop in ’t zand!! Islamitische Joden haat wordt getolereerd in Nederland !!

Observator
Observator
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De dertiger jaren van de vorige eeuw zijn weer helemaal terug in Europa: zondebokken zoals joden en niet-gevaccineerden, medische terreur en tirannie van “democratische” regeringen. Logisch natuurlijk want de geschiedenis herhaalt zich altijd. We kunnen dus nog duisterder tijden verwachten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je nu onwetend het nieuws aanzet dan krijg je het gevoel dat Israël de Palestijnen heeft aangevallen met uiteraard alle aandacht voor de arme Palestijnen plus de overweldigende aandacht in de straten van Nederland tegen de Israëlische agressie. Een klein berichtje over het bekladden van joodse begraafplaats. Arme Palestijnen,geen geld voor levensbehoeften wel gaat alle geld in raketten. Fijn zo berichtgeving van de NOS.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Freek van Beetz

Zouden ze een boord voor de kop hebben of zijn ze gewoon bang voor de Hamas? Zo verklaring past goed in onze MSM hersenspoelen machinerie.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

hersenspoelende

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Freek van Beetz

Kwestie van prioriteiten 😉

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Maar geen woord over dat de Palestijnen begonnen zijn en opgestookt door Iran…… omdat Biden weer met de Obama agenda bezig is tegen Israël. Hoe dom kan iemand zijn.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Meneer van Beetz, u maakt zich terecht zorgen over de toekomst van Joden. En niet alleen in Europa, maar overal ter wereld waar ze samenleven met moslims en linkse deugkneuzen. Antisemitisme is van alle tijden en dat gaat niet veranderen. Het geeft maar weer aan hoe ongelooflijk dom het was om moslims te importeren en de islam te gedogen. Al die roeptoeters met hun plo-sjaals mogen wat mij betreft regelrecht het land uit. Helaas gaat dat niet gebeuren omdat ze de hand boven het hoofd wordt gehouden. Import van vreemde culturen heeft op de lange termijn nog nooit tot culturele verrijking geleid. Helaas voor de Joden moeten zij hun heilige land delen met antisemieten en ze hebben ook nog eens een terrorist als buurman.

Willie
Willie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De media brengt het als pro Palestijnse demonstraties. Maar dat zijn het niet het is Joden haat die net zo erg is als in de toenmalige Nazi tijd. De verzetsstrijders in die tijd draaien zich om in hun gaf als je ziet hoe men straffeloos de Nazi kreten kan roepen in dit land. Dat zelfs nog politici deze Joden haters straf loos kunnen financieren.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willie

Ja, ik vind dat een enge en zorgelijke ontwikkeling. Laten we 4 mei dan maar niet zo hypocriet ‘herdenken. Gros van de Nederlanders is denk ik de betekenis vergeten.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht, heel misschien, of toch niet, hebben we een gigantisch zelf gecreëerd demografisch probleem. Kan er ook nog wel bij, gelukkig schiet het op met de vaccinaties. Beam me up, Scotty, there’s no intelligent life here.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben een antisemitisch kabinet. Ze hebben nooit iets gedaan voor Israël. Alleen maar mopperen en ondertussen vele anti Israëlische resoluties aangenomen. En ondertussen veel moslims binnengelaten. Wat verwacht je dan ??
En de politie doet niets omdat ze net zo corrupt zijn als dit (ongekozen) kabinet.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Rutte roept Israël op tot kalmte.
Want zo zei hij: “jullie zijn veel sterker”
Dit keer liegt hij niet 😂

theo
theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, een gevoel van onmacht maakt plaats voor woede. Het lijkt erop dat jaren lang van (vooral linkse denkende mensen) hun onderbuik gevoel helemaal laten leeglopen. 75 jaar lang je moeten schikken in een herdenking die ze eigenlijk helemaal niet willen. Nee het mag weer, openlijk schreeuwen en schrijven…. ANTISEMITISME! Pure haat meer is het niet.. geholpen door een grote groep nuttelozen die hier maar al te graag mee eten uit de staatsruif.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben van voor de tweede wereldoorlog op de kakschool had ik een vriendje Daaf waarschijnlijk was zijn Zondagse naam David.
Toen was Nederland nog van de Nederlanders.
De kanteling starte in 1954.
En weet je in de loop der jaren, is Nederland verandert in een land, waar ook nog autochtone Nederlanders wonen en werken.

top of flop
top of flop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

volledig eens.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het doet mij goed dat er op deze site nog zoveel mensen het er mee eens zijn dat het een grote schande is wat ze momenteel aan het doen zijn met de Joden,en de media zou zich werkelijk kapot moeten schamen ,Journalisten ? beter kruipers voor het grote geld en vernielers van de samenleving.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hamas, die de lakens uitdeelt in Gaza is door de EU aangemerkt als terroristische organisatie.
Hamas heeft in haar handvest de vernietiging van de Joodse staat Israël als hoogste doel geformuleerd.
Hamas heeft in korte tijd meer dan 3000 raketten, betaald door Iran, op de burgers van Israël afgevuurd.
D66 en GL en hun aanhangers vinden dat Israël veroordeeld moet worden.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sta volkomen achter uw artikel mijnheer van Beetz. Het beangstig mij al langer dat, door verschillende groeperingen, niet bevorderen het samenleven met elkaar, maar de separatie van bevolkingsgroepen propageren. De asielindustrie heeft hier een grote bijdrage aan bijgedragen.
De ogen van de politiek in Nederland en Europa zouden nu zo langzamerhand toch eens open moeten gaan.

Rien E
Rien E
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja helaas in de hele eu (want dat speelt in vrijwel alle landen van de “unie”, de verstandige Visegrad landen uitgezonderd), als je de middeleeuwen willens en wetens importeert, tada…. dan krijg je helemaal de middeleeuwen terug. Gek he. En dan zo ijselijk dom zijn er helemaal niets tegen te doen behalve grote vvd woorden (mw yesilguz) maar 0 daden(mw broekers-knol) er tegenover, tja de ondergang van het avondland is nabij

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op 4 mei stond de GL burgemeester van Amsterdam samen met andere opgetrommelde voorname notabelen in het zwart met bedrukte gezichten de slachtoffers van de nazi’s te herdenken.
Meer dan 6 miljoen onschuldige Joodse mannen, vrouwen en kinderen werden op beestachtige wijze door de nazi’s en hun sympathisanten vermoord.
Nu wordt de Joodse staat beschuldigd door diezelfde bedrukte gezichten.
Is de door de nazi’s geroofde kunst, te zien in o.a. ons geliefde rijksmuseum, overigens al bij de rechtmatige Joodse eigenaren terugbezorgd?

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

4 mei is ook al weer even geleden, he?

A.G van Schilt
A.G van Schilt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

al vele eeuwen telt Europa een rijke traditie aan antisemitisme steunend op de Christelijke religie. In de 7e eeuw kwam er nog een religie bij, in het Middenoosten, waarin werd opgeroepen tot geweld jegens Joden . Dit kansloze, uitverkoren volk zou wellicht beter gedijen in een seculiere wereld.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  A.G van Schilt

Blijkbaar is de oorsprong en betekenis van het woord antisemitisme u onbekend.
Dat het Joodse volk volgens u kansloos zou zijn is een gotspe.
Hoe kan het zijn dat een volk, waarvan de oorsprong en geschiedenis tot in detail beschreven staat, na 2000 jaar verstrooiing weer terug is het land van herkomst?
Met welk ander volk is dit te vergelijken?

Tijn
Tijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw giftige antisemitische reactie is verwijderd. Uw account is voorgoed geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze demonstranten en hun (stilzwijgende sympathisanten) zijn tegen de holocaust. En willen alle Joden uitroeien of dragen daar passief aan bij door deze islamitische schreeuwers hier hun antisemitische zin te geven.

Jaap Zwerus
Jaap Zwerus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen eens!

trackback

[…] Freek van Beetz Freek van Beetz Het voortbestaan van Israël staat op het spel, maar in de Europese steden […]

Anton
Anton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw antisemitische scheldpartij en oproep tot geweld tegen Joden is verwijderd. Uw account is vanaf nu permanent geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton

Het fascisme blijkt springlevend, helaas.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. Nederland stond toch al niet te boek als principieel of krijgshaftig, getuige ook de collaboratie tijdens 40-45, waardoor onder meer de efficiency van het extermineren van Joden, per bezet land gemeten, bovenmodaal was.
Je zou nu een gepaste grondhouding verwachten, helaas lijkt het of we minstens de prelude naar die periode weer gaan herhalen. Nou kom dan maar bij mij, vrij naar Claudia de Breij, echter dan wel gemeend.

Bezoeker
Bezoeker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Nederland had destijds in de 40er jaren inderdaad een foute opstelling jegens de Joden. In de jaren erna werd er obligaat gezegd dit nooit weer, wist men toen veel dat nu het erop aankomt men zijn woord gestand moet doen. Tsja woorden en loze gebaren zijn goedkoop en zonder consequenties. Hier in het westen geeft men niet om joden. En dan Baudet bekritiseren om de geupdate 4 of 5 mei poster.

HPax
HPax
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Wij raden u aan niet op deze voet verder te gaan. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Republiekein
Republiekein
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Matig uw taalgebruik! Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Ben Steijn
Ben Steijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Republiekein

Volgens mij heeft u bij de Nederlandse taalles niet echt opgelet.
“Republikein” foutloos schrijven is niet helemaal gelukt.
Overigens ben ik het met u eens. Met die brainwash van de MSM moet het maar eens afgelopen zijn. Heel goed artikel heer van Beetz!

57
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen