Sigrid Kaag en het plekje in de hel voor vrouwen die elkaar niet steunen

Van hoog boven doordrukken in plaats van luisteren

 

Lieve Sigrid,

De hel heeft een speciaal plekje gereserveerd voor vrouwen die andere vrouwen niet steunen,” zei je een maand geleden op het RTL Nieuws. Nou, hier ben ik dan: een vrouw – en ik vraag om jouw steun. Ik doe dat maar zo direct mogelijk, want je komt op me over als iemand die het druk heeft en er niet van houdt als ergens doekjes om gewonden worden. De vrouwen van Nederland hebben je steun nodig, Sigrid. En vrij hard ook. En zelfs de mannen kunnen wel wat gebruiken.

Ik denk niet dat jij, ambitieus als je bent, bekend bent met het verschijnsel ‘depressie’. Ik hoop het in elk geval niet. Het is een lelijk iets dat, zoals de Dementors in de Harry Potter-boeken doen, alle levensvreugde uit je zuigt. Het is als de grondtoon (bes en een beetje, is me ooit uitgelegd) van een Schotse doedelzak: zelfs al speelt dat ding een vrolijk danswijsje, die sonore grondtoon is er altijd. Maakt niet uit bij welke melodie of emotie. Dát is een depressie.

 

Deprimerend

Dit zijn deprimerende tijden. Er is weinig meer dat nog echt vreugde geeft en het beetje dat er nog is, wordt langzaamaan afgebroken. Het vertrouwen in zo’n beetje alles is een nulpunt aan het bereiken. Juist nu moeten we ons vast kunnen houden aan een overheid die ons absoluut beste welzijn in gedachten heeft. Juist nu hebben we mensen nodig die verantwoordelijk durven zijn, en oprecht, en zorgzaam.

In plaats daarvan hebben we een overheid die het toppunt van huichelachtigheid en onbetrouwbaarheid lijkt te zijn geworden. Een groep mensen die zich bezighoudt met zichzelf en elkaar rondom het thema ‘Nederland’ – een land waar men binnen die groep nog amper echt deel aan neemt. Die naar ons kijkt en dan zegt: “Wie zijn die mensen?” – en er eigenlijk het antwoord niet op wil weten. Want jij mag die woorden hebben uitgesproken, ik weet zeker dat je beslist niet de enige bent die ze in jouw kringen weleens dacht.

 

Kijk, ik ben geen bestuurder, ik ben een kluizenaar die thuis achter een computer veel zit te schrijven, en boekjes over geschiedenis in elkaar knutselt, en columns zoals deze. Ik heb geen ambitie om anderen te willen besturen, ik heb niet eens kinderen. Maar ik snap wel iets van mensen en hoe ze functioneren – ik moet ergens over schrijven, hè? Mensen zijn een dankbaar onderwerp en eindeloos boeiend. En ik vind het wonderlijk dat mensen zoals jij dolgraag mensen willen besturen die ze niet kennen en dus ook niet begrijpen. Die evengoed van een andere planeet hadden kunnen komen, of een andere diersoort hadden kunnen zijn. Wat drijft je dan, Sigrid?

 ➰

 

Besturen

Dat is toch een beetje als bollenboer willen worden, maar nog geen tulp van een narcis kunnen onderscheiden. Dat is toch gedoemd om fout te gaan? Dus de vraag waar ik mee zit, in zo’n geval, is: wat zie jij als besturen? Wat iemand als Rutte ermee bedoelt, is nu wel pijnlijk duidelijk. En ook Hugo De Jonges krampachtig vasthouden aan zijn fifteen minutes of power is meer dan evident. Het is gedrag dat we al jaren zien bij politici. Maar jij beloofde ons ‘nieuw leiderschap’. En we vragen ons allemaal nog steeds af wat je ermee bedoelde.

Als ik kijk naar wat je tot nu toe hebt gepresteerd, en da’s behoorlijk wat in zo’n korte tijd, dan ben ik onder de indruk – maar op de verkeerde manier. Ik kan niet anders dan je feliciteren om de manier waarop je van Rutte je eigen trekpop hebt gemaakt, dat was een knap staaltje politieke achterbaksheid. En de achterbaksheid van onze premier vroeg er dan ook wel om, om iets van een ‘gelijke munt’. Maar het probleem waar we nu mee lijken te zitten, is dat de genezing wel eens erger zou kunnen zijn dan de kwaal.

 

Ik neem je even mee terug naar de opening van dit schrijfseltje: “Een speciaal plekje in de hel voor vrouwen die elkaar niet steunen.” De manier waarop jij andere vrouwen te woord staat in de Kamer doet dan het ergste vermoeden, Sigrid. Je arrogantie kan met de beste wil van de wereld niet worden geïnterpreteerd als ‘steunen’. Niemand vraagt je om het met elke vrouw eens te zijn maar jemig, je hoeft ze toch ook niet op zo’n manier af te drogen?

 

En ik snap het deels wel, gezien de mannenwereld waarin jij je staande hebt moeten houden tijdens je loopbaan. Maar laat ik niet ingaan op het verleden, hoeveel kritiek daar ook op geleverd zou kunnen worden. Laten we naar het heden kijken, maar meer nog: naar de toekomst. De toekomst is voor veel mensen vaag en zorgwekkend. Er zijn meer vragen dan antwoorden. En echt meid, het laatste waar we op zitten te wachten is nog meer van die politieke spelletjes waar wij, de burgers, uiteindelijk altijd de prijs voor betalen. Het is tijd voor werkelijke verandering. En da’s meer dan een slogan waarmee je de verkiezingen ingaat, vrees ik.

 

Ontwrichting

Ik had het net over depressies. Je snapt zelf ook wel dat dat niet voor niks is. Een op de drie Nederlanders begint zich meer dan een beetje ongelukkig te voelen met de situatie waar we ons nu in bevinden, en dan heb ik het alleen nog maar over de coronamaatregelen. Vreemd genoeg lijkt er, bij het maken van het beleid, weinig aandacht te zijn voor de studies die worden gedaan naar het emotionele effect van de coronacrisis, en dat verbaast natuurlijk niet. De wereld van politici is niet erg veranderd sinds de uitbraak. Jullie werk gaat gewoon door onder vrijwel dezelfde omstandigheden, en er liggen zelfs mooie carrièrekansen in een crisis voor een bestuurder, dat begrijpt een kind nog wel.

Dus de complete ontwrichting van je leven, door het rondgaan van een fikse griep, dat beantwoord werd met absurde maatregelen, dat heeft jouw beroepsgroep niet erg getroffen. Wees eerlijk. En met alle respect, maar empathie lijkt ook niet jullie sterkste kant te zijn. Ik bedoel: als jij spreekt over ‘niemand achterlaten’ terwijl je je afvraagt wie de mensen zijn die hebben gestemd op een andere partij, eentje die geweldige winst heeft geboekt in deze verkiezingen, dan mag ik toch wel concluderen dat je niet erg geïnteresseerd bent in heel erg veel mensen in ons land. Dat hun zorgen en angsten je niet raken, en misschien vind je ze zelfs wel bespottelijk. Da’s ernstig.

 

Aristocratie

Want je moet toch wel door hebben hoe verschrikkelijk moe steeds meer mensen zijn. Hoe die vermoeidheid aan het omslaan is in boosheid. En kun je het ze kwalijk nemen? Naast de ellende van de pandemie is er ook nog eens een overheid die een soort uitverkoop lijkt te houden. Het is niet dat veel mensen het idee hebben dat ze aan de zijlijn staan – ze staan daar ook daadwerkelijk. De kloof tussen de mensen die het beleid maken en de mensen die het grootste deel van de burgerij vormen, doet denken aan tijden dat de adel nog alle macht had. Dat noemden we dan ook een ‘aristocratie’ en geen ‘democratie’, om voor de hand liggende redenen. Is dat het doel, Sigrid? Is dat waar je naar op weg bent?

 

Het heeft er namelijk wel alle schijn van, en nu spreek ik heus niet over jou alleen. Je kunt zelfs boeken vol schrijven over de curieuze politieke verdeling die nu heerst, hoe een kleine maar hoogopgeleide elite de koers bepaalt voor de hele bevolking, hoe die elite onverstoorbaar doorbouwt aan hun ideale wereld, of anderen dat nu wel of niet zien zitten. En we zien dit ook al jaren in de praktijk: hoe men elk bezwaar opzij schuift om zichzelf elke keer weer de eigen zin te kunnen geven. En hoe er met geen mogelijkheid door te dringen valt in jullie wereld. Hoe jullie alleen horen wat jullie willen horen, wat past in de uitgestippelde strategie – want er moet altijd iets gewonnen worden, toch? In jullie wereld is alles een competitie.

 

Gehoord worden

Het probleem is alleen dat in diezelfde wereld waarin jullie die spelletjes spelen, mensen gewoon proberen gelukkig te zijn. En jullie blijven dat maar belemmeren, als kinderen die zo’n Guust Flater-scheikundedoos hebben, en met hun ‘leuke proefjes’ elke keer weer het halve huis opblazen. De gevolgen zijn vaak ongelofelijk, van jullie pogingen jullie ideale wereld te bouwen. En nogmaals: niemand zit op die proefjes te wachten, niemand wil in een wereld wonen die ‘m van bovenaf wordt opgelegd.

 

Het protest en verzet zullen navenant zijn, Sigrid, als jij en de jouwen zo arrogant blijven duwen en wringen. We willen niet meer. We willen gehoord worden. Gezien. Weten dat onze overheid er voor ons is, en niet voor zichzelf. De twijfel daaraan was nog nooit zo groot. En op dit moment heeft het er alles van weg dat we nog veel meer van hetzelfde gaan krijgen. En als je alleen maar blijft kijken naar de mensen die op je gestemd hebben, als partij, heb je dus geen oog voor de mensen die dat niet deden. En die groep is altijd groter, uiteindelijk. Ze wegwensen is zinloos.

 

Nieuw leiderschap

Als je werkelijk nieuw leiderschap wilt, als je echt iets wilt vernieuwen dat broodnodig vernieuwd moet worden, hou dan de eerste letter van je partijnaam eens onder een vergrootglas en bedenk dat we dus nog steeds een democratie zijn. Trek die witte gympen nog eens aan en ga weer met mensen praten – maar dan dit keer met mensen die niet op jou of je partijgenoten hebben gestemd. Ik garandeer je dat dat alleen maar positieve effecten zal hebben: zij voelen zich gehoord, zullen je eindeloos respecteren, en jij zal er veel inzicht aan overhouden. En misschien zelfs nog betere peilingen want hee, dát is nog eens een potje democratisch, open en vernieuwend gedrag!

Er is geen plekje in de hel voor vrouwen die elkaar niet steunen, Sigrid – alleen voor mensen die elkaar laten zakken. Die niet naar elkaar omkijken. Het was deel van je verkiezingscampagne, dat leave no man behind-principe, en je hebt de kans dat absoluut waar te maken. Je kunt breken met een set politieke conventies, en het vertrouwen in onze democratie herstellen.

Je was slim genoeg om Rutte van z’n plek te krijgen. Je moet dit toch met gemak kunnen?

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
61 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjefke
Sjefke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sigrid Kaag is in Nederland gedetacheerd door het WERELD ECONOMIC FORUM Om hun agenda uit te rollen. Met hun slogan
BUILD BACK BETTER Wij zullen niets meer bezitten alles huren en gelukkig zijn.
Ze willen de economie veranderen naar een duurzame communistische maatschappij.
Daarvoor moet de middenstand verdwijnen. Als die nog niet in de gaten hebben dat ze bewust vernietigd worden ziet het er somber uit!
Zij passen niet meer in de 24/7 gecontroleerde samenlevingen die ze uit willen rollen.
Een maatschappij waarin iedereen gehoorzaam moet zijn met een punten systeem voor goed of slecht gedrag!
mevrouw Kaag heeft dus niets met ons zij werkt voor de superrijken van het WEF.
helaas als wij niets doen levert deze mevrouw ons land uit aan China, dit volgens het plan van Klaus Schwab en de wereldelite met zijn agenda 2030

Berend
Berend
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

Helemaal mee eens. De prangende vraag: Wat doen we eraan om dit te stoppen?

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Berend

Opstaan en blijven staan. Kostte wat het kost. En het zal niet goedkoop zijn.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Berend

Mossad bellen, daar staat ze vast wel op een lijstje

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. Onno Dekker

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

audio1958
audio1958
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Berend

Die kans hebben we gehad en helaas niet genomen.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Verkiezingsfraude en manipulatie door msm heeft ook een rol gespeeld.
Klein voorbeeld; process verbalen Wolvega Ellen Boelen van de Nadort.
Corruptie bij opdracht onderzoek verkiezingssoftware (Koek, Ollongren)
Poststemmenfraude.

Onderzoeksjournalisme ipv his masters voice nodig!

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

Sigrid Kaag is inderdaad naar Nederland gekomen om de 17 SDG’s (sustainable development goals) van het WEF te implementeren. Er wordt een wereldregering nagestreefd maar landen als Rusland en China zullen niet ‘’echt’’meedoen. De VS zal uit-elkaar vallen want een grote meerderheid aldaar doorziet de stupiditeit van deze SDG’s. Wij zullen door de astronomisch hoge prijs en onuitvoerbaarheid van deze 17 SDG’s zo apathisch, failliet en verzwakt raken dat Rusland en China de werkelijke wereldmacht zullen hebben. Of worden we op tijd wakker? Stem tegen Kaag!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Ik las van de week de opmerkingen van de Russische minister Lavrov over het gevaar van de vergaande politieke correctheid in het Westen en hoe het Westen hiermee zichzelf vernietigd. Ik geef de Russen niet graag gelijk maar in deze is het een waarheid als een koe. En gunstig voor de Russen en Chinezen niet te vergeten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

In Tsjechoslowakije van 1948 zijn na de communistische putsch alle bedrijven onder staatscontrole gebracht. Kleine middenstand bedrijven werden samengevoegd tot grote coöperaties onder staatscontrole. Dat gold ook voor de hele Horeca. Eigenaren werden werknemers in vaste dienst en mochten hun leidende functie houden. Waar het allemaal heen leidde is bekend maar toch konden de communisten het viertig jaar uithouden. Dat is lang voor een mensenleven. Maar elke stelsel die op deze lijkt zal het net zo vergaan.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Sad but true 🙁

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

Iedereen heeft zo een eigen beeld van socialisme/communisme maar een ding heeft het gemeen en dat is dat het altijd gebaseerd is op onvrijwilligheid om alle neuzen een kant op laten draaien.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik durf zelfs te stellen dat het gros van de medelanders onder de 40 nauwelijks weten wat het inhoud, door jarenlang slecht onderwijs in geschiedenis.
Getuige ook de vele makke schapen die ons land arm is.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wij zijn hier in Nederland ook al hard op weg om alles onder staatscontrole te krijgen. Door de (niet aantoonbaar effectieve) coronamaatregelen raken middenstanders en horecaondernemers onder controle van de staat door zijn financiële regelingen, die straks wel terug betaald moeten worden. En hoe langer deze lockdown aanhoudt hoe hoger de schulden en hoe moeilijker deze terug te betalen. Bij ingebrekestelling zou de Staat zich deze bedrijven kunnen toe-eigenen.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Toch was het daar minder erg dan we onder de oranje-bilderberg-wef-dictatuur tegemoet gaan. Weinig werkdruk, gratis onderwijs en gezondheidszorg. Nog veel prima werkende industrie: Meopta, Skoda, farmaceutische industrie. Heel veel Tsjechen een tweede huisje. Weinig discriminatie naar de Rroma. Toch een beetje genuanceerder. Het oude Joegslavie onder Tito was zelfs zeer aangenaam, kleine bedrijfjes toegestaan tot een bepaald aantal werknemers. Veel vrijheid, maar uiteraard niet voor Milovan Djilas. Door de amerikaanse bezetter zijn we totaal overgeleverd aan superkapitalisten als Gates, Soros… Geef mij maar een mengvorm en hou hufters klein.

lakmoesproef censuur opiniez

( Naschrift redactie: OpinieZ censureert niet. Wij hanteren spelregels om het niveau van de discussie te bewaken. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/ )

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Toch was het niet zo totalitair als wat Kaag en Schwab voorstaan. Een industrie als MEOPTA bleef in feite geleid door de oude bazen met zeer veel innovatie. Skoda draaide buitengewoon goed. Maar de koude oorlog heeft het land nogal genekt. Wat Kaag en Schwab voorstaan is het totaal elimineren van MKB. De huidige bedrijfsleiders passen bij hen niet meer in enige functie, omdat zij een gevaar zijn voor de top-down-structuur. Vrije kunstenaars passen ook niet in hun beeld als potentieel creatief in anti-0verheidspropaganda. Dit spreekt een Ollongren of een Grapperhaus nu al uit. Erger nog de inkt van de wetten was al groog voor de val van het kabinet. Een gecreeerde val om nog verder NL onder dictatuur te brengen. Te zware kost voor uw lezers van Opiniez vrees ik.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, je artikelen zijn fantastisch.

Maar, Kaag zal aan iets als dit nooit en te nimmer gehoor geven.
Alles waar zij voor staat is de uitvoering van het WEF en haar agenda. Het is heerlijk om te lezen hoe jij deze, door mij gedeelde, frustratie eruit gooit. Maar we moeten reëel blijven. We weten dat dit hele formatie spektakel een voor opgezet plannetje is geweest. Ten eerste om Rutte weer formeel te kunnen laten regeren en ten tweede omdat zij hiermee een grote kans heeft om minister president te worden. Ik heb dit maanden geleden al voorspeld en ben eigenlijk soort van verbijsterd hoe dit zich zo exact ontwikkelt. Wie had ooit gedacht, een aantal maanden geleden, dat Kaag in de buurt zou kunnen komen van minister president. Niet geliefd, nooit gehoord behalve negatief. En toch, zie daar……

Hoogst waarschijnlijk is de val van Rutte’s kabinet ook een grote framing geweest. Ze waren van het gezeur af, hebben gefraudeerd bij de verkiezingen en kunnen dus weer hun goddelijke gang gaan.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Heb exact hetzelfde meegemaakt. Sta met verbijstering te kijken hoe mijn voorspelling van ong. een jaar geleden. (toen D66 met het Kaag wordt mp-offensief begon) langzaam maar zeker volledig bewaarheid wordt.
Nog nóóit kreeg ik zó hartgrondig tegen mijn zin gelijk.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze Kaag is nog erger als Rutte, zij straalt arrogantie uit en een brok minachting een vorm van, ik ben de baas ik alleen.

Rutte heeft Nederland aan het randje van de afgrond gebracht en zij geeft Nederland het laatste zetje.
Zij vernietigd het laatste stukje saamhorigheid in Nederland.

Ik heb één oorlog meegemaakt in Nederland volgt er een tweede.?

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik Sigrid Kaag zie dan kan ik alleen maar denken aan DSM-5 met als diagnose NPS = Narcistische Persoonlijkheid Stoornis. Spot on!

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Absoluut! duidelijke een geestelijk beschadigd persoon die sterk haar tekortkomingen probeert te compenseren.
Afgetoefd met een vleugje borderline, ze wisselt best vaak haar emotie/gedraging en laat zich iets te snel uit haar tent lokken.

Maar absoluut een serpent 1e klas.
Zum kotzen dit soort mensen.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

laat zich iets te snel uit haar tent lokken.”
Ja en dat wordt de komende jaren waar voor ons (steeds hoger wordende belasting)geld. Zij gaat een zware dobber krijgen aan Wilders. Is zij niet tegen opgewassen.


Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Nee inderdaad heerlijk als hij blijft prikken bij haar;)
En meestal heeft hij het nog bij het rechte end ook.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

Ik bid elke avond dat die eigenschap haar ook (liefst héel snel) ten val zal brengen. Dit mens zit zó barstensvol haat, dat ze zich niet kan beheersen. Wilders liet al even zien hoe ze op een beetje prikken reageert. Ik hoop dat hij de messen geslepen heeft. Hoe eerder we van dit mispunt af zijn hoe beter.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag wil “nieuw leiderschap”. Te beginnen met meer onvoorwaardelijke steun voor de naamgever van de walgelijke “Rutte-doctrine”.

En verder gunt ze grote groepen mensen die ze helemaal nooit gesproken heeft een “speciaal plekje in de hel”. Dat is nogal wat. Maar heel nieuw is dat ook weer niet; EU-trol Donald Tusk zei hetzelfde over Brexiteers.

Tja, en vrouwen die elkaar niet steunen. Doet me denken aan een Nederlandse minister van Palestijnse Terreur die in Iran met de ayatollahs sprak. En terwijl de Iraanse politie dagelijks vrouwen zonder hoofddoek aftuigt en opsluit, verscheen “onze” minister netjes met hoofddoek. Als steun voor de Iraanse aanpak van onzedelijke haardrachten zeg maar.

Dat speciale plekje zal er dan ook wel voor die minister zijn.
Maar hoe heette ze ook al weer?

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vermakelijk artikel, hoewel het aan het einde ietwat ongeloofwaardig wordt. Sigrid die met het plebs gaat praten? Sigrid die daardoor respect van het plebs gaat krijgen? Waar haar eerder (terecht) dedain en arrogantie verweten wordt.

Mocht dat plekje in het vurige hiernamaals toch bestaan, dan krijgt het in de toekomst een nieuwe bewoonster genaamd Sigrid. Met haar houding zou het me niet verbazen als ze dan ook de Grand Tour krijgt van alle 9 cirkels.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Vandaar ook mijne vier sterren

Zeester
Zeester
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ze zullen hard aan de touwtjes moeten trekken om de boel bij elkaar te houden Nu lukt het ze nog om alle leugens aan elkaar te knopen maar het afbrokkelen is begonnen Een kwestie van tijd en de bom barst

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Zeester
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Inderdaad Daan maar het mes snijdt aan twee kanten, iedere dode wordt automatisch onder de lijst Corona doden geplaatst.

Wachttijd voor bv een KNO arts is in mijn regio ca 16 weken.

cor
cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit schrijven is niet alleen bedoeld voor narcist Kaag maar ook voor alle mensen die gestemd hebben op de kartelpartijen. Deze mensen zijn de oorzaak dat ze zelf naar de verdoemenis gaan. iets als koekje van eigen deeg.

linda
linda
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  cor

Niet wenselijk dat de rest van de mensen meegetrokken worden in deze afgang. Diegene die het zagen aankomen en daardoor anders gestemd hebben. Veelal op allerlei kleine snipperpartijtjes, die nooit in dit kabinet konden komen want ze waren nieuw. Al die leuke partijtjes hebben voor verstrooitheid/verdeeldheid gezorg, met uiteindelijk dit als uitslag weg vrijheid.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, nog iets te vriendelijk nog om gericht te zijn aan een machtspolitica als zij. Het toekomstbeeld dat Sigrid en de haren voor ons hebben lijkt erger te zijn dan u denkt. Het cynisme, nee het sadisme in de uitdrukking “Leave no man behind” is u enigszins ontgaan.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima geschreven stuk Ines.

Nenne.
Nenne.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weet iemand waar Kaag haar man (. Vriend van Arefat) heeft gelaten?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne.

Volgens een blad in Nederland (Story), leeft hij in Jeruzalem.
Ze zijn vlgs dat blad niet gehuwd en hebben ook geen geregistreerd partner schap.
Bij de koop van haar laatste huis, was het een en ander kadastraal in te zien.

Nenne.
Nenne.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dank.

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maak je niet meer druk, het heeft geen zin.
We hadden 17 maart de kans om van de heersende partijen af te komen, die ons voorliegen, de zorg en het onderwijs hebben afgebroken, gelukszoekers met duizenden binnen laten komen maar de meerderheid van de bevolking heeft geen actieve herinnering aan het afbraakbeleid van 3 kabinetten Rutte en dus mag ie gewoon verder.
Het is accepteren of emigreren.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Ja helemaal eens; de Nederlandse bevolking is vastbesloten om ons eens zo fijne land te transformeren in een onderdanige provincie van het grote, tirannieke en corrupte EU-Rijk.
En 17 maart was de laatste kans om dit proces nog te kunnen keren.
Over 4 jaar hoeven we geen verkiezingen meer te houden, want dan is er van onze soevereiniteit niets meer over; er valt dan ook niets meer te stemmen.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

En je zou bijna gaan denken dat onze verkiezingen frauduleus verlopen zijn, net zoals in de US.
Maar toch kan ik me daar nog steeds niet echt iets bij voorstellen, dus we gaan er maar vanuit dat de Nederlander deze doodlopende weg wil vervolgen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het artikel eindigt met een hoopvolle verzoek aan mw. Kaag om menselijke verhoudingen in de politiek in te brengen. Een soort hoop die mw. Kaag zou kunnen vervullen omdat zij slim is om Rutte te laten wankelen. Die slimmigheid zou snel een ordinaire valsheid kunnen blijken want deze vrouw gaat over de lijken om de macht te veroveren. Haar eerste overwinning is de verovering van de voorzitterschap van de Tweede Kamer. De achterkamertjes politiek is zo transparant en daarmee beledigend. In 48 uur tijd is de nieuwe voorzitter aangewezen uiteraard door stemming. Tel de stemmen van de coalitie partijen en het is geregeld. Rutte zal de hoofd mogen blijven maar Kaag zal de nek zijn die de hoofd draait. Uiteraard nog afhankelijk van het doen en laten van de antieke informateur wiens wijsheid niet aan de snelle verversing van de hersencellen gewijd kan worden maar aan zijn opgedane ervaring. Dat Rutte zijn positie aan een zijden draadje lijkt te hangen is een preformatie show wanneer inmiddels met de dag groeiende groei van vertrouwen voor hem zal blijken onder de toeziend oog van Kaag vanuit haar wolkje ver boven ons. Nu tijdelijk op aarde geland om zaken te regelen maar al gauw terug op haar plek ver boven ons om zich af te vragen wie zijn die mensen die geen D66 zijn? Niets gevaarlijker dan een slimme en valse al dan niet menstruerende mens. Alle gekte van vandaag zal doorgaan en dat in versnelde tempo. Maar misschien is dat de wekker die de mensheid nodig heeft.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig goed artikel….dank u wel….

jan van boxsel
jan van boxsel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De nieuwe bestuursstijl?!
Heel simpel eigenlijk; hoeven we niet ingewikkeld of interessant over te doen!
Dit zijn volgens mij de benodigde ingredienten:

1.NOOIT liegen en bedriegen; ook wel integriteit genoemd -= I.N.T.E.G.R.I.T.E.I.T.
2. Geen messen in elkaars rug
3. Ballen en een ruggengraat
4. Gezond verstand en intelligentie
5. Verstandige openheid
6. Luisteren, ook na de verkiezingen
7. Empathie: wat gij niet wilt, dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet – E.M.P.A.T.H.I.E.

johan
johan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is het mogelijk dat Kaag afstammeling is van Marie Antoinette, geef het volk cake dan zijn zij rustig. Ik denk dat Kaag bij het testje, ik ben geen robot, niet slaagt.Zoals vroeger kinderen bang werden gemaakt met, pas op, anders komt de boze wolf, wordt dit in de toekomst, pas op kinderen anders komt die boze tante van jaren terug weer tevoorschijn met weer “”een nieuw beleid.”” en dat waren donkere tijden.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  johan

Dat was niet eens, wat Marie-Antoinette gezegd zou hebben: Zij zou, op de woorden van een hoveling “Majesteit, het volk roept om brood, zij hebben geen brood” gereageerd hebben met: “Waarom eten zij dan heen gebak?” – zelfs zonder de opdracht, ervoor te zorgen. Het is niet eens belangrijk, of zij dit al dan niet gezegd heeft, het verhaal toont alleen aan, wat hier wel degelijk de realiteit was: Dat zij geen flauwe notie had van wat armoede en/of ontbering inhield, dat dit voor haar eenvoudigweg niet bestónd. Leg Kaag voor, dat momenteel het hele Nederlandse volk buiten het parlement onmondig wordt gemaakt, totaal niet wordt gehoord, en ze zou evenmin begrijpen, wat je bedoelt. Dit soort ‘volksvertegenwoordigers’ verdient dat predicaat eenvoudig niet!

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Spijker en kop.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

De grootste probleem van mw. Kaag was de keuze tussen drie universiteiten van naam. Hoe zou ze tijd hebben voor het volk. Welke volk? Die kom je op haar terrein niet tegen.
Ik vrees de mensen die de wereld willen veranderen het meest.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines van Bokhoven, ik Sigrid Kaag ben niet gediend van u abjecte berichtgeving over mij dat vol zit met fake news. U stelt dat ik er niet van houdt dat ik ergens doekjes om windt, maar heb ik niet onomstotelijk bewezen in Iran dat ik dat wel doe en dat ik dat uit volle overtuiging dat uit het landsbelang heb gedaan? “De hel heeft een plekje gereserveerd voor vrouwen die elkaar niet steunen” Nogal wiedes! Vrouwen die mij niet steunen kunnen naar de hel lopen, hadden die vrouwen in Iran maar de straat op moeten gaan ten tijden van mijn bezoek en mijn naam maar moeten scanderen! En u denkt mevrouw van Bokhoven dat ik voor mijzelf daar op de tafel stond te dansen? Dat ik mij even liet gaan door mijn eigen ego(ïsme)? Weer fout! Dat deed ik voor mijn bruinhemden team Kaag! Hoe durft u te denken dat ik iets voor mijzelf doe. Ik doe alles in het belang van de Staat en de vrouw, maar wel zoals ik de Staat en de vrouw zie en zou moeten worden. Voor de anderen heb ik een plekje in de hel gereserveerd.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is triest dat we te maken hebben met nieuwe politiek die zo mogelijk nog smeriger is dan de oude. Of het nu een vrouw is of een man heel veel poilitici zijn nog te stom om zelf door te hebben aan welke touwtjes ze hangen. En als er dan iemand zo brutaal is om gewoon te doen wat hoort wordt er functie elders op losgelaten.
Als de consument voor vijftig eurocent het schip in gaat is de beeldbuis te klein. Maar dat opgebouwde welvaart langs alle kanten weg gesmeten wordt snapt men kennelijk niet.
Tja zo`n land zal krijgen wat het verdient.

hesa
hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens islamitische geschriften, gaan vrouwen sowieso naar de hel. De ‘ergste’ vrouwen worden ondersteboven; aan hun haren naar beneden getrokken. De mannen krijgen in de hemel ‘maagden met grote ogen’ die hen bedienen met lekkers.
En omdat zij vrouw is….

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook weer zo een, net als haar grote vriend Rutte. Als je elkaar al een knipoog geeft tijdens de verkiezing van een voorzitter, is het al niet pluis. Maar ja, Rutte komt er ook mee weg wanneer hij zegt dat een leugentje om best wil wel kan en mag. Dat zijn dan de leiders die voor het volk moeten klaar staan. Aan me nooit niet. Zitten er alleen voor eigen gewin, dat zal men zien als er voor de zoveelste maal aan de AOW wordt getornd, Uitspraken Kaag, die kunnen er dan weer voor opdraaien, omdat de pensioenen van de jeugd wordt opgegeten door mensen die er hun hele leven voor hebben staan werken. Die jeugd die pas half de dertig begint met werken .

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk waar ik het 100% mee eens ben.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nieuw leiderschap van Kaag “Ik ben hier de leider, dus allemaal instemmen met mijn belangen een andere mening/visie wordt niet getolereerd.”

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Briljant !

Els
Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan ik deze brief nog mede ondertekenen?

Maar dan zonder de laatste drie zinnen, want zij zal dezelfde politiek voortzetten. Zij straalt zeker niet uit van zins te zijn, laat staan de moed te hebben de bestaande politieke conventies te doorbreken.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk, Ines, maar waarschijnlijk tegen dovemansoren.
Inderdaad maak ik me ook zorgen over een toekomst door D66 VVD en GL.
Kom je als middenkader (onderkant in mijn geval als zorgmedewerker) mee aan de bedelstaf. Ik wil denken over prepensioen, maar ik durf niet. Geen idee wat os financieel boven het hoofd hangt.

edward
edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines,
Wederom een fantastisch stuk uit uw hand, ik begin fan te worden van uw duiding van deze tijd.
Conclusie is toch wel dat het goed is dat weldenkend Nederland het beest al vroeg in de bek heeft kunnen kijken.
Ik voorzie dat of rutte of kaag beide partijen zal decimeren, zodat er plaats komt voor partijen die voor een sterk en gelukkig Nederland staan, zoals ik het uit mijn jeugd ken(kom uit het mooie jaar 1971:) )

jan van boxsel
jan van boxsel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

edward, ik kom uit het nog mooiere jaar 1950. Enkele existentiele aspecten werden beter verzorgd

Nenne.
Nenne.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nenne

61
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x