Functies elders? Zo snel mogelijk!

Alweer mag Rutte doorgaan met zijn feestje

Functies elders? Zo snel mogelijk! Ines van bokhoven opiniez Mark rutte omtzigtdebat kamerdebat

Titelfoto: Den Haag Binnenhof door Code Rood, gepubliceerd onder CC BY-SA 2.0.

Herinnert u zich Tommy Cooper nog? De malle, mislukte goochelaar met die rooie fez op z’n kop? OpinieZ-auteur Ines van Bokhoven moest vanmorgen ineens aan ‘m denken, toen zij las dat Rutte de zoveelste aanslag op zijn carrière had overleefd. Over verrassende parallellen in een show van incompetentie. En we kijken toe.

Cooper begon zijn loopbaan toevallig: als kind was hij al gefascineerd door de goocheldoos die hij van een tante kreeg, en bezwoer dat hij een geweldig illusionist ging worden. Maar toen hij op z’n 16e zijn eerste optreden gaf, ging alles mis op dat podium. Werkelijk alles. Hij bleek nog erger dan een amateur: hij was hopeloos. Het publiek lachte zich wel helemaal krom, en Tommy begreep dat hij een gouden act had ontdekt: de stuntelende goochelaar die eigenlijk dus gewoon een komiek is die niks kan.

 

Incompetentie

Gisteren en vannacht zagen we ook een show van incompetentie die zich voor probeerde te doen als ‘professioneel’. Een optreden van een Tweede Kamer die, in mijn ogen, nu toch wel haar absolute dieptepunt heeft bereikt. Maar lachwekkend was het dan weer niet. Want we kunnen nu wel kwaad zijn op Rutte en hem meer dan spuugzat zijn – wat overigens geheel gerechtvaardigd zou zijn na alle ellende die we met hem meemaakten – het is uiteindelijk de Tweede Kamer die de dienst uitmaakt in ons land, en die heeft besloten dat deze man alweer door mag gaan met het te gronde richten van onze levens.

 

En terwijl ik dit schrijf, vraag ik me af waarom ik het nog doe. Echt. Je kunt je de blaren op je vingers typen, je kunt je schor roepen in protest, je kunt je elke zondag in elkaar laten slaan tijdens een demonstratie: het lijkt wel alsof onze volksvertegenwoordigers doof en blind zijn. Ik kan hier nog maar één conclusie aan hangen: men WIL het niet zien, men WIL het niet weten. Wij MOGEN niet meedoen.

 

Feestje

Onze politiek is een feestje. Een exclusief, duur feestje dat gevierd wordt in een kerker in een kasteel met dikke muren er omheen – en wij zijn niet uitgenodigd, al mogen we wel betalen. Er komt niets binnen dat de pret zou kunnen verstoren, want de dames en heren politici dienen ‘barmhartig’ te worden behandeld en al hun hoogopgeleide dromen moeten worden waargemaakt. En weet er toch, ondanks alle genomen maatregelen, iets binnen te vliegen of waaien dat aandacht nodig heeft omdat het de feestvreugde verstoort, dan doet het gezelschap een dansje. Soms wat wilder, soms wat rustiger, maar het effect is elke keer hetzelfde: als het dansje af is gaat het feest onveranderd verder.

 

We zagen het ook deze keer weer gebeuren: het was een pittig dansje dit keer, het leek zelfs heel even een foxtrot richting de uitgang te zijn, maar nee. Het feest moet en zal doorgaan. En het feestgezelschap dat nu Nederland gebruikt voor zn eigen bevrediging, voor z’n idealen en carrières, voor z’n macht en portemonnee, is van een ziekmakende inborst. De lafheid waarmee deze Kamer elke keer weer een volkomen onbetrouwbare premier zijn gang laat gaan, zijn macht voedt, zijn verantwoordelijkheid nog verder van ‘m afschuift, begint gevaarlijk te worden.

 

Flauwe trucjes

Gevaarlijk voor dit land. Voor het welzijn en het vertrouwen van de burgers. Hier zit een Tweede Kamer die ons wil wijsmaken dat Tommy Cooper net zo’n goeie illusionist is als Hans Klok. Die blijkbaar echt denkt dat wij stupide genoeg zijn om de flauwe trucjes te geloven die onze premier tot op de bodem heeft versleten en die al op afstand te voorspellen zijn. Of denkt dat we het wel doorhebben, maar het nog steeds ontzettend vermakelijk vinden. Vermakelijk genoeg in elk geval om de man niet van het podium af te boe-en. En dat terwijl de zaal al urenlang met de rug naar ‘m toe zit, zelfs aan het leeglopen is.

 

Puinhoop

Want wie heeft er nu nog iets van sympathie, laat staan vertrouwen, in onze politiek? Ik geloof dat het nog nooit zo laag is geweest, en de woede zo groot. En het is terecht. Politiek is een inhoudsloze toestand geworden. Het draait om ego’s, om wie het vinnigst is, om wie het best kan liegen en verdraaien en manipuleren. Politiek is van oudsher al een doodziek, doortrapt, smerig en onbetrouwbaar bedrijf, maar deze kliek heeft er, onder leiding van een premier die het meest doortrapt is van allemaal, een ongekend onwaarachtige puinhoop van weten te maken.

 

Mes in de rug

Zo is het CDA erin geslaagd Omtzigt keer na keer een mes in de rug te duwen, en zal er zo te zien nog wel even mee doorgaan. Hoekstra kan erg goed dansen, zagen we. In zijn strakke pak deed hij een pracht van een tango, en ook Segers deed de twist met verve, maar helaas: toen het dansje af was ging het feest gewoon verder. Kaag beloofde ons ‘nieuw leiderschap’, maar durfde niet eens te dansen nadat dit hele schandaal ontstond. Laf schuilde ze achter een premier die ze dan uiteindelijk, bij wijze van een trage wals, een mes in de rug leek te duwen door afstand van hem te nemen. Maar goed: muziek klaar, dansje af, feestje verder.

En op het podium stond Tommy Cooper dus zijn slappe trucs, waar niemand zelfs meer om kan lachen, te verkopen aan een zaal vol mensen die ‘m niet geloven, en ondanks alles toch maar door laten gaan met zijn blaartrekkend slechte show.

 

Nulpunt

Het vertrouwen in de Nederlandse politiek is tot een nulpunt gedaald voor velen. En dat is niet iets van vandaag. Al jarenlang proberen we onze signalen gehoord te laten worden, proberen we deel te nemen aan een debat dat steeds exclusiever gevoerd wordt, en het lijkt alleen maar meer en meer zinloos te worden. We komen steeds verder weg van wat we zouden moeten zijn: een democratie. En de vraag is serieus aan het worden: wat moeten we hiermee? Want net zoals Rutte ‘iets’ moest met Omtzigt, lijkt het me evident worden dat wij echt ‘iets’ moeten met de toestand waar onze politici ons ongevraagd in hebben geduwd.

Zoals ik altijd doe op dit soort momenten, is op zoek gaan naar historische voorbeelden waarin men voor dergelijke vuren stond, en er een oplossing voor wist te vinden. En de eerste die me dan in het hoofd schiet dat zijn wij zelf: Nederland.

 

Vrijheid

Nederland is een bijzonder land in z’n ontstaansgeschiedenis. Want eigenlijk wilden we helemaal geen land zijn. We wilden ooit alleen af van het monsterlijke beleid van de Spaanse koning Filips II. Het ging om vrijheid en een koning die ons kon regeren op een manier die wij te verenigen vonden met onze ideeën van rechtvaardigheid. De Staten-Generaal was zodanig ontstemd over het slechte, onmenselijke koningschap van Filips II, dat ze het vertrouwen in hem opzegde en aankondigde zijn gezag niet langer te zullen respecteren en zich er aan zullen onttrekken van nu af aan.

Oftewel: het gezag van een koning gaat net zover als zijn onderdanen bereid zijn hem te geven. En dat als een koning zich als een tiran gedraagt, een volk het recht heeft zijn wetten en regels naast zich neer te leggen en zijn gezag af te wijzen.

 

Plakkaat van Verlatinghe

Dit deed men in het beroemde Plakkaat van Verlatinghe (1581, hieronder enkele passages in moderne vertaling).

“Het is aan ieder bekend dat een vorst, als dienaar van God, geacht wordt zijn onderdanen te beschermen tegen alle onrecht, overlast en geweld, zoals een herder zijn schapen beschermt. De onderdanen zijn niet door God geschapen om de vorst in alles wat hij beveelt onderdanig te zijn en hem als slaven te dienen. De vorst regeert bij de gratie van zijn onderdanen en moet met recht en reden over hen regeren, hen beschermen en liefhebben zoals een vader zijn kinderen liefheeft en zoals een herder met hart en ziel zijn schapen beschermt. Als een vorst zijn plichten niet nakomt, maar, in plaats van zijn onderdanen te beschermen, hen probeert te onderdrukken als slaven, dan is hij geen vorst, maar een tiran. In dat geval mogen zijn onderdanen, na beraadslaging in de Staten-Generaal, hem afzweren en een andere leider kiezen.”

“Dit recht hebben zij te meer als ze hun vorst niet met vreedzame middelen van zijn tirannieke neigingen hebben kunnen genezen. In dat geval hebben ze geen andere middelen om hun natuurlijke vrijheid, waarvoor men zich met hart en ziel dient in te zetten, veilig te stellen. Daarvan zijn diverse voorbeelden bekend uit andere landen en andere tijden.
In het bijzonder in ons land moeten onderdanen hun eigen vrijheid veiligstellen, aangezien zij hier altijd geregeerd zijn krachtens de eed die door de vorst bij zijn intrede wordt gezworen. De vorst wordt ook beëdigd onder de voorwaarde dat hij uit zijn ambt wordt ontheven in geval van schending van de eed.”

 

Buitenspel

De enige manier waarop wij dat kunnen, als burgers, is via de Tweede Kamer. Via het democratische proces moeten wij onze ‘vorst’ uit zijn ambt kunnen laten ontheffen. En dat proces is op dit moment verstoord, onbetrouwbaar, voor velen afgesloten: we weten ondertussen dat maar 20% van ons volk, namelijk de hoogopgeleiden, bediend worden door de huidige politiek. Die andere 80% staat buitenspel – en vandaag blijkt als nooit tevoren hoe hard die groep buitenspel staat. Hoezeer die groep niet gehoord wordt.

 

Kapot

Wat moeten we hiermee? Welke macht hebben we nog om door te dringen tot de elitekliek, tot de burchtbewoners die hun brug hebben opgehaald en hun privéfeestje aan het vieren zijn? Wat voor Plakkaat van Verlatinghe kunnen wij schrijven? Want van ons bestuur hoeven we geen enkele vorm van vernieuwing te verwachten. Dit was hét moment, en men heeft het laten gaan. Deed dansje nummer zoveel. Ik ben het spuugzat, u ook? Mijn vertrouwen is niet ‘laag’, mijn vertrouwen is wég. Helemaal kapot.

Met Tommy Cooper liep het overigens niet goed af: hij kreeg, tijdens een tv-optreden met publiek, een hartaanval en klapte in elkaar. Het publiek lachte zich alweer lam: ze waren ervan overtuigd dat het bij de act hoorde.

Tja. Ik bedoel maar: hoe gevaarlijk is zo’n goochelshow

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
102 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja, dit hele circus was natuurlijk te verwachten van rutte de narcist!
Maar toch mooi om weer aan iedereen die het nog niet door had te laten zien dat de cda echt een judassen partij is, wat een ongelooflijke hypocriete achterbakse k.t christen zijn dat, bah!
De heer Omtzigt doet er goed aan om zijn zetel mee te nemen en voor zichzelf te beginnen.
Ook heeft een goed luisteraar gezien wat een serpent die kaag is, zit duidelijk iets uit te broeden, ze moet snel schaakmat gezet worden voordat ze echt schade gaat aanrichten.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

ja, ik deel uw analyses.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Helaas is de werkelijkheid nogal weerbarstig. In Nederland is een groot gebrek aan leiderschap.
Tegenwoordig is narcisme een aanstellingseis geworden ipv een ziekte. Hogere opleidingen worden gegeven door instituten, die geïndoctrineerd zijn door een gedachtengoed, dat de eigen oordeelsvorming vervangt door opgelegde doctrine, die ‘gut zu gut’ moet worden nagevolgd. Inderdaad zoals het communisme en nazidom dat doen en deden. Er is geen ruimte voor iets anders meer. Ook op dit forum is recent nog een column verschenen, die daar uitgebreid gewag van deed.
De Rutte doctrine staat niet op zich.
En hoe moet het dan verder? In het land der blinden is eenoog koning, dus beter een slechte dan geen leider. En leiden, dat kan Rutte, als geen ander op dit moment. Nee niet om zijn gedachtengoed, want dat hebben we afgelopen tijd wel gezien.
En wie willen we dan? Kaag soms? Ik huiver bij de gedachte alleen al.
Hoekstra is goed bestuurder, maar geen leider. Omtzigt is een fantastisch en voortreffelijk volksvertegenwoordiger, maar geen leider of bestuurder, dus een eigen partij is geen optie voor hem.
Misschien is de afloop van gisteren uiteindelijk nog niet zo heel gek.
De oppositie heeft een prima versterking gekregen, die zich de kaas niet van het brood laat eten. Ik hoop, dat Rutte flink gas terug moet en zal nemen, om nog iets te kunnen bereiken. Als D66 maar op afstand blijft, want uit die hoek dreigt nog meer gevaar. Het is allemaal beslist geen koek en ei en fraai nog minder.
Maar stel dat Rutte wel was opgestapt. Wie had het opgepakt? Juist. Kaag en dat is wel helemaal het laatste, waar we op dit moment op zitten te wachten, dunkt mij, dus even op de pauze knop is misschien het minst slechte.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Pauze is inderdaad beter ..in ieder geval fijn dat hij flink gebeten is..kan niet wachten op de 1e parlementaire enquete;)

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Flink gebeten maar helaas niet de strot doorgebeten… Dus wat schiet je er uiteindelijk mee op?
Hoewel ik toegeef, dat er twéé zouden moeten afgeslacht om althans effect te sorteren: Hij èn Kaag. Helaas staat op dit ogenblik slechts één van beiden bekend als notoire leugenaar; de ander hoogstens als ‘voor geen enkele rechtgeaarde Realist te pruimen…’

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

We kennen het corrupte kartel inmiddels lang genoeg om te weten dat er ook maar geen enkel moment een andere uitkomst had kunnen zijn dan deze.
Dat er een toneelstukje wordt opgevoerd, maar dat er uiteindelijk niets veranderd.
Even fictief met u meedenkend, al had er wel een andere uitkomst kunnen zijn, dan was het beter geweest als Rutte gesneuveld was. Dan zou Kaag wellicht even onze minpres geworden zijn, maar deze dame is natuurlijk lang niet de ontsnappingskunstenaar die Rutte is (dat is dan ook de enige kwaliteit die ik hem wil toedichten). Die Kaag is natuurlijk stapelgek en ik denk dat zij al heel snel haar politieke graf gegraven had..

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Fictief meedenkend, als al Qaag eenmaal premier is komen we pas van haar af als alle plannen van het WEF zijn uitgevoerd, waarna ze waarschijnlijk wordt opgevolgd door meneer Dassen van Volt om de EU te bestendigen. Nederland zou vol staan met zonnepanelen, windturbines en biomassa centrales. de transferunie zou gecompleteerd worden. Woke zou prevaleren en conservatief geluid gecanceld worden. Gevoelens van gekleurde mensen zouden zwaarder wegen dan die van blanken. En de islam zou de nieuwe drijvende kracht achter de Nederlandse politiek zijn. Nee dank u!

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Helemaal eens dat dit reptiel alles wil wat iemand met gezond verstand niet zou willen..
En nog steeds even samen fictief en theoretisch meedenkend; ik denk idd, zoals u dat kennelijk ook voor zich ziet, dat Kaag het vreselijk bont zou maken indien zij minpres zou worden.
Maar denkt u ook niet dat zij het zo snel zo vreselijk bont zou maken, dat de sheeple van Nederland eindelijk eens wakker zouden worden?
En voor een andere richting zouden kiezen?

En dat de uiteindelijke politieke, maatschappelijke en financiële schade dan lager zou uitvallen dan dat we nu maar met Rutte in een langzamer tempo richting de afgrond lopen?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Ik zou het graag met u eens willen zijn, het zou namelijk prachtig zijn. Maar ik heb niet het vertrouwen in het volk dat u blijkbaar wel heeft. Nederlanders die en masse hun “veilige” huisje verlaten om in opstand te komen? Ik zie het niet gebeuren. Elke week worden demonstranten met disproportioneel geweld van pleinen en parken afgeslagen en gespoten. En het gros van de Nederlanders lacht erom en zegt dat de ME wat hen betreft nog veel harder mag optreden tegen die rare mensen met een afwijkende mening. Dus nee, een breed gedragen volksbeweging zie ik niet ontstaan. Met als redenen luiheid, berusting, angst voor wat de buren/vrienden/collega’s/werkgevers er van zouden vinden, angst om hun veiligheid achter zich te laten, angst om eens ergens ECHT voor te gaan staan.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik ben net zo teleurgesteld in de uitslag van de verkiezingen en dus ook in de Nederlanders. Inderdaad had ik ook wel verwacht dat na alle Corona-dictatuur, en inderdaad met name het schandalige politiegeweld, de Nederlander zijn kop uit zijn kont had gehaald en dit corrupte zooitje had weggestemd.

Maar het punt wat ik eigenlijk wil maken; het is kennelijk allemaal nog niet voldoende voor de Nederlander om te kiezen voor echt nieuw leiderschap (en dan bedoel ik niet Kaag maar de partijen die geen onderdeel uitmaken van het kartel).
Kennelijk is het de Nederlander door luiheid, domheid, gemakzucht, angst en lafheid nog niet duidelijk dat we met deze leiders steeds meer richting een dictatoriale failed state bewegen, waarin zij (het gros) uiteindelijk ook niet meer veilig zijn.

Mijn punt is dat het eerst allemaal nog veel en veel erger moet worden voordat de Nederlander een keer wakker wordt en zich realiseert dat het allemaal zo echt niet door kan gaan.
En die acceleratie zou sneller onder reptiel Kaag als minpres plaatsvinden dan onder Rutte..

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

U vergeet nog de grens die nog wijder opengezet wordt waardoor het tekort aan huizen nog groter wordt en er van allerlei belastingen worden verzonnen om dit te bekostigen.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Daar kon u nog wel eens gelik in hebben: Met oppervlakkigheid als zodanig komen ze vaak genoeg nog wel weg, maar met oppervlakkige naïviteit…

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Dat is precies wat de CDA wil, dat Omtzigt opstapt. Nee, laat hem maar de luis in de pels blijven als hij het tenminste kan opbrengen. Wat een domper voor hem na gisteren.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Volgens mij wordt Kaag de volgende premier. Zo heeft ze zichzelf ook steeds gepresenteerd in het toneelstukje op de npo in de weken voor de verkiezingen. Het toneelstukje wordt nu werkelijkheid. En dan in volle vaart naar ‘’vuile back beter’’.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We kunnen hier niets mee, want de uitkomst van de verkiezingen van 17 maart is zodanig, dat de 4 coalitiepartijen elkaar nodig hebben. CDA mekkert wel veel, maar doet uiteindelijk weer mee. Want geen enkele partij wil opnieuw verkiezingen, want die kunnen uitsluitend nadelig aflopen voor de coalitiepartijen. CDA heeft nog nooit gedurfd, is een partij van meelopers en conformisten.
Er is geen alternatief dan wachten tot de volgende rel zich aandient. Wilders was overigens goed in vorm.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij gisteravond en van nacht nog het meest duidelijk is geworden dat wij, de bevolking, nu écht met de rug tegen de muur staan. Want ook al gaat Rutte weg verandert er niks.
Ik heb gisteren pas voor het eerst écht gezien wie Sigrid Kaag is. Daar is Rutte een kleine jongen bij vergeleken, want zijn leugens worden steeds grover en ongeloofwaardiger. Maar een kind kan het zien.
Kaag is de grootmeester in manipuleren. Samen met de eeuwig onbetrouwbare CDA laat zij Rutte, maar ook het NL volk bungelen, door die wanstaltige Motie van Afwijzing in te brengen ipv, net als de meeste partijen, Wilders Motie van Wantrouwen te ondersteunen.
Die vrouw Kaag is een koude, calculerende killer . Hoekstra heeft, het CDA waardig, Omtzigt nog maar eens een dolk in de rug gestoken. En Rutte bood fief en onbekommerd zijn onbetekenende excuses aan Verkeerd geheugen verlies!!!
Iedereen die niet op D66, VVD,CDA,CU heeft gestemd staat met de rug tegen de muur. En oh ja, Segers had maar beter naar v.d.Staay kunnen kijken.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Helaas. De deur staat nu echt wagenwijd open voor Kaag. Rutte krijgt ‘zijn’ vierde kabinet, maar doet deemoedig en elegant een stap opzij en Kaag wordt MP.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.

Geen idee waar die negatieve duimpjes vandaan komen. Het moge toch duidelijk zijn dat ik dit het zwartste aller scenario’s vind en dat de woorden ‘deemoedig en elegant’ bijkans onder mijn sarcasme bezwijken.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Segers verklaart nu heel ‘moedig’ niet in een kabinet te willen met Rutte. Nu hij uit zijn achterban forst bekritiseerd wordt om het niet steunen van de motie van wantrouwen.
Hij is vermoedelijk zijn knopen aan het tellen, maar het lijkt er sterk op dat hij in het geheel niet meer tellen kan. Want, mede door zijn toedoen stevenen we nu af op een kabinet D66-VVD (ja, in dié volgorde) met Kaag aan het roer. En D66 is in feite de aartsvijand van de CU. Hoezeer modern christen Segers dat ook niet zo wil zien, D66 ziet dat wél zo.
Dus de kans dat de CU dan nog aan tafel wordt uitgenodigd… forget it.
“Mene, mene, tekel ufarsim.”

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal Ines. Ik vind het ook tenenkrommend . Ik kon mijn ogen niet geloven dat Rutte het gered had en niet is weggestuurd.
HOE ongeloofwaardig, die Hoekstra en Segers. Tjonge. Kees van der Staaij had meer ballen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Als de SGP de afgelopen jaren had meegeregeerd hadden ze waarschijnlijk ook minder ballen gehad. De enigen die hem niet hebben laten vallen zijn zijn “vrienden” van de afgelopen vier jaar. Die blaffen wel maar durven niet te bijten, de motie van afkeuring is een lachertje.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik ben het met u eens behalve betreft van der Staaij. Voor de duidelijkheid. Ik heb een afkeer van religie en ben atheist. Maar van der Staaij heeft wel vaker standpunten ingenomen waardoor hij de hele goegemeenten over zich heen kreeg. Ik vind wel dat hij, in tegenstelling tot de farizeeër Segers, ballen heeft.
Segers stemt alleen maar mee met de motie van afkeuring omdat hij net als CDA, wéér mee wil regeren. Daar zou hij vermoedelijk jezus zelf voor verkopen. Hij had zich ook principieel op kunnen stellen en dan was Rutte nu exit geweest

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Het is meer dan duidelijk wat het verschil is tussen SGP en CU heden ten dage. De SGP heeft nog principes die overeind blijven, no matter what. De CU is de kool en de geit aan het sparen. Ik zal de in deze dagen voor het oprapen liggende bijbelse beeldspraak maar even niet in de mond nemen.
Van dhr. van der Staaij gaat wat mij betreft een ‘getuigenis’ uit. Dat, zo moge blijken uit uw reactie, zelfs voor mensen met een afkeer van het geloof nog aanspreekt.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb het al eens geschreven in een reactie, Mark Rutte is geestelijk gestoord en hoort in een gesloten inrichting thuis en nergens anders. Wat er gisteravond tijdens het debat te zien was kan ik echt niet anders betitelen dan ronduit ZIELIG. Het klinkt misschien raar maar ik had oprecht medelijden met hem. Het was gewoon eng om te zien hoe hij maar bleef liegen. Ik begrijp werkelijk niet waarom niemand om hem heen Mark Rutte tegen zichzelf in bescherming heeft genomen. Dit komt nooit meer goed en dat weet iedereen en toch gaan ze het formatieproces opstarten. Hoe dan?????????????????

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

ja ik dacht echt, voor de avond om is wordt hij afgevoerd met een dwangbuis want die man is knettergek. Ik ben ENORM verbaasd dat ze hem in het zadel hebben gehouden met 4 partijen. Wat een afgang.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Door alle schaamte heen gaan die vier partijen doen net of hun neus bloedt en er veranderd niets. Dat was hun wens om het kabinet door te laten gaan. Nu met een storende intermezzo door eigen schuld maar dat wordt snel vergeten door de grotere ellende die dit kabinet met zich gaat brengen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Rutte zei vandaag dat heel trots dat hij 1,9 miljoen stemmen heeft gekregen. Dat betekent ook dat hij 1,9 miljoen redenen had om NIET te liegen!!! Helaas is die gedachte niet in zijn zieke brein opgekomen.

De formatie wordt een dansje, zoals Inez het treffend omschreef. En onder het mom van corona=spoed worden we waarschijnlijk een nieuw kabinet ingerommeld met een vrouwelijke premier.

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Ik zag toch een andere rutte, een die allang wist dat ie door kon gaan. Dat was allang bekonkeld achter de coulissen. Hij liet het gelaten over zich heenkomen. Hij wistbal datvde coalitie hem niet weg zou stemmen. Voor de vorm nog een motie van afkeuring maar zelfs de vraag wat kaag daarmee beoogde werd niet beantwoord.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vee

Tuurlijk..

Tjeerd van Dam
Tjeerd van Dam
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kunnen we een nieuwe acte van verlatinghe opstellen en mensen vragen deze acte massaal te tekenen?

emilia
emilia
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tjeerd van Dam

Dat doe ik veel liever dan een verplichte vaccinatie die maar drie maanden effectief blijkt. Maar…het kan nog erger worden als mevr. Kaag het stokje gaat overnemen.

Willem Jan
Willem Jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tjeerd van Dam

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit is uw laatste waarschuwing. Bij een volgende overtreding wordt uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Omtzicht wijs is pakt hij de affaire van pedofiel Joris Demmink op,en even kijken of Rutte het weer waagt om hem van deze smerige zaak af te halen,het zou de manier zijn om van dit flutkabinet af te komen,het stinkt namelijk aan alle kanten.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Er zijn twee mensen die meer wisten over de zaak Demmink op raadselachtige manier overleden dus ik weet niet of nou zo verstandig is dat Omtzicht deze zaak weer oppakt.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Laat Omtzigt nu eerst maar weer opkrabbelen. En misschien kan iemand anders ook eens wat kastanjes uit het vuur gaan halen. Als meer kamerleden zich eens als echte kamerleden zouden gedragen en gaan doen waarvoor ze gekozen zijn, kan Rutte écht niks meer tegen houden. Hij kan niet alles zwart lakken. Maar de meesten zitten er voor de poen en de bühne!

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We leven in toenemende mate in een democratisch tekort, in die zin dat we de grip op onze samenleving kwijt raken en zien hoe zich ontwikkelingen voordoen waarover niet eens een behoorlijke discussie in de grote media mogelijk is. En nu zien we met Rutte hoe dat werkt, hoe achter de schermen de echte zaken geregeld worden, en voor het grote publiek de schijn van democratie wordt hooggehouden. Klimaat, migratie, islam, Brussel, Covid, op internet zijn er vele experts te vinden die hele andere dingen zeggen dan wat ons officieel voor juist en waar wordt voorgehouden. Ook is het al te vrezen dat op termijn die experts met dissidente geluiden worden weg gecensureerd, zodat we helemaal zijn overgeleverd aan de waan die ons regeert. Er is dringend behoefte aan meer democratie, meer inspraak, meer medezeggenschap.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Geheel mee eens. Ik heb al eerder gezegd dat ik me afvraag of het politieke stelsel nog wel toereikend is voor de huidige situatie. En ik vermoed steeds meer dat dat niet het geval is. Als het systeem rot is, zoals gisteren maar weer eens bleek, wordt het dan geen tijd om het te vervangen? Afschaffing van politieke partijen zou een mooie eerste stap zijn.

Bezoeker
Bezoeker
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een stap dichter bij de pathocratie of zijn we er al. 17 maart jl hadden we onze kans, dom volk.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bezoeker

Geheel mee eens. Die kans hebben we 2 weken geleden niet genomen, en nu mogen we allemaal meegenieten van de puinhopen die in slechts 2 weken tijd gecreëerd zijn. Zou mooi zijn als er een “spijt van mijn stem” beweging op gang komt.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bezoeker

Dom, dom volk inderdaad. En dan hoorde je mensen nog zeggen, nee nu geen andere premier vanwege Corona. Dwaas, alsof Rutte daar géén zootje van heeft gemaakt.

Peter van Sluisveld
Peter van Sluisveld
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind het onvoorstelbaar dat de kamerleden, de volksvertegenwoordigers, een MP in het zadel houden die gewoon knetterhard staat te liegen. Het draait om vertrouwen en hoe moet je iemand vertrouwen die leugens verkondigt ? Hoe moet je iemand vertrouwen die een leugen omschrijft als “een fout” ? En hoe kan het dat er niet wordt doorgepakt en dat Rutte niet wordt weggestuurd ? Dat achterbakse manipulatieve immer grijnzende mannetje is al veel te lang MP. Er kan maar één reden voor zijn: Dat al die verontwaardiging van gisteren is gespeeld, geacteerd. De kaarten zijn allang geschud, maar voor het oog van het kerkvolk wordt er nog even een lullig en misselijkmakend toneelstukje opgevoerd. De verwerpelijke en ordinaire leugens van Rutte zijn een regelrechte belediging voor de kiezer. Ik vind het allemaal van een zeer bedenkelijk niveau en wens het niet langer te volgen. Het is een milieu waar ik me van distantieer.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

VVD steunde als enige de motie van afkeuring niet. Die motie heeft geen effect, Rutte blijft gewoon zitten.

De motie van wantrouwen had hem direct naar huis kunnen sturen. Maar wie steunden de motie van wantrouwen niet?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vlierbloesem

Ik snap eigenlijk niet dat de VVD zelfs de motie van afkeuring niet steunde. Zelfs de VVD moet toch gedacht hebben dat dit niet door de beugel kan. Geen afkeuring uitspreken is sluitend bewijs van een verwrongen moreel kompas. Niet dat het had geholpen, maar toch.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

Ik zou bijna willen zeggen elk land krijgt de regering die het verdient..
Overigens gaat dit binnen een paar jaar niet meer op, want dan maken we een geïntegreerd onderdeel uit van het Groot Europese EU rijk..
En dan valt er überhaupt niets meer te stemmen of te kiezen.

17 maart j.l. was onze laatste kans..

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Het feit dat de Nederland gewoon weer en masse op het kartel heeft gestemd is gewoon een symptoom van decadentie..
We zijn slap geworden, we durven geen consequenties meer te verbinden aan wanprestaties en we zijn bang voor verandering.
We nemen liever genoegen met een corrupt en incapabele regering die we kennen dan dat we het avontuur aangaan met nieuwkomers..

Pure decadentie..

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Steeds meer bewijze, ook gisteren weer, dat het de Groot Europees Rijk richting aan het uitgaan is. En in hoog tempo ook. Wacht maar als Kaag de scepter zwaait.
Dat doet de bevolking zelf door dit stemgedrag.100% geïndoctrineerd door de NPO/NOS en pers. Vandaag ook weer allemaal D66 getinte berichtgeving over het debat. Ik ken mensen die zo langzamerhand wanhopig zijn door Rutte. Maar ook die verwonderd kijken als je kritiek op hem levert. Ze vinden hem “best goed”. Vooral zij die in behoorlijke welstand leven.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een beschamende vertoning, inderdaad. Leugen en bedrog wordt toch al toegeschreven aan politici, maar Rutte is daarin wel een toppertje. Niet in kundigheid, want zelfs liegen doet hij niet goed. Maar in aantal heeft hij de meest zieken pathologisch leugenaar verslagen.

Daar lieten niet alleen de leden van het parlement hem mee wegkomen, maar ook de stemgerechtigde Nederlanders. Niet stemmen? Blanco stemmen of je ongenoegen uiten op het stembiljet? Kom nou. Je meent toch niet echt dat die daad iets uithaalt? Het simpelste verzet was zo makkelijk. Voor Nederland was het te veel gevraagd.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vlierbloesem

Blanco stemmen is wél nuttig en effectief. “Een blanco stem wordt in Nederland wél meegerekend in het opkomstpercentage, maar heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen. Bij verkiezingen wordt een blanco stem vaak als een duidelijker protest gezien dan onthouding van stemmen”

Henz
Henz
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van de week een reportage over Ceaucescu gezien. Hoe actueel en relevant! Zolang we niet op de barricaden gaan, komt er geen Nederlandse Timisoara.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henz

Misschien was de programmering niet zo toevallig.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

VRT

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Oh, het zou kunnen, Heb geen actieve herinnering aan 🙂

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb wel eens op een site wat commentaartjes geplaatst, die niet veel om het lijf hadden en ook meer bedoelt waren om de aandacht te vestigen op mijn stelling.

Rutte is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.
Zijn leugens zijn wereldberoemd in Nederland.

Deze volzin was te veel voor de site, mijn account is toen verdwenen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een 1 april grap geworden die op 2 april als een mislukte klucht is beëindigd. Gisteren bleek weer waarom ik blij ben net mijn blanco stem. Want deze vuile politieke circus steunen is net zo misdadig als het opvoeren daarvan. Om Tommy Cooper kon je kon lachen maar om de drie trieste clowns die zich  hebben ingezet voor behoud van de leugen kan je alleen maar huilen. Weliswaar is er een motie van afkeuring ingezet om eigen gezicht te redden welke als verwacht direct zichtbaar afgleed langs de teflon laag van Rutte. Tien jaren vol met leugens met nu een koningsleugen bovenop waarmee een Tweede kamerlid was niet genoeg om Rutte te laten aftreden. 
Want de door Kaag onuitgesproken consequentie van deze motie verteld boekdelen. Zij is net zo erg als Rutte en hun dienaars Seegers en Hoekstra die straks hiermee een mooie ministerpost hebben verdient. Het ligt nu aan de partijen of die nu alles slikken van hun voorzitters. Want een ding staat vast, zij zijn allemaal ongeloofwaardig als zij hiermee akkoord gaan. Deze vier boeven zullen straks een regering vormen. De Tweede kamer zal leugens blijven slikken want het patroon van leugens die genoemd was is ook al lang hun verantwoordelijkheid. Zij zullen blijven slikken want het loont in de politiek zoals wij die nu kunnen zien. Je klaagt alleen als je klein bent. En degene die kan bijten laten vallen is een bewijs dat de ongemak bij deze vier partijen hoog is en dat iets dergelijks snel moet opgeruimd worden. De CDA heeft het al eerder geprobeerd. En wat doet het volk, zal die zich met gemak laten voorliggen ook de volgende vier jaar?
P.S. Tommy Cooper was een uitstekende vakman met zijn ogenschijnlijke onkunde in de tovenaarskunst. Rutte is daarentegen een kundige tovenaar in leugen en list.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dit zal ongetwijfeld niet de grootste leugen van rutte zijn geweest, het is wel de eerste die zo evident is dat het breed uitgemeten wordt.

Het CDA heeft verzuimd om een dolk in de rug van rutte te steken(door gebrek aan lef). In plaats daarvan hebben ze Omtzicht een nieuwe dolk in de rug gestoken. De dans gaat boven de dansers uit het eigen team. Hoe triest.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Het ergste vind ik als je zo doorzichtig belazerd wordt. Net of zij ons voor een soort debielen houden. Ik stopte met het volgen op moment dat Seegers een opening bood waar Rutte zich op kon trekken. De kantelpunt van het programma. Schijnheilig mannetje die Seegers, je zult niet liegen gooide hij makkelijk overboord.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mijn grootste irritatie aan de schijnvertoning van gisteren is dat de oppositieleden zulke lange verhalen hadden voordat ze op hun vraag uitkwamen. Het gaf rutte en ollongren telkens de kans om in te haken op de inleiding, hun punt te maken, en de vraag te negeren. Zelfs Wilders trapte een paar keer in die val. Te vol van emotie denk ik. Maar de Grote Vergeters kwamen er wel mee weg, mede dankzij de oppositie.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Geproefde tactiek. Hoe langer zo seance duurt hoe minder effectief. Op het laatst is iedereen moe en de kans om medelijden met de dader stijgen daarmee.

Gijs
Gijs
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Segers is een vuile farizeeër. Ik geloof niet in hemel en hel maar als ik het verkeerd heb hoop ik dat die Segers voor eeuwig zal branden in de hel!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gijs

Farizeeër of niet, Seegers is voorlopig de enige van de 4 coalitiepartners die een nieuw kabinet met rutte uitsluit. En dat is goed nieuws, want de gehele oppositie heeft de motie van wantrouwen gesteund, waardoor de zoektocht naar een vierde partij een vrijwel zinloze expeditie wordt. Dat zou de weg naar nieuwe verkiezingen kunnen openen. Maar, de CU kennende, willen ze natuurlijk wel meedoen als rutte een stapje opzij doet, bijvoorbeeld voor al Qaag.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gijs

Segers is uitstekend in ellebogenwerk. Hij gaat niet in een kabinet met Rutte als premier, horen wij nu. Laten we afwachten en zijn woorden niet vergeten,

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Beste Ni28 Niet “net of” ze zien ons ook écht als debielen. Nuttige dwazen waar zij eens per 4 jaar gebruik van maken. En ze hebben nog gelijk ook als ik naar de verkiezingsuitslag kijk.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Daarom heb ik besloten ook om blanco te stemmen. Niet om iemand geen stem te gunnen maar om de wijze hoe met het stem wordt omgegaan. Alleen mis ik op de stemformulier enkele hokjes met keuzes waarom. Nu wordt aangenomen dat ik geen keuze kan maken maar de reden zijn de fake verkiezingen.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Blij met uw blanco stem? Die blanco stem van u heeft effectief niets veranderd aan de situatie. Technisch heeft uw stem inderdaad niet meegeteld in tegenstelling tot een niet stemmer maar uw invloed was groter geweest als u op een partij had gestemd die het dichtst bij uw voorkeur lag. We hadden keuze genoeg me dunkt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Stemmen heeft geen zin met een rot systeem. Mijn ene blanco stem bereikt niets maar stemmen op iemand die uitgekotst is door de rotte systeem ook niet. Dan heb je ook niets veranderd. En de uitgebreide keuze is een teken van armoe en niet rijkdom. Met zeventien partijen in het parlement worden alleen de zittingen langer. Ik vind wel dat een blanco stem moet beter beredeneerd kunnen worden.

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ga emigreren naar Paraguay, als je toch in een bananen-republiek moet wonen dan liever één waar het mooi weer is.
Maar wat gaat de VVD doen als na pasen alles een beetje rustiger is?
Is er een kans dat de leden hun vertrouwen in Rutte opzeggen omdat hij de partij natuurlijk enorm beschadigd heeft met zijn gedrag en hij geloosd wordt of kan zoiets niet?
Ben niet zo heel goed thuis in de politiek en na gisteren denk ik: gelukkig maar.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

De bananen smaken daar in ieder geval beter.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In mijn jeugd nog met het trio Los Paraguayos op de snabbeltour getokkeld, kei goeie artiesten. (Malaquena).

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Tot voor kort had ik nog een speelplaat van hun. Mooi muziek maakten ze.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Inez voor jouw artikel, maar ik begrijp je teleurstelling en woede niet zo goed.
We weten toch al een hele tijd dat het kartel en alle partijen die daar onderdeel van uitmaken door en door corrupt is?
Dat dit bestaat uit ja-knikkers, meelopers, angsthazen en charlatans?

Ik heb geen seconde een andere afloop verwacht dan dit..

Je kunt een schaap niet kwalijk dat het een schaap is, je kunt een schaap niet kwalijk dat ie blaat en de kudde volgt.

We moeten het, daarentegen, de Nederlandse bevolking kwalijk nemen dat ze weer en masse voor dit kartel gestemd hebben.
Daar ligt de schuld; alle Nederlanders die vanuit domheid, luiheid, desinteresse, door de NPO geïndoctrineerd, weer op de kartelpartijen gestemd hebben.

En aangezien we een democratie zijn en de meerderheid de koers bepaald, is dit de uitkomst van ons systeem.
En dat hebben we te accepteren.
Is dat leuk? Nee.. Is dat begrijpelijk? Nee.. Is dat tot op het bot frustrerend? Ja.. Gaan deze clowns ons hele land naar de knoppen helpen? Absoluut..

Els
Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom to the point!

karton
karton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een functie elders ? Wie neemt iemand in dienst die zo dement is als een deur ?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Minister president is de enige functie waar je openlijk mag liegen en kort geheugen hebben. Met zoveel leugens moet je ook een hoofd hebben als een nijlpaard.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Aan dementie kan je niks doen. Rutte echter is een bewuste raddraaier. Ik las dat hij op het voortgezet onderwijs de mede leerlingen en leerkrachten al suf l.lde. Het waarheidsgehalte telde toen al niet.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik had rutte liever zien verschrompelen in de TK, letterlijk. Ik ben bang dat er maar weinig positieve uitwegen zijn uit de nu ontstane situatie. De meeste mogelijke uitkomsten zijn tenenkrommend en tranentrekkende. Ze zullen het kleine beetje dat er nog over is van rechtvaardigheid en democratie in NL vermorzelen. Een aantal van ons hebben het al vaker geopperd, al Qaag is aangewezen als de nieuwe premier van NL door internationale NGO’s. En het is een steeds reëeler wordende mogelijkheid.

In mijn ogen zijn er 2 positieve uitkomsten met een slagingspercentage van ~nihil:

1- Nieuwe verkiezingen. Zo lang het kartel een andere uitweg kan vinden zullen ze dit niet laten gebeuren. De angst voor groei van wat zij de populistische partijen noemen is groot.

2- Pieter Omtzicht. Hij zou de formatie af kunnen wachten en de ministerspost kunnen weigeren. Na de beëdiging zou hij een superzetelrover kunnen worden door een nieuwe partij op te richten en een aantal kamerleden van VVD/CDA/D66 en CU mee te nemen. Daardoor zou het kabinet geen meerderheid meer hebben in de TK.

Het is misschien niet realistisch om dit als mogelijkheden te bestempelen. Maar een mens mag hopen en dromen, toch?

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Zeker moet een mens hopen en dromen en vooral ook positief blijven, al is dat niet altijd even makkelijk.

Ik vind het trouwens ook onbegrijpelijk dat Nederland dat hele toneelstukje met dat “gelekte” gespreksverslag voor zoete koek slikt.
Volgens mij lijdt het geen twijfel dat dit gewoon een opzetje was.
Ik kan me er werkelijk waar niets bij voorstellen dat Ollongren dit per ongeluk zou kunnen laten gebeuren..

Johan70
Johan70
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Met haar staat van dienst, denk ik ook dat, ondanks haar paniek van de positieve test, zij vakkundig genoeg is om te weten dat zij buiten de pers op de stoep vind, de toekomst gaat het ons laten zien, wie hier het meeste voordeel van gaat hebben.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Helemaal eens. Ik ben verbijsterd dat iedereen het als zoete koek slikt dat Ollongren van D66 nog wel, dat vel met “Omtzigt etc” per ongeluk zo leesbaar droeg. Gaat er bij mij niet in.

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U schrijft; En terwijl ik dit schrijf, vraag ik me af waarom ik het nog doe….
Mij rest slechts 1 vraag; wat nu?

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom doet de man dit?
Wanneer Rutte tegen Ollongren had gezegd dat hij Omtzigt graag een ministerspost had gegeven vanwege de populariteit van de man had niemand dat vreemd gevonden. Noch rechts noch links. Maar hij vervalt weer in zijn pathologische leugens! “Nee hoor niks gezegd”
Moet deze leugenaar dit land uit de grootste na-oorlogse crisis leiden!?
Dat is toch vragen om moeilijkheden?

Johan70
Johan70
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Demanpieter

Uit de crisis leiden?, hij en zijn “deskundigen” laten deze zo lang mogelijk duren, dat is zijn opdracht, ingefluisterd door de machtige globalisten, deze man heeft een agenda, maar ditzelfde geldt voor LaKaag, die is nog een tandje erger. Er gaat tijdens de formatie een hard spel gespeeld worden, om Kaag premier te laten worden, ook onder de globalisten is een machtsstrijd gaande. We zijn hier van de regen in de drup aan het geraken.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat zou het geweldig zijn als onze Volksvertegenwoordigers met een beroep op het geciteerde Plakkaat van Verlatinghe spijt zouden betuigen en zich zouden bekeren van hun potsierlijke heilloze weg.
Dat zou nog eens een daad zijn!
Helaas gaat dat niet gebeuren, daarvoor zijn de krachten die onze samenleving in een wurggreep houden te groot.
Als er later dit jaar een nieuwe regering geïnstalleerd wordt, zal onze minister-president voor het eerst een vrouw zijn, lid van D66.
Dan zal ons land volledig overgeleverd worden aan de EU, het Klimaat kartel en aan het verplichte vaccinatie paspoort moeten.
We zullen dankzij onze stembusgang geknecht worden zoals nooit eerder vertoond.

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het enige dat we op dit moment kunnen doen is weigeren mee te werken. Geen mondkapjes op, geen vaccin nemen, winkels en horeca massaal gewoon openen (die boetes lijken een schijntje vergeleken bij de geleden verliezen.
Massaal naar het Malieveld. Massaal.
Eigen partijen aanschrijven, vooral de stemmer op van Omtzigt zou dat moeten doen.

Maar ik geloof trouwens ook niet dat deze verkiezingen eerlijk zijn verlopen. Te veel verdachte, afwijkende zaken zijn ingezet (stemmen niet meer veilig gesteld op de stembureaus zelf, stemmen die niet golden of toch wel weer. Chaos ten top. Super gemakkelijk om hier te frauderen. Ik vermoed ook dat Omtzigt is verkozen als partijleider. Men kon hem alleen niet gebruiken en de Jonge is het perfecte schoothondje gebleken.

Er is best veel dat we kunnen doen. Probleem is eerder dat men het niet doet en nog onvoldoende beseft welk gevaar er heel snel op ons afkomt.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Massaal de straat op. In Nederland??

cor van dijk
cor van dijk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik zit in een hele enge droom die voorbij gaat aan surrealisme, in de droom zit een maffiakartel die geleid wordt door een dictator, narcist en demente kip. Dit maffiakartel bedonderd de hele boel willens en wetens. Ze heersen over een kudde die slaafs hun volgt, en die niet door hebben dat dit maffiakartel een roedel hyenas zijn die de kudde langzaam opsluit en hun wil en denken afneemt om uiteindelijk te worden gebeten tot dat de dood er op volgt. Ik kan niet begrijpen dat er nu nog mensen zijn die trots zijn dat ze op dit maffiakartel hebben gestemd. Deze mensen, de kudde, durven nu natuurlijk er nooit voor uit te komen dat ze op dit maffiakartel hebben gestemd. Ze worden dan gelijk opgepakt door de deugpolitie en in gesloten inrichting geplaatst alwaar ze niet kunnen worden geholpen omdat de reguliere geestelijke gezondheidzorg te zwaar belast is door de Covid-19 slachtoffers. En de kudde kwijnt gedurende een lange tijd weg in hun kamertje om hun zonden te overdenken. De droom is onwerkelijk, niet te bevatten, en kan niet bedacht zijn door een normaal denkend mens.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En de trein dendert voort, arm Nederland

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Briljant, want het lijkt er steeds meer op dat de werkelijke Tommy Cooper eigenlijk de burger zelf is. Iedereen in de politiek liegt er op los, maar we nemen serieus de moeite die bende nog te waarderen ook?

Vee
Vee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vind het toch wat kort door de bocht om de kamer de schuld te geven. Ik ben er van overtuigd dat bij een hoofdelijke stemming de motie van wantrouwen het gehaald had.

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Grondig mee eens!Volk:kom toch eindelijk eens in verweer!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

HILARISCH!!!!!!!!!! met 10 uitroeptekens anders kan ik dit artikel in het AD niet betitelen: https://www.ad.nl/politiek/rutte-weg-als-leider-bij-de-vvd-twee-weken-geleden-stemden-twee-miljoen-mensen-op-hem-basta~a0046549/
Niet alleen Mark Rutte hoort in een gesloten inrichting thuis bouw er maar eentje voor de hele VVD en dan bedoel ik niet alleen alle politici maar ook alle oud-politici. Je denkt toch werkelijk dat je een of ander satirisch blaadje aan het lezen bent in plaats van het AD-punt-nl. Wij zijn geen Bananenrepubliek maar een open inrichting, zet er maar een hek omheen dan spring ik vanavond op mijn motor naar Verweggistan want dit trek ik gewoon niet meer. Wie wel?

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Functie elders is ook al eerder aan Rita Verdonk aangeboden toen zij populairder was dan Rutte in haar functie op de ministerie voor vreemdelingenzaken en integratie. Uiteindelijk is zij weggepest en geroyeerd en met haar verdween ook deze ministerie. Want asielzoekers behandelen zoals hoort is sindsdien niet meer gewenst. Pieter Omtzigt is niet alleen door Rutte persona non grata maar ook door zijn eigen partijleiding. De eerste poging om hem te elimineren tijdens de opnieuw klungelige voorzitterschapsverkiezingen was mislukt. Rutte is de grootste boef maar laten wij niet vergeten dat de CDA en D66 hieraan hebben meegedaan. De een of andere ambtenaar krijgt de schuld maar hij heeft de gebruikte woorden niet zelf verzonnen. Er zijn meer leugenaars aanwezig geweest die hoge woord voerden en door de motie alleen konden zij hun eigen hachje redden. Voorlopig dan.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wopke Hoekstra is ook een boef met zijn “onze Pieter”

karton
karton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze man , Rutte, is ziek…..doodziek ! Heeft een grote persoonlijkheidsstoornis , is een leugenaar die alléén in zichzelf gelooft en is ook nog eens dementerend. Zijn “gedrag” spreekt boekdelen. Lijkt mij logisch dat deze man geen echtgenote/echtgenoot heeft…..met zo’n figuur is niet te leven !

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

dat hele debat is voor niets geweest. Het leek heel wat maar het heeft niets opgelost. Alles blijft zoals het was met alleen een paar andere poppetjes. Nederland is allang geen democratie meer. We worden geregeerd door een elitaire regentenkliek. Met dank aan de diverse media en uiteraard de kiezers.

Slagje
Slagje
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn voor Rutte nog meer redenen om zich verzetten om uiteindelijk spartelend de kamer te worden uitgedragen. Een mogelijkheid is dat de VVD tijd nodig heeft om een alternatief te vinden voor Rutte. De mogelijke kandidaten hebben al voortijdig het strijdtoneel verlaten. Je kunt je even afvragen waarom dan? Wat hij nu doet is een vorm van zelfkastijding. Niemand wil toch meemaken om door het grootste deel van Nederland veracht te worden in het doen alsof er nog veel te redden valt, terwijl een blind vinkje dat onmiddellijk heeft gezien.? Dat doe je met een reden. Tenzij je naast vergeetachtigheid ook een persoonlijke stoornis hebt.
En er zijn voor anderen nog meer redenen om tijd te winnen. Voor die was het niet handig als Rutte snel het strijdtoneel had verlaten. Even rust tijdens de Paasdagen en laat Rutte rustig aan zijn politiek einde komen, om daarna handig het stokje over te nemen. De vacature van Minister President moet immers ingevuld gaan worden.

hilligehekken thijs
hilligehekken thijs
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maar nu (zaterdag 03.04) heeft de Christen Unie laten weten dat zij niet met Rutte gaan regeren. Ik denk dat dit de doodsteek is van het TIJDPERK RUTTE.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hilligehekken thijs

Ach welnee.. gewoon weer het zoveelste toneelstukje.
Allemaal rituele dansjes die de CU waarschijnlijk ook weer doet voor haar achterban, maar uiteindelijk hebben ze ook een rubberen ruggengraat.
Uiteindelijk verandert het er niets,

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit is uw laatste waarschuwing. Bij een volgende overtreding wordt uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo

Mij interesseert het werkelijk helemaal niets op welke wijze we van Rutte afkomen, zolang we maar van hem verlost worden.
Dit reptiel heeft een hoop bad karma opgebouwd, dus ik denk niet dat het lekker met hem gaat aflopen. En helemaal terecht wat mij betreft.

trackback

[…] Ines van Bokhoven Ines van Bokhoven Herinnert u zich Tommy Cooper nog? De malle, mislukte goochelaar met die rooie […]

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Functies elders? Zo snel mogelijk!

Nog steeds de allerbeste van Tommy Cooper: https://www.youtube.com/watch?v=A-Eq5Xn23h8

Cees
Cees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit is uw laatste waarschuwing. Bij de volgende overtreding wordt uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Cees
102
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen