Woke Woensdag – Van ‘N’-woord tot vrouwelijke penis

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Woke Woensdag - Van 'N'-woord tot vrouwelijke penis Opiniez

Titelfoto: Trump Protest Los Angeles door Waltarrrrr, gepubliceerd onder CC BY-NC-ND 2.0.

Welkom bij de Woke Woensdag van 31 maart 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

De Broederschap van de Nederlandse People of Colour over het ‘N-woord’

U zingt weleens een liedje of leest een boek waarin het woord ‘neger’ of nigger voorkomt? Tijd voor een kunstzinnige Woke-discussie op niveau:

Te weinig aangiften

Er wordt nauwelijks aangifte gedaan van discriminatie. Vorig jaar maar 385 keer. Dat is zowel online als offline, want dat wordt niet uitgesplitst. Slechts in 73 zaken werden straffen uitgedeeld. Goed nieuws denk je dan. Fout! Dat is tegen het zere Woke-been. Een pijnlijk getroffen RTL-redactie start een heuse Woke-campagne om de ‘magere’ aangifte-cijfers spectaculair te laten groeien.

Of de RTL-redactie nu ook de antisemitische blood libel leugens van hun Midden-Oosten correspondent Olaf Koens gaat aanpakken?

President Joe Bidens Woke-stelling van de week

President Joe Biden komt met de Woke-stelling van de week: “Er is niets dat een man kan doen dat een vrouw niet net zo goed of beter kan. Geen enkel ding.”

U wilt Joe graag bijstaan met een opfrisbeurt van zijn geheugen? Laat een reactie achter onder ons artikel.

Kijktip! Het VS-leger wordt Woke

In een wereld vol geopolitieke turbulentie besluit team Joe Biden om het Amerikaanse leger te verzwakken met Woke-orders. De Woke-cultuur neemt levensgevaarlijke vormen aan.

 

 

Woke-dreigement van een Groene cis-hetero

Sybren Kooistra, Woke-promoter en ex-campagnemanager van GroenLinks, is niet alleen dol op stalken, dreigen en cancelen, hij vindt ook dat “cis-hetero” zijn een privilege is…

 

U voelt zich X?

Dan boft u enorm als X-sollicitant. Personeelsadvertenties worden genderneutraal. De letter X is inmiddels zo hip en Woke dat deze zo achtergestelde letter niet langer een van de hekkensluiters is in het Woke-alfabet. In de taalwereld van Woke begin je met de X en dan pas komen de V en M.

Boekomslagen Arbeiderspers te wit

Het gonsde al een tijdje rond in literair Nederland. De boekomslagen van de Arbeiderspers zijn te wit. Dat kan kleurrijker, diverser en inclusiever.

Weg met Beethoven en Mozart

De Universiteit van Oxford overweegt bladmuziek te schrappen omdat het ’te koloniaal’ is. Het personeel heeft bezorgdheid geuit over de ‘medeplichtigheid aan blanke suprematie’ in de muziekcurricula.

In het kielzog van de Black Lives Matter-beweging gaan professoren hun muziekcolleges hervormen om afstand te nemen van het klassieke repertoire, waaronder het werk van Beethoven en Mozart. Deze ‘witte Europese muziek uit de slavenperiode’ dient te verdwijnen.

Een gediscrimineerde Ghanese gynaecoloog?

PvdA Woke-activist Amma Asante voert een gediscrimineerde Ghanese gynaecoloog ten tonele. Patiënten willen deze arts niet aan hun bed hebben. Of zij en haar patiënten daadwerkelijk bestaan is twijfelachtig. Vooralsnog slikken alleen de volgers van Asante dit verhaal als zoete Woke-koek.

Tommy Woke Wieringa

Het is een teken van gezond verstand om de Tommy Wieringa in jezelf te onderdrukken.

De Woke Awards van 2030

 

Uit de Nederlandse Woke-pers

Het Turks/Nederlandse Woke-blad de Kanttekening zet Kauthar Bouchallikht, het kersverse Moslimbroederschap-Kamerlid van GroenLinks, in een islamitisch zonnetje.

 

Leestips

Het OpinieZ Woke watchers team beveelt aan:

 

Hoe versla je Wokies.

Top tips in een korte, krachtige Hoe-Versla-Je-Wokies handleiding.

 

Over de gevierde Woke-messias Foucault

Geen Franse filosoof heeft zoveel studentenbreinen vergiftigd als de in academische kringen nog alom gevierde Michel Foucault.

 

Meghan en Harry, de nieuwe Woke Royalty.

Een fascinerende longread van Piers Morgan over het Woke-geweld dat is losgebarsten nadat hij openlijk twijfelde aan de woorden van Meghan Markle, de nieuwe prinses van Woke Amerika.

“In a free, democratic society, I should be allowed not to believe someone, and to say that I don’t believe them. That, surely, is the very essence of freedom of speech. And even if I did apologise, that wouldn’t be the end of it. The woke brigade would keep coming for me, demanding I apologise for everything else they find offensive – which of course, is absolutely everything.

 

Onze elites geloven niet langer in de westerse beschaving

Naarmate onze culturele elites zich van de westerse wereld vervreemden begonnen ze zichzelf steeds meer los te maken van hun verleden. Het is deze groep die de verantwoordelijkheid draagt voor het aanzetten tot de cultuuroorlog tegen ons verleden.

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week: het treurige lot van de vrouwelijke penis.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Ernst LissauerRutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupauch en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
34 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan aan mij liggen, maar het lijkt me verstandiger om deze nonsens niet te veel aandacht te geven. Ik begrijp de neiging tot comic relief van de redactie, maar het is wel een onverdiend podium voor dit clubje van waanzinnigen. Laat Opiniez vooral een bastion van intelligent conservatief geluid blijven.

Punch back harder.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Helemaal mee eens dat woke gedoe valt mi onder het vakgebied van de de onderzoekers van menselijke gedragsstoornissen en massa hysterie.  
Ik ben blij daar een volkomen leek in te zijn.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Desondanks goed om op de hoogte te blijven van de wapens en propaganda van de tegenstander. En te weten dat er medestanders zijn.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

juist. ik ben vrouw en ben blij dat mijn man een man is. Gezellig. Leukere gesprekken ook.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Inderdaad De Dertiende, probeer OpinieZ te vrijwaren van al dat gedoe.

Ik zit er niet op te wachten, om weer een site te schrappen uit mijn voorkeurs lijstje.

Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Volledig mee eens, zij verdienen hier bij OpinieZ geen podium. Aan de andere kant ben ik het met Realist 1966 wel eens om de “vijand” goed in het vizier te houden.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik ben het hier niet mee eens. Dat woke is namelijk een ideologie die jou niet met rust laat. Niet jijzelf, niet je naasten, niet het onderwijs, niet je werkkring, en niet de politiek. Wat dat betreft lijkt het zeer op de islam. Die laat jou ook niet met rust. ‘Vrijheid blijheid’, ‘leven en laten leven’, ‘ieder z’n meug’, bestaan niet in de werelden van islam noch woke. Het gaat zich met je bemoeien, en het zal je niet bevallen. Je zal het ervaren als zich gewelddadig opdringende krankzinnigheid. Net alsof iemand jou per se en met veel drang en totaal blind voor argumenten het geloof in de platte aarde wil opdringen. “U gelooft niet dat de aarde plat is?? Dan bent u racist! Racist!” — Dat woke gelooft net als de islam niet in wetenschap. Het gelooft wel in macht. Het gelooft in de macht om anderen de eigen waan op te dringen, en dit desnoods ten koste van die anderen, dat je je baan kwijt raakt, dat je geen opdrachten meer krijgt, dat je object wordt van framing en karaktermoord, dat men eigenlijk alles doet om je kapot te maken. In mijn ethiek betreft het zware criminelen, die systematisch bestreden moeten worden, en die zeker niet verdwijnen als je er geen aandacht aan besteedt.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ja daar heeft u wel een goed punt maar hoe kan je waanzin bestrijden?
Inderdaad wees alert en misschien is het een hype en tijdelijk maar zo niet dan kan het ‘normale’ deel van de mensheid niets anders doen dan zorgen om er niet voor te zwichten of er niet door geïnfecteerd te raken.

Dat Woke gedoe is als die linkse ziekte met uitzaaiingen in vele geledingen van de maatschappij.

Mijn diepste gedachte is dat die niet te verklaren en wereldvreemde massa hysterie de teloorgang van de huidige ‘beschaving’ op onze planeet kan inluiden. En in dat geval is er niets tegen te doen en moeten we dat mogelijk ook niet willen. Gelukkig is het een gedachte.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Wat betreft de hedendaagse Woke-gekte is het goed te bedenken dat daar o.a. een communist en voormalige Harvard professor achter steekt genaamd Noel Ignatiev, die bijvoorbeeld schrijft: “The goal of destroying the white race is simply so desirable, it boggles the mind trying to understand how anyone could possibly object to it.” Bron: americanthinker.com/articles/2020/06/the_russian_origins_of_black_neomarxism.html. In de jaren dertig vorige eeuw zag je in Duitsland een vergelijkbaar discours wat betreft de joden. En we weten waar dat in geresulteerd heeft.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ik ben het met u eens dat woke niet verdwijnt als je er geen aandacht aan schenkt. Maar het verdwijnt ook niet als we er veel aandacht aan schenken. Mijn vraag is of Opiniez de juiste plaats is om er, door middel van een wekelijkse column, aandacht aan te besteden. U kunt zich werkelijk overal op internet inlezen in het wel en wee van woke. Ik heb in mijn werk al genoeg te maken met positieve discríminatie en andere woke onzin, waar ik me overigens gewoon tegen uitspreek. Dus wellicht is deze column meer voor u en minder voor mij.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

ik vind het wel fijn dat opiniez.com laat zien welke ido@terie er gaande is in de wereld. En ik vind het ook fijn te lezen dat er meer mensen zijn die niet gek zijn………

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

ja het is wel een heel enge ontwikkeling. Dat vind ik ook wel. Want het beperkt zich niet tot een kringetje dat je helemaal kan negeren. Ik zou b.v nou niet in de academische wereld willen moeten solliciteren. De hele dag op eieren lopen dat je niks verkeerds zegt.
Het is gewoon ziekelijk dat ‘woke’ gedoe. Ze zouden de psychiater moeten inschakelen.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Wat jij dan doet is wegkijken. Wil je een afgewogen argumentatie opzetten dan zal je ook moeten weten waar de woke-mensen mee komen. Zo laat je, je niet verrassen wanneer je er een keer mee geconfronteerd wordt. Wat jij doet is denken, het zal wel niet zo een vaart nemen en zo slaapt rechts al een jaar of 50 en laat het zich overkomen. Kijk eens om je heen wat deze woke-industrie veroorzaakt.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

U doet een paar aannames.
“Wat jij dan doet is wegkijken” en “Wat jij doet is denken, het zal wel niet zo een vaart nemen”. Beide onjuist. Ik kijk niet weg en ik weet zeker dat woke een uiterst vruchtbare voedingsbodem vindt in de huidige alliantie met het linkse gedachtengoed. Woke gaat verworden tot het nieuwe links-extremisme, inclusief de bijbehorende gewelddadige uitspattingen.

Maar iedere uitgroeide zygote kan zich overal op internet inlezen in wat woke allemaal uitspookt. Ik ben er alleen geen voorstander van dat dit hier geëtaleerd wordt. Ik ben van mening dat Opiniez beter een ander doel kan dienen.

“Wil je een afgewogen argumentatie opzetten dan zal je ook moeten weten waar de woke-mensen mee komen. Zo laat je, je niet verrassen wanneer je er een keer mee geconfronteerd wordt.” Hier maakt u mijns inziens een denkfout. Met deze waanzinnigen valt niet te praten en niet te onderhandelen. Als woke op mijn drempel staat weet ik zeker dat ik veroordeeld zal worden. Daar is geen verbaal verweer tegen. En dat is geen berusting, dat is realiteitszin. Ik draag ook niet elke dag een harnas omdat er een kans is dat ik een extremist met een zwaard tegen het lijf loop.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Hear hear.

Maar ik ben ook voor elke andere oplossing als deze maar werkt. In feite zijn we het hier ook eens over het probleem maar verschillen we in de mening over een oplossing. En dat mag natuurlijk.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Een oplossing voor woke… Woke is een ideologie, de geschiedenis geeft ons bijzonder weinig handvatten om ideologieën “op te lossen”. Sterker, de geschiedenis leert ons dat ideologieën nauwelijks uit te roeien zijn. Misschien is de enige manier om een ideologie (tijdelijk) het zwijgen op te leggen uw Diepste Gedachte uit uw andere post in dit draadje? Het is een prachtig uitgangspunt, het angstbeeld, en tegelijkertijd de mogelijke conclusie.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Woke-ideologie komt uit dezelfde koker, namelijk die van het communisme, die in de vorige eeuw geleid heeft tot de moord op 120 miljoen andersdenkenden. Het is zeer gevaarlijk, nihilistisch en destructief. Het is er op uit om de westerse cultuur te vernietigen, en het gebruikt daarvoor massa-immigratie, islam en klimaatwaan. Ook is het een aanval op het denken en op redelijkheid en deugdelijke discussie. En het wil de waarden vernietigen die aan de basis liggen van de moderne democratische rechtsstaat en de universele rechten van de mens. Om in de plaats daarvan de eigen totalitaire gekte te vestigen. In de V.S. en de U.K. is het al heel bar met die Woke, en het komt allemaal deze kant op.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het maakt mij razend. Ik hou namelijk van mijn cultuur!
Allemaal hun graan mee pikken en dan natrappen. Uiteindelijk berust dit gedrag op afgunst, veroorzaakt door een chronisch minderwaardigheidscomplex dat men zorgvuldig koestert en instant houdt.
De meeste beweringen van de wokers berusten echter op desinteresse, aannames en leugens. Toch hebben argumenten van de kant van blanke mensen geen enkele zin. De wokers willen persé geloven wat zij beweren. Tegen massa hysterie kan geen argument op.
Maar dat eeuwenoude, gerenommeerde instituties als de universiteit van Oxford hier aan mee doen, en er zijn meer dan genoeg van dit soort Westerse deug- instellingen actief, daar heb ik wél woorden voor, maar die ga ik hier niet bezigen.
Niet te veel aandacht aan besteden, denk ik is het beste. Wél goed in de gaten houden, want in het Beethoven jaar 2020 maakte Stichting Geelvinck Forte piano, reclame voor een klassieke muziek festival “Beethoven was Black”. Ook al van die erbarmelijke deugers in Nederland dus.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

ja, helemaal mee eens. Zal toch gebeuren dat Beethoven en Mozart vervangen worden door die walgelijke rap’cultuur’ DAT is een walgelijk genre. Agressief en dom genre. Ik ben ook niet heel gek op klassiek, maar dat is wel kunst en een streling voor het oor als je er voor in de stemming bent.
Maar al dat gedoe ook over kleur…. Veel groten van kleur hadden super vele succes. Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Miles Davis, Duke Ellington, Eddy Murphy, Sammy Davis jr. en nog heel veel meer. Er zijn er nog honderden. Mensen van kleur die universeel gewaardeerd worden om hun prestaties. Niemand die hun kleur belangrijk vond. Ze waren gewoon die ze waren of zijn. Alleen nu is het veel onmelodieuzer wat er gemaakt wordt door kunstenaars van kleur. Ik vind rap zo afschuwelijk en als blanken zich bedienen van rap genre vind ik dat helemaal erg. Want je kan het niet mooi vinden, dus waarom doe je het? Om je als linkse blanke in te likken als deuger?

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verbied al die woke-fascisten gebruik te maken van alle door witte mensen bedachte medische wetenschap. Laat ze maar creperen op de stoep van het ziekenhuis. Of dat ze zich vervoegen bij de sjamaan of medicijnman ergens in de binnenlanden van Latijns-Amerika.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Precies. Ik vind dat ze ook geen auto of vliegtuig mogen gebruiken en een mobiele telefoon, televisie en computer zijn ook uit den boze.

Tony House
Tony House
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit gaat helaas een ernstige bedreiging worden voor huidige maatschappij. Een onzalig verbond tussen fanatiek gehersenspoeld voetvolk en big techt bedrijven.
Je hoeft maar naar Amerika te kijken hoe snel het kan gaan.
om met Rutte te spreken :Build back beter.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tony House

“….om met Rutte te spreken :Build back beter.”

Daar zal hij misschien ook geen actieve herinnering aan hebben. Hoorde via via laatst iemand zeggen “ Build black beter”. Freudiaanse uitglijder?

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toen ik jong was woonden er drie straten verderop een Surinaamse fysiotherapeute met haar twee zonen. Die gasten waren supercool en we haalden dan ook altijd het geintje uit dat als zij ergens op straat liepen (bv. op koopavond in de stad) en wij dan keihard “Hey Niggers!!!” riepen. Iedereen verschrikt kijken en wij en die gasten lachen man.
Na de HAVO en een HBO-labschool kwam ik in de Gezondheidszorg te werken en daar werken verhoudingsgewijs veel homo’s. Een lol dat we dan hadden als één van die homo’s die labhoofd was een oogje had op een knappe co-assistent. Nog weer later kwam ik op een lab te werken waar allemaal omgebouwden kwamen om zaad in te vriezen. Ook weer heel veel lol gehad. En dan wordt er nu anno 2021 zo moeilijk over alles gedaan? Huh???????? Ik snapdadusnie!!!!!!!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Leuk, leuk, leuk.
Tip van mijn vrouw voor Biden over dat mannen en vrouwen in alles gelijk zijn maar vooral helemaal hetzelfde kunnen. Baar een kind en voel hetzelfde. Oefening 1: trek de onderlip over je hoofd en mocht dat lukken, dan zijn we overtuigd.
Woker kunnen we het niet maken, maar het hoort er nu eenmaal bij.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als we dan toch met woke bezig zijn, alleen een albino zou je eventueel als enigszins wit kunnen bestempelen.
Ikzelf ben blank, of nog beter minder bruin dan een n.ger.
Onder onze handpalmen/voetzolen zijn we allemaal gelijk 🙂
Al laat je jezelf ombouwen tot een geit, het boeit me niet veel , als je maar lief voor elkaar bent, en bovenal laat me met rust met al die onzin!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hallo OpieneZ er is op dit moment een probleem in Nederland wat mij persoonlijk raakt en waarschijnlijk veel Nederlanders.

Rutte is de slechtste MP van Nederland van na de tweede wereld oorlog.
De man van de vele leugens.

Stigmaat
Stigmaat
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Moet mijn piemel eraf?
krijg ik nu een plasgootje?
Gaan ze me nu afschillen om toch maar een kleurtje te krijgen?
Zal ik een windmolen in mijn tuintje plaatsen?
Heeft er al een helicopter geld gestrooid?
Heeft Wilders al een idee wanneer hij vrij over straat kan lopen?
Zal Sylvana Simons haar danspasjes nog kunnen maken?
Wanneer schiet de zoon van een burgemeester zijn moeder omver?
Hoeveel cryptotelefoons heeft Riduan Taghi in zijn cel?
Hoe laat komt Peter R. weer op de tv?

Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“De boekomslagen van de Arbeiderspers zijn te wit.
Maar zij heten toch ook ARBEIDERSpers. (Wat gekleurde mensen kunnen (álle blanken zijn racisten) kan ik ook.)

“GL-politica: apart zitten mannen en vrouwen kan vorm van vrijheid zijn.”
1 + 1 = 3

“How to beat the woke: Never apologize, rally friends and punch back harder.”
De aanval is de beste verdediging.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

belachelijk allemaal. Ja, aan zo’n omgebouwde met leuter wil je natuurlijk niet oraal bezig zijn als vent. Dat snap ik wel.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Woke kan het meest effectief met humor bestreden worden en dan niet alleen op woensdag.

Bezoeker
Bezoeker
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

https://www.zerohedge.com/political/schools-gone-woke-one-america-educator-speaks-out

Binnenkort in uw eigen theater

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bezoeker

Bedankt voor de link, interessant.

34
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x