Hoeveel moeten we GroenLinks nog vergeven?

De dubbele maatstaven van een politieke sekte

Titelfoto: Groenlinks door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Dus het GroenLinkse kandidaat-Kamerlid en moslimzuster Kauthar Bouchallikht gooit het nu op een ‘ik-was-jong-en-had-beter-moeten-weten’, nadat de foto’s van haar op een met hakenkruizen besneeuwde demonstratie opdoken. Ach ja. Wat moeten we met zo’n slap en snel excuusje?

Hoeveel moeten we een partij als GroenLinks blijven vergeven? Die vraag stel ik vrij serieus. Rosenmöllers opmerking over het bloeden van Pim Fortuyn was te lomp voor woorden (op 2:42), en de frauderende bokkesprongen van Mariko Peters destijds in Afghanistan waren ook al lullig genoeg, maar sindsdien is de lijst alleen maar langer geworden, met steeds meer zorgwekkende zaken.

En had een deel van de partij tijdens de affaire-Peters nog wel door dat men zichzelf volkomen ongeloofwaardig maakte als men niet ingreep – omdat GroenLinks nu eenmaal dolgraag met het morele vingertje zwaait naar anderen – de afgelopen jaren lijkt dat besef vervangen te zijn door een alomvattend ‘Wij hebben gewoon altijd gelijk, klaar. En nou ophouden met zeuren.

 

Arrogantie

En de arrogantie van GroenLinks en sommige van haar leden is werkelijk stuitend. De tweets van de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink, bijvoorbeeld, laten weinig aan de verbeelding over als het gaat om ’s mans haat ten opzichte van alles dat anders is dan hijHet is mooi dat hij dit gebaar maakt naar ‘haters’, maar het probleem met de narcisten van GroenLinks is dat ze werkelijk iedereen die maar een millimeter afwijkt van hun gedachtengoed zien als ‘haters’. En als ‘fout’. En dus vooraan staan om zware morele veroordelingen uit te spreken.

 

Onderbuik

De media nemen die veroordelingen maar wat graag over, zoals we onlangs zagen tijdens de problemen in het FvD. Hee, alles voor de verkoop. En ‘onderbuik’ verkoopt beter dan feiten. De onderbuik van GroenLinks is nogal overheersend in de Nederlandse politiek en media. Geen partij royeert volgens mij zo snel als GroenLinks. Ik ken geen partij die de rol van ‘moresbewaker’ zo graag speelt als GroenLinks, of die anderen zo enthousiast op het morele matje roept.

 

Misstanden toegedekt

Ik ken ook geen partij die het klaarspeelt verzwijgers van seksueel geweld te belonen met een topbaan, en er zo gemakkelijk mee weg te komen. Als het Forum voor Democratie was geweest, zou het land te klein zijn geweest, maar nu schijnen we het normaal te moeten vinden dat zowel Karimi als Van Der Lee, beiden zeer goed op de hoogte van de seksuele misstanden binnen Oxfam/Novib, zich er met een slap ‘sorry’ vanaf mochten maken, om vervolgens door te mogen als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer.

Maar de zaak met de huidige perschef van de Haagse wethouder en voormalig Tweede Kamerlid Liesbeth Van Tongeren spant de kroon: een stagiaire aanranden en haar midden in de nacht achterlaten zonder geld en vervoer – het zal je dochter maar overkomen. Klaver huilde bijna van spijten boosheid op tv toen hij moest toegeven dat het was gebeurd: de man was ontslagen, werd ons verzekerd. Er was van geleerd. En Klaver had weer een mooi, ‘menselijk’ mediamomentje . Perfect.

Tja.

 

Schrijnend

Totdat de aanrander – veroordeeld door de Haagse rechtbank – korte tijd later door Liesbeth van Tongeren weer werd aangenomen als perschef. Schrijnend detail hierbij is dat Van Tongeren carrière heeft gemaakt als woordvoerster van de Nederlandse Blijf-Van-Mijn-Lijfhuizen. Je vraagt je af, als je dit soort dingen leest, of men bij GroenLinks ook maar iets meent van wat men zegt en doet, want vooral dat laatste is voor mij niet te rijmen.

Jarenlang werken met vrouwen die zijn misbruikt en mishandeld, en dan een bewezen aanrander in dienst nemen als je persoonlijke mediaman? Als de man die dus verantwoordelijk is voor het beeld dat van jou en je beleid wordt geschetst in de media? Sorry, maar niet veel dingen stuiten mij zo hard tegen de borst als dit soort grenzeloze hypocrisie. Ik word er echt misselijk van, als ik er te lang over nadenk. Heel erg misselijk.

 

Kritiek verboden

Maar we hebben GroenLinks ook deze drie zaken vergeven: de mensen in kwestie hebben geen enkele consequentie van hun gedrag ondervonden. Niks, noppes, nada. Amper een boos woord op sociale media en stilte in de linkse pers. Ze hebben er zelfs wel bij gevaren, gezien hun huidige baan.

Maar we mogen sowieso geen kritiek hebben op GroenLinks, vindt GroenLinks zelf. We moeten hen de banden met Antifa, hun persoonlijke knokploeg, vergeven. Mogen we niet moeilijk over doen of groter maken dan het is, die sympathieën van sommige leden. Men mag zich graag van deze neofascisten distantiëren in woord, maar de talrijke foto’s bewijzen het tegendeel: vooral Rutger Groot-Wassink loopt graag letterlijk hand in hand met leden van Antifa op demonstraties.

Da’s geen flirten meer, da’s een hechte relatie. Da’s Echte Liefde.

We hebben het ook allang niet meer over de terroristische en criminele verledens van veel kopstukken van deze club – in de media in elk geval niet. En de paar keer dat je er over begint, bijvoorbeeld op Twitter, komt al rap de respons: ‘Dat is al ZO lang geleden!’ Blijkbaar is het langer geleden dan de Tweede Wereldoorlog, want met Godwins is men juist weer heel erg blij in die partij. Men insinueert en suggereert er dolgraag op los, als het gaat om mensen kapot maken.

 

Steun van de media

Tijd is een onbegrijpelijk iets, voor de leden van GroenLinks. Want het ene vergrijp, doorgaans aan hun kant, moet en zal binnen korte tijd vergeten en/of vergeven zijn, maar de misgrijpen van anderen zal de partij nooit vergeten. En zeker nooit vergeven. GroenLinks kent geen vergeving. En ze weten dat ze de media mee hebben. Als aasgieren springt het journaille op de kleinste transgressies in rechtse partijen, en als aasgieren pikt men de lijken doorgaans net zo lang tot de botten schoon zijn. Zo niet bij GroenLinks: hun systeem van ‘zwijgen tot het vanzelf weggaat’ wordt van ganser harte ondersteund door de media in ons land. Braaf, als volgelingen van een sekte, zwijgen de media mee. Als Klaver zegt dat het niet erg is, dan is het ook niet erg en hoeven we niet meer verder te kijken.

 

Trekpop

Dat Klaver de trekpop is van mensen die serieus geprobeerd hebben met terroristisch geweld en laffe misdrijven macht naar zich toe te trekken en een bloederige revolutie voorstonden, dat vergeten we maar voor het gemak. En schijnbaar hebben we het ze ook vergeven. Dat de partij stukje bij beetje verandert in een bolwerk van misogynie en antisemitisme moeten we ook maar eventjes over het hoofd zien.

En ‘bolwerk’ is hier wel het enige goeie woord: niets komt daar binnen. Een gemiddeld middeleeuws kasteel was niet zo dik en efficiënt ommuurd als de ‘open geest’ van GroenLinks. Naar niemand luistert men, kritiek wordt gezien als een aanval en dient dus enkel om bestreden te worden (zie Groot-Wassinks ‘haters’ en bijbehorend gebaar) en andersdenkenden zijn allemaal foutfoutfout. Daar luister je dus niet naar, die veroordeel je, bestrijd je en sluit je buiten.

De ‘vergissingen’ die af en toe voorkomen? Ach, dat moet je niet te ernstig bekijken: de daders bedoelden het goed en je moet nu eenmaal af en toe iets slechts doen om iets goeds te bereiken. Geloof me: zo kijkt men tegen de eigen misstappen aan, en daarom kan men ze zichzelf ook zo makkelijk vergeven. ‘Want we bedoelen het uiteindelijk allemaal zo goed’.

 

Messias-complex

Het roept een wereldbeeld op van een groep mensen met een Messias-complex, die zichzelf hebben aangepraat dat zij de Redders van de wereld zijn, en dat iedereen die niet vierkant achter hen staat en aanbiddend volgt, de absolute vijand is, de Antichrist, en te vuur en te zwaard bestreden moet worden. Lieve help, ik ken kleuters met een genuanceerder wereldbeeld en meer capaciteit tot relativeren en zelfkritiek.

En nu moeten we dus weer ‘eventjes’ over Kauthar en haar vreselijke bagage heenstappen, anders zijn we ‘haters’. Het is echt niet meer te volgen hoe deze mensen in de spiegel kijken tijdens het tandenpoetsen. Nog geen twee weken geleden deed men voluit aan grafdansen om soortgelijke problemen bij Forum. En nu is Klaver alweer gezellig andere partijen aan het aanvallen en zaagt Ellemeet over de overgang, terwijl Groot-Wassink de dood van John Lennon herdenkt. Verder doodse stilte.

 

Zwijgen

Het ‘we zwijgen totdat het vanzelf weggaat’ is weer begonnen. En de media werken uiteraard mee: de NOS (natuurlijk) plaatste een lief stukje over hoe Kauthar zich heeft verontschuldigd, zonder ook maar een woord van kritiek. Klaver zegt dat het niet erg is, dus is het klaar.

Mag ik iedereen oproepen ze dat eens een keertje niet toe te staan? Om ze één keertje te dwingen het spel eens eerlijk te spelen en niet met twee maten te meten? Groot-Wassink plaatste onlangs een raadselachtige tweet.

 

Het is een kleine passage uit een nummer van Ice T. Ik heb het opgezocht en heb een ander stukje, speciaal voor GroenLinks, in die tekst zien staan en hem er mee geantwoord:

 

Zet GroenLinks eens zelf op dat morele matje, mensen!

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
63 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gehele Linkse Rutte Kartel incl Groen Links en de PvdA maken Nederland kapot.

Kijk wat er op dit moment in de Linkse kliek gebeurd.
CDA met de Jonge.
D’66 met hun vrouwen benadering.
VVD met de vele leugens.
Groen Links met hun liefde voor de Islam.

Stem met verstand in Maart, NEXIT.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ja ik vind ook dat Opiniez meer bekend moet zijn, want er verschijnen continu goeie artikelen daarop. Maar het is mogelijk die artikelen door te linken, eventueel met citaat, naar discussies op Facebook en Twitter en andere media. De onderwerpen die hier worden aangesneden zie je helemaal nooit nooit nooit in de MSM, althans niet in hoe ze kritisch belicht worden. Ik hoorde net nog een heel item over het Mauritshuis op de NPO. De presentator begin de hele tijd maar over slavernij, uitbuiting, slavernij, uitbuiting, zodat het hele item, dat ging over een bepaalde tentoonstelling, over slavernij, uitbuiting, slavernij, uitbuiting leek te gaan, en we vooral ook maar moesten begrijpen dat de Gouden Eeuw vooral slavernij uitbuiting slavernij uitbuiting betrof. En dit is dan een informatiekanaal waar we met z’n allen honderden miljoenen aan uitgeven om het in de lucht te houden. Het is meer de propagandazender van Groen Links. Die helemaal stijf staat van de eigen cultuur haat en de enorme knuffelliefde voor de onthoofdende islam.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

ja, links Nederland heeft de prioriteiten echt verkeerd afgesteld staan.
Torenhoge kritiek over ‘vermeende’ extreem rechts geluiden bij een ander, als of Baudet niet bezig was uit te zoeken wat er aan de hand was, en ondertussen zelf wel extreem linkse ideeen hebben en geweld niet schuwen. Alle na oorlogse aanslagen komen van links en van de islam, maar ook van de NPO geen kritisch geluid daar over.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Je moet het niet zo serieus nemen wat ze zeggen. Het gaat ze alleen om de macht. De argumenten zijn afgestemd op dat wat werkt.
In een andere tijd waren ze net zo makkelijk fascist of aristocraat – als het maar macht oplevert, vergroot of ten minste behoud.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Eens met de oproep. Maarrrr…
In 2017 hebben 6,3 miljoen mensen op de kartelpartijen gestemd (kabinet+GL) terwijl ook toen al bekend was dat tenminste 4 van de 5 betreffende partijen fanatiek voor het Klimaatakkoord waren.
Hugo de Jonge (CDA, rentmeesterschap van de natuur en zo) kondigde recent aan dat er nog EEN MILJOEN mensen bij gaan komen. Heeft uiteraard geen invloed op uitstoot van fijnstof, stikstof en CO2…
Het lijkt er op dat 6,3 miljoen mensen (van 10,5 miljoen uitgebrachte stemmen) heel bewust kiezen voor ‘dit beleid’. Lijkt onvoorstelbaar, maar toch.
Vorige keer dat ik dit schreef, werd de reactie geweigerd. Vraag me af waarom. Zal wel iets te maken hebben met haatzaaien.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad zien we een onvoorstelbaar groot deel van de bevolking meewerken aan eigen ondergang. Daaronder allereerst de onvolwassen stemmers, jongeren. Maar, er zijn een paar belangrijke factoren van invloed op het infantiel worden van het óudere deel van de massa:

1. Deze groep wordt door de tv/radio al 50 jaar in slaap gesust, of beter gezegd, door het doorlopend NIET aanbieden van áctiverende prikkels en het gelijktijdig WEL aanbieden van afstómpende prikkels is de behoefte tot het zélf aan het roer staan van je leven bij velen weggespoeld. Zoals bij ouderen die in het verzorgingstehuis terecht komen het spierweefsel verloren gaat, wegens geen prikkels meer om het te gebruiken.

2. Het opleidingsniveau is (voor een groot deel doordat onvolwassenen ook dáar het pluche wisten te veroveren) gestaag omlaag gegaan, waardoor ook het vermogen tot zelfstandig denken niet is gestimuleerd maar eerder tegen werd gewerkt. Uiteraard droeg de noodzakelijkerwijs met een ideologische houding meekomende indoctrinatie hier een forse steen aan bij.

Gevolgen: de meeste mensen verdiepen zich nérgens meer in, en slikken alles wat ze voorgeschoteld krijgen voor zoete koek. Verbanden zien of een analyse maken behoort niet tot hun capaciteiten. Ik zie het bij jongeren, ik zie het bij mensen van middelbare leeftijd (‘hoger’ opgeleid of niet), en ik zie het ook bij bejaarden van 70.

(Overigens is éen van de oorzaken van het in de jaren zestig door de jeugd kunnen ‘omverwerpen’ van de gevestigde orde het ‘anti-autoritaire’ denken, waar toenmalig volwassenen weinig weerstand tegen boden. En dat had natuurlijk weer veel te maken met het al decennia oprukkende feminisme.)

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Veel hoger opgeleiden stemmen op partijen als D66 en VVD. Het valt mij op dat hoger opgeleiden vaak wat naïef zijn. Neem nou bijv immigratie. D66 is voor open grenzen en voor massamigratie. Dit komt omdat zij omdat ze in blanke wijken wonen en (nog) geen last ondervinden van migratie. Hadden ze daar wel last van dan was de grens allang gesloten.
Men kijkt niet verder dan haar of zijn eigen straatje en maakt degene die kritiek heeft op migratie uit voor racist, racist. Zelfstandig nadenken, vergeet het maar.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

‘Zelfstandig nadenken’ zit dus niet meer in het curriculum sinds de jaren zestig, vandaar.
Voor verreweg de meeste ‘hoogopgeleiden’ geldt: ze hebben wel hersens, maar geen verstand. Bij managers is dit zelfs een vereiste om te kunnen solliciteren.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

ik vind het allemaal knap eng en knap zorgelijk worden met die hele linkse kliek en zeker ook met die hulp industrie, ‘vluchtelingenwerk’ etc etc. Waarom komen hier zomaar veel economische migranten. Daar is het asiel niet voor. Ik begrijp niet dat linkse mensen zo destructief zijn naar onze eigen samenleving. Wij maken een reserve potje met zijn allen zodat de zieken en zwakkeren geen armoede hoeven te hebben. We geven veel geld aan onwikkelingssamenwerking uit en dan komen toch massaal mensen hier naar toe die in ons spaarpotje mogen graaien en we krijgen ze niet meer weg. Dat is toch gek? Waarom krijgen mensen huizen, inrichting, als ze willen, werk en uitkeringen, dezelfde rechten als wij en dan straks met de AOW naar het gezamelijke vakantiecomplex in de landen van herkomst en lekker feesten als familie bij elkaar.
Ik weet dat ze vaak vakantie huizen hebben in landen van herkomst.
Onze eigen AOW ers geven hun geld tenminste nog HIER uit in onze economie.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik denk dat je niet goed begrijpt hoe dat wat ‘wij’ Westerse mensen al een halve eeuw ‘ontwikkelingswerk’ noemen (en hetzelfde geld voor ‘zending’) over is gekomen op de doelgroep.
Bedenk eens dat alle THEORIE die WIJ hadden ontwikkeld als basis voor wat wij PRAKTISCH zijn gaan doen aan hen voorbij ging, er niet bij werd verteld, of domweg niet begrepen werd – en dat laatste kán ook helemaal niet in de meeste van die primitieve samenlevingen.
Hoe ziet het praktische pakketje eruit zonder de onderliggende theorie?
Heel gewoon: rijke witte man komt gratis dingen geven.
Het vervolg laat zich raden: inmiddels is de infrastructuur er om het zelf te komen halen. Dus dat doen ze dan ook.

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Mooi geschreven Andre. Geen woord verkeerd aan. Het is inderdaad niet te begrijpen waarom mensen het partijkartel in het zadel houden terwijl er effectief geen enkele maatregel genomen wordt voor de gewoon werkende belasting betalende burger.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

Uit onderzoek van Maurice de Hond (vorige week) blijkt dat juist de kartelpartij-stemmers die mensen zijn die zich het minst zorgen maken over de financiële toekomst. Dit betekent wsch. dat dit overwegend hoog opgeleide mensen zijn met goed betaalde banen en een zonnige blik op de toekomst. Weinig gehinderd door vervelende ervaringen met migranten in de eigen wijk, op de werkvloer of op straat.
Maar ook deze mensen hebben kinderen en kleinkinderen en moeten kunnen begrijpen dat een verdubbeling van het aantal moslims per GENERATIE onvermijdelijk betekent dat rond 2065 er meer moslims in ons land wonen dan andere overtuigingen. En dat dus de kinderen en kleinkinderen van de kartelstemmers daar toch echt mee te maken krijgen, op dezelfde manier als dat is gebeurd in Irak en Libanon (in 1970 waren daar nog 60 % christenen, nu 40 %) en nu gebeurt in Zweden en Duitsland.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Nenne
Nenne
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En volg vizier op links!

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ondertussen wat betreft het Linkse Schwab-Kartel: Citaat: ‘Deze verkiezingen werden gestolen, niet door Biden, maar door een internationale agenda die het hele Westen heeft overgenomen, en daarvoor moesten ze Trump verwijderen. Kijk maar naar Agenda 2030 van Klaus Schwab (/ de VN) en u ziet onze echte toekomst. Dit is de man die de toekomst van de beschaving aan het vernietigen is. Zijn Marxistische dromen zullen falen en het Westen in puin achterlaten zodra het financiële centrum zich naar China verplaatst.’ (3) Bron: https://www.xandernieuws.net/algemeen/leider-republikeinen-texas-suggereert-afscheiding-van-vs-na-afwijzen-rechtszaak-over-stembusfraude/

emilia
emilia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou het met elke vezel in mijn lijf wel willen, maar ik krijg de media niet mee. Was ik maar naar de hogeschool voor de journalistiek gegaan, in plaats van de PABO…
Trouwens wat ik in al die jaren in het onderwijs ben tegen gekomen op het gebied van (af)dwingende linkse visies. Kan er een boek over schrijven.

Helena
Helena
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Doen!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Socialisme regeert hier al lang allen was het niet tijdig doorgedrongen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Ook in de journalistiek zou u mee moeten doen om uw baan te behouden. Dat is typisch voor het socialisme die beslist niet van vrijheid van meningsuiting houdt. Hun enige slogan is “loop in de pas en hou je mond dicht”.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Maar doet u dat dan vooral! Wie weet slaat het zó in, dat voor u alsnog het pad naar de journalistiek geëffend wordt!
Wie iets zinnigs te zeggen heeft, wat dan ook, moet zich door niets laten weerhouden!

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je hebt onze gevoelens weer geweldig verwoord. Dank. Jammer alleen dat Opiniez zo’n klein bereik heeft. En eigenlijk ben je nog veel te netjes tegen een club die beschikt over een complete propaganda afdeling (gelijkgeschakelde MSM) en haar eigen SA.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

“En eigenlijk ben je nog veel te netjes tegen een club, die… enz.”
Ten dele, ten dele: Netjes blijven heeft zo ook zijn verborgen kracht, hoor!

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

ja ik zou ook willen dat de artikelen op opiniez.com breder gepubliceerd zouden worden. hier worden belangrijke dingen gezegd. Dingen die bij veel Nederlanders vaak door het hoofd gaan, maar waar je geen kanaal meer voor hebt om het aan te kaarten,. FvD was zo’n kanaal, maar had veel serieuzer nog moeten acteren. Vreselijk dat ze hun positie weer zo snel laten ondermijnen. PVV waar ik op ga stemmen, is heel noodzakelijk, maar wordt door de anderen gezamenlijk kalt gestellt. alleen als ze er niet meer omheen kunnen, worden de zorgen misschien serieus genomen.

Bennie
Bennie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Communist en anti democraat RGW heeft inmiddels in Amsterdam dit jaar ruim € 12 miljoen weg gepist aan opvang van uitgeprocedeerden.
Niemand is terug gegaan.
Niemand heeft alsnog een verblijfstitel gekregen.
maar zijn vriendjes en vriendinnetjes en collaborerende bedrijven hebben weer hun zakken gevuld uit de ruim bemeten potjes.
Wie in Den Haag gaat deze megalomane gek de wacht aan zeggen?.
Wie stopt de linkse maffiose praktijken van zelfverrijking en cliëntelisme?.

Einstein
Einstein
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goede bijdrage Ines, spijker op zijn kop!
Je hebt volkomen gelijk
Klasse!
(Weer)

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat Rutte ,liever in zee gaat met Groen Links,dan met Wilders zegt alles over hoe verrot ons land is,maar wel de mond wijd open over Democratie, het is daar een grote komedie, met als hoofdthema Coronamaatregelen ,die alles afleiden van de werkelijkheid .

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Ik denk dat er vanuit NGO’s een bepaald beleid doorgevoerd wordt dat gewoon makkelijker met een partij als GL realiseerbaar is. Ik vind dat je dit perfect kan zien in België, NVA grootste partij, Vlaams belang grote winnaar en 2e partij. Samen hebben deze twee partijen net geen meerderheid in het Vlaams gewest, in de peilingen hebben ze inmiddels een absolute meerderheid. Toch zitten deze partijen niet in de coalitie, alle andere partijen ( die zonder uitzondering verloren hebben met de verkiezingen) hebben samengespannen tegen deze twee, totaal ondemocratisch. Hebben deze linkse mensen totaal geen moreel kompas meer?

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Laffe regering sluit liever een compromis met terroristen,je kan ze ook oppakken en veroordelen ,maar daarvoor weten ze teveel van elkaar .

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Hun kompas wijst altijd naar links. Een andere richting wordt niet geduld.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Hebben de “Linksers” nog nooit gehad eigenlijk, zo’n moreel kompas.

Vroeger niet, nu niet en in de toekomst hoogstwaarschijnlijk ook niet.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

Helemaal nooit!? Ik vindt vadertje Drees een voorbeeld van een groot oprecht staatsman die perfect de tijdgeest aanvoelde. Maar ja dan moeten we wel 60-70 jaar terug in de tijd.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij links draait alles alleen maar om het verwerven van morele superioriteit. Alle mooie verhalen over diversiteit, empathie, tolerantie zijn niet meer dan dat: mooie woorden om elke tegenstand onmogelijk te maken.
Want als je het niet met hen eens bent, dan hebben ze plotseling geen boodschap meer aan diversiteit, pluriformiteit, empathie of tolerantie.
Deze mensen menen helemaal niets van wat ze zeggen. De media hebben dezelfde instelling, want ook die hebben zich als ‘vierde macht’ een imago aangemeten dat ze niet kunnen waarmaken. De media hebben zichzelf in een positie gewurmd waardoor ze gedwongen zijn het spel van links mee te spelen.
En de oplossing is eenvoudig: zeg de krant op, stem op de oppositie.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik was jong en had beter moeten weten. Dit geld voor iedereen die links stemt en met name partijen zoals GroenLinks op de eerste plaats. Dromen die in nachtmerries veranderen bij voldoende steun. Wijsheid komt met jaren als goed is.

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet alleen GL, maar ook Pv/da, ze hebben zo een ongelooflijk narcistisch zelfbeeld, zoals Trump, dat ik er af en toe misselijk van wordt, In Amsterdam heeft de weggelopen Sharon Dijksma bedacht om de Weesperstraat als proef 2 maanden af te sluiten!!! Nu hoef je echt niet hooggeschoold te zijn om te bedenken wat voor een puinhoop het in het verkeer gaat worden, ik ben bang dat Amsterdam niet meer bereikbaar zal zijn vanuit oostelijke richting, omdat de ring constant vol zal staan, welke domoor bedenkt zoiets!! Maar links heeft het bedacht, dus is het goed

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ko de Ruiter

Het zou toch heel mooi zijn als 020 onbereikbaar wordt…..groeten uit 010

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

😁

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We moeten ons realiseren dat GL een fusie is van drie partijen, de cpn, psp en de evp. De eerste twee heel duidelijk socialistisch/communistisch, de derde evangelisch geïnspireerd. Dan zie je het gemeenschappelijke: een messianistische uiterst linkse maatschappijvisie. En daar mag geen kritiek op worden geleverd. Uiterst links heeft nooit de misdaden veroordeeld van het communisme in Rusland en China, of het werd vergoelijkt (het gebeurde met de beste bedoelingen). Beide opstellingen zie je terug bij GL. Dat er geen kritische vragen aan hun worden gesteld komt door de maatschappijvisie die journalisten in hun opleiding wordt aangeboden. Die is links. Maar dat vanzelfsprekende links vinden we momenteel in het hele onderwijs terug. Zo sijpelt dat een flink deel van de maatschappij binnen. En dan hoef je zo’n partij het toch niet moeilijk te maken?

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

De EVP, ‘evangelisch’ was niet ‘evangelisch’ geïnspireerd. Het was in feite een partij die het christelijk geloof nog linkser uitlegde dan Joop Den Uyl (gereformeerd van huis uit). Er loopt een rechte lijn vanuit het Marxisme naar bijv. hervormd theoloog Bart Ter Schegget, die ook Nietszche tot zijn inspirators rekende. De ‘evangelischen’ zoals we die nu onder die noemer vatten, zaten bij de RPF of het CDA.

P.
P.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geheel eens. Niet zo gek dat deze partij vooral onder onvolwassenen populair is. Graag het stemrecht terug naar boven de 21.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.

Daar heeft u helemaal gelijk in. De jongeren zijn te makkelijke prooien voor sektes zoals GL. Zij denken niet in politiek maar popconcerten.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De naam Groen Links is een verkeerde politieke naam! Het is gewoon een partij die altijd overal tegen is, en bestaat uit veroordeelde en onveroordeelde criminelen.

Ik heb een pest hekel aan Albert Heijn! Dus ik besluit op een goede dag dan maar de ruiten van alle zaken van AH in mijn omgeving in te gooien! Dat mag gewoon ongestraft helemaal geen probleem! Natuurlijk is dat maar een hersen spinsel zou dat nooit gaan doen.

Maar bijvoorbeeld de Shell en de Makro hadden met Groen Links types te maken die wel degelijk tot actie overgingen en sterker nog zelfs gekend door de AIVD en DAN nog lopen die types gewoon vrij rond. Ik ben best een voorstander van militair ingrijpen in een conflict als dat tenminste gaat om veiligheid te waarborgen van lokale bevolking. Groen (S)links doet ook mee maar dan is het een opbouw missie iets waar niemand wat mee kan, en zeker niet als je al weet dat de boel in puin ligt als je net klaar bent.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij opvalt is dat een partij als GL niet luistert naar inhoud en argumenten maar naar wie de boodschapper is. Dit is een catastrofale houding waarin de voedingsbodem is gelegd voor de huidige energietransitie, stikstofbeleid, integratieproblemen, covid-19 beleid etc. etc. En dan vinden ze vooral het tegenovergestelde van wat hun politieke tegenstander vindt. Deze houding maakt dat mensen enorm makkelijk beïnvloedbaar zijn, ze denken toch niet zelf na en zijzelf zijn goed want ze zijn voor GL.Een voorbeeld: GL was rücksichtslos voor groene energie. Alle inhoudelijke kritiek omtrent dit onderwerp door Thierry Baudet werd weggehoond, totdat Michael Moore een ‘goed mens’ een documentaire maakte over de feitelijke nadelen van o.a. biomassa. Dit heeft een deel van de GL volgelingen een andere mening doen laten hebben. (ik zeg met opzet niet tot inkeer doen laten komen). Zo ook met mevrouw Kauthar, de politieke tegenstander heeft kritiek op haar dus ze zal wel goed zijn, wat een eindeloze intellectuele luiheid, armoede.

Geert Martens
Geert Martens
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een geweldige column weer. Zo beschaafd @groenlinks fileren. En fantastisch onderbouwd. De hypocrisie van deze partij en de MSM stuitert iedere keer mijn huiskamer binnen. Schokkend hoe onze parlementaire democratie zo te grabbel wordt gegooid.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is duidelijk dat voor alles wat links is de hand boven de hoofd wordt gehouden. Dit is helaas niet alleen een Nederlandse fenomeen maar die van de hele EU. Maar Nederland is weer de beste van de klas zoals vaker gebeurd. Terwijl rechts gaat voor realiteit en verstand gebruiken holt de zelfgenoemde progressieve wereld een ongewisse toekomst tegenmoet omdat stilstaan voor hun achteruitgang betekent en daarbij de verstand achterlatend als een ongemakkelijke ballast. Dat alles onder het motto: Zo moet het en niet anders want tegenspraak wordt niet geduld. Dat zouden de jongeren eerst moeten beseffen. Thuis mocht ook niet alles en dat vonden zij toen niet leuk maar nu in een sekte belandt is alles ineens acceptabel. An masse, blind en opgewonden hollen zij achter een sekteleider om een makkelijke prooi te worden wat zij pas later zullen ontdekken als uitgebuite nuttige idioten. Gebruik je hersens en laat ze door niemand doorspoelen!

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het probleem is helaas terug te leiden tot opvoeding en onderwijs. Daar wordt ten koste van heel veel confrontatie voorkomen. Niet voor niets zijn kinderen/jongeren de gelukkigste ter wereld. Persoonlijkheidsvorming is centraal komen te staan maar als je wilt leren nadenken moet je inhoud hebben gekregen. Daar schiet het onderwijs te kort in en ouders helemaal. Maar het achter links aanlopen komt ook omdat jongeren ten koste van heel veel aardig gevonden willen worden (overigens ook het gevolg van opvoeding). Neem daarbij steeds meer activistische leraren en het beeld is compleet.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Leren nadenken is niet bepaald de bedoeling van een socialistische onderwijs maar leren gehoorzamen aan de enige ideeën die je op school meekrijgt zoals die van het uitsluiten van andersdenkenden.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Je kunt ook bij links terechtkomen als je bang bent om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Direct gevolg van geen inhoud hebben. Schuilen in de groep is dan heel aantrekkelijk.

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je tegenwoordig,, wanneer het verkeerd gaat excuus maakt is alles vergeven blijkbaar. Kijk naar Rutte. Draai voor je fouten op. Is dit de nieuwe regel in Nederland

Martin van den Berg
Martin van den Berg
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een geweldig artikel en een sterke geheugenopfrisser m.b.t. de geschiedenis van dit verachtelijk Groen gespuis.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je zou van een linkse partij verwachten dat ze zich solidair verklaart met mensen die zich hebben losgemaakt van de totalitaire, anti-westerse ideologie die islam heet. Wat een schandaal dat ze iemand hebben gekandideerd die aantoonbaar liegt over haar binding met de Moslimbroederschap.
Tussen twee haakjes: Hamas is de Palestijnse tak van de Moslimbroederschap. Deze juffrouw staat heimelijk de vernietiging van de staat Israel voor.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Supergoed weer, Ines. Ja als je het zo allemaal achter elkaar ziet wat links al op de kerfstok heeft. NA de oorlog. Dat is vreselijk.
Die RaRa toestand en toch zit Duyvendak flink zijn zakken te vullen in de politiek.
Ik zie dhr Kosto nog staan op de foto met zijn kat in de armen na de aanslag op zijn huis.
En de moord op Pim was ook door een linkse aktivist. En de kwaadaardige opmerkingen van Rosenmuller jegens Pim. Hij noemde hem een ‘minderwaardig mens’. Nou voor mij is dat juist Rosenmuller zelf. Vreselijke vent, maar ja, ook beloond met een mooie baan.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat de kogel van links komt is niet zomaar een slogan.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

We kunnen veel van de voormalige Stalin-, Mao- en Pol Pot-bewonderaar Rosenmöller zeggen, maar niet dat hij Pim Fortuyn een minderwaardig mens heeft genoemd.
Die uitspraak was n.l. van PvdA-coryfee Marcel van Dam.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend gefileerd Ines van Bokhoven…bravo!

Julien Sorel
Julien Sorel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Pim Fortuyn was in zijn jonge jaren lid van de CPN en daarna een tijdje van de PvdA. Als we politici hun jeugdzonden niet vergeven vallen er veel af.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Julien Sorel

Dat je links begint valt misschien onder jeugdige onbezonnenheid terug te brengen maar dat je links blijft is of een tekort aan volwassenheid of een bedenkelijke doel.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Julien Sorel

Het bekende gezegde ;
Als je jong bent volg je je hart en bent dus links.
Als je ouder bent volg je je verstand en bent dus rechts.

Linkse politiek is voor 90 % domme emotie.

Julien Sorel
Julien Sorel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Dit zijn borreltafelwijsheden van rechtse en niet al te snuggere kereltjes. Het gaat mij erom dat mensen in hun jeugd fouten kunnen maken en dat het niet wijs is ze die hun even na te dragen. Interessant is wat mensen nu vinden en waar ze voor staan. Deze mevrouw van Groen Links lijkt me integer en heeft opvattingen die overeenstemmen met de agenda van Groen Links. Als je het daar niet mee eens bent gaat het gesprek ergens over, doorzeiken over jeugdzondes niet.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Julien Sorel

U kunt mensen borreltafel gedachten toedichten, om hetzelfde geld kunt u van naïviteit worden beschuldigd. Over de gl dame is inmiddels te veel bekend om haar veranderde (?) opvattingen zo maar te geloven. Daarbij weten we ook het nodige over de strategie van salafisten. Ze verontschuldigt zich net iets te makkelijk. Een scherp interview wordt ook vermeden. Dat maakt haar niet geloofwaardiger.

HPax
HPax
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Julien Sorel

Ad Sorel 1 dag geleden: ‘Dit zijn borreltafelwijsheden van rechtse en niet al te snuggere kereltjes’.

In een openingszin van 11 woorden twee dooddoeners en een typische belediging; een verkleining. Deze toonzetting bevestigt zich in zin 7 waar reflectie over de integriteit van ‘Deze mevrouw van Groen Links’ met ‘doorzeiken over jeugdzondes’ gelijk wordt geteld. ‘Doorzeiken’, wat is dat voor een taal van Sorel? Waar komt-ie vandaan!?

En dan die vergeeflijke ‘jeugdzondes’ van die GL-Mevrouw. Maar ze portretteert zich als een Islamitische en de Islam kent het begrip ‘jeugd’ niet. Goed, er zijn jonge kinderen, maar dat houdt op zodra ze een Kalasnikov kunnen torsen.
Wat de Yezidi’s van de Islam hebben ondergaan, laat zich niet als ‘jeugdzondes’ wegzetten. Het is erger dan de dood.

En voor de zoveelste keer wordt een Westers concept op een niet-Westerse cultuur toegepast, met fatale gevolgen voor ons. Onze Wetten keren zich tegen ons; we verhangen onszelf en doen dat giechelend, als volleerde dwazen. Of ook als de gek van Foucault die vreemdelingen herkent, maar niet zijn vrienden.

Om Barbara Tuchmann te parafraseren: we leven in een krankzinnige eeuw, i.e. in een tijd van grote, onbegrijpelijke verandering. Wij moeten in God geloven en ons kruit droog houden.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Julien Sorel

Ik wil u er aan herinneren dat het voorval met kuzu en ozturk bij de PvdA echt is gebeurd, of is dat ook borrelpraat?

Asher
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Julien Sorel

Mooi gelegenheidsargument. Eerder zegt u “Thierry Baudet is net als Cliteur geen antisemiet maar liet wel toe dat in de partij waar ze een prominente rol vervulden dat antisemitisme er welig kon tieren. Dat is onvergeeflijk.” Maar dat geldt dan dus niet voor GroenLinks met de Kauthar-affaire? Joden vergelijken met ISIS moet dus kunnen? Ja, ja. Consistent en logisch

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is overvol en GL is voor “schone” energie en de onbespreekbare wees welkom in ons land. We hebben geen ruimte voor al die windmolens, zonneakkers en uitdijende bevolking. Oplossingen heeft GL niet voor dit probleem, maar mensen afbranden die het benoemen wel.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas moeten we constateren dat JK het heel slim doet. Hij heeft GL omgetoverd tot een jongerenpartij. Jovo’s komen van heinde en verre om hem en zijn 10000 euro plan te vereren.
Op deze manier bepaalt een bevolkingsgroep waarvan de hersenen nog niet volgroeid zijn het politieke klimaat in Nederland.
Ondertussen worden andere meningen en kritiek niet geaccepteerd en de media spelen daar een grote rol in.
Het toverwoord van GL is inclusiviteit, iedereen is welkom. Sektarisch. Totdat er een ongewenste mening komt, dan is het gedaan met de inclusiviteit. Maar goed, dat geldt in dit land voor de meeste politieke partijen.

63
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x