Relschoppers leggen veiligheidsprobleem en falende aanpak bloot

Afschrikkingssysteem ontbreekt in ons land

Foto:

De afgelopen week heeft heel Nederland kunnen toekijken hoe groepen ‘jongeren’ in een aantal stadswijken de openbare orde ernstig verstoorden. We zagen tijdelijke no-go area’s waar relschoppende jongeren de dienst uitmaakten. Politieagenten werden bedreigd, beledigd, aangevallen met stenen of zwaar vuurwerk en zelfs weggejaagd. De relschoppers staan symbool voor een veel grotere groep van ontspoorde jongeren die zich onaantastbaar wanen. De aanpak van de overheid blijkt niet te werken.

‘Incidenten’

Voor de recente wanorde en rellen was geen specifieke aanleiding. En de daders waren niet de jongeren die zich normaal gesproken voorbeeldig gedragen. Integendeel, de ervaring leert dat degenen die bij dit soort rellen worden opgepakt vaak al jarenlang overlast veroorzaken en misdrijven plegen. Ze komen veelal uit multiculturele achterstandswijken, die ze structureel terroriseren.

De ongeregeldheden zijn een uitvloeisel van een permanente stroom aan ‘incidenten’ waar men liever niet over spreekt. Vooral in de steden hebben we te maken met geweld en fenomenen als straatintimidatie. Door hardnekkige overlast worden plaatsen zoals kermissen, stranden, parken, hotels en zwembaden steeds ontoegankelijker. De ‘jongeren’ lopen veelal in groepen rond, op zoek naar slachtoffers die ze kunnen intimideren, bedreigen of mishandelen. Als je geluk hebt wordt het hele spektakel ook nog lachend gefilmd. Ze hebben vaak messen op zak en dit leidt geregeld tot steekpartijen. Als je ‘pech’ hebt word je zoals Bas op klaarlichte dag op het strand doodgeschoten.

 

Vermijdingsgedrag

Als je de kwaadwillende jongeren aanspreekt op hun gedrag riskeer je een hoge prijs te betalen. De reactie hierop van de meeste mensen is logisch: vermijdingsgedrag. Ze spreken jongeren die zich misdragen niet meer aan. Vrouwen kleden zich minder ‘aanstootgevend’. Ouderen maken ’s avonds geen wandeling meer. Homoseksuelen lopen niet meer hand in hand. Openbare en zelfs gesloten plaatsen worden steeds meer gemeden. Beetje bij beetje accepteren we deze toenemende onveiligheid en verliezen we onze vrijheden.

 

De overheid toont ook een vorm van vermijdingsgedrag. In plaats van corrigerend op te treden wordt steeds vaker gekozen voor een aanpak van bekijken, wegkijken en ontzien. Onder druk van burgemeesters en onder het mom van ‘de-escaleren’ kiest de politie er te vaak voor om niet, laat of slechts bij ‘excessen’ op te treden. Dit gebeurde tijdens de laatste ongeregeldheden in Utrecht ook. Waarnemend burgemeester Den Oudsten legde het als volgt uit: “Als mensen uit zijn op rellen en confrontaties is de kans groot dat het escaleert als de politie te snel ingrijpt.” Was de situatie niet al geëscaleerd? Wat verstaat de beste man anders onder escaleren? Met zo’n houding geven we een vrijbrief af om ongestraft te rellen.

 

Ontzien daders

Burgemeesters besluiten steeds vaker maatregelen te nemen die daders ontzien en daarentegen goedwillende mensen in hun vrijheid raken. Zo is in Rotterdam dit jaar besloten om een drukke straat ’s avonds in de weekenden volledig dicht te gooien vanwege extreme verkeersoverlast. Ook zijn drie parken gedeeltelijk op slot gegooid vanwege ernstige ongeregeldheden. De burgemeester van Enschede besloot twee parkeerterreinen af te sluiten door aanhoudende overlast van jongeren. De overlast verplaatst zich daarna veelal naar andere plekken waar het de bewoners weer even tijd kost om het aanhangig te maken. Probleem opgelost, toch?

 

Oorzaken wangedrag

Je kunt je afvragen waarom de overheid vaak niet dadergericht ingrijpt. Een mogelijke verklaring is dat veel van de incidenten plaatsvinden in of door personen uit multiculturele wijken en dat de desastreuze immigratie- en integratieproblematiek door in te grijpen zou worden blootgelegd. Een andere verklaring blijkt te zijn dat we de effecten van hitte en verveling jarenlang hebben onderschat. Als het iets warmer wordt op de planeet moeten we ons dus ernstig zorgen gaan maken.

 

Een aannemelijkere verklaring dan hitte is dat er aan de relschoppende jongeren op dit moment nauwelijks sociale normen worden opgelegd door strafbare feiten te bestraffen. Juist deze normstellende functie van straffen is zo belangrijk bij deze groep, omdat ze Nederlandse normen en waarden door vrienden en familie blijkbaar onvoldoende aangeleerd krijgen.

 

Slachtofferschap

Ze worden gevrijwaard van kritiek en leren geen enkel schuldbesef aan. Politici, BN’ers en een leger aan goed betaalde sociale hulpverleners werken hier met hun dagelijkse sympathiebetuigingen ook hard aan mee. Nederland is immers een land van weinig kansen en de jongeren sluiten niet zichzelf buiten, maar worden buitengesloten... De toenemende aandacht voor beschuldigingen van discriminatie en etnisch profileren door politieagenten creëert zelfs een sterk gevoel van slachtofferschap. Het gevolg hiervan is dat de jongeren geen enkele verantwoordelijkheid meer nemen en doen waar ze zin in hebben.

Jongeren zijn zeer bevattelijk voor verkeerde rolmodellen en vertonen sterk kopieergedrag. Ze zien eerst dat vrienden en anderen in de samenleving zich misdragen én dat ze er helemaal of heel gemakkelijk mee wegkomen. Door zich te misdragen in groepen en criminaliteit te plegen kunnen ze hun status vergroten. Een lage pakkans, lage veroordelingskans en lage straf werken overlast en criminaliteit verder in de hand.

 

Zeer lage straffen

Wat in Nederland ontbreekt is een goed functionerend afschrikkingssysteem. Relschoppende jongeren zijn vaak al eerder door de politie gepakt en vervolgens bestraft.  Ze staan echter veelal dezelfde dag weer buiten. Zelfs als het tot een veroordeling komt zijn ze niet voldoende onder de indruk geraakt van de opgelegde straf. Dat is op zich ook niet zo verwonderlijk. Het huidige strafstelsel is een zielige vertoning van symbolisch straffen en verbaal afkeuren: waarschuwingen, voorwaardelijke straffen, HALT-afdoeningen, beleidssepots, gedragsaanwijzingen en zeer lage straffen vormen niet de uitzondering maar de regel. Dit zou je haast niet geloven als je de constante retoriek van ‘ze worden keihard aangepakt’ aanhoort.

 

Wie de strafvorderingsrichtlijnen voor meerderjarige verdachten bekijkt ziet de ‘harde aanpak’ waar politici altijd prat op gaan. Hierin zien we dat een first offender voor bijvoorbeeld een ‘kleine vernieling’ een geldboete van 225 euro mag verwachten. Voor een ‘simpele’ bedreiging staat een geldboete van 250 euro en belediging kost 150 tot 200 euro. Loop je op straat met een stiletto, valmes of vlindermes, dan mag je een boete van 225 euro verwachten. Het belemmeren van een ambtshandeling kost je slechts 175 euro en het niet voldoen aan een gebiedsontzegging 200 euro. Sla je iemand één keer zomaar in zijn gezicht, dan ben je met 400 euro iets duurder uit.

 

Onbegrijpelijk

En wat als je hardleers bent en recidiveert? In principe geldt voor bijna alle delicten dat de sanctie iets verhoogd wordt (met 50%). Een korte taakstraf is ook denkbaar. Pas bij terugkerende recidive krijgt de verdachte een dagvaarding en riskeert de persoon een korte gevangenisstraf. De straffen (als ze al worden opgelegd) zijn dusdanig laag dat een gezond afschrikkingseffect geheel ontbreekt.

Door de lage pakkans, lage veroordelingskans en lage straffen in Nederland kunnen jongeren doorgewinterde criminelen worden die niet meer gemakkelijk van het slechte pad af te krijgen zijn. Ondertussen laten ze een spoor van leed achter. Dit in stand houden is een volkomen onbegrijpelijke keuze.

Over de auteur

Kilian Karsbergen
Politicoloog

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De falende aanpak is tientallen malen bloot gelegd. Laten we de bekendste klokkenluiders benoemen, Theo van Gogh RIP, Pim Fortyun RIP, Ayaan Hisi Ali gevlucht , Hand Janmaat , Geert Wilders 24/7 zwaar bewaakt.

De gevestigde orde in Amsterdam bleef hangen in de mededeling “we kennen de top 600 en die hebben we nauw in het vizier ” . Kennelijk hadden we storing in het vizier want inmiddels kent Amsterdam de top 1500 crimineeltjes. Je zou denken dat men die krengen die in te dure auto’s rond rossen , duizenden euro’s aan merkkleding uitgeven wel zou traceren. Per moment kunnen we ze vaak wel identificeren als er met veel geweld een geldautomaat uit de muur wordt geblazen.

Na Amsterdam zijn er vele steden te benoemen die zwichten onder de groepen allochtonen waar de marokkaanse jeugd een hoofdrol speelt. De zogenaamde no-go area’s groeien dagelijks. Gouda , Rotterdam , Den Haag , Utrecht , Amsterdam , Helmond enz blijven groeien en de politiek slaapt vrolijk door.

1 politicus kan de situatie veranderen. Hij wordt momenteel vervolgd door het OM in opdracht van de toenmalige minister omdat hij vindt en vond dat we best minder van die reljeugd in Nederland kunnen gebruiken. De heer Wilders is de enige politicus die na 40 tot 50 jaar gedogen probeert orde in de chaos te scheppen. Hij wordt echter tegen gewerkt door het establishment. U kunt 1 ding doen om de situatie te veranderen.

Stem sociaal , stem PVV

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

ik denk dat ik Geert mijn stem gun ondanks dat ik FvD lid ben. Ik ben er nog niet uit wat het meest verstandig is om te doen, maar ik heb nog even.

logisch_denken
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Uiteraard heb je nog even . Mijn twijfel is volledig weggenomen door het gedraai van meneer Baudet. Doet verschillende uitspraken over migratie , EU , belastingen , enz. Ik mis standvastigheid die ik wel bij Wilders terug vind. Ik stoor me daarom minder aan het ongenuanceerde gedrag van Wilders. Zoals je zegt denk rustig na en zoek de verschillen zolang er maar geen twijfel is voor een kartelclubje.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

goed advies, dank. Ik knoop het goed in mijn oren.

Ant
Ant
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

Zonder meer is het Geert degene die nu dit land nog kan redden. Hij heeft een zeer hoogstaand gekwalificeerd team, denk alleen al aan Fleur Agema of aan Martin Bosma.

Pim Fortuyn was zijn voorganger, net zoals Hans Janmaat, o o k zij voorzagen de ellende die de deugwaanzinpolitiek creëerde en creëert!

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Andere regering, andere maatregelen. Daarom stemmen op pvv of fvd.
Wilders heeft gelijk: dit tuig zal in marokko niets uithalen: dan worden ze nl hardhandig aangepakt.
Hier mag het. Hier wil de regering de democratie afschaffen. Ten koste van de burgers. Dit is beleid.
Stem links weg, en de rellen stoppen.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

@Hesa, moeten we inderdaad doen!

Stem TEGEN Links… doe ik allang!

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Hubertus Vicus
Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland wordt steeds gevaarlijker om in te leven. Relschoppers en criminelen hebben vrije hand omdat het zo makkelijk kan.
Elke klacht en dus ook dit artikel is gericht tegen dovemans oren omdat de migratie moet doorgaan en niets mag het in de weg staan. Dat staat op de eerste plaats omdat Nederland dit soort kwesties uit eigen hand heeft gegeven. Buitenland regeert hier en niet wij. Het kan omdat de gemiddelde Nederlander nog altijd vindt dat ie het goed heeft en er zijn dus eigenlijk geen klachten.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat de migratie moet doorgaan heeft met het verdienmodel te maken en baantjes voor uitgerangeerde bestuurders, ambtenaren en politici.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Het is een korttermijn denken van mensen zonder visie. Geen volk die eigen cultuur wil opgeven al lijkt het hier wel aan de hand te zijn. Op den duur wreekt zich dat wel en hoe langer dit zal duren hoe erger het zal zijn.

Drentse realist
Drentse realist
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Nederland en veel andere landen voeren het door de VN “voorgeschreven” beleid uit. De VN wil dat landen “beleid” om de 17 SDG ’s uit te voeren. Een soort “vrede op aarde” plan. Dit plan hoe mooi het ook mag klinken is onrealistisch en zal nooit gaan werken. Herverdeling van welvaart (veel geld naar Zuid-Europa) , gigantisch dure klimaat doelstellingen, Nederland volbouwen met huizen voor mensen die nooit werk zullen vinden en op een bijstandsuitkering zijn aangewezen. Aanleg zonneparken, plaatsen van gigantische hoeveelheden windmolens, aanleggen van natuurgebieden (op plaatsen waar die nooit geweest zijn). Nederland komt grond te kort om al die aan al die “waandoelen” te kunnen verwezenlijken. Boeren moeten hun landerijen hiervoor “afstaan” en worden op den duur onteigend zogenaamd in het algemeen Nederlands belang. Agenda 2030 betekent dat de visserij, de boenrenstand en de MKB op den duur “het loodje” moeten leggen. De gehele Nederlandse voedselvoorziening wordt afgebroken.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Drentse realist

Dat de VN hier achter zit is duidelijk. Hun plan is net zo onrealistisch als het communisme destijds voor het Sovjet rijk. Goed bedoeld misschien door enkelingen maar een uiteindelijk een ramp. Beide vereisen alle neuzen een kant op wat uitgesloten is in een democratie.
De dictatuur van het proletariaat van weleer wordt verruilt voor de volgende dictatuur van soortgelijke lieden als toen.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Strenger gaan straffen en investeren in politie is de enige manier om hier nog vat op te krijgen. Geen pedagogisch gelul en thee kransjes. Het hangt ervan af hoe mensen gaan stemmen volgend jaar. Onze overheid is op dit moment het meest crimineel.

Pank Vale
Pank Vale
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien een goed idee om onze militairen terug te halen uit gebieden waar wij niets te zoeken hebben?
https://www.defensie.nl/onderwerpen/missies/huidige-missies
Zij kunnen worden ingezet in no-go area’s waar relschoppende jongeren de dienst uitmaken. Laat hen de BOA’s vervangen en onze straten, kermissen, stranden, parken, en zwembaden weer veilig maken, zodat iedereen zonder angst de straat op kan. Een goede ondersteuning voor de politie. Nu zijn politieagenten langer bezig met het schrijven van een verbaal, dan dat de relschoppers vast zitten.
Een boete van een paar honderd euro’s zet geen zoden aan de dijk. Laat ze de schade van de politie inzet en vernielingen betalen. In dat geval zullen de ouders ook wat meer geïnteresseerd zijn in de opvoeding van hun kinderen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pank Vale

ja, ik denk ook dat hier een rol voor militairen en mariniers is weggelegd. Zij moeten de wijken schoonvegen, het tuig oppakken en opsporen, de ouders flink korten op de uitkeringen en een schip volstampen en naar Marokko varen en dan het luik openen en op het strand dumpen.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Wat een fantastisch helder idee. Ik knap er helemaal van op. Het betreft het meest gore gestoorde tuig dat je maar bedenken kan. Ze zijn bijna 40 jaar lang in de watten gelegd en begripvol geknuffeld door al die geitenwollensokken jongerenwerkers. Alles was goed. Handel in drugs, handel in wapens, handel in meisjes, alles! Oh heb je een plofkraakje gepleegd. Oh dat mag eigenlijk niet. Niet meer doen hoor. Knuffel, knuffel! En Femke maar druk de andere kant op kijken. Moet nog het klimaat redden. En het zwarte ras.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ondanks dat ik sympathie heb om het in dit geval toe te passen,
Gaat dat natuurlijk nooit gebeuren.. Never,, En gelukkig ook maar..

Maar het moet niet zo moeilijk zijn, om een paar peloton behoorlijk flink uit de kluiten gewassen agenten hiertoe op te leiden.
Zeg maar SWAT teams

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, wij hebben een ZEER slechte overheid.
Waar is nou burgemeester Bruls van Nijmegen? Tegen Geert Wilders hitste hij de moslims op om aangifte te doen. Er kwamen mensen aangifte doen die geen Nederlands konden en niet wisten waar het over ging, maar ‘er was gezegd’ dat ze dit moesten doen………
De ware daders worden als het ware gefaciliteerd door de Bruls’achtigen’. De ‘burgemeesters’. Schandelijk. MEER dan schandelijk.
ik weet wel waar ik volgend jaar op stem.

Daniel Rose
Daniel Rose
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maar wel hard optreden tegen mensen die onzinnige coronamaatregelen helemaal beu zijn en in verzet komen. De backlash komt nog eens heel hard en medogenloos neer op deze incompetente ‘bestuurders’ en hun familie. Want reken maar, als de vlam in de pan slaat en de remmen los gaan, dan wil jij geen ‘bestuurder’ zijn, is er geen bescherming voor je en ben je overgeleverd aan het gepeupel dat jou het liefst ziet bengelen aan een touw. Of nog erger…

dedingenbijdenaamnoemen
dedingenbijdenaamnoemen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helder betoog van feiten en gevolgen. Gezien de reacties van onze bestuurders in de grote Gemeenten is de ontkenningsfase nog niet voorbij en moeten we vrezen nog een tijd te worden zoet gehouden met het nemen van nog meer maatregelen die moeten bijdragen tot het verbeteren van de omstandigheden en het wegwerken van achterstanden van de daders.

Hans Wulffelé
Hans Wulffelé
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je moet bij het begin gelijk handelen zoals het zou moeten en de gevolgen van die handelingen moeten direct een afschrikwekkend effect hebben cq bij herhaling, krijgen. Ik zal het maar even simpel zeggen: zodra er groepsgewijs gereld wordt, direct ‘de lange lat er overheen’. Dat is iets wat ze begrijpen en ontzag voor hebben / krijgen. En die eerstelijns aanpak consequent en met rugdekking van de driehoek en naderhand het parlement. Dat er vervolgens nog meer en andere maatregelen nodig zijn, zoals adequatere rechtsvervolging, spreekt voor zich.
Een preventieve maatregel zou moeten zijn het stoppen van de immigratie uit landen waar het grootste deel van deze relschoppers en hun(groot-)ouders vandaan zijn gekomen. Wat hier niet binnenkomt, kan hier ook geen overlast veroorzaken.

Zeester
Zeester
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Stop gewoon hun uitkering

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Zeester

En die van hun ouders… omdat die zo’n fantastisch, het is een lieve jongen product op de wereld gezet hebben… en die alleen maar slachtoffer is en daar bovenop ook nog eens racistisch gediscrimineerd word door de Nederland B.V.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben er in ieder geval helemaal klaar mee…

Dat constante verklaren waarom ze rellen of zelfs maar dollen (S. Hillebrand)…
Het is ook nooit hun schuld, altijd van een ander… wij dus…
Begrip eisen/kweken bij de autochtonen voor, laten we wel wezen, onaangepast tuig…
Het vergoelijken/afdoen van hun daden door de MSM…
Het niet handhaven, dus faciliteren van die meute…
Het wegkijken van politiek & bestuurders…

Oh ja, mag natuurlijk niet vergeten worden… eb + vloed krijgen ook nog de schuld.

Om je te bescheuren…

Roelof Bosma
Roelof Bosma
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een korte opmerking: waarom word dit….en ook hier, op OpinieZ nog steeds als incident bewoord?

dedingenbijdenaamnoemen
dedingenbijdenaamnoemen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Roelof Bosma

Het gebruik van het woord incident betekent niet dat het slechts eenmalig, weinig of nooit voorkomt.
Het woord incidenteel betekent wel af en toe of als iets niet vaak gebeurt.
Een definitie van het woord incident is bijvoorbeeld gebeurtenis of een dieptreurig voorval.
In het artikel wordt overigens gesproken over een permanente stroom aan ‘incidenten’.

Roelof Bosma
Roelof Bosma
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  dedingenbijdenaamnoemen

Oké beste dedingenbijdenaamnoemen,

Daar had ik dus overheen gekeken…ik bedoel : de tekst permanente stroom aan ‘incidenten’.

dedingenbijdenaamnoemen
dedingenbijdenaamnoemen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Roelof Bosma

incidenten = gebeurtenissen = dieptreurige voorvallen
een stroom = een grote hoeveelheid
een permanente stroom aan incidenten = een grote hoeveelheid dieptreurige voorvallen
Welke woorden wil je hiervoor graag in de plaats hebben zonder dat de boodschap inhoudelijk verandert ?
Ik vermoed dat je incident (= voorval) verwart met incidenteel (= af en toe)

Kylian Deegh
Kylian Deegh
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Natuurlijk is er een groot probleem met de cultuur-mengeling in ons land.
Maar dit soort zaken gebeuren niet per ongeluk: dat is geënsceneerd door onze overheid. Door de grenzen ver open te zetten, verschillende groepen verschillend aan te pakken creëert zij verdeling binnen de bevolking.

De overheid kiest ervoor om geen waterkanonnen te gebruiken bij Schilderswijk rellen, maar wel bij vreedzame demonstraties op het Malieveld. Het is een aloud staaltje van ‘verdeel en heers.’ Ik hoop dat jullie dit ook inzien. Ze is uit op onrust binnen de gelederen. Angst zaaien werkt geweldig: kijk naar alle mondkappen, en de ruzietjes in supermarkten vanwege krankzinnige corona regeltjes.

Zou het niet beter zijn om de onvrede van onze allochtone bevolking te benutten, en onze echte vijand (de overheid) gezamenlijk aan te pakken? We moeten ons als burgers niet verder laten verdelen, want dat is hun plan. We moeten de onvrede bundelen en de huidige machtshebbers met pek en veren het land uit jagen.

Als dat allemaal op orde is, dan weet ik bijna zeker dat, (na het vastzetten van een paar criminelen) we prima door een deur kunnen met de allochtone Nederlanders. We zijn een ’tolerant’ volk, door de eeuwen heen. We moeten nu even focus houden.

Het neo-fascistische beleid van Rutte en co is vele malen gevaarlijker dan rellende Marokkaanse jeugd.

Houd focus, voordat het te laat is! Laten we de krachten bundelen!

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kylian Deegh

Hoe ziet u dat voor zich?
Bewapende milities op straat?
Hoewel in dit geval een sympathiek idee,
Gaat dat natuurlijk never nooit niet gebeuren… Gelukkig maar zeg..

Maar ik acht niet uitgesloten, dat gezien de stand van de Financiële wereld, de totale wereld economie (en nu met de cojona is dat overal natuurlijk mooi de zondebok van)
er wel eens totale onlusten kunnen uit breken,
Maar dan als gevolg van pure armoede en honger.
Op een schaal die zelfs onze grootouders niet hebben mee gemaakt.

Kylian Deegh
Kylian Deegh
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Ik probeerde maar aan te geven dat we onze pijlen niet op een handjevol rel-Marokkanen moeten richten als er veel ergere zaken aan de hand zijn. Kanaliseer je boosheid liever richting onze in- en in corrupte leiders.

Ik was eerst ook bang voor ‘hunger games,’ maar als je ziet met welk gemak er miljarden worden uitgetrokken voor ‘hulp pakketten’ dan zie je eigenlijk al welke kant het op gaat. De zelfstandigen moeten failliet, en iedereen moet straks uit de staatsruif vreten. Het complete marxisme. Iedereen 100% afhankelijk van de staat als broodheer. Moderne slavernij. Het lang in de lucht hangende ‘basis inkomen’ zullen ze zeker willen invoeren.

De overheid kan met gemak smijten met geld, ze weten dat de ‘big reset’ er aan zit te komen. Een euro is straks niets meer waard, en weg zijn de begrotingstekorten. Ze kunnen straks weer met een schone lei beginnen, misschien met een wereldmunt. Fun times. /s

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan maar 1 reden verzonnen waarom die Leo Lucassen nog steeds van die politiek-correcte wegkijk artikelen uit de jaren ’70 schrijft: Geld. Er is gewoon minder vraag naar realisten die een hardere aanpak beargumenteren. Nee, beter geef je als nep-wetenschapper de maatschappij de schuld. Het komt door het weer, corona, verveling, geen sportmogelijkheden(?), racisme etc. Dan mag je aanschuiven bij de vele linkse talkshows, kranten en radioprogramma’s in dit land.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Punt is, dat de rellen niet op zich staan, maar deel uitmaken van een totale desintegratie van onze samenleving, die steeds sneller gaat.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we eerlijk zijn tegen elkaar, de Autochtonen Nederlandse bevolking bezit onvoldoende ballen.
Zij hebben zich jarenlang laten aanpraten, dat de aanwezige Allochtonen de redding waren, voor het voortbestaan van Nederland.
Links Nederland, heeft de rest van Nederland belazert.
Door het kweken van angst en haat, was het kwaad snel geschied.
Als Links Nederland in de media de vrijheid heeft gekregen, om anders denkenden ongestraft voor racist uit te maken, is die tweedeling al geslaagd.

Jammer van het eens zo mooie en fijne Nederland.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die groepen moslimjongeren zijn bezig met het bevorderen van hun totalitarisme. Zij zien de terreur die zij uitoefenen als een moreel goed dat moet worden verricht jegens hun niet-islamitische omgeving. Dr. David Suurland legt uit hoe dit zit in een lezing over totalitarisme. https://www.youtube.com/watch?v=_GP_Wn32dIU

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Gezien , Bedankt.

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte er is wel een groot Marokkanenprobleem! U zegt keihard van niet. Rustig slapen is voor de burgers niet meer mogelijk. Gooi die grens dicht en stuur al die relschoppers naar hun moederland.

Ant
Ant
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Decennialang deugwaanzinbeleid van de PvdA, CDA, D66 en VVD hebben dit land naar de afgrond gebracht. Beleid waarin daders slachtoffer worden en slachtoffers
én handhavers daders! Daarbij ook nog de ongebreidelde instroom van islamaanhangers en tel uit je winst…..

Jan-henk
Jan-henk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij elk tv programma hebben ze het over zwaar straffen, boete en/of gevangenis straf. Ik ben van mening dat dit niet gaat werken. Ik denk dat we eerder moeten gaan kijken net zoals Spanje niet hard straffen maar gewoon hard slaan. In de zuidelijke landen doen ze dit en zie je dat ze respect hebben voor de politie. De politie ambtenaar word ook gesteund door de top van de politie. Natuurlijk moeten we uitkijken dat we geen politie staat moeten worden. Maar om onze zorgverleners te beletten om hun werk goed te kunnen doen is te gek voor woorden.

Tristan
Tristan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven artikel, zeer informatief!

Tristan
Tristan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Leuk artikel om te lezen, zeer informatief

Siep
Siep
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je als Marokkaans tuig, als crimineeltjes in notendop hoort dat je wat je ook aanricht, je als slachtoffer wordt neergezet en jezelf daar ook telkens achter verschuilt; als je door je moeder wordt gepamperd i.p.v. opgevoed; als je -tig begeleiders, sociaal werkers, advocaten, bureautjes hebt die achter je staan omdat ze verslaafd zijn aan het subsidie-infuus en zonder dit niet kunnen overleven; als je linkse politici hebt die niet wijzen op eigen verantwoordelijkheid maar eveneens het slachtofferschap ondersteunen; als je een verpolitiseerde korpsleiding hebt die vooral de opdracht geeft te de-escaleren i.p.v. op te treden, dan kweek je dit soort situaties.

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x