Bizarre overheidspromotie voor Nederland Asielzoekersland

Wie wil er nu niet naar ons land migreren?

Foto:

Wie Welcome in the Netherlands, een website voor en door vluchtelingen, bezoekt treft direct een animatiefilmpje aan. De film is gemaakt door Simone Bommeljé, met – zo blijkt uit de aftiteling – steun van onder andere Kinderpostzegels, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Deze animatiefilm toont de tolerantie van Nederland jegens vluchtelingen.

We maken hier zelfs Engelstalige filmpjes, ondertiteld in het Arabisch, om uit te leggen wat je te wachten staat mocht je de lange reis vanuit Afrika of het Midden-Oosten durven te maken. Of dat nu per bus, vliegtuig of bootje op de Middellandse Zee is. Hoewel de film vermoedelijk al gemaakt is in februari 2016, ontstond er op maandag 3 augustus 2020 politieke ophef over en zijn er inmiddels Kamervragen gesteld.

Het animatiefilmpje toont hoe vluchtelingen op een bootje en in een bus naar Nederland reizen. Sommigen reizen alleen, anderen met hun familie. Veel mensen lijken uit islamitische landen te komen gezien de hoofddoeken, djellaba’s, baarden en accenten. Aan de staart van het vliegtuig hangt een negroïde man die zegt “Hey, I want to come too”. Geld voor een ticket had hij kennelijk niet; hij lijkt een verstekeling uit te beelden die dolgraag naar Nederland wil reizen. Enfin, de mensen arriveren bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Er wordt uitgelegd dat identiteitspapieren worden gecontroleerd en vingerafdrukken worden genomen.

 

Vrolijke vluchtelingen

Voorts komt het logo van de IND in beeld en zien we een vrouwelijke vluchteling aan tafel zitten, kennelijk tegenover iemand van de IND. De voice-over zegt: “Maybe you’re nervous. The IND wants to know your story and why you left home.” Ondertussen zien we de vrouw denken aan een oorlogssituatie. De voice-over vervolgt: “It is important that you say the right things to the IND.” De vrouw zegt: “I was in a war”. Er wordt uitgelegd dat zij hulp krijgt van een tolk en een advocaat. Vervolgens zien we vrolijke vluchtelingen die gezamenlijk een maaltijd verorberen “in a camp”. Er wordt uitgelegd: “Over the next few days the COA will help you to understand the rules of the Netherlands”. Drie islamitische vluchtelingen tonen breed glimlachend hun tanden bij de balie van het COA.

De boodschap is hier duidelijk: je moet niet de waarheid spreken tegen de IND, maar je moet het juiste zeggen. Als je dat doet – zeggen dat je uit een oorlogssituatie komt – dan krijg je een tolk, advocaat en voedsel. Samengevat: je wordt gelukkig in je nieuwe thuisland Nederland. Zo gemakkelijk kan het gaan. Overigens zou in de Arabische ondertiteling wel vermeld staan dat je “de waarheid” moet spreken.

 

Prachtig leven

Buiten de aankomst in Nederland – die kan saai zijn zo zegt iemand – is het leven van een vluchteling in Nederland prachtig. We zien lachende vluchtelingen in een klaslokaal, met op de achtergrond grote huizen en fietsende mensen. “You will go to school, meet new friends and learn new things”. Het filmpje vertelt dat de IND bepaalt of je teruggestuurd wordt of mag blijven. Vervolgens zien we een gelukkig ogend islamitisch gezin in een huis met daarop een spandoek “Home Sweet Home”.

Het huis, twee-onder-een-kap met een garage, lijkt het gezin van de staat te hebben gekregen. Het enige dat daarvoor diende te gebeuren was een bezoekje aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel, de IND en het COA. Tot slot vertelt de voice-over: “You have rights to a doctor, school and information from the IND, the COA and the NIDOS.

Welke ‘steun’ het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft geboden is nog onduidelijk. Wellicht is er overleg geweest over de procedures of de inhoud van de film. Of is zelfs financiële steun gegeven? De filmmaker, en wellicht ook de IND en het COA, lijkt in elk geval over een voorspellende gave te hebben beschikt. Twee jaar later vroeg het Marrakesh Pact aan haar ondertekenaars om immigratie als positief te zien. Met dit filmpje werd daarin voorop gelopen.

 

Open uitnodiging

De animatiefilm lijkt een open uitnodiging te zijn voor hetgeen wordt gevreesd door emeritus hoogleraar Europese expansie en migratie Piet Emmer in zijn boek ‘Het Zwart-Wit denken voorbij’ (2017): “Waarom zou je thuis [BC: in het land van herkomst] nog lange dagen werken als je in willekeurig welk West-Europees land ook, meer koopkracht kunt verwerven door van een uitkering te leven?” (p.104)

Nergens in het filmpje zien we de vluchtelingen werken. Er wordt ook niet over werk gesproken. Gratis verblijfsdocumenten, woningen, voedsel, nieuwe vrienden, advocaten, tolken, zorg, onderwijs, en ook nog eens je eigen culturele identiteit mogen behouden. Van een tegenprestatie lijkt geen sprake te zijn. Na het zien van dit advertentiefilmpje, met steun van de IND en het COA, vraag je je af: wie wil er nu niet naar Nederland migreren?

Over de auteur

Bart Collard
Bart Collard
Bart Collard (1988) is criminoloog. Hij schrijft een proefschrift aan de Universiteit Leiden.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
74 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe kan je tijdens de golf aan bezuinigingen , gebrek aan woningen , gezeik over stikstof en CO2 nu Nederland promoten bij kansloze gelukszoekers die we niets anders te bieden hebben dan een te kleine sociale huurwoning en een uitkering aangevuld met maximale toeslagen en een berg kindertoeslag.

Ik kan niets anders zeggen dan stem sociaal , stem PVV.
Dit land is doodziek

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

“… die we niets anders te bieden hebben dan …”

@logisch_denken, ik vermoed/hoop dat dit bedoeld is als sarcasme!

Onze Nederland B.V. is een luilekkerland geworden, behalve voor die van “ons”.

U heeft gelijk… dit land is doodziek.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Hubertus Vicus
Peter
Peter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

helemaal mee eens.waarom komt er geen ambtenaar op het idee om de telefoon uit te lezen ? of hebben de vluchtingen iets te verbergen? kunnen ze alsnog doen ,kan 90% morgen terug wegens bedrog .

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Mag niet wegens privacy?

Stefan
Stefan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

De telefoon wordt ook uitgelezen en social media account gecheckt in de hoorprocedure.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

George Soros (net worth 8,6 miljard USD) die nu een rechtszaak heeft verloren (yes) is een grote financier van NGO’s/ immigratie door middel van zijn filantropische instelling. Precies het type Bill Gates die met weldoening een geniepige agenda hebben en die voor een deep state werken? Orban kent Soros en heeft hem lang geleden het land uit gegooid en beschuldigd Soros publiekelijk ervan, het Hongaarse volk te willen vervangen met immigranten. Elsevier*

Met alles wat je leest en ook dit manipulatieve filmpje, moet het wel zo zijn dat er een agenda achter de immigratie zit. Namelijk geld geld geld en het destabiliseren van Europa, meer centrale macht en een volgzaam volk.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Martine
Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Martine

ja, zoiets moet er wel achter zitten, want geen enkele weldenkende leider van een land zou achter dat beleid moeten staan.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

eens

Zeester
Zeester
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mss een goed idee om een soortgelijke film te maken over Nederlanders die hun land moeten ontvluchten vanwege dit krankzinnige beleid!

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik beoordeel dit animatiefilmpje als complete onkunde. De opdrachtgever is de Staat; daarna gaan (over)gesubsidieerde filmmakers aan de slag. Ze contacteren vertalers en officiële instanties zoals COA. Hier is totaal geen controle op het eindprodukt uitgeoefend. De verantwoordelijke staatssecretaris heeft de boel gedelegeerd en er nooit meer naar omgekeken. Zoveel onkunde. Ik weet niet wat ik erger vind. Deze ongelooflijke domheid of indien dit eindprodukt de gewenste uitwerking had, deze absurde naïviteit van linkse ideologie. Gruwelen dit!

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

En dan te bedenken dat er zóveel mensen fors geld verdiend hebben aan het kapot maken van alles wat Nederlands is…..eh: was. Hoe dúrven ze!

Rob
Rob
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een wereld, open deur voor gelukzoekers, miljarden voor de zuidelijke , miljarden naar Brussel, ik hoop van harte dat Nederland goed gaat stemmen in maart, niet op de linkse weggevers partijen

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

ja, dat hoop ik ook. Maar gezien maar 66 reacties op het artikel, ben ik bang dat heel veel Nederlandersn met korte termijn visie bezig zijn en zitten te balen waarom ze niet lekker naar de kroeg mogen of op vakantie……………. kortom alleen met zichzelf bezig en de HEEL korte termijn, helaas.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gaat het Linkse Kabinet van Rutte 3, daarom zo slecht met de oudjes om.
Ruimte scheppen en de pensioenen gewoon in de Brusselpot.
Het gaat goed in Links Nederland, als je wiegje maar ergens anders heeft gestaan.
De omvolking moet sneller.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, de autochtone ouderen moeten weg en plaats maken voor nieuwe mensen van elders en DIE worden dan tot hun dood verzorgd door de autochtonen die nog mogen / moeten werken. Dat lijkt wat onze overheid aan het doen is.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De nieuwe slaven zijn de autochtonen.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als er volgend jaar een nieuwe regering aantreedt, moeten ze de uitkeringen maar stoppen, als er geen tegenprestatie geleverd word.
Werk aanbieden aan analfabeten ( werken bij een boer, landarbeider, schoonmaker) kan altijd. Scheelt ons weer uitkeringen aan seizoensarbeiders.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit slaat werkelijk alles! Dat er op een walgelijke manier politiek wordt bedreven, ten faveure van alles wat maar niet-Nederlands is, dát weten we helaas al. Maar dat er kuddes buitenlanders onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt worden, dat is misdadig. Hoewel…..valse voorwendselen……. wáren ze allemaal maar helemaal vals! Er zit in veel gevallen nog behoorlijk veel waarheid in, dat maakt moedeloos en radeloos. Nederland barst van de ongelijkheid, met name het verschil tussen goudzoekers en hardwerkende Mederlanders is niet te rijmen. Die lui die hierheen gelokt worden, die lekker op vakantie gaan naar hun o zo gevaarlijke thuisland, die een prachtige villa met 3 vrouwen en tig kideren hebben in het thuisland, die hier geen andere lichaamsbeweging hebben dan hun hand ophouden en zich laten pamperen door allerlei overheidsinstanties etc. ……. ja, die lui lachen zich kapot! Maar onze bejaarden mogen doodvallen van de regering. Verzorgingshuizen zijn er niet meer en je moet op sterven na dood zijn wil je een plekje kunnen krijgen in een verpleeghuis. Maar de buitenlanders hebben een gespreid bedje etc. Jaren geleden zei de toenmalige Koningin Juliana al dat Nederland ‘vol’ is. Maar onder de supervisie van de huidige regering is Nederland niet alleen óvervol geworden, maar ook verkwanseld aan een middeleeuwse politieke doctrine, die Nederland leegslurpt.
Adieu Nederland……

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat verschrikkelijk. Wat is DIT nou? Hoe komen we hier van af? Dat filmpje moet onmiddelijk off line en de makers achter de tralies en alles afpakken wat ze hebben.
Dit is ongelooflijk. Wat denkt de overheid hier tegen te doen?

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het komt van de overheid…

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Het is precies dat hé…!

leo
leo
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

“Wat denkt de overheid hier tegen te doen ” ????

De “overheid laat hiermee duidelijk zien hoe ze over U denken.

N.l. t zijn toch klootzakken die alles voor zoete koek aan nemen.

Devies: Hep sgijt aan de overhijt, zuh hebbuh het ook aan jauw. tr. tr. tr.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt overeen te komen met de flyers die de smokkelaars uitreiken waarop zelfs te zien is in welk land je de hoogste uitkering krijgt etc.
Dit filmpje is lokken van mensen dus meewerken aan mensensmokkel.
Logisch dat er vragen gesteld worden maar wordt er daadwerkelijk ook iets aan gedaan?

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Het schijnt dat deze flyers uit de koker van de heer Soros zijn. Hij financiert ze ook.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteraard is dit filmpje schokkend, maar:
1. Dit is al tientallen jaren aan de gang. Denk aan Wim Kok ‘Nederland is geen immigratieland’ terwijl de migranten binnenkwamen net zo hard als nu het geval is onder Rutte.
2. Het toont aan dat wat de afgelopen tientallen jaren min of meer heimelijk gebeurde, omdat het verzwegen werd of anders voorgesteld, nu openlijk gebeurt. Immigratie zonder wettelijke basis wordt niet alleen gedoogd, maar zelfs gepromoot door de overheid. Het is maar een van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat het overheidsapparaat wordt gebruikt door de politiek om doelen te realiseren die niet in het belang van Nederland zijn en niet in het regeerakkoord stonden.
Immigratie is voor deze anarcho-socialisten een middel om de natie-staat te ondermijnen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is duidelijk dat deze aanpak geen hulp aan politieke vluchtelingen is maar uitnodiging aan gelukzoekers die met werken in eigen land minder te besteden hebben dan met een uitkering hier. Gratis inkomen gegarandeerd. Wie zou zo aanbieding weigeren? Jammer dat deze geldig is alleen voor buitenlanders uit arme landen maar iemand moet altijd de klos zijn. Een politiek vluchteling bestaat practisch niet meer. Westerse landen zien meer in goedkope arbeidskrachten en nemen voor lief dat een grote deel migranten nooit zal werken. Autochtonen nog genoeg. En de VN blij dat wij eindelijk inzien dat migratie een recht is onder alle omstandigheden en vooral een welkome culturele rijkdom. Kortom een verrijking voor de westerse maatschappij. Wanneer stoppen wij met tekenen voor deze VN verzinsels? Wanneer begrijpen wij dat de VN een gevaarlijke instituut is die de wereld polariseert? Het lijkt erop dat niemand durft over na te denken.

Ferdinand
Ferdinand
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ieder weldenkend mens begrijpt dat Nederland, op deze manier, ten dode is opgeschreven. Behalve die lamlendige linkse kl..tzakken in Den Haag die hun ziel verkocht hebben aan de duivel. o.a de Bilderberggroep, de VN, Soros en consorten en nog een aantal criminele misdadigers. R.I.P. mijn lieve Nederland.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hmmmm, ok dus geen kinderpostzegels meer kopen. Andere twee betaal ik helaas onvrijwillig aan mee.
Echt te gek voor woorden zo’n filmpje en dan nog in opdracht van het marrakesh pact, het pact dat zogenaamd geen zeggenschap had en slechts afgedaan werd als een formaliteit.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

@Stoner, inderdaad, dat pact… “onze” minister met de clownsschoenen wist geeneens WAT hij moest gaan ondertekenen…

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

Dat weten ze nooit, vergeet ook die blaaskaak pechtold nooit meer met het oekraïne verdrag. Volgens die eikel had het klootjes volk toch geen verstand van politieke zaken en ging het over handelsverdragen.
Ik had het wel gelezen en ook het hoofdstuk over militaire bijstand indien oekraïne zou worden aangevallen en nog meer zaken die weinig tot geen betrekking op handel hadden.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals Netty het schrijft in haar reactie op Henk Stuiver, maak het klein en persoonlijk, dan is er niets aan de hand. Zo denken helaas veel mensen en die overzien niet de grote geheel waar zich dit afspeelt en waar deze situatie naar toe leidt. En dan voegen de meeste nog toe de bekende slogan, maar wij hebben het toch goed? Van deze mensen moet de politiek het van hebben. De nuttige idioten.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Na meer dan vijftig jaar in Nederland met deels een dubbele baan is het mij nog steeds niet gelukt om een twee-onder-een kap huis te kopen. Na het zien van deze filmpje zie ik eindelijk welke fout ik de gemaakt heb. Met eerlijkheid en werk kom je er niet, dat staat vast. Dank u, Nederland, dat u met een simpele filmpje mijn ogen eindelijk open deed. Te laat echter, want nu val ik weer qua leeftijd onder de afgeschreven soort. Het kan verkeren!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En ik begrijp wel de lachende donkere gezichten. Dure reis betaald om hier ineens zonder papieren en geld te verschijnen want dan heb je je succesvol gedragen.

Meine
Meine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Walgelijk ! Typisch product van socialisten, gul zijn van een ander.

Eigenlijk doet mij dit filmpje in toonzetting heel erg denken aan dat filmpje dat het OM over de Blokkeerfriezen had gemaakt…

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is woningnood en er worden maatregelen genomen (boeren, maximumsnelheid) zodat we weer bouwen kunnen.
Voor onze huidige bevolking is al een tekort aan betaalbare woningen en dan immigratie promoten.
Nederland is overvol en er zou eerder een terugkeer regeling naar het land van herkomst gepromoot moeten worden.
Als men werkelijk het klimaat zo belangrijk vindt dan zou vermindering van het aantal bewoners prioriteit moeten hebben.

Petra
Petra
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is typisch een uitvoering van de regels van ‘Marakech’. Lees maar na.

Dit is wat mij betreft de enige manier om de kosten van immigratie voor Nederland binnen de perken te houden: https://www.wyniasweek.nl/asilia-een-negenpuntenplan-voor-de-migratie/

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Soms vraag ik mij af of het vooral vrouwen zijn die zielige mensen willen helpen. Dan zitten we met het probleem dat de mannen grosso modo voor het geld zorgen en de vrouwen het uitgeven. Prettige positie voor vrouwen, niet voor mannen. Zien ze dan niet dat hun hulp nu de samenleving nog vijftig jaar belast, financieel en met gedoe, zoals afschaffen van zaken waar autochtonen aan hechten.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is wat onze overheid voor ons, de hardwerkende en belastingbetalende burger, in petto heeft.

Een open invitatie voor gelukszoekers dat is het, niks meer en niks minder…

Ik zie het als verraad aan “volk en vaderland”…

Wouter1965
Wouter1965
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig land waar je ongestoord mede vluchtelingen met kokend water kan overgieten en de daad geen enkel gevolg zal hebben voor de asielaanvraag. Waar zij claimen aan de juiste kant van de geschiedenis te staan erg stil over zijn en BLM in geen velden of wegen te horen is. Want er is maar 1 kwade genius in dit land en die is blank en man.

Hoe een land in een snelheid als een paard lopen kan achteruit gaat.

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vraag aan alle reaguurders: wat doet u zelf concreet om deze ontwikkeling een halt toe te roepen?

Tweede vraag: verwacht u dat dit voldoende is?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  van Veen

1. De artikelschrijvers die meer invloed hebben dan de lezers hier steunen met onze reacties. Het is weinig maar toch beter dan Joop.nl lezen.
2. En het is zeker niet voldoende maar goed voor een begin.

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Met instemming en alle respect, maar dan blijven we in hetzelfde kringetje ronddraaien. We zouden misschien ook meer in discussie moeten gaan met anderen, w.o. onze kinderen, familie, vrienden en kennissen. Breiden we het kringetje wellicht wat verder uit.

Daniel
Daniel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als autochtone Nederlander het land ontvluchten is vaak waar ik aan denk, de laatste tijd steeds meer. Ik kots van deze marxistische overheid, deze Z. O. G. (zoek maar oo wat dat betekent).

trackback

[…] verder bij de bron: OpinieZ en E.J. […]

Dick
Dick
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig schieten de huizen hier gewoon uit de grond, zoals in de film.

Bet
Bet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Part of the great plan

John
John
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En het is ook altijd mooi weer in het filmpje…

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t J.C.) […]

K.Neppérus
K.Neppérus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte (kleinzoon van de beruchte NSB’er Klaas Dilling) en Asscher (nazaat van Asscher, een beruchte jodenjager in WOII) krijgen beiden kopgeld om Nederlanders uit te leveren aan Brussel om de hersenschim Koudenhouven Kalergie na te jagen. Daarbij geholpen door de verachtelijke van Dam, Melkert en Rosemöller denken ze het pleit al gewonnen te hebben. Pim Fortuyn heeft dit met zijn leven moeten bekopen.
Het realisme en gezonde verstand zal pas terugkeren als FvD en PVV in de regering komen.

Rudi
Rudi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

als overheid dan wel de 750.000 spaarhypotheek slachtoffers de les willen lezen middels bewustwordingsacties. Ja, de EU heeft de rente doen instorten en daarmee ook de hypotheekopbouw vernietigd van velen. en weg premie verplichte levensverzekering a fl.10.000 + 0.0% rendement op hypotheek…goedemorgen…hoe zat dat ook al weer m et dat referendum….
kortom wordt erg spannend allemaal de komende 10 jaar, want dan lopen de hypotheken er allemaal gedwongen uit als er geen oplossing komt.
Ik zou zeggen gooi de sluizen maar vast open. Den Haag is overgenomen door de Aliens. Abducted & Co. rules the waves hier in de EU.

Cas H. Millens
Cas H. Millens
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit móet wel fake zijn. Ik kan niet geloven dat dit echt is. Vast een slechte grap van iemand.

Henk Stuiver
Henk Stuiver
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Probeer het positieve er van in te zien. Mijn Syrische achterbuurman werkt gewoon in de bouw als stukadoor. Een beroep waar veel Nederlanders de neus voor ophalen omdat je dan vieze handen krijgt…. Hij is als jongere voor het geweld gevlucht en wil hier zijn toekomst opbouwen. Niks mis mee toch?

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Zeker kent iedereen wel een geslaagde asielzoeker/vluchteling in onze maatschappij, maar u gaat compleet voorbij aan de beeldvorming van dit filmpje. In ons land wordt er steeds vaker bezuinigd op allerlei gebied. Dan lijkt het me normaal als vreemdelingen alleen worden geholpen als ze uit een echt oorlogsgebied komen en indien er van hen verlangd wordt een bijdrage aan de maatschappij te leveren. In dit filmpje wordt Nederland voorgeschoteld als een Luilekkerland voor mensen waarvan géén tegenprestatie wordt verlangd.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

een enkeling. bovendien zijn er nederlandse stucadoors zat.

logisch_denken
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Mijn Nederlandse buurman is stukadoor maar werkeloos door de Polen die zwart aan het werk zijn via dubieuze onderaannemers. Laat die Syriër gewoon Syrië opbouwen.
Ik zeg dus tot ziens , minder , minder , minder

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

Als de vakantievierende Kamerleden dit lezen -hetgeen ze natuurlijk óf al veel eerder hadden moeten doen, óf al gedaan hebben!, zou er dan ook iemand opstaan om voorgedrukte aangifteformulieren te vervaardigen? Dit is een misdaad, tegen alles wat Nederland is. De verantwoordelijken moeten hangen (figuurlijk natuurlijk).

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

En zwart zwaar onder de prijs werken.
Henk Stuiver zal nooit een dubbeltje worden, domme man.

Henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

Volgens werk.nl staan er op dit moment ruim 250 vacatures open voor stukadoors…..

Jay
Jay
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Er staan er nog veel meer voor accountants.

En we zijn juist in deze situatie beland doordat het kabinet in de jaren 60 geen immigratiebeleid had en alleen de belangen van de bedrijven diende.
Ondertussen begrijpen we beter wat de impact is van massamigratie op onze cultuur en onze toekomst en zouden we intelligenter om moeten kunnen gaan met migratie. Toch blijft migratie vooral een gereedschap van de bestuurlijke klasse om: huizenprijzen op pijl te houden, bnp te verhogen, de verzorgingsstaat nog even te rekken en lonen aan de onderkant van de arbeidsmarkt te drukken.
Burgers worden al jaren gemaand om vooral tolerant te zijn en tegenwoordig wordt er zelfs op ze neergekeken wanneer ze hardop uitspreken wanneer het nou eens genoeg is, omdat de meeste mensen ondertussen wel opvalt dat er veel negatieve gevolgen aanzitten die alsmaar onder het tapijt worden geschoven.

Natuurlijk zitten er genoeg goeie mensen bij en dat is maar goed ook, maar zelfs wanneer iedere migrant een aanwinst is voor Nederland, moeten we paal en perk stellen. Massamigratie zorgt voor teveel druk op de COA, op sociale stelsels, op onze saamhorigheid en nog veel meer. Beperkte migratie is bijna niemand op tegen, maar wel die grote aantallen.

Henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Je kunt paal en perk stellen zodra de Nederlander bereid is om die werkzaamheden uit te voeren waarvoor, onder anderen ik, nu de neus ophaalt, niet voor doorgeleerd heeft, et cetera.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Henk
Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Hoewel de omschrijving “Een beroep waar veel Nederlanders de neus voor ophalen omdat je dan vieze handen krijgt…..” niet minder stigmatiserend is dan de opmerking “negers zijn lui”.

Wonend in Brabant -dat een enorm bestand aan bouwvakkers herbergt- kan ik u melden dat er hier toch verdomd veel originele Nederlanders zijn die beslist niet de neus ophalen voor werken in de bouw.

Als je naar het geheel kijkt, zie je dat de Nederlandse economische groei deze bevolkingsaanwas door immigratie niet bijhoudt. DAF gaat er niet merkbaar meer vrachtauto’s door verkopen, ASML niet meer chipmachines en de overslag in de Rotterdamse haven zal er amper door stijgen. Het zijn vooral lastenverzwaringen van de werkende bevolking, die dit hele feest in stand houden.
Maar ook dat kan men niet oneindig volhouden.

Met deze bevolkingsaanwas is de verzorgingsstaat binnen 10 jaar niet meer betaalbaar. Meer armoede en meer onvrede. Dat zijn niet bepaald de beste uitgangspunten voor een stabiele samenleving.

Met sterk oplopende zorgkosten door vergrijzing, de onvermijdelijke enorme Europese bankencrisis waarbij Rutte Nederland mede verantwoordelijk heeft gemaakt voor de afwikkeling daarvan is het zeer denkbaar dat onze verzorgingsstaat binnen 5 jaar door haar hoeven zakt.

Zeker is ook, dat een leger aan gewetenloze “hulpverleners”, advocaten en andere grootgraaiers grof geld verdient aan deze vluchtelingenindustrie. En voor hen geldt: “na mij de zondvloed”.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

En de belasting van het milieu en de kwaliteit van het leven dat de ongebreidelde bevolkingstoename met zich mee brengt.
in 2050 zitten we met 22 miljoen mensen op dat kleine stukje aarde, dat is 4,5 miljoen man teveel.
We hebben ze niet nodig en we willen ze niet, gezien de huidige problemen.
Stop die onzin.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Dit is zo’n “sus” reacties. Mijn buurman doet het zo goed.
Maak het klein en persoonlijk, dan is er weinig loos.
Maar dat lost niks op. Het probleem is enorm en de buurman, als je die cijfers bekijkt, een uitzondering.
Misschien moet meneer zich toch wat
uitgebreider in de “vluchtelingen” problematiek inwerken.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Meneer Stuiver, u heeft dit artikel niet goed gelezen, denk ik. Het gáát niet over échte vluchtelingen, het gaat over die klauwophouders, goudzoekers of hoe je ze ook noemen wilt. Het gaat over die lui die in hun eigen land een normaal leven kunnen hebben, mits ze gewoon, zoals iedereen, werken. En daar wringt de schoen. Zij krijgen te zien dat je in Nederland NIETS hoeft te doen en nog meer inkomen krijgt dan waar je thuis voor werkt. En dáár is ALLES mis mee!

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Die zijn er, maar ontzettend in de minderheid. Mijn zoon is straatmaker, vrijwel geen allochtonen in dit beroep te vinden.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

1. Er zijn voldoende mensen uit andere EU landen die zijn baan zouden kunnen vervullen en dat kunnen doen binnen de bestaande wettelijke regelingen.
2. Onder de Syrische migranten (want het zijn geen vluchtelingen, dat waren ze alleen zo lang ze in Turkije verbleven) is werkloosheid algemeen, o.a. vanwege de gebrekkige opleiding en taalkennis.
Probeer daar maar eens het positieve van in te zien.

Foaak
Foaak
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Ik vind dat u hoofd en bijzaken moeilijk kan scheiden. Ook ik, en ik denk iedereen hier vindt het prima dat uw Syrische buurman een bijdrage aan ons mooie land levert. Maar daar gaat dit artikel niet over.

Henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Het artikel scheert alle vluchtelingen over 1 kam, en daar ben ik het niet mee eens 🤔 en gezien de voorgaande reacties wordt dit door de meerderheid wel zo gezien.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Bij u wint idealisme het van realisme. Zet uw voordeur open en laat een ieder die hulpbehoevend is maar binnen. Succes!

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Iets met pot…ketel en zwart, man oh man wat een domheid 🤦‍♂️
Laat me raden u bent links georiënteerd en deuger? Dat is een retorische vraag dus behoeft geen antwoord.

Henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

O, maar ik antwoord wel. Het is voor mij een vorm van medemenselijkheid, en daarvoor hoef je nog links, rechts of gelovig te zijn. Heeft dus niets te maken met links of deuger. En domme mensen bestaan niet, slimme en minder slimme wel…

logisch_denken
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Alle vluchtelingen zijn ook gelijk. Opvang tijdens oorlogen in hun thuisland liefst in hun regio en bij stabiliteit je eigen land opbouwen. Linkse deugkneusen willen de handige gelukszoekers houden voor hun baantjes maar dat is asociaal tegen over het thuisland waar hun skills meer nodig zijn dan hier in Nederland. Jij bent dus onderdeel van het probleem met je schijnheilige medemensenlijkheid. Je bent dus een minder slim mens als je dit niet wilt zien.

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

Vorig jaar zag ik een reportage over Syrische vrouwen die een oproep deden aan Syrische mannen in Europa om terug te komen naar Syrië. Bij gebrek aan mannen, moesten de vrouwen zich bekwamen in mannen beroepen zoals bijvoorbeeld stukadoor, timmerman en taxichauffeur. Overigens werd duidelijk dat een aanzienlijk deel van de Syrische mannelijke “vluchtelingen” die naar Europa zijn gegaan, dienstweigeraars zijn.
Medemenselijkheid prima maar we worden ook vreselijk voor de gek gehouden.
Bovendien zit 70 tot 80% van de statushouders in de bijstand. Elk jaar 30.000 mensen erbij in de bijstand is niet vol te houden.
En waar blijft de medemenselijk voor de autochtonen. Die mogen dit grapje betalen en mogen bovendien ook nog eens achter in de rij aansluiten bij het verkrijgen van een sociale woning..

Foaak
Foaak
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Waar, in vredesnaam worden in dit artikel alle vluchtelingen over één kam gescheerd? Dit artikel beschrijft een animatiefilmpje van Simone Bommelje.

74
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen