Doemscenario na 20 maart: GroenLinks schuift aan

Stem tegen de coalitie leidt tot meer Jesse Klaver

GroenLinks-leider Jesse Klaver op een meet-up in Den Haag (21 januari 2019)

Titelfoto: GroenLinks-leider Jesse Klaver op een meet-up in Den Haag (21 januari 2019). Screenshot YouTube-video, kanaal GroenLinks

 

De middenpartijen gaan een dramatisch verlies tegemoet op 20 maart. De coalitie van VVD, CDA, D66 en CU valt volgens de laatste peiling terug van 38 naar 29 zetels in de Eerste Kamer. Een tekort van 9 zetels voor het behoud van de meerderheid. Slechts één partij kan de coalitie redden: GroenLinks met precies de benodigde zetels.

 

Onenigheid

Het rommelt al een tijdje in de coalitie. Over klimaat, immigratie en de EU wordt verschillend gedacht. Heikele onderwerpen als de betaalbaarheid van de klimaatplannen, het kinderpardon, wel of niet terughalen van jihad-bruiden en de eigen begroting van de eurozone zorgen voor verdeeldheid. Men zegt dat dit vroeg of laat tot een kabinetscrisis en vervroegde verkiezingen moet leiden. Zonder een meerderheid in de Eerste Kamer zou de huidige coalitie het niet lang volhouden.

Reddingsboei

Een kabinetscrisis is echter niet waarschijnlijk. Alle coalitiepartijen, met als mogelijke uitzondering de CU, zouden bij vervroegde verkiezingen voor de Tweede Kamer namelijk zetelverlies lijden. Zo’n scenario zou politieke zelfmoord betekenen. Waarschijnlijker is het dat de reddingsboei van GroenLinks wordt gegrepen. GroenLinks kan aanschuiven of met een gedoogakkoord de coalitie overeind houden. De voorwaarde die deze partij stelt is bekend: aanscherping klimaatplannen en het bedrijfsleven laten betalen met een nationale CO2-belasting.

VVD en CDA zullen verklaren dat na rijp beraad besloten is de klimaatkosten minder bij de burger te leggen. Dat de kosten door het bedrijfsleven natuurlijk gewoon worden doorberekend aan de consument, doet er niet toe. Wat telt is dat Dijkhoff en Buma tegen hun achterban kunnen zeggen dat zorgen over de hoge kosten voor de burger serieus zijn genomen. Op deze wijze kan de coalitie voort, misschien zelfs tot 2021, wanneer de maximale termijn voor het kabinet erop zit.

Maar wat heeft dit voor consequenties?

Klimaat

Een nationale CO2-belasting voor het bedrijfsleven bovenop het CO2-emissiehandelssysteem dat al in de EU wordt toegepast, zal niet het gehoopte resultaat opleveren.

Naast de doorberekening van deze belasting in de prijzen en koopkrachtverlies voor de consument is er nog een probleem. Nederland is geen eiland. Het Nederlandse bedrijfsleven moet concurreren met het buitenland. Als daar zoals nu geen extra CO2-belasting wordt geheven zullen de Nederlandse bedrijven, zeker in de zware industrie, failliet gaan of verhuizen naar het buitenland. Geen prettig vooruitzicht voor de Nederlandse economie en de verzorgingsstaat. Straffen van het bedrijfsleven werkt dus niet.

 

Immigratie

Met GroenLinks mede aan het roer komt het open-grenzenbeleid niet ten einde. Te pas en te onpas pleit de partij van Klaver voor barmhartigheid en het toelaten van alle gelukszoekers die zich aandienen. Zelfs uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen een permanent recht op bed, bad en brood. De massa-immigratie met alle problemen van dien wordt dan niet bepaald ingeperkt.

EU

GroenLinks in de gelederen versterkt het geluid van D66. Nederland ziet wellicht zelfs af van verzet tegen een transferunie en de Ever Closer Union. De superstaat EU wordt als het aan GroenLinks ligt realiteit. Nederland verliest zijn soevereiniteit en is overgeleverd aan Brussel en wat daar allemaal wordt bekokstoofd.

Gelukkig is er nog hoop. Na de verkiezingen voor het Europese parlement in mei kan het nieuwe blok van euro-kritische partijen – volgens de peilingen goed voor een derde van de zetels – de steeds verdere federalisering van de EU een halt toeroepen.

Kiezersbedrog

Bij een dergelijk klimaat-, immigratie- en EU-beleid zal de Nederlandse kiezer zich niet neerleggen. De gemiddelde Nederlander zal het opnemen van GL in de coalitie zien als kiezersbedrog. Men stemde tegen het beleid van de huidige coalitie en krijgt er als beloning nog meer van hetzelfde beleid bij.

Weggevaagd

De eerste mogelijkheid om afkeuring te laten blijken wordt aangrepen: uiterlijk in 2021, bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dan zullen de huidige coalitiepartijen niet alleen maar verlies lijden, maar electoraal zelfs volledig worden weggevaagd. In het politieke landschap na de Tweede Kamerverkiezingen kunnen de middenpartijen geen meerderheidscoalitie meer vormen. Realo-rechts krijgt dan de wind in de rug: een coalitie van FvD, PVV, SGP en wat er over is van VVD en CDA

Maar voor die verandering mogelijk is, zal Nederland eerst door een donkere periode moeten gaan van klimaathysterie, hogere belastingen, minder markt en meer bureaucratie en een economie die kapot wordt gemaakt met een CO2-tax en groene regelgeving.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
51 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob Esveldt
Rob Esveldt
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe sneller Nederland op zijn achterste valt hoe beter, dan zullen de kiezers hopelijk wakker worden en zullen ze bij de komende Tweede Kamerverkiezingen ook Groenlinks wegstemmen. Mensen worden nu eenmaal pas wakker als ze enorm moeten bloeden.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als al die Groen Links stemmers er achter komen dat hun energierekening 5 tot 6 x zo duur gaat worden heeft Jesse Ferras Klaver nog een hoop uit te leggen.
Met dat tientje wat ze maximaal voor het klimaat willen geven is met de laatste verhoging van 400 euro al ruimschoots gehaald.
En dit is nog maar het begin, volgend jaar weer 400 euro meer?
Uiteindelijk zal de rekening als die onzalige CO2 plannen doorgaan zo maar 1500 euro per jaar meer kunnen gaan kosten.
Gaat Groen Links aan al die goedgelovige bomenknuffelaars vertellen dat ze per maand 200 euro meer aan energiekosten moeten betalen?
En dat is slechts de energieprijs, wat te denken van alle producten die duurder worden? En de belastingverhogingen om de windmolens en zonneparken te subsidiëren.
Onze economie zal instorten.
Groen Links mag het gaan vertellen.
Na deze sloop zullen ze geen stemmers meer over hebben, hopelijk is het dan nog niet te laat om het schip te keren.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Wat is dat nou voor een baarlijke onzin! Een energierekening die 6x zo hoog wordt. Mijn energierekening is de laatste drie jaar gehalveerd en kan nog verder naar beneden. Wie volgt?

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Oh vast, die ken ik ook, lopen de hele dag achter hun vrouw en kinderen aan, GSM laders eruit te trekken, zeuren dat het licht niet voor niets brandt, wassen alleen op vrijdag na 19:00 uur, douchen nog maar twee minuten, lekker roken met een houtkachel, zaterdag kachel uit en naar het winkelcentrum, alles potdicht, overal deurdrangers en borstels, dikke trui en 18 graden in de kamer…
Of je hebt een wondermiddel, vertel eens eerlijk, wat koste die halvering eigenlijk? wat was de investering? En hoeveel mensen leggen dat even op tafel?
Het is geen onzin, het zijn zeer reële bedragen als (Groen) Links haar zin krijgt.
de mensen die deze CO2 onzin allemaal prachtig vinden hebben dik betaalde hoogopgeleide banen, maar nu de postbode, de bakker, de kapper, de politieman. Om nog maar te zwijgen van die 450.000 mensen met een bijstanduitkering.
Wat gaan die doen als ze de energie rekening niet meer kunnen betalen? Het marxistische gedachtegoed heeft nog nergens in de wereld vooruitgang gebracht, of je het nu rood of groen noemt.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

@ Cornelia.
Uw reactie is mij “uit ’t hart gegrepen” !
Ik ken ook een paar dergelijke mensen, zij gaan heel vaak elders op visite, het liefst bij mensen die zich “normaal gedragen” qua verwarming e.d.
Ook tref je ze vaak aan in overdekte winkelcentra.
De weg die in NL wordt begaan is een weg, die nog véél meer armoede en ellende zal brengen onder de bevolking, een bevolking waarvan nu al een groot deel in grote armoede verkeert.
Maar ach, wat kan dát nou de jongens en meisjes in de “regering” en 1ste Kamer schelen, zij hebben hun plaatsje veroverd en daar ging ’t hen om.
Maar als je dat soort momenteel in hun dagelijkse reclame-praatjes hoort, nou mensen, de gebraden kippetjes vliegen ons straks zomaar de mond in.
“Alles voor de mensen in ’t land !” roept een licht dementerend figuur, die zich “politicus” noemt.
Na 20 maart a.s. komen er hopelijk fatsoenlijke mensen in de 1ste Kamer.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Kostelijk overzicht!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

@ Pieter.
Die verlaging kwam zeker tot stand nadat uw energie-voorziening was afgesloten ?
Of ligt u de gehele dag ongewassen in uw bed ?

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Het belangrijkste was de vervanging van oude gloeilampen door LED, een tijdklok op de pomp van de vloerverwarming, de thermostaat 0,5 graad lager en zonnepanelen op het dak. Je moet eerst wat investeren, maar investeringen verdienen zich dik en heel snel terug. Kan het iedereen aanbevelen die vreest dat de energiekosten met 500% omhoog gaan.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

@ Pieter.
Ik reageer nog één keer en dan vind ik alles prima wat u doet of niet doet.
Iemand van, bijv. plm. 80 jaar, nog gaan opzadelen met de kosten van wat u zegt te hebben gedaan, is uiteraard waanzin.
Ik probeer al járen lang heel veel dingen “positief” te zien, is me nog niet gelukt. Hoofdzakelijk als ik Pinokkio Rutte weer eens heb gezien/gehoord, zakt de moed mij in de schoenen bij het horen van wat die man aan onzin en leugens uitkraamt.
Als ik de verkiezingsprogramma’s van enkele jaren geleden bekijk en ga dan kijken wat dat allemaal voor de bevolking heeft betekend, dan kom ik tot de conclusie : wij worden al járen lang bedrogen, belogen en bestolen door onze “overheid”. Veel positiefs verwacht ik ook na de a.s. verkiezingen niet, hoewel ik het wel vurig hoop.
Mede opdat u dan weer “normaal” gebruikers-gedrag kunt gaan vertonen m.b.t. uw energie, wens ik u (én mij) échte leiders toe, leiders die zich druk maken om de Nederlanders.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Iemand van 80 jaar zal het jaar 2030 waarschijnlijk niet halen en 2050 al helemaal niet. Bij niets doen zullen de gevolgen voor Nederland en de wereld op termijn groter zijn dan wanneer we op tijd en in een passend tempo maatregelen nemen.
Zestig jaar geleden was Nederland al gasloos. Over veertig jaar zal dat weer zo zijn. In elk geval voor het grootste gedeelte.
Nee roepen is geen optie.

Iemand met een bijstandsuitkering houdt, in Nederland, met alle toeslagen die daarbij horen, al snel meer over dan iemand met een modaal salaris. We hebben een oplossing voor alles.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

@ Pieter.
Nog één keer dan.
Zestig jaar geleden was Nederland helemaal niet gasloos, wat bazelt u nú weer ?
Iedere stad c.q. gemeente had z’n eigen gasvoorziening in de vorm van gasfabrieken, gestookt op cokes, weet u ’t weer, of bestond u toen nog niet ?
Een oplossing voor álles ? Hoe komt u daar nu weer bij ?
U kent vast wel een jong stelletje dat graag een huisje wil, kan niet Pieter, “vluchtelingen” gaan vóór échte Nederlanders. Maar u hebt kennelijk wél een oplossing ?
Een vrij groot aantal échte, maar arme, Nederlanders moet één maal per week naar een Voedselbank om nog íets te kunnen eten;
komt u maar met uw oplossing.
Het aantal in Nederland opgenomen “vluchtelingen” rijst de pan uit, waardoor o.a. wij, werkenden, een hoge premie aan ziektekosten betalen omdat de “vluchtelingen” dat niet doen.
In enkele AZC’s verblijven z.g. aso-“vluchtelingen”, die personeel in elkaar timmeren, ónze spullen vernielen enz.
Komt u maar met uw oplossing.
Open uw ogen Pieter, vóór het te laat, voor u, is.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

ja. helemaal waar wat je zegt, Karton.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Ik geloof die paniekerige opwarmingverhalen niet zo, en zeker niet dat wij in ons land er iets aan kunnen veranderen met specifiek CO2 reductie. Het is in mijn ogen de ultieme maatregel om 30% extra belasting te heffen zonder dat het hele land in opstand komt. Maar dat zal niet zo lang duren als de bodem bij de gewone man bereikt wordt.

“Iemand met een bijstandsuitkering houdt, in Nederland, met alle toeslagen die daarbij horen, al snel meer over dan iemand met een modaal salaris. We hebben een oplossing voor alles.”

Vooral dat “WE hebben een oplossing voor alles” is mooi.
U begrijpt hopelijk wel dat voor deze (lees UW) “oplossing” grote stromen geld gepompt moeten worden om dit “feest” zonder werken in de lucht te houden.
Het voelt voor mij een beetje alsof ik met MIJN geld UW problemen voor alles moet oplossen en dan het gevoel moet krijgen dat WE het opgelost hebben.

En ik mijzelf maar afvragen waarom mijn buren zomers op maandag morgen koffie drinken in de tuin terwijl ik in de file sta voor mijn “modaal salaris”.
Ze zwaaien overigens wel erg vrolijk als ik om 17:00 uur thuiskom en ze de koffie voor koud bier ingeruild hebben.
Heeft u dit beeld ook? Hoor ik daar al een scooter van de pizzakoerier?

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

zestig jaar geleden stonk het overal naar kolen en houtkachels. Was niet erg schoon. gas is een schone brandstof. Alleen wel importeren en niet Groningen laten instorten.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

ja, helemaal mee eens, met uw reactie.
Pieter is een broer van Pinokkio

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Tot op zekere hoogte werkt dat wel. Ledverlichting en zonnepanelen verlagen de energierekening fors. En als je thuis werkt, pak je je laptop of tablet op en ga je in een Ikeafiliaal zitten. Hoef je nog minder te stoken.

1 puntje zie je over het hoofd. Je ontloopt hiermee voornamelijk belasting. Maar de overheid heeft dat geld wel nodig. Dus: als wij met zn allen ons energieverbruik minimaliseren en stoppen met roken en alcohol/frisdrank-drinken, komt de overheid ineens heel veel geld tekort.

Bezuinigen doet de overheid alleen op die posten, waarmee de burgers dan voorzieningen zelf moeten betalen en met de peperdure hobby’s als milieu, EU en migratie heeft de overheid duurzaam veel geld nodig en daarvoor zal zij de burgers blijven belasten. Linksom of rechtsom.

Snelle jongens als u kunnen voorlopig nog voor de bui uitrennen, maar die bui houdt je daarmee niet tegen.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

ik geloof er geen bal van. Heb zelf overal led en energie zuinig. WE werken beiden dus overdag geen verwarming, we douchen kort en niet dagelijks, maar wassen aan de wastafel. Mijn verbruik gaat echt niet naar beneden.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Ook dát zou u, volgens Pieter, wel positief moeten zien.
Wij, mijn echtgenote en ik douchen áltijd sámen, scheelt ook heel wat energie, evenals de alom aanwezige LED-lampen.
Ik denk dat Pieter graag zou willen dat we ’s avonds géén licht zouden opsteken, een dikke trui aan en héél vroeg naar bed.
Maar dan liggen wij te bed en wat zien we dan ? Het licht in een naast ons huis gevestigd Belastingkantoor blijft de gehele nacht branden terwijl er geen ambtenaar te zien is, óók geen beveiligingsmensen. Maar dat soort verspilling kan geconstateerd worden in héél veel overheidsgebouwen.
Onze “overheid” wil de bevolking van alles ontraden, bijv. vliegen, CO2 uitstoten, energieverbruik enz.;
Maar zelf trekt de “overheid” zich nergens iets van aan.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@Marien: dan doe je iets niet goed met je LED’s.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Probeer het ook eens positief te zien.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Een blik in mijn omgeving en u durft van uw leven niet meer zo’n opmerking te maken.
De mooie vrolijke buurt waar zaterdag iedereen zijn autootje stond te wassen is veranderd in een wijk waar in lappen gehulde vrouwen over straat lopen, bebaarde kerels uit de hele wereld in groepjes voor de deur hangen, de mooie voortuintjes met rozen hebben plaats gemaakt voor oude bankstellen, scooters en de muren staan vol graffiti en dan nog het straatvuil.
Nee, we MOETEN het positief blijven zien al dat moois dat Groen Links ons te bieden heeft.
positief blijven, haha, ja vast. U leeft in een hele andere dimensie.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

ja, wat vreselijk, zeg. Maar zo zijn de beelden vaak wel als je ergens langs rijdt waar duidelijk welke mensen er zijn komen wonen of als je beelden ziet op tv. Gelukkig woon ik in een dorp in het oosten van het land en niet in een stad.
Maar de overheid en linkse weetniksen houden vol dat het een verrijking is. Nou er zitten vast leuke mensen bij, maar het gros maakt een getto van de buurt.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

kan niet met die domme verhalen.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Hoe heeft u het voor elkaar gekregen? Kunt u ons een tip geven?

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Nodig om te beginnen de mensen die hun auto nog op straat wassen eens uit voor een kopje thee. Of sterke koffie. Er blijken vaak heuse mensen achter een baard of een hoofddoek te zitten.
Praten met mensen is zooooveel makkelijker als praten over mensen. Kwestie van eropaf stappen en je mond open doen.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Beste Pieter, afgezien van het feit dat je de problemen met deze mensen in de wijk op mijn bordje schuift. Ik zou best willen maar ze verstaan geen Nederlands en ik begrijp hun taal niet.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

juist daar begint het al.
Wij hadden best leuke Afghaanse buren, maar je kon er geen gesprek mee voeren. Dat voelt ongemakkelijk. Ze vonden het heel normaal dat ze een uitkering kregen en dat de gemeente zorgde voor de basis voorziening. Mopperen dat het zo lang duurde voor ze telefoonaansluiting hadden…… ‘mijn man ziek, ik moet dokter bellen’ . Nou hij mankeerde niks hoor.
Ze willen dan contact maken door steeds dingetjes te geven als een zelf gebakken brood met een roos er bovenop. Heel leuk.
Maar toen we later gingen verhuizen, en om de hoek gingen wonen en wij aan het klussen waren naar onze eigen tijdsindeling wilden ze ook steeds met van alles aan komen. Omdat we door wilden werken in onze eigen tijd en maar aan bleven houden dat dat niet hoefde en dat we dat even niet wilden, waren ze gelijk beledigd.
Nou weet ik wel dat ze het goed bedoelen, maar als JIJ je daar niet goed bij voelt, en je zegt het vriendelijk is het wel vervelend dat ze het verkeerd oppikken. Dat is dan het cultuur verschil. Zij bedoelen het goed, maar IK kon al die aandacht er niet bij hebben. Dus OF ik laat het toe maar voel me onbehaaglijk en alsof iets wordt opgedrongen OF zij voelen zich beledigd. Door cultuur verschil mis je de nuance waardoor je je beiden goed kan voelen. Snapt u waar het ongemakkelijk in zit? Er is geen middenweg door cultuur verschillen en dat is vervelend.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

nou,er zitten vast leuke mensen bij, maar ik zou het ook niet zien zitten met mensen die slordig zijn op hun woon omgeving. Dat botert niet echt en gemeenschappelijke gespreksstof heb je ook niet. ook de visie die ze op Nederland en de overheid hebben als instantie om hen van geld te voorzien, zou mij hinderen in contact maken.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

dat kan niet.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja, we hebben het al vaker gezegd. Rutte interesseert zich niet voor verstandig beleid. Alleen voor bestuurbaarheid. Dus nu krijgen we heel veel onverstandig beleid: 1. van het gas af (enorm kostbare radicale energietransitie zonder meetbaar resultaat behalve gigantische kapitaalvernietiging); 2. voortdenderende massa-immigratie terwijl Nederland de afgelopen 25 jaar al 2.5 miljoen exoten heeft opgenomen, met o.a. als gevolg een overkokende woningmarkt, terwijl de bouwlocaties op zijn – niet gek in zo’n dichtbevolkt land waar elke vierkante millimeter al tien keer van bestemming veranderd is – en de bouwvakkers wegbezuinigd zijn afgelopen jaren; 3. onvoldoende tegengas tegen Macron bij het opzetten van zijn transferunie zodat Nederland nog veel meer nettobetaler is voor subsidies aan franse en mediterrane landbouw die niet saneert of er miljonair van wordt en/of oncontroleerbare infrastructuurprojecten zonder economisch nut. De stekker moet uit dit kabinet. Pappen en nathouden maakt het alleen maar erger. Denk na!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Het zou goed zijn voor de nodige duidelijkheid en eerlijkheid naar de kiezer toe als de VVD fuseert met GL. Die tweede V van vrijheid slaat namelijk helemaal nergens meer op. En met de D van democratie heeft heeft het ook niet veel te maken. Het nieuwe credo van de VVD is “Voor Verval en Dwaasheid.” Tijd voor een opstand in de VVD gelederen. Wakker worden!

Ahava
Ahava
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als over de grens wonende pensionado (67) er op achteruit gegaan per januari dit jaar, en fors ook. Van drie uitkeringen (bedrijfspensioen, aow en een belastbaar spaarpotje) wordt onder meer sinds dit jaar een extra buitenland-bijdrage voor ziektekosten ingehouden. Plus extra loonbelasting, al met al 300 euro minder dan de uitkering (in totaal net boven de twee mille netto) dan die van december 2018.
Nexit zou ons land zó veel rijker maken! Harde Nexit, wel te verstaan.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ahava

@ Ahava.
De EU heeft heel veel landen én hun inwoners veel armer gemaakt, de enigen die er wél beter van zijn geworden, zijn : grotere bedrijven én de z.g. “elite”.
Sinds NL in de EU zit, zijn er Voedselbanken ontstaan, gaan duizenden kinderen zónder eten naar school, krijgen ouderen niet meer de zorg die zij behoeven, worden pensioenen jaarlijks verlaagd, worden belastingen jaarlijks verhoogd.
Een échte, keiharde Nexit zou een weldaad voor dit arme landje zijn.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En tóch, en tóch, hoorde ik vanmorgen dat het CBS/CPB BLIJFT volhouden dat 96 % van de NL-bevolking er dit jaar (2019) fin. op vóóruit zal gaan ondanks de verhoging van de energieprijs, WOZ-belasting, levensmiddelen enz. enz. Waar die “regerings”-gelieerde instellingen dát vandaan halen, is voor mij en voor vele anderen een groot raadsel.
Ik behoor kennelijk al sinds járen tot de overgebleven 4 % !!!!
Dat GL straks eventueel zal aanschuiven is geen verrassing, bijna elke partij die een kansje ziet zal proberen het pluche te veroveren, ook al worden hun kiezers daarmede opnieuw bedrogen !
Stapt een D66-meisje over naar de PvdD (dierenpartij), komt aldaar op een verkiesbare plaats, nr.4; dát is de reden van de overstap; uiteraard vertelt deze “mevrouw” iets geheel anders.
Ja mensen, pluche zit héérlijk en ’t levert lekker veel op.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

CBS/CPB = Wij van WC eend.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

ja, wij horen ook bij die 4 %. Ik denk dat 80 % van Nederland bij die 4 % hoort………… 🙁

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het afbouwen van een verzorgingsstaat gaat gelukkig relatief langzaam. Het Oostblok begon na de oorlog met praktisch niets en de communistische afbouw duurde 40 jaar. Dat het veel sneller kan is in Venezuela nu bewezen. Met grotere invloed van Groen Links gaan wij die kant op. De heer Vervloed heeft het in zijn analyze goed uiteengezet. Tenzij het kabinet toch voortijdig valt en de kiezer eindelijk gaat nadenken en de moed vindt voordat ie weer hetzelfde zooitje gaat kiezen.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ja, GL is de afbraak van Nederland.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gisteravond op een verjaardag hoorde ik dat de ‘slimme’ meter van de energiemaatschappij die zij al hadden laten plaatsen, meer verbruik aangeeft dan voor die tijd met de oude.
Wij kregen ook een aankondiging, maar omdat het niet verplicht is, doen we het niet. Het was ons al afgeraden door goede kennis die bij een groot bedrijf van stroomvoorziening werkt. Nu gaat met bv zonnepanelen je meter ‘achteruit lopen’ . maar als je met de slimme meter zit, gaat liander voor terugleveren van stroom vast ’transportkosten’ rekenen waardoor jij bijna niks voor je teruggeleverde stroom krijgt, maar wel duur moet betalen als je zelf nodig hebt. Dan betaal je ‘groene’ prijs voor in Frankrijk ingekocht stroom die met kerncentrale is opgewekt. Want JIJ kan niet controleren waar je stroom is ingekocht. Je wordt bedrogen waar je bij staat.

Bert
Bert
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ook een slimme meter loopt terug. Aan het salderen komt waarschijnlijk een einde. Dat zal wettelijk geregeld gaan worden. Ook mensen met een gewone meter zullen eraan moeten geloven. Twee tarieven is fair. De kwaliteit van terug geleverde stroom is van een andere orde. Het aanbod varieert en is daarmee onberekenbaar en zorgt voor problemen in het net. Dat kost geld en wordt in mindering gebracht. Ook maakt u gebruik van de infrastructuur. Dat wordt straks ook in rekening gebracht. Voordeel van de slimme meter is straks dat u optimaal kunt gaan profiteren van goedkope stroom. Dag nacht tarief komt te vervallen. Straks wilt u vanzelf van deze veranderingen kunnen profiteren. U had beter de meter wel kunnen nemen. Was gratis. Kost straks geld.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bert

@ Bert
Al die “groene” profiteurs die op kosten van de gemeenschap zonnepanelen hebben laten plaatsen hebben zich, met het laten plaatsen van een “slimme” meter voor domme mensen, inderdaad in hun eigen voeten geschoten.
Voor de rest is dit hele verhaal onzin.
De energie maatschappijen gaan het plaatsen van “slimme” meters ooit eens een keertje verplicht stellen, maar die meter vormt wel onderdeel van hun eigen installatie, die gaan ze dus nooit rechtstreeks in rekening kunnen brengen.
Die “slimme” meters worden straks gewoon betaald zoals ook de reeds geplaatste “slimme” meters betaald zijn/worden, middels verhogingen van de vaste lasten en/of het energie tarief.
Verder is het huidige dag/nacht tarief exact zo berekend dat de gemiddelde gebruiker er geen halve rooie aan overhoud.
Dat gaat bij toekomstige “goedkope stroom” opties echt niet veranderen, energie maatschappijen zijn namelijk, in tegenstelling tot wat jij schijnt te denken, geen filantropische instellingen.
Hetzelfde verhaal geld voor “groene stroom”, die is veel duurder als “grijze stroom” maar wordt zogenaamd aan de prijs van grijze stroom verkocht.
De waarheid is dat de meerkosten van groene stroom gewoon in de prijs van de grijze stroom verdisconteerd worden, en de grijze stroom gebruikers gedwongen worden mee te betalen aan het achterlijke milieu geloof van anderen.

Bert
Bert
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans, verdiep je in de materie. En lees wat ik schrijf. En laat het trappen s.v.p. achterwege. Het is een reactie op Marien. De meter wordt niet in rekening gebracht, maar de montage/installatie. De slimme meter gaat straks deel uitmaken van een heel nieuw systeem van levering. Het salderen zoals we dat nu kennen, gaat verdwijnen. Leuk of niet. Nuon bijvoorbeeld produceert stroom dat 24/7 geleverd kan worden. Dat is stroom van “eerste kwaliteit”. Zonnestroom en windstroom is stroom van “tweede kwaliteit”, immers niet 24/7 beschikbaar. Het aanbod van stroom kent straks grote pieken en dalen. Er zijn al diverse algoritmen ontwikkeld om dit in goede banen te leiden. Als er een groot aanbod aan stroom is, krijg je dat straks ook goedkoper aangeboden. De netwerken van landen en continenten worden met elkaar verbonden. Duitsland dumpt nu al de stroom die ze zelf niet kwijt kunnen op winderige/zonnige dagen. Daar kan je straks als consument in NL van profiteren. Vandaar dat het salderen zoals we dat nu kennen, gaat verdwijnen. Wat goedkoop geroep, gaat dat niet tegenhouden. En wat de waarheid is, weet ik niet. Maar ik weet wel dat er aardig wat op het punt van verandering staat. Ik weet niet of dat goed of slecht is. Maar het komt eraan. Van mij mag je weg kruipen onder je dekentje. Maar of dat wat uitmaakt.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben erg bang dat we dat doemscenario van Groen Links hard nodig hebben, om de slapende menigte eindelijk eens wakker te krijgen.

Bosgeus
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Onzin.
Om die menigte “wakker” te krijgen, moet de propaganda aangepakt worden.

Al gaat iedereen er op achteruit, de propaganda wordt elk jaar sluwer, er zal echt niets veranderen door meer armoede.

Daniël
Daniël
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De VVD heeft uiteindelijk meer te verliezen dan het CDA. Als het CDA het slim speelt kan zij zich opwerpen als de partij die het burgerbelang beschermt tegen globalisering door tijdig de coalitie op te blazen. Dan is de VVD het haasje. De VVD kan deze move onmogelijk maken, o.m. omdat Rutte de coalitie leidt.

Der Ganzumsonst
Der Ganzumsonst
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De kartelbelangen mogen niet uit het oog worden verloren.
En dat is machtsbehoud zelfs als het slechts uitstel van executie is.
Wanneer de uitslag van de PS-2019 een coalitie met GL toelaat, zal dit kabinet komen te vallen om dan na de nieuwe verkiezingen nog VIER jaar de EU en VN agenda te kunnen bedienen.
En Rutte kan naar Brussel.

Kees Neppérus
Kees Neppérus
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kleine diefjes in de bajes, de grote dieven in het parlement. Zoek maar eens op: Klaas Dilling. Stond aan de verkeerde kant van de geschiedenis in de 2e wereldoorlog. Desalniettemin is zijn kleinzoon minister president van Nederland. Hoe is dit mogelijk?

Bosgeus
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nooit gedacht dat ik het nog zou vinden, maar de hoop ligt hier op de SP om dit kabinet te “redden”.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een heerlijk reacties allemaal! 😉

Roelofje
Roelofje
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Ik heb ook ontzettend genoten van jouw reacties. [Smiley]
Verder kan het aanschuiven van GL me niet snel genoeg gaan.

Kees Neppérus
Kees Neppérus
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Roelofje

Ja Roelofje. Des te eerder krijg je misschien een uitnodiging van Yassir Feras om eens op visite te komen in zijn Mohammed VI appartement in Casablanca. Net zo’n viezerik als Pechtold.

51
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x