Overheid beknot vrijheid en geeft linkse activisten de ruimte

D66 laat laatste democratische veren vallen

Foto: screenshot website 21maartcomite.nl

De laatste tijd val je van de ene verbazing in de andere wat betreft het politieke beleid in Nederland. Allereerst de schande dat er ruim 200 dagen voor nodig waren om een kabinet te vormen in 2017. Vervolgens komt er een een nieuwe regering en worden per direct democratische waarden overboord gegooid. Dat is nog het meest schokkende. Er wordt aan de poten van de democratie gezaagd.

Het begon met D66-minister Ollongren die een verbod legde op verdere (raadgevende) referenda. De partij die in 1966 werd opgericht door Hans van Mierlo als de nieuwe Democratische partij laat met één pennenstreek een van haar democratische pijlers verdwijnen.

Sleepwet

Vervolgens haalt het kabinet Rutte III alle trucs uit de kast om de zogeheten Sleepwet er doorheen te krijgen. Wat houdt die sleepwet (wet Wiv) in? Deze wet maakt het mogelijk dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) grote hoeveelheden internetverkeer via de kabel aftappen. Met deze ruimere toegang tot telefoon- en internetgegevens van burgers kunnen ze ‘de toenemende dreiging in kaart brengen en de nationale veiligheid en de democratische rechtsorde blijven beschermen’.

Volgens een onderzoek van Nieuwsuur en de Volkskrant zouden Nederlandse inlichtingendiensten cruciale informatie van een Russische hackgroep hebben onderschept. Prompt worden de praatjes van Mark Rutte voorzien van deze welkome ‘waarheid’ om de Sleepwet door te voeren. Een wet waar zoveel mensen met reden op tegen zijn. Velen denken terecht dat hun privacy wordt geschonden. Het referendum was al van tafel geveegd. Stel je voor dat de burger inspraak krijgt in het beleid buiten die ene keer pin de vier jaar dat er gestemd kan worden op een landelijke politieke partij.

Orgaandonatie

Een ander idee van D66 is de wet op (verplichte) orgaandonatie.  Een wet die nog aangenomen moet worden door de Eerste Kamer. D66 lijkt grote haast te hebben deze wet zo er snel mogelijk doorheen te jagen. Datzelfde D66 voert de druk op rond het Voltooid Leven. Het lijkt alsof mensen die er niet meer toe doen (vooral ouderen boven de 75 jaar) maar snel een pilletje van Drion tot zich moeten nemen. Dat schept weer ruimte voor ‘nieuwkomers uit Afrika’. Wel zo sociaal. Het hooghartige gelijkhebberige toontje waarop Pia Dijkstra over tegenstanders van de wet Voltooid Leven spreekt is stuitend en arrogant.

En dan is er nog D66-minister Kaag die op een dag 13 miljoen “hulpgeld” overboekt naar haar vriendjes in Palestina. Ze heeft er persoonlijk belang bij, want getrouwd met een Palestijn. Voor haar achterban heeft ze flink gescoord. Wat er met dat geld gebeurt in Palestina? UNRWA wordt in ieder geval niet ingezet om een vluchtelingenprobleem op te lossen, maar gebruikt als wapen om de staat Israël te bestrijden. Met andere woorden: ons hulpgeld wordt bloedgeld!

Verkiezingen gemeenteraad

De gemeenteraadsverkiezingen 2018 komen eraan in maart. Zoals altijd dienen zich weer nieuwe partijen aan. De een soms wat twijfelachtiger dan de ander, maar elk politiek vertier is ook publiek plezier. De linkse goegemeente zal – zoals in 2002 geschiedde met de opkomst en enorme populariteit van Pim Fortuyn die zoals we allemaal weten werd doodgeschoten op 6 mei van dat jaar – wel even bepalen wie er wel of niet meedoen met de verkiezingen. Forum voor Democratie en PVV worden bij voorbaat uitgesloten. Is het niet goedschiks middels het debat, dan maar kwaadschiks met geweld. Gisteren, zaterdag 27 januari, werden in Amsterdam folderaars van Forum voor Democratie aangevallen door hoogstwaarschijnlijk lieden van PvdA, SP, GL, Int. Socialisten e.a. ⬇

Agressief Links

Zoals we bij Pim Fortuyn reeds zagen zal links het geweld niet schuwen. Zestien jaar geleden werd het anti-Fortuyn kamp al ruim bevolkt door Internationale Socialisten, Antifa, GroenLinks, PvdA en SP. Dit jaar worden de anti-democraten naast deze activisten flink uitgebreid met onder meer Hamas-aanhangers, het Palestina Komitee, BDS’ers, Movement X en BIJ1. Ook allerlei haatdragende islamisten – de netwerken van Erdogan, in Nederland vertegenwoordigd door Denk en diverse dik gesubsidieerde Marokkaanse organisaties – zijn van de partij. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen komen deze groeperingen onder de paraplu van het 21 Maart Comité op 18 maart bijeen om te demonstreren tegen ‘uitsluiting en racisme’.

Asscher

Hoewel er verschillende oproepen worden gedaan – o.a. aan Lodewijk Asscher – om als politieke partij afstand te nemen van deze gewelddadige organisaties, wordt er niets gedaan om dit soort bijeenkomsten, waarbij toch overduidelijk een klimaat wordt gecreëerd die oproept tot haat en geweld, te stoppen. De reactie van Asscher op Thierry Baudet op Twitter is ronduit slap te noemen ⬇:

We zijn weer terug in 2002. Mocht er een aanslag komen op de democraten van Forum voor Democratie of leden van de PVV, dan kleeft er bloed aan de handen van de overheid.

Maar zoals we toen al zagen: men doet een plas, heft het glas en alles blijft zoals het was. Met democratie heeft het echter niets meer te maken, allang niet meer. Laten we eindigen met de treffende, tijdloze woorden van Gerrit Komrij.

Uit: De Zittende Politicus:

Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
En ziet nog steeds het echte monster niet.

Mark Rutte heeft drie kabinetten lang kunnen oefenen in “geschokt zijn”.

© OpinieZ.com 2018. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

De OpinieZ-artikelen van Mathilde van Vliet (volg twitter-icon @MathildevVliet) vindt u 👉🏽 HIER 👈🏽

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x