Trump is nog maar net begonnen

Foto: White House, Washington DC - Unsplash.com CC0

De inauguratie op 20 januari van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten, markeert het officiële begin van de grootste politieke aardverschuiving uit de recente geschiedenis. Een schok die tot in iedere uithoek van de wereld wordt gevoeld.

Hysterie

De entree van Donald Trump in de presidentskandidaten-arena in 2015 wordt aanvankelijk door niemand serieus genomen. Eind dat jaar staat de New Yorkse topondernemer, Twitterkoning en vleesgeworden politieke incorrectheid bovenaan alle peilingen. Ondanks verwoede pogingen hem te stoppen vaagt Trump in 2016 al zijn Republikeinse concurrenten van het toneel. In november dat jaar verslaat hij de Democratische presidentskandidaat en gedoodverfde winnaar Hillary Clinton. Het establishment is geschokt. Het politiek correcte deel van Amerika en de rest van de wereld, is de wanhoop nabij. Er breekt een ware hysterie los.

TV-presentatoren barsten in huilen uit.

Foto: Moslima’s tegen Trump – Unsplash.com CC0

Woedende feministen lopen zij-aan-zij met islamitische vrouwenonderdrukkers door de straten. Popidolen pleiten voor bom- en moordaanslagen op de president. Actrices kondigen aan te emigreren. De vaginamuts is de rode baret van de gekwetste elite. Weldenkend Amerika trekt brandschattend en vechtend door de eigen stadscentra. Een hels psychisch pandemonium. Een verdwazing die tot op de dag van vandaag voortduurt.

MSM gaan los

Wie gewend is het nieuws te volgen via de Mainstream Media denkt waarschijnlijk dat het Witte Huis bewoond wordt door een proleet, een oplichter en een fantast. Een gevaarlijke gek die de wereld naar de ondergang leidt. Een Bokito met kleine handjes en een blonde pruik. Een trekpop van Poetin. Een praatjesmaker die van alles beloofd maar niets presteert.

Dagelijks doen journalisten verslag van de ondergrondse en bovengrondse verzetsbeweging in Amerika.

Foto: Anti-Trump demonstratie – Unsplash.com

Een groep dappere intellectuelen die druk werken aan Trump’s impeachement en het opsporen van Russische verkiezingsbots. Een nuchtere beschouwer ziet enkel obsessies en wanen. Met de realiteit heeft het niets van doen.

Successen

In werkelijkheid overtrof Trump in 2017 zelfs zijn eigen verwachtingen. Hij boekte honderden politieke successen, waaronder campagnebeloften als een enorme belastinghervorming met belastingverlagingen voor iedereen, snelle uitbreiding van de eigen energieproductie, forse toename van het aantal banen en een economie die ronkt als een Formule 1 racewagen in pole position.

Trump pakte illegale immigratie aan en won het langslepende juridische gevecht. De grenzen worden beter bewaakt. Voorbereidingen voor een muur aan de Mexicaanse grens zijn in volle gang. De Immigratie en Douane Dienst (ICE) arresteerde dit jaar meer dan 100.000 illegale immigranten waarvan 70% met een strafblad en crimineel verleden. De ICE heeft een nog agressievere aanpak aangekondigd voor 2018.

Parijs-akkoord

Het klimaatakkoord van Parijs werd opgezegd. Een feelgood-overeenkomst gebaseerd op emoties i.p.v. feiten. Een horrordeal die de energierekening van huishoudens met honderden dollars en euros laat stijgen. Trump maakte een begin met het succesvol heronderhandelen van handelsovereenkomsten. De NAVO-landen zijn gesommeerd om nu eindelijk eens hun betalingsbeloften na te komen en bij te dragen aan de eigen verdediging. Geen Amerikaans isolationisme maar een gezonde dosis realiteit. Trump stak in Warschau Oost-Europa een hart onder de riem. En in NY vertelde hij de Verenigde Naties de waarheid.

Foto: Klaagmuur, Jeruzalem – Pixabay CC0

Het Midden-Oosten dat na acht jaar Obamabeleid in lichterlaaie staat, komt langzaam weer bij zinnen. IS is verslagen. Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. En na een spelletje snelschaken met het Trump-team zijn Fatah en Hamas gemarginaliseerd. Trump heeft in Riyad de voltallige islamitische wereld toegesproken en opgeroepen de radicale islam en islamitische terreur in eigen gelederen te verbannen en te vernietigen. In Saoedie-Arabië is een ingrijpende revolutie aan de gang. Een omwenteling die tot voor kort niemand voor mogelijk had gehouden.

Iran-deal

Een van de gruwelijkste onderdelen van Obama’s erfenis, de Irandeal, staat op het punt te worden ontmanteld. Een deal waarvoor Nobelprijswinnaar Mr. Cool zelfs bereid was de miljarden drugshandel van terreurorganisatie Hezbollah te beschermen. Noord-Korea, dat zich na acht jaar strategisch wegkijken door Obama kon ontwikkelen tot een nucleaire staat, een gruweldictatuur die een bedreiging vormt voor de hele wereld, wordt eindelijk aangepakt. De duimschroeven zijn aangedraaid door een succesvolle serie VN-Veiligheidsraad-resoluties en Sun Tzu-achtige diplomatieke en militaire manoeuvres. Nee geopolitieke duiders, met transparante strategieën win je geen oorlogen.

Mochten een boycot, afgrendeling en afschrikking van dit meedogenloze regime niet werken komen definitief ingrijpen, afzetten en ontwapenen in zicht, oplossingen in ons aller belang. Op de achtergrond voeren China en de VS al maandenlang druk diplomatiek en militair overleg over de strategie, de opvang van vluchtelingen en de te nemen vervolgstappen.

Obama’s erfenis

Foto: Persconferentie Obama – Pixabay CC0

In binnen- en buitenland stort de erfenis van Obama ineen. Zijn vrede bracht oorlog, de identiteitspolitiek bracht racistisch geweld. Overal spatten zijn zeepbellen uiteen. Het verklaart het verdriet, de wanhoop en de ontreddering bij zijn aanhangers. Hun dromen, waarvoor anderen de rekeningen moesten betalen, zijn ruw verstoord door een zakenman die niet gelooft in sprookjes. Die in eenvoudige taal complexe fantasieën ontmaskert. Voorheen in 140 karakters, tegenwoordig in 280. Het wekt enorme woede. Daar sta je dan als voormalige koning in het land der blinden, als de keizer die geen kleren heeft. Uitgelachen door het voorheen zo zwijgzame deel van het publiek.

Policor elites

Ook politiek correct Nederland zit in het verzet. Nageaapt verzet. Hollandse treurigheid. Haagse censuur. In alle media getuigen politici, artiesten en journalisten van hun exquise inzichten en dappere opstelling. De enkeling die Trump wel weet te waarderen komt niet aan bod, tenzij de babbel wordt voorzien van een introductie en een nawoord met negatieve kwalificaties. En geen van hen die inziet hoe bespottelijk ze zijn.

Foto: Trump Tower – Pixabay CC0

Trump, een ondernemer die in de heftigste, meest competitieve zakenarena ter wereld een miljarden-imperium heeft opgebouwd, wordt de maat genomen door critici die niet eens in staat zouden zijn een hotdog-stand op Times Square langer dan een middag draaiende te houden.

Trump bespeelt zijn tegenstanders als een harp. Met glinsterende glissandi brengt hij alles en iedereen in trilling. Maskers vallen. Sluiers dwarrelen naar de grond. De verdwaasden dansen met woedende ledematen. Walsend in waanideeën, het verstand verloren, door emoties overmand. De nieuwe verwondingen die de politiek correcte elites in 2018 zullen oplopen worden door henzelf aangebracht. Trump is nog maar net begonnen.

Het is niet moeilijk te voorspellen dat zonder een drastische ommekeer van onze elites het met het geduld van het ‘gewone’ volk snel gedaan zal zijn. Zij zijn de anti-Trump show zat. Eind 2018 zullen de theaters van de betweters, eenogen en de naakte keizers alleen nog gevuld kunnen worden met vrienden en familie. En publiek dat er met stokken naartoe is gejaagd.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Dr. Swonchek
Dr. Swonchek
4 jaren geleden

100% zakenman die niet gelooft in sprookjes. Tijd zal het leren! Vooralsnog zie ik positieve gevolgen van wat the Donald allemaal in gang heeft gezet. En dat in de U S of A.
Ik dank god op mijn blote knieen dat ik de kans heb gebpakt en zijn verhuist naar dit immense continent en nu deel zijn van wat deze grootmeester allemaal te weeg brengt #MAGA en de rest van de wereld zal volgen cheers

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x