Het probleem is niet Islamitische Staat, maar Islamitische Haat

Leugens verbergen de waarheid. En onaangename, maar verborgen waarheden krijgen nooit de kans om te worden erkend, aangepakt en ontzenuwd. Vanwege deze simpele waarheid heeft een van de grootste leugens van onze tijd – nl. dat geweld gepleegd in naam van de islam niets te maken heeft met de islam – de intrinsiek zwakke islam tot de gesel van de moderne wereld gemaakt, zonder enig teken van verlossing aan de horizon.

Titelfoto: These were out passports, our weapons by Karl Ludwig Poggemann is licensed under CC BY 2.0

Strategie
Het is daarom nuttig om de belangrijkste strategie te onthullen die gebruikt wordt door leugenaars in de overheid, de media en de wetenschap:
1. ontken de algemene, maar chronische dagelijkse berichten van moslimgeweld tegen niet-moslims overal in de wereld;
2. richt je alleen op spectaculair moslimgeweld, dat – omdat het bijna altijd gepleegd wordt door professionele jihadigroepen – kan worden afgeschilderd als een eindig, tijdelijk en lokaal probleem: versla die bepaalde “terroristische groep” en het probleem is verdwenen.

ISIS
Bij wijze van voorbeeld: neem de islamitische aanslagen op christelijke kerken. De afgelopen maand, nadat in twee Egyptische kerken bomaanslagen waren gepleegd, was iedereen er heel snel bij om uit te leggen dat iets genaamd “ISIS” – wat uiteraard niets met de islam te maken heeft – verantwoordelijk was.

Taliban
Op Paaszondag 2016 – meer dan 3000 mijl verwijderd van Egypte, in Pakistan – werden ongeveer 70 christenen gedood door een bomaanslag die ook specifiek gericht was op Paasvieringen. Toen werd ons verteld dat iets genaamd “Taliban” – ook “niets te maken met de islam” – verantwoordelijk was.

Boko Haram
Ondertussen, zo’n 3000 mijl ten westen van Egypte, in Nigeria, zijn christenen ook het doelwit. Daar zijn 11.500 christenen vermoord en 13.000 kerken vernietigd. Volgens het officiële verhaal is iets genaamd “Boko Haram” verantwoordelijk. Dit is een andere groep die gewoonlijk kerken laat ontploffen tijdens Kerstmis en Pasen; een andere groep die, zoals ons wordt gezegd, “niets met de islam te maken heeft”, maar een eindig, tijdelijk lokaal probleem is: versla het en het probleem is verdwenen.

al-Qaeda
Ongeveer 5000 mijl ten westen van Nigeria werd Amerikanen verteld dat iets genaamd “al-Qaeda” 3000 landgenoten had aangevallen en vermoord; door die eindige groep te verslaan zou de terreur ophouden. Haar leider, Osama bin Laden, werd naar verluid gedood en de overwinning luidkeels opgeëist, dat wil zeggen totdat een nog wreder verschijnsel genaamd “Islamitische Staat” op het toneel verscheen en verder ging dan al-Qaeda ooit durfde te dromen.

Gewone moslims
Het probleem is niet slechts dat de leugenaars in de media, de overheid en de wetenschap weigeren de punten te verbinden en er op staan dat elk van de eerdergenoemde groepen onafhankelijk en eindig is met verschillende “politieke” of “territoriale” motieven – waarvan geen enkele iets te maken heeft met de islam. Het grotere probleem is dat gewone moslims die niet “ISIS”, “Taliban”, “Boko Haram” of “al-Qaeda” genoemd worden, vergelijkbare daden plegen – en veel vaker nog – hoewel dit zelden wordt vermeld door de grote media.

Geweld tegen christenen
Zo kan het zijn dat, hoewel ISIS de aanslag op de Egyptische kerk opeiste voorafgaand aan Pasen, het gewone Egyptische imams zijn die “via luidsprekers tegenover het publiek geweld tegen christenen prediken”; dat het gewone moslims zijn die christenen vervolgen “om de twee, drie dagen“; dat het steeds gewone moslims zijn die rellen en moorden als er een gerucht rondgaat dat er een kerk gebouwd zal worden of dat een Koptisch kind “blasfemie” heeft gepleegd tegen Mohammed of dat een christelijke man afspraakjes met een moslimvrouw heeft. Kortom: het zijn alledaagse moslims – niet “ISIS” – die van Egypte het op 20 na ergste land ter wereld voor christenen maken.

Op vergelijkbare wijze, hoewel de Taliban de Paasaanslag van 2016 opeiste, zijn het gewone moslims die vrijwel dagelijks in Pakistan christenen discrimineren, vervolgen, tot slavernij brengen, verkrachten en vermoorden. Zo kan het zijn dat gewone moslims – niet de Taliban – Pakistan het op drie na ergste land ter wereld voor christenen maken, dat wil zeggen niet-islamitische ongelovigen. En, hoewel Boko Haram altijd de schuld krijgt voor de meer spectaculaire aanslagen op christenen en hun kerken, zijn het gewone moslims – inclusief de islamitische Fulani herders – die van Nigeria het op 11 na ergste land voor christenen maken.

IJsberg
Dit is het werkelijke probleem. Terwijl de media de terroritische groepen verantwoordelijk stellen voor met name de spectaculaire aanslagen, durven weinigen te erkennen dat moslims in het algemeen deelnemen aan vergelijke daden van geweld en intolerantie tegenover niet-moslims overal in de wereld. Inderdaad, moslims – van alle rassen, nationaliteiten, talen en sociaal-politieke en economische omstandigheden, nauwelijks alleen maar “terreurgroepen” – zijn verantwoordelijk voor het vervolgen van christenen in 40 van de 50 ergste landen ter wereld voor christenen. Evenzeer is wat “extremistische”, “terroristische” en “militante” groepen doen alleen maar het waarneembare tipje van de ijsberg van wat moslims overal ter wereld doen.

Zie de “Muslim Persecution of Christians” rapporten die ik vanaf juli 2011 maandelijks schrijf en wees getuige van de non-stop discriminatie, vervolging en afslachting gepleegd door “gewone” moslims tegen christenen. Elk maandelijks rapport bevat tientallen wreedheden, waarvan de meeste als ze door christenen tegen moslims waren gepleegd 24/7 media-aandacht zouden krijgen.

Media
Ik zeg het nog maar eens: de media houden de islam niet alleen maar uit de wind door te doen alsof de spectaculaire aanslagen die zijn gepleegd door islamitische groepen op niet-moslims eindig en lokaal zijn en – belangrijker nog – “niets met de islam te maken hebben”. De media houden de islam uit de wind door niet te berichten over de alledaagse vervolging die niet-moslims ondervinden van alledaagse moslims – individuele moslims, moslimgroepen, moslimpolitie en moslimoverheden (inclusief Amerika’s nauwste “vrienden en bondgenoten“) – en lang niet alleen maar moslim-“terroristen”. Zij durven de punten niet te verbinden en een totaaloverzicht te geven.

Daarom zal de wereld blijven lijden aan islamitische terreur. Niet alleen hebben deze leugens het mogelijk gemaakt dat talloze onschuldigen tot de vergetelheid zijn vervolgd in de moslimwereld, maar ook dat dezelfde vervolging Amerika en Europa is binnengekomen via de recente massale immigratie.

Waarheid
Het feit blijft: een onaangename waarheid moet eerst worden erkend voordat zij kan worden aangepakt. Het moge lastig zijn om een onaangename waarheid te erkennen – dat de islam, niet de “radicale islam” haat en geweld tegen niet-moslims bevordert – maar minder dat dat zal alleen maar de leugen verder voeden, dat wil zeggen, de jihad en terreur verder voeden.

Samengevat: het probleem is niet zozeer de Islamitische Staat, maar de Islamitische Haat. De eerstgenoemde is slechts een van de tijdelijke en historische verschijningsvormen van de laatstgenoemde, die als een integraal onderdeel van de islam tijd en ruimte overstijgt.

<sOorspronkelijk verschenen als The Problem Is Not Islamic State, But Islamic Hate op Frontpagemag.com. Met toestemming van de auteur Raymond Ibrahim vertaald door Asher. Raymond Ibrahim werkt voor het David Horowitz Freedom Center, Middle East Forum en CBN News. Hij is de auteur van Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians (2013) and The Al Qaeda Reader (2007).

© OpinieZ.com 2017</strong

Over de auteur

Raymond Ibrahim

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.