De Man met de Microfoon

De media spreken met onverholen enthousiasme over de weldenkende, hoogopgeleide Oekraïneverdragvoorstemmers in onze door bakfietsmoeders en vaatdoekvaders bevolkte universiteitssteden.

Maar het feit dat er nog zoveel tegenstemmers te vinden zijn in deze Orwelliaanse bastions van linkse lafheid is zonder meer het meest opmerkelijke en verheugende gegeven van dit referendum.

Hipsters
Veel voorstemmers lezen De Correspondent. Dat dit digitale lijfblad van kortzichtige kosmopolieten, harige hipsters en trendy getatoeëerde zendingsmeisjes niet gelezen wordt buiten de slaafvrije koffie- en chocomeldrinkende enclaves zal geen verbazing wekken. Terwijl de happy en healthy few knabbelen op hun fresh easy yummie foods en de laatste pennenvruchten van een Bregman, Halsema of een Van Reijbrouck op hun laptopjes bekijken, gaat geestelijk gezond Nederland gewoon zijn eigen gang. In De Correspondent preekt men voor eigen parochie.

Leesdieet
De digitale afsplitsing van het PvdA-partijblad NRC, is griepend groen en militant links. Het bevat een zwaar leesdieet vol techno-doem, vluchtelingenleed en derde wereldwanhoop. Juichende artikelen over windmolens, paradigma-omverwerpende startups en een toekomst vol Gratis Geld beogen de meer somber gestemde lezer een optimistische oppepper mee te geven.

Bovendien mengt de immer correcte Correspondent een pittig en geraffineerd antizionistisch mengsel door de quasifilosofische betogen. Een bij linkse lezers zeer geliefde en ultrahippe uitlaatklep. Maar dat het geesteskind van UvA-denker Rob Wijnberg vrij baan biedt aan de gedachtekronkels van jodenhater Appa verbaast zelfs de meest doorgewinterde propagandabeschouwers. De Groenlinksbode maakt in ieder geval duidelijk uit welk hout het gesneden is. Beschimmeld en verrot.

Appa
De schrijver Thomas Heerma van Voss laat Appa, de Razende Rapper, kritiekloos aan het woord. Maanden is Thomas bezig geweest met de voorbereiding van dit baanbrekende interview. Hij achtervolgde Appa de Antisemiet tot in Marokko om de islamofascistische wijsheden van deze Marokkaanse voorzanger voor het nageslacht te kunnen documenteren. In een donkere poolhal in Amsterdam-Noord had Thomas eindelijk beet.

Appa is de Man-met-de-Microfoon. Een hiphop geweldenaar waar de idolate Thomas nerveus en onderdanig tegenop kijkt. Het is de expliciete boodschap van Appa die Thomas zo intens bewondert. ‘De politieke beschouwingen van een Marrokaans-Nederlandse twintiger in een tijd van multiculturele verharding.’

Woordenbrij
Wat volgt is een interview vol haat en weerzinwekkende teksten zonder enige vorm van tegenspraak. De goedgelovige Thomas registreert de walging die zijn idool uitspreekt over onze samenleving met een in kruipolie gedoopte pen. Appa is een broederlijke verbinder en een onbegrepen grootheid. Politiek correcte kanttekeningen moeten de woedende woordenbrij van sociale duiding voorzien. Citaten uit dit onaangename vraaggesprek zijn hier niet op zijn plaats. Wie daadwerkelijk zin heeft om zulke tinnef te lezen moet zelf maar een kijkje nemen op de Correspondent.

Er bestaat overigens een gerede kans dat het niet bij deze onstuimige oprisping blijft, maar dat ons ook nog een autobiografie en ander hartstochtelijk werk te wachten staan. Uiteraard braaf opgetekend door Appa’s hondstrouwe fan Thomas.

Marokko
Gelukkig zijn er nog enkele lichtpuntjes in dit journalistieke dieptepunt te bespeuren. Het blijkt dat de Correspondentredactie na stevig aandringen uit eigen lezerskring deze antisemiet niet, zoals eerder het plan was, opgenomen heeft in de redactiegelederen. En (…drumroll…)de Man-met-de-Microfoon verdwijnt naar eigen zeggen voorgoed naar Marokko.

Velen zouden wat dat betreft dolgraag waarde aan zijn woorden willen hechten.

Appa, knul, ga heen en blijf weg. Stel ons niet langer teleur.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Marokko ? Dat is toch dat land, dat illegaal West-Sahara bezet houdt, er de visserij-gronden en de grondstoffen
plundert, er een hek / muur omheen gezet heeft en de oorspronkelijke bevolking bestrijdt ?
Als dit de nationaliteit + afkomst van de rapper is, waarom gaat hij daar dan niet permanent wonen in dat prachtige land met heerlijk klimaat en superieure cultuur ?

Johan
Johan
7 jaren geleden

Appa, de man die op TV kwaad werd omdat voor Marokkanen dezelfde regels blijken te gelden als voor Nederlanders: heb je bijstand mag je geen eigen woning hebben. Dus ook oudere Marokkanen met onroerend goed in Marokko krijgen geen Bijstand.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x