Trumptruffels en Wilderswijn

Voor degenen die zich voeden met maaltijden uit de nieuwskeukens van onze mediaredacties, zijn het onsmakelijke tijden. Het multicultimenu met zijn kleurrijke hapjes is veranderd in een chaotische kaart vol onbestemde daghappen die uitzonderlijk zwaar op de maag liggen.

In de policore keukens zet men alles op alles om er toch nog iets leuks van te maken. Chefkoks werken wanhopig aan nieuwe receptuur voor de onhandelbare, politiek-incorrecte ingrediënten. Een veelvuldig gebruikte saus is het mengsel van spot, hoon en naziconnotaties. Dat dit brouwsel heetgebakerde smulpapen kan aanzetten het koksmes zelf ter hand te nemen is een bedrijfsrisico dat vele nieuwsuitbaters voor lief nemen.

De ‘onverwachte’ moordaanslagen op Pim en Theo en de verbanning van Ayaan hebben niet geleid tot de zo vurig verlangde rust aan de smetteloos gedekte eettafels. Want opnieuw woekert een hardnekkig kruid door de keukens van weldenkend Nederland: Wilders, een fenomeen dat al jarenlang immuun blijkt voor elk ingezet bestrijdingsrecept.

Daarom is hij, zonder aanwezig te zijn, het meest besproken ingrediënt aan de aperitief- en borreltafels in de media. “Ik kijk nog liever naar het nieuws op de Saoedi-Arabische televisie dan naar DWDD” grapte Geert onlangs over de kwaliteit van het voedsel uit één van onze nieuwskeukens.

nieuwe receptuur voor de onhandelbare, politiek-incorrecte ingrediënten

Ook in andere landen groeit het aantal onverwerkbare ingrediënten met de dag. Waar Orban, Boris en Marine worden gezien als hét gevaar voor de Europese haute-cuisine, is er met de opkomst van Donald Trump zelfs sprake van het einde der tijden. De mediakeukens raken zo oververhit dat ook de bedachtzame buitenlandcommentator Paul Brill deze onvermijdelijke president gruwend typeert als een “blonde Berlusconi met kernwapens”.

Voor authentieke (thuis)koks en liefhebbers van de meer klassieke, traditionele keuken ziet de toekomst er stukken beter uit. De menukaart voor het nieuwe seizoen vermeldt gerechten die fijnproevers laat watertanden. Hier worden schotels bereid die alle zinnen prikkelen. Een kleine greep uit het menu:

    • De ineenstorting van het beklemmende EU-bouwwerk, veroorzaakt door een ondemocratische fundering*, een krankzinnige migranteninstroom en stompzinnige besluiten van machtswellustige bestuurders die in eigen land zijn uitgerangeerd. De slooppartij volgt op een Brexit en ander vrolijk volksverzet, wat het einde inluidt van alle dictatoriale EU-wetgeving die soevereiniteit vernietigt en burgers de mond snoert.

 

    • Een kabinet Wilders dat vruchtbare samenwerkings-verbanden aangaat met gelijkgestemde economische partners, alle grenzen sluit om verdere islamisering te voorkomen en boeven als Erdogan, Porosjenko en Abbas resoluut de deur wijst.

 

    • La douce France dat haar socialistische economie ten grave draagt en onder president Marine de bezem haalt door alle islamitische terreurbroedplaatsen.

 

  • Een doortastende president Trump die Turkije uit de NAVO zet (want een land dat de Koerden bestrijdt, zijn partners chanteert en het kalifaat faciliteert is geen vriend maar een vijand) en Amerika’s verhoudingen met de VN en de mensenrechten-industrie grondig herziet waardoor het fatsoenlijke deel van de wereld zich democratisch kan herenigen en, bevrijd uit de juridische wurggreep van corrupte organisaties, effectief verdedigen tegen het agressieve, onfatsoenlijke deel.

Het versleten cultuurrelativistische menu kan hiermee de prullenbak in. Dat zal even wennen zijn voor de policore koks in hun treurige nieuwskeukens, maar na verloop van tijd verzinnen zelfs zij wel weer charmante gerechtjes als Trumptruffels of Le Pen Paté geserveerd met een goed glas Wilderswijn.

Voor vrijheidslievende lekkerbekken gloren gastronomische tijden aan de horizon.

*

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x