OchtendHumeur: het haatlijstje van de Gülen-sekte

We hebben er een haatlijstje bij. Zaman Vandaag is het clubblad van de Turkse Gülen-sekte, afdeling Nederland. Zaman probeert als gematigde islamitische mainstreamkrant over te komen.

Maar gisteren liet Zaman zijn ware aard blijken door een lijst te publiceren van zeven “minder bekende Wilders-adepten”. Opgesteld door de ge-hijabte roddeltante Hanina Ajarai.

Op dat lijstje worden zeven onafhankelijk denkende publicisten geframed als slaafjes van Wilders en als moslimhaters. Annabel Nanninga, Theodor Holman, Maja Mischke, Syp Winia, Joost Niemöller, Afshin Ellian en Leon de Winter. De boodschap van het Zaman-artikel is simpel: hun kritiek op de islam en de multiculturele samenleving is gelijk aan moslimhaat.

een poging het vrije debat te smoren door
een heksenjacht te ontketenen op islamcritici

Meestal hebben Gülenisten het te druk met het bestrijden van Erdogan en zijn AK-partij. Deze andere tak van de sharia-fanclub doet er alles aan om de Gülenbeweging kalt te stellen door arrestaties, processen en aanslagen. Maar de bakens van Gülen zijn blijkbaar verzet. De tijd is gekomen om islamcritici in het vrije westen aan te vallen en op een lijst van niet-deugende mensen te zetten.

Gülenisten hebben een strategie. Strak aangestuurd door hun naar de VS uitgeweken imam Fethullah Gülen hebben ze de missie om als brave burgers te infiltreren in de westerse maatschappij. Gestaag hun netwerk opbouwen in bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties. Om zo de samenleving geleidelijk te islamiseren. En als de tijd rijp is, de sharia-knop in te drukken.

We hebben hier te maken met een poging van Zaman Vandaag om het vrije debat te smoren. Door een heksenjacht te ontketenen op islamcritici. Want lijstjes zijn uiteindelijk bedoeld om mensen met onwelgevallige meningen kapot te maken. De redactie van Zaman Vandaag riep zelfs expliciet op Twitter op om de lijst uit te breiden met nog meer “Wilders-adepten”.

https://twitter.com/ZamanVandaagRed/status/689103870920933376

In het oude Rome werden proscriptielijsten gemaakt van te executeren politieke tegenstanders. De katholieke Inquisitie stelde lijsten op van te verbranden ketters. Stalin maakte lange lijsten van uit de weg te ruimen vijanden van het communisme. Joseph McCarthy verwoestte met zijn List of Communists het leven van honderden Amerikanen door ze vals te beschuldigen van spionage voor Rusland. De Scientology Kerk weet ook hoe om te gaan met afvalligen en critici.

De échte haatzaaiers zijn niet degenen die op een lijstje staan. De échte haatzaaiers zijn degenen die zulke lijstjes maken.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Oudwijk
Hans Oudwijk
7 jaren geleden

Grijze wolven, islamisten, neo Ottomanen of seculiere militairen. Het maakt geen donder uit. Turkey en fascisme gaan al eeuwen onafscheidelijk samen. Turkey kan niet bestaan zonder fascistisch regime.

jantjeuitnl
7 jaren geleden

Ze mogen 75% van alle Europeanen wel op dat lijstje zetten.

Stenkel
Stenkel
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jantjeuitnl

75% and still counting.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Direct een aanklacht indienen tegen “Zaman Vandaag” en tegen Hanina Ajarai.
Dit is strafbaar.

[ En laten Gulen en Erdogan elkaar maar opzoeken ].

MickClM (@MickClm)
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

Zielig volkje blijkbaar.

Hans
Hans
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  MickClM (@MickClm)

Fijn om te weten dat wordt erkend dat er haat wordt gezaaid.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x