PVV heeft intellectuelen met lef nodig

Peter van Dijken schrijft in zijn column Misschien stem ik wel op Wilders dat hij de kans aanzienlijk acht dat hij op Wilders gaat stemmen. Dat is een bewonderenswaardige uitspraak. Ik zal u schetsen waarom dat zo is aan de hand van de kritische punten die Peter opwerpt.

Hij stelt dat Wilders geen verantwoordelijkheid wil nemen en liever in de oppositie blijft. Hij voert als tegenargument aan dat een groot deel van de politieke partijen samenwerking met de PVV bij voorbaat uitsluit. Dat is waar. Maar de situatie is nog ernstiger dan Peter denkt. De PvdA stemt tegen elk voorstel dat wordt ingediend door de PVV, hoe goed het ook is. En VVD, CDA en alle linkse partijen sluiten bij voorbaat coalitievorming en elke deal met de PVV uit. Dat is in mijn optiek een politiek cordon.

In Hilversum en Den Haag heeft men altijd de mond vol van democratie. Hoe men dat in hun politiek-correcte geesten rijmt met wegzetten en uitsluiten van het PVV-electoraat is mij een raadsel. Met democratie hebben deze morele, hautaine en totalitaire trekjes weinig van doen. Het doet mij als rechtse stemmer twijfelen aan de D in VVD.

VVD, CDA en alle linkse partijen sluiten bij voorbaat coalitievorming en elke deal met de PVV uit

In de media wordt altijd smakelijk gelachen om het PVV-electoraat. Het zou voornamelijk bestaan uit achterlijke plattelanders met inteeltkoppen, moeilijk verstaanbare arbeiders en schreeuwende viswijven. In een democratie verdient iedereen vertegenwoordiging – de eerste V van VVD. Bovendien is deze typering onwaar en getuigt van een kortzichtige, benepen en gevaarlijke arrogantie. Een krant of tijdschrift kun je opzeggen, maar TV/Radio wordt voor een groot deel betaald uit algemene middelen en het gaat niet aan om een substantieel deel van de belastingbetalers weg te zetten als lachwekkende idioten.

In de ogen van veel Nederlanders is er sprake van staatsmedia, politiek-correcte propaganda op Orwelliaanse schaal. Tegengeluiden worden niet gehoord of voor de vorm en ter lering en vermaak opgevoerd. Waarheden zijn ingeruild voor meningen. De linkse kerk preekt. Tot nu toe laat de bevolking zich gehoorzaam kastijden. De vraag is wel hoe lang nog.

Wie als intellectueel één of meerdere standpunten van Wilders deelt, wordt gezien als van het pad geraakt en daarbij xenofoob, fascistisch en racistisch geworden. Dat brengt mij bij het tweede punt. Het maatschappelijk cordon. Van diegenen die in het openbaar te kennen geven of overwegen om op Wilders te stemmen, wordt het sociaal-contract verscheurd.

Wie als intellectueel één of meerdere standpunten van Wilders deelt, wordt gezien als van het pad geraakt

De voorbeelden zijn talrijk. De rechtelijke macht die openlijk stelt dat men iemand met een PVV-voorkeur niet benoemt. Het onderwijs waarin men door collega’s en bestuur wordt buitengesloten of weggewerkt. Of in de culturele sector, waar men op dit moment alle kunstwerken onderzoekt op politieke-correctheid, en waar leuk-links-zijn de enige geldige entreekaart vormt.

Daarom toont Peter van Dijken moed. Waarschijnlijk is hij zelfstandig ondernemer, waardoor deze druk niet zo voelbaar is. Dat dit maatschappelijk cordon de vrijheid van burgers ernstig belemmert moge duidelijk zijn. En zo verdwijnt de laatste V uit VVD en mijn stem naar de PVV.

Het zal moeilijk worden om goede kandidaten te vinden voor de PVV-fractie, laat staan voor een nieuw te vormen regering. Niet omdat er geen talent voorhanden is, maar vanwege de druk en strijd die deze kandidaten wacht. Iedereen die naar voren stapt en iets wil betekenen voor deze partij zal door de media grondiger worden onderzocht dan een ISIS-strijder bij terugkeer in Nederland. Het wachten is op intellectuelen met lef.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Helaas denkt ook Wilders, dat politiek een Haags-inteelt-spelletje is …….
met uitsluitend virtuele stemmers.
De PVV moet een grote, OPEN, democratische partij worden,
met leden, algemene vergadering, denk-tank, enz.
Wij mensen in het land, zullen massaal in beweging moeten komen ……
anders wordt het nooit wat !!!

Marc
Marc
7 jaren geleden

Het zou een stuk makkelijker worden als Wilders niet van die onhandige en beschamende uitspraken zou doen. Als hij zich minder met moslimhaat zou bezig houden maar vooral bloot weet te leggen wat de huidige politiek aan schade aanricht en de broodnodige samenwerking weet te vinden leidt zijn inspanning misschien nog ergens toe.

ko de ruiter
ko de ruiter
7 jaren geleden

If you can’t beat them, joy them. Als de pvv de grootste partij wordt, ga met ze samenwerken, vallen ze naar mijn idee in de kortste jeren door de mand en is dat probleem opgelost.
Ging ook zo met de partij van Pim Fortuyn, zijn opvolgers vochten elkaar in korte tijd de tent uit en was het probleem oogelost

Jos Arends
Jos Arends
7 jaren geleden

Alweer een stem op de PVV. Bravo!

En als u zich geroepen voelt, kunt u altijd zelf de handschoen opnemen.

Bedankt voor uw lef.

Mowdes
Mowdes
7 jaren geleden

Mag het ook wijze manen en vrouwen zijn???

Cale
Cale
7 jaren geleden

Die potentiele PVV intellectuelen zul je in iedergeval niet in universitaire kringen vinden, dat zijn bastionnen van goed-links met het alleen recht op het eeuwige gelijk. Wie daar niet aan mee doet wordt beschimpt en verliest zijn baan en status. Zoals dit artikel beschrijft, hetzelfde geldt voor de overheid, rechtelijke macht, politie en ga maar door. Dat is dus het probleem. Een gevecht tegen Gutmensch bastionnen. Het lijkt wel alsof de bestorming van de Bastille nooit heeft plaatsgevonden.

Mieke ducker
7 jaren geleden

Het word tijd voor een nieuw begin
Het zal zijn met iemand die het goed voor heeft met nederland
Dat is zeker dhr Rutte niet ook de hele rest moet weg alles nieuw en eerlijk
Alles wat nu regeert deugt niet
Wat stelt justitie nu eigenlijk nog voor alles is zo corrupt als het maar zijn kan
En wat erger is ze hebben haat gezaaid en de bevolking is dat nu aan het oogsten
Dit word een vernietiging van de wereld als dit zo door gaat
We hebben een regering die met 2 maaten meet dat kan niet ook wij hebben rechten

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x