MiddagHumeur: Korter werken met Martijn van Dam

Het is weer zover. De economie trekt voorzichtig aan en de PvdA schiet gelijk in zijn gebruikelijke regelreflex. Van PvdA-Kamerlid Martijn van Dam mogen we voortaan maximaal vier dagen per week werken. Hij vindt het niet meer van deze tijd dat mensen vijf dagen werken. Dat onrecht moet worden hersteld, omdat Martijn vindt dat we daar met zijn allen gelukkiger van worden.

Zo maakbaar is de samenleving nog steeds in de ogen van sociaaldemocratische visionairen. Gewoon de arbeidstijd verkorten, bedrijven dwingen een goed salaris uit te betalen en hup, 600.000 werklozen zijn weer aan het werk. En we hebben allemaal meer vrije tijd.

Geen woord over de astronomische kosten van dit plan voor diezelfde bedrijven, de overheid en de belastingbetaler. En dat eerdere arbeidsverkortingsoperaties geen extra banen hebben opgeleverd, is Martijn opeens vergeten.


Midden in dit maatschappelijk slagveld definieert Martijn van Dam er een nieuw probleem bij

De pluchesocialisten van de PvdA willen een overheid die eerst maatschappelijke problemen veroorzaakt en vervolgens niet in staat blijkt om diezelfde problemen op te lossen. Zo kregen we een totaal vermoerast zorgstelsel, onbeheersbare asielzoekersellende, puinhopen bij politie en justitie en vastgelopen integratie van minderheden.Midden in dit maatschappelijk slagveld definieert Martijn van Dam er een nieuw probleem bij. En hij wil dat probleem dan ook nog eens oplossen.

Ik voorspel u dat de enige banen die dit plan oplevert zullen worden ingenomen door uitgerangeerde PvdA-politici. Als projectcoördinatoren arbeidstijdverkorting.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x