Advertenties

OchtendHumeur: Moskee in het LUMC

De laatste tijd bezoek ik noodgedwongen regelmatig het universitair ziekenhuis LUMC te Leiden. Een hoog aangeschreven, goed geoutilleerd, openbaar ziekenhuis met State of the Art patiëntenzorg, een helicopterdeck, collegezalen en de modernste medische voorzieningen.

Gisteren was ik in het restaurant van het ziekenhuis. Ik keek op een muur met een Arabische tekst. Daarnaast een klapdeur waar een man in djellaba uitkwam: de islamitische gebedsruimte. En daar wil ik het even over hebben. Mijn Scheiding Kerk En Staat-DNA speelt namelijk ernstig op.

Wat doet een moskee – want ‘moskee’ is gewoon een ander woord voor ‘islamitische gebedsruimte’ – in godesnaam in een seculier en openbaar ziekenhuis? Uiteraard handig voor de moslimwerknemers van het LUMC. Maar is er dan ook een kerk, een synagoge, een hindoetempel in het gebouw? Nee. Er is wel een stiltecentrum.

Het stiltecentrum heeft volgens het LUMC geen religieuze functie. Het “biedt u de mogelijkheid om even alleen te zijn en de rust op te zoeken, de gedachten te laten gaan of juist te ordenen.” Dat is duidelijk. Een ruimte waar je je even kan terugtrekken uit de drukte en de stress.

Niet-moslims moeten dus chillen in het stiltecentrum. En voor moslims is er een aparte moskee. Waarom deze religieuze voorkeursbehandeling bestaat, is zonneklaar: het politieke correctheidsvirus waart rond in de gangen van het LUMC. Een vaccin is helaas nog niet gevonden.

Advertenties
About Asher (88 Articles)
* Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * Columnist * Voor recht, kracht, democratie & vrijheid * volg @OpinieZmagazine * עם ישראל חי * ♋ *

7 Comments on OchtendHumeur: Moskee in het LUMC

  1. Een universitair (wetenschappelijk) ziekenhuis met ruimte voor psychotische sprookjesvolgers. Wat zijn we in dit land afgegleden zeg.

  2. Nee hoor, niets aparts. Het nieuwe jeroen bosch ziekenhuis in Den Bosch heeft er ook 1

  3. Jeanne Welles // 1 september 2015 15:29 om 15:29 //

    en onderscheid wordt gemaakt tussen geloven! Een stilte kamer zou voldoende zijn voor alle mensen die even een rustmoment nodig hebben!!

  4. Jeanne Welles // 1 september 2015 15:27 om 15:27 //

    Dit is belachelijk dat dit getolereerd wordt!!

  5. misschien een geschenk van een rijkr emir, voor wat dan ook – goede medische verzorging van leden van de familie of de voorwaarde van een donatie voor een onderzoek / research project ? Wat zegt de directie van het ziekenhuis?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: