Trump betreedt de Buik van het Beest

VN-speech legt nadruk op soevereine staten

Trumps historische VN-maidenspeech stond niet, zoals we al dagenlang horen, in het teken van de vernietiging van Noord-Korea maar het bevorderen van veiligheid, welvaart en wereldvrede. De Noord-Koreaanse dictator werd slechts éénmaal ten tonele gevoerd en met een handvol vlijmscherpe zinnen werd het meedogenloze karakter van het Noord-Koreaanse regime geschetst.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal CNN

Waar Clinton, Bush en Obama vooral wegkeken en de Korea-crisis lieten voortwoekeren, roept Trump de nucleaire dreiging van Kim’s communistische koninkrijk een halt toe. Een reactie die je verwacht van een wereldleider die het beste voorheeft met zijn bevolking en de wereldgemeenschap.

Angstanalyses
Links-liberale beroepsbabbelaars hoorden slechts oorlogstaal. Hun angstanalyses werden de volgende dag gretig geciteerd door een dankbare dictator. Zelfs het idee dat de Korea-crisis wordt veroorzaakt door een botsing tussen twee kleuter-ego’s met Trump als aanstichter, is in links-liberale kringen vrij populair. Alsof het vijfentwintigjaar oude probleem zojuist is ontstaan en Trump niet goed snik is. Krankzinnige opvattingen die gedeeld lijken te worden door Kim Jong-un en oud secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer.

Trump-haat
In Buitenhof mocht hij zijn walging uitspuwen over president Trump. Iedereen die meent dat er militaire oplossingen bestaan voor de Korea-crisis verwees hij door naar een psychiater. Een onmogelijke opgave: er zullen niet alleen wachtkamers moeten worden bijgebouwd voor generaal Mattis en zijn Pentagon-planners, opperbevelhebber Dunford en zijn generale staf en talloze politici en diplomaten, maar ook voor de vele tienduizenden die deze militaire opties dagelijks trainen.

De Trump-haat van Jaap en zijn links-liberale vrienden wordt niet zozeer veroorzaakt door deze Korea-crisis maar door het sloopwerk dat Donald Trump verricht op het gebied van ideologische luchtkastelen, ondemocratische instituten en bouwwerken als Obama’s Nieuwe Wereldorde. Trumps donderspeech in Brussel waarin hij de aanwezige leiders voorhield dat de NAVO hervormd moet worden en alle leden hun contributie moeten betalen, ligt Jaap en zijn vrienden nog zwaar op de maag. Laat staan dat zij Trumps Westerse Waarden in Warschau en zijn Ban-de-Radicale-Islam-Uit-Uw-Midden in Ryadh toespraken hebben verteerd. En dan nu het gore lef om in de heilige VN-tempel de natiestaat te verheerlijken? Dàt is wat links-liberale internationalisten woedend maakt. Soevereiniteit.

Hervorming VN
Trump kiest in zijn VN-speech voor soevereine staten en veroordeelt ondemocratische internationale organen. Daarom verlangt Trump van de VN grondige hervormingen en een terugkeer naar de uitgangsprincipes: een transparant overlegorgaan waarin soevereine staten samenwerken om hun culturele identiteit te beschermen, hun veiligheid te waarborgen en hun welvaart te bevorderen. De corrupte VN en de vele criminele en antisemitische vertakkingen zullen moeten veranderen in organisaties die zich daadwerkelijk inzetten voor veiligheid, voorspoed en vrede. In een verbond van natiestaten die de wil van hun volk vertegenwoordigen.

Dedain
Trumps toespraak is een forse klap in het gezicht van Brusselse bureaucraten. Utopisten die een Unie optuigen waarin staten juist hun soevereiniteit moeten afstaan en de vruchten van arbeid overhevelen naar onproductieve landen. Een project dat een steeds grotere afkeer oproept bij de Europese bevolkingen. Zij zijn het die de rekening betalen. Zij zijn het die hun identiteit verliezen. Zij zijn het die zich onveilig voelen. Zij zijn het die getroffen worden door wet en regelgeving waar niemand om heeft gevraagd. Zij zijn het die hooghartig de les worden gelezen door bestuurders die niemand naar huis kan sturen. Links-liberale projecten zijn gebaseerd op nepdemocratie: “u mag meepraten en meedoen zolang u het met ons eens bent.” Het is dit dedain en deze dwingelandij die leidt tot revolte.

Socialisme
Trump-haat wordt gevoed door angst en ideologische waanideeën. Bij Frans Timmermans met zijn betraande vergezichten van EU-topia, bij Maduro en zijn bloeddorstige parasietenregime en bij de antifa’s die met hun knuppels andersdenkenden rede en vrede willen bijbrengen. Alle vormen van socialisme monden uit in leed, verwoesting en mislukking hield Trump zijn linkse diplomatengehoor voor. De ontzetting in de VN-zaal was voelbaar.

En nee, NRC. Het maakt niet uit wie de speechwriter is. Trump was, is en blijft Trump. Geen globalist noch een isolationist, maar een man van de wereld. Een onverschrokken realist.

Kijk maar hoe hij de links-liberale gemeente toespreekt in de Buik van het Beest:

 

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen