VN organiseert terreurkampen voor Palestijnse kinderen

UNRWA verheerlijkt geweld tegen Joden

Het is zomer. Het jaargetijde waarin kinderen onbekommerd kunnen genieten van zon, zand en zee. Geuren opsnuiven van bosvruchten, bloesems en zonnebrandolie. Gillen en rennen tot er tranen van plezier rollen over verhitte wangen. Zomers waarin op fluistertoon geheimen worden gedeeld in boomhutten, duinpannen en tentjes.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal David Bedein

De tijd van zomerkampen waar op sportvelden, in zwembaden, jachthavens en bij kampvuren nieuwe vriendjes en vriendinnetjes wachten. En er sterren vallen, speciaal voor jou. Opwindende vakanties waarin alles nieuw en mogelijk is. Zomers om nooit te vergeten.

UNRWA
Je gunt het ieder kind. Ook de kinderen van mensen die zich geen vakanties kunnen veroorloven. Nederland schenkt ieder jaar tientallen miljoenen aan een van de grootste hulporganisaties ter wereld: UNRWA. Een VN-orgaan dat zich uitsluitend richt op één type hulpbehoevende: de Palestijn. Een doelgroep die van enkele honderdduizenden, door overerving, aanhuw en frauduleus boekhouden, binnen enkele decennia is uitgedijd tot een onhoudbaar aantal: ruim 5 miljoen. Qua budget en ambtenarenapparaat (30.000 waarvan 99% Palestijn) is het de allergrootste en snelstgroeiende hulporganisatie binnen de VN. UNRWA houdt de klantenkring in stand met onder meer Palestijnse onderwijs.

Zomerkampen
UNRWA organiseert ook ieder jaar zomerkampen voor Palestijnse kinderen. Net als Fatah, de PLO, de Palestijnse Autoriteit en Hamas. Honderdduizenden kinderen vieren op dit moment vakantie in zo’n zomerkamp. De vakantiekampen ressorteren onder het ministerie van Jeugd en Sport waar Jibril Rajoub de scepter zwaait. Deze terreurpromotor is tevens hoofd van het Olympische team, de voetbalbond en de Palestijnse padvinders. Het Palestijnse ministerie van Cultuur bracht vorige week een bezoek aan een aantal Fatah-zomerkampen, die net als scholen, pleinen en straten de namen dragen van moordenaars en terroristen. In het zomerkamp Dalal Mughrabi (vernoemd naar een terroriste die in 1978 met een Fatah-terreurgroep een bus kaapte waarbij 37 burgers – waaronder 12 kinderen – werden vermoord) benadrukte de directeur van het ministerie het belang van het inprenten van de Palestijnse cultuur en identiteit in de geesten van kinderen tijdens hun vakantie.

Terreursportvakken
Opvallend genoeg maakt het niet uit in welk zomerkamp het kind terechtkomt. Hamas, UNRWA, Fatah, PLO, en andere clubs volgen in grote lijnen hetzelfde culturele programma. Naast zwemmen en voetballen leren de kinderen er de fijne kneepjes van terreursportvakken als bommen maken, schieten of >terreurtunnels graven. Ook zijn er trainingen waarin kinderen leren hoe ze Joden moeten ontvoeren, hoe je een mes moet hanteren en in welke delen van het lichaam jouw mes de dodelijkste verwondingen kan aanrichten. Kinderen kunnen tijdens competities hun vers verworven cultuurkennis tonen en medailles of oorkonden winnen. Winnaars worden heroïsch geportretteerd op Palestijnse TV, in kranten en sociale media.

Martelaarkunde
Ieder jaar hebben deze zomerkampen een thema. Deze zomer is het de bevrijding van de Al-Aqsa moskee. De cultuur-inprenting blijkt effectief. Gesteund door organisaties en autoriteiten die martelaarschap verheerlijken en ouders die martelaren prijzen slaan steeds meer kinderen, met een heldenstatus en financiële beloningen voor ogen, het terreurpad in. Sinds september 2015 zijn er negenenzeventig terreuraanslagen gepleegd door kinderen. Jongens en meisjes. In de leeftijd van 8 t/m 17 jaar.

Nederland zwijgt
En Nederland zwijgt in alle talen. Wel steunt ons land anti-Israël moties in de VN, geconcipieerd door de Palestijnse ambassadeur Riyad Mansour, de ‘diplomaat’ die bloedsprookjes over Joden verspreidt en kindergeweld openlijk verheerlijkt.

Terreurbeloningen
Ook Abbas ontvangt de jonge messentrekkers en moordenaars als helden en ondersteunt de families met levenslange uitkeringen. Betalingen die inmiddels de helft uitmaken van de totale Palestijnse begroting. Beloningen die Abbas weigert te stoppen. Amerika wil in september de financiering van Abbas bevriezen. Opheffing van de UNRWA wordt door het Trump-team overwogen. Ondertussen betalen wij rustig verder. Ook een volgend kabinet met D66, CDA en VVD blijft terreur belonen. Zeker met een oud-manager van UNRWA Sigrid Kaag als D66 BuZa-minister. Tenzij de ChristenUnie stopt met onderhandelen, de PVV aan zet is of de bevolking nieuwe verkiezingen eist.

Tot dan is iedereen die zwijgt medeplichtig. Aan het opleiden van kinderen tot moordenaars. Aan zomerkampen vol terreur. Aan moordvakanties voor kinderen. Aan zomers die niemand van u zich maar een seconde zou willen herinneren.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.