De Enige Echte Landingsgids voor Zwevende Kiezers

Volgens de peilingen zijn de oude Kiezers van Stavast veranderd in Zoekende Zwevers. Met felgekleurde grafiekjes wordt de zoekende zwerm in kaart gebracht. Dat zwevers hun thuishavens weloverwogen verlaten is nauwelijks onderwerp van gesprek. Door het geschreeuw en getetter van talloze zweefverkeersleiders en zweefspotters zijn veel zwevers het zicht op een veilige landingsbaan kwijtgeraakt. Velen zoeken tevergeefs naar een betrouwbare landingsgids. Dit overzicht van veilige landingsbanen en landingstactieken beoogt in deze nijpende leemte te voorzien.

PvdA-zwevers
Ons politieke landschap is van links naar rechts gevuld met luchthavens in alle soorten en maten. Voor linkse zwevers lonkt het PvdA-vliegveld met een netwerk van maar liefst vijfendertig landingsbanen. Gezien het achterstallige onderhoud en de deplorabele toestand van deze luchthaven is de kans op een crashlanding levensgroot. Bovendien worden na 15 maart tientallen banen gesloopt. Of en hoe het restant moet worden gerestaureerd is op dit moment volslagen onduidelijk. U landt hier dus op eigen risico. Alleen geschikt voor hardnekkige idealisten, internationalisten en ouderwetse Israëlhaters. Velen zijn de PvdA-luchthaven inmiddels ontvlucht en overwegen een landing op GROENLINKS, een luchthaven die communiceert in hoofdletters.

Een goed gecoiffeerde messias die
over gratis geld en groen geluk preekt

Messias
De vier GROENLINKS-landingsbanen vormen een opvallend verschijnsel in het landschap. Een energievretend geheel. Baan één baadt in het licht van groen-witte spots en trilt onder het geweld van pompende subwoofers. Duizenden meisjes drommen samen om een glimp op te vangen van hun in hagelwit en perfect gesteven hemd gestoken idool. Een goed gecoiffeerde messias die over gratis geld en groen geluk preekt met licht gebogen schouders – alsof zijn last hem nu al te zwaar is. Voor liefhebbers van muntthee, bakfietsen en gebakken lucht is dit de ideale aanvliegroute. Onafhankelijke zweefgeesten op zoek naar leiding dienen ogenblikkelijk te landen. Antisemieten Antizionisten komen hier thuis. Na 15 maart volgt een forse uitbreiding van het aantal landingsbanen. Waarschuwing: door een lijstverbinding met de PvdA bestaat de kans dat een teleurgestelde PvdA-zwever na landing alsnog op een PvdA-baan wordt geparkeerd.

DENK-banen
Pal naast de PvdA-luchthaven liggen de twee landingsbanen van DENK, voorheen van de PvdA maar na een geslaagde couppoging veroverd en bezet door het Turkse duo Kuzu en Özturk. Zwevers met een zwak voor Erdogan en andere islamitische despoten worden allemaal geacht hier te landen. Voor miskende Marokkaanse zwevers is een speciale Marokko-baan aangelegd. Laat u als linkse zwever niet in war brengen door het mediaverhaal dat DENK een rechtse partij zou zijn. De DENK ideologie is gebaseerd op onversneden, links fascisme verpakt in dwingende vriendelijkheid. Uw Jodenhaat kunt u hier openlijk botvieren. Voor zwevende slachtoffers van Westerse superioriteit is DENK verreweg de beste optie. De landingsbanen zijn gebouwd van gewapend beton en het vliegveld is voorzien van een ondergronds netwerk met goed verstopte bunkers.

onversneden, links fascisme verpakt
in dwingende vriendelijkheid

SP-vlaggen
Tussen de tomatenvelden liggen de vijftien landingsbanen van de Socialistische Partij. Op de SP-banen wordt, naar oud Maoïstisch gebruik, met grote regelmaat gemarcheerd, gezongen en met vlaggen gezwaaid. Op dit vliegveld spreekt men met één mond. Afwijkende meningen zijn niet toegestaan. Het maaiveld is tot op de millimeter geëgaliseerd. Dit is dé thuishaven voor zwevers op zoek naar regels, houvast en overgave. Idealisten met een schuldgevoel over hun bijeen gegraaide kapitaal worden op deze luchthaven beloond met een aflaat. Voor klassieke antisemieten antizionisten is de keus in linkse luchthavens overweldigend. Wees gerust. Ook de SP opereert al decennialang in het topsegment. Tip: kies voor de eerste acht landingsbanen. De rest vertoont Venezolaanse scheuren en gaten.

Dier Dames
Voor zwevers met een misantropische inslag zijn de twee landingsbanen van de Partij voor de Dieren bijzonder aantrekkelijk. Op het vliegveld treffen we een flink aantal auteurs, columnisten en creatieven aan die op een of andere wijze teleurgesteld zijn geraakt in de mens. Het dier biedt onvoorwaardelijke liefde en verdient daarom een hoofdrol in deze wereld. Om de eenzijdige aanvliegroute te ontlasten werkt directrice Thieme hard aan uitbreiding met een flink aantal Red De Aarde banen. De speciale Stop het Fascistische Israël en Steun het Palestijnse Verzet baan is al geruime tijd klaar. Kunnen de beide dames u desondanks niet naar beneden lokken of houdt u veel van dieren maar toch ook heel veel van de mens, zweef dan rustig verder.

Directeur Krol verwelkomt u met
een glas geurige Glühwein

Oudere zwevers
Oudere, armlastige zwevers zijn, na alle media-spin, wellicht geneigd de enkelbaans 50PLUS-luchthaven rechts te laten liggen. Dat zou jammer zijn. Laat u niet van de wijs brengen. 50PLUS is allesbehalve rechts. Het is een door de PvdA/VARA-mastodont Jan Nagel opgetuigde linkse luchthaven. De landingsbaan is gemaakt van gestaald kaderbeton. Er zijn minimaal vijf nieuwe banen in aanbouw. Directeur Krol verwelkomt u met een glas geurige Glühwein en leest u geruststellende verhalen voor uit de bundel Sprookjes uit de Gouden Bergen. Uitgeblust, moe en gestrest? Land op baan Krol en Henk wiegt u zachtjes in slaap. Oudlinkse antisemieten antizionisten zijn uiteraard van harte welkom. Kwiekere zwevers zweven vrolijk verder.

Ons Soort Mensen
Hoogopgeleide zwevers op zoek naar een linkse luchthaven voor ‘ons soort mensen’ doen er goed aan de twaalf landingsbanen van de D66 in hun vluchtplan mee te nemen. Op deze internationale luchthaven draait alles om moraal, althans in woord en geschrift. Wie Israël wil boycotten en Palestina erkennen; wie droomt van een wereld zonder grenzen; wie snakt naar een federaal Europa; wie onbeperkte toegang verlangt voor vluchtelingen en migranten (zolang ze maar niet geplaatst worden in uw eigen dorp, wijk of buurt); die wordt op dit vliegveld met open armen ontvangen. Op uw reizen door de Derde Wereld heeft u de dankbaarheid van de onderklasse leren kennen. Daar kunnen de proleten uit eigen land nog heel wat van leren. In deze schreeuwsamenleving wordt úw beschaafde stem bij D66 wel serieus genomen. U komt op de eerste plaats.

Kwijnen uw vader of moeder weg in een verpleegtehuis en doet u dat veel verdriet, wordt u geteisterd door schuldgevoel omdat u door uw drukke bestaan uw oudere familieleden nauwelijks kunt bezoeken? Het Voltooid Leven programma van Pia Dijkstra biedt u en uw gelieven in pijnlijke situaties als deze een ethisch verantwoorde uitweg. Weldenkende zwevers die linkse maatregelen voorstaan maar daar liever niet de consequenties van willen dragen, zetten hier hun landing in. Schaam u niet. Bij D66 bent u onder vrienden.

Grote moeite met seksuele prikkels
in de openbare ruimte

Christelijke moraalridders
Voor zwevers die een zwak hebben voor islamitische immigranten, een sterke EU en onbeperkte ontwikkelingssamenwerking, maar grote moeite hebben met seksuele prikkels in de openbare ruimte of met seksualiteit in het algemeen, is een keurige vijfbaans luchthaven ingericht: de ChristenUnie. Israëlhaters worden hier opvallend genoeg onverbiddelijk de deur gewezen. Opgelet: voor linkse zwevers die Israël een warm hart toedragen zijn dit de enige linkse landingsbanen waar men veilig kan landen. Wie zich stoort aan de vele moraalridders op dit vliegveld dient de koers te verleggen naar rechts.

In het midden van het politieke landschap liggen twee hevig gecamoufleerde luchthavens. Die van het CDA en de VVD.

Directeur Buma
Ondanks onstuitbare geloofsafval weet het CDA de krimpende luchthaven volop te exploiteren. De omarming van de islam heeft aan dit wonder sterk bijgedragen. Er wordt hard aan de weg getimmerd om het netwerk van dertien landingsbanen flink te vergroten. Geen enkel middel wordt geschuwd. Hoewel het CDA is overgenomen door PKN-activisten, zemelende zendingsmeisjes en katholieke terreurapologeten weet directeur Buma zich prima te vermommen als een doortastende rechtse politicus. Hij hoopt hiermee de afgedwaalde rechtse CDA-zwever terug te lokken naar de groene banen van het CDA. De groeiende Israëlhaat in ons land is in goede handen bij commandant Knops en zijn boycotboys in het EU-parlement. Het CDA stond aan de wieg van de EU en is een groot voorstander van uitbreiding en politieke versteviging. Zwevers met een koran, kruisje of rozenkrans in de la kunnen hier allemaal veilig landen. Rechtse CDA-zwevers zweven nog even door.

Weglacher Rutte
Met veertig landingsbanen is de VVD verreweg de grootse luchthaven. Directeur Rutte is inmiddels zesenhalf jaar de regerend leider van ons land. Aan zijn almacht lijkt op 15 maart een eind te komen. Linkse en rechtse zwevers zijn de leugens en het bedrog van deze goedgemutste optimist meer dan zat. Tot ieders stomme verbazing beweert hij glashard een rechtse politicus te zijn terwijl een kind kan zien dat hij de rechtervleugel heeft verjaagd en de linkerflank richting D66 getrokken.

de leugens en het bedrog van
deze goedgemutste optimist

Door Geert Wilders, zijn onverslaanbare kwelgeest op rechts, categorisch uit te sluiten van regeringsdeelname denkt Rutte zijn onvermijdelijke verlies om te kunnen buigen naar een overwinning. Weglacher Rutte wil met wegkijker Pechtold zijn derde kabinet in de steigers te zetten. Een rampzalig plan. Rechtse zwevers moeten de VVD-landingsbanen dit keer links laten liggen. Het risico van een onafwendbare ramp na de landing is domweg te groot. Verstandige rechtse zwevers zweven rustig verder.

Oudtestamentisch
Helemaal rechts zien we twee kleine luchthavens rond een groot en modern vliegveld. Iets daarvoor ligt de statige luchthaven van de SGP. Ondanks het stigma van de sombere zwarte kousenliefhebber is het een vrolijke boel op het vliegveld van de SGP. In tegenstelling tot de soms wat zurige werksfeer op de linkse luchthavens is het gevoel voor humor onder de SGP-medewerkers groot. Directeur Van der Staaij is een vrolijke en betrouwbare politicus. Zijn liefde voor de staat Israël is groot en onvoorwaardelijk. Joodse zwevers hebben uiteraard niets met Jezus en zijn andere wang. Toch wordt een landing op één van de drie banen van de SGP door menig Joodse zwever serieus overwogen. Oudtestamentische zwevers kunnen met een gerust hart aan een landing beginnen. Waarschuwing: door een lijstverbinding kunt u na 15 maart ongewild terechtkomen op een linkse landingsbaan van de ChristenUnie.

PVV
De Partij voor de Vrijheid is de grootste luchthaven op rechts. Directeur Wilders wordt al jarenlang zwaar bewaakt omdat islamitische terroristen en linkse malloten hem met de dood bedreigen. Door ernstige fouten en nalatigheden in zijn beveiliging was hij voor zwevende kiezers de laatste weken nauwelijks zichtbaar. Toch weet iedere rechtse zwever wie Wilders is en waar hij voor staat. Aan zijn steun voor de staat Israël kan niemand twijfelen. De uitsluiting door Rutte doet menig rechtse zwever twijfelen aan een veilige landing. Wat te doen op een vliegveld dat geen aansluiting vindt bij andere luchthavens? Het valt bij nader inzien reuze mee.

terugdringing van de almaar
voortwoekerende islam

Hoe meer rechtse zwevers landen op de PVV hoe onvermijdelijker regeringsdeelname wordt. En zelfs in de oppositie vormt een grote PVV een machtsblok waar niemand omheen kan. Rechtse zwevers die radicale koerswijzigingen voorstaan zoals Nederland uit de EU en andere internationale organen, controle over de eigen grenzen en terugdringing van de almaar voortwoekerende islam, dienen alle twijfel overboord te zetten en op 15 maart veilig te landen op een van de vele PVV-banen. Er is voor hen keus genoeg.

Rechts-liberaal
Naast deze wereldberoemde luchthaven liggen de twee voormalige PVV-landingsbanen van VoorNederland. VNL heeft zich binnen een paar jaar ontwikkeld tot een echte rechts-liberale partij. De wisselingen binnen de directie zijn echter raadselachtig. De coole en vlot formulerende Joram Van Klaveren lijkt te lijden aan een merkwaardige vorm van bescheidenheid. Dat veel rechtse zwevers twijfelen aan de betrouwbaarheid van baan Roos verhindert vooralsnog vlot verlopende landingen. Prima alternatieven zijn de Niet Lullen Maar Poetsen-baan van Tanya Hoogwerf en de riante oprijlaan van kasteelheer Sassen van Elsloo.

Deftige Baudet
Wie zich als rechtse intellectueel schaamt om in de kroeg of tijdens feestjes uit de kast te komen als PVV-kiezer heeft sinds enige tijd een aantrekkelijk alternatief: Het Forum voor Democratie. Rechtse zwevers die het complete oeuvre van Roger Scruton in de kast hebben staan, van wijncolumn tot Sexual Desire, kunnen blind landen op de deftige Baudet-baan. U wordt na uw landing ontvangen met een goed glas wijn en door vriendelijke gastvrouwen naar de FvD-sociëteit geleid alwaar Thierry u trakteert op Russische composities, tot leven gebracht op een licht ontstemde vleugel.

bijna hippie-achtig in al
zijn dromerige naïviteit

Virtuele luchthaven
Rest ons nog een aantal luchthavens die na 15 maart worden opgeheven of te klein zijn om door zwevers te worden opgemerkt. Alleen GeenPeil maakt wellicht een minieme kans op een echte start- en landingsbaan. Helaas heeft deze virtuele luchthaven veel weg van een leeg doek, een vel wit papier of een blok marmer waar kunstenaars hun ideeën op projecteren. Het werk is voor het publiek nog onzichtbaar. De oproep aan zwevers om mee te schilderen, te schrijven en te hakken is bijna hippie-achtig in al zijn dromerige naïviteit. Een sympathiek experiment ondernomen op de verkeerde plaats en op het verkeerde moment. Iedere zwever landt hier op eigen risico.

Sinds het Nazomergasten demasqué van Ancilla van de Leest bij Theodor Holman is ook de Piratenpartij niet langer een serieuze landingsoptie. Doorzweven bespaart Ancilla alle pijnlijke martelingen die vier jaar kamerlidmaatschap haar en u onvermijdelijk zullen brengen.

Voor het handjevol zwevers dat regelmatig hyperventileert in de Piet Heintunnel, zoekt naar gendervrije toiletten en zwijmelt bij de geschriften van Gloria Wekker, Simone Saarloos en Anja Meulenbelt is door media-darling Sylvana Simons een speciale Artikel1 baan aangelegd op authentiek zwart drijfzand. Iedere poging om hier te landen is uiteraard gedoemd om te mislukken.

Zweef bij aanhoudende twijfel terug naar het begin van deze gids. Kies! En maak op 15 maart een overtuigende landing.

Bevalt dit artikel u – of juist niet – , deelt u het dan op
twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter of andere sociale media.
Zie de buttons onder de advertenties.

===============================================================
Titelfoto: Runway by Ge.Ne is licensed under CC BY 2.0
===============================================================

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x