En Brussel zal vallen

De rancuneuze reacties uit het hoofdkwartier van Europa op het besluit van de Britse bevolking om als soeverein land verder te gaan, laten zien dat we afstevenen op groot onheil. De politieke elite is boos. Boos op U. Boos op iedereen die kritiek durft te leveren op hun beleid en toekomstvisies. De ondemocratische top van Europa hijst zich in gevechtstenue en trekt ten strijde tegen de eigen bevolking.

Zondebokken
Rutte had zich tot taak gesteld onder zijn voorzitterschap een Brexit te voorkomen. EU-supercommissaris Timmermans zou met zijn EU-commissie alles op alles zetten. Missie mislukt en niemand is verantwoordelijk. Juncker en zijn ploeg blijven zitten, het EU-parlement is boos op het Verenigd Koninkrijk en in de teleurgestelde hoofdsteden benadrukt men het eigen gelijk. Binnen een aantal uren waren alle moraalridders op jacht naar zondebokken.

Onderbuikers
Vergeten zijn de eigen leugens, de angstzaaierij en het verbergen van ingrijpende wetgeving tot na het referendum.

“Schandalig hoe het Brexit-kamp won door list en bedrog. De Brexit-stemmers zijn benepen bejaarden, egoïstische veertigers en achterlijke plattelanders. Xenofobe, islamofobe en racistische laagopgeleiden die worden opgehitst door extreem-rechtse populisten. Hun natiestaat riekt naar fascisme.”

“Euro-sceptici zijn griezels die hunkeren naar een duister verleden en met de rug naar de toekomst staan. Zulke onsmakelijke onderbuikers verdienen geen stemrecht. Wie hen volgt loopt als een lemming (1) naar de afgrond.”

“Schuldig zijn alle zondaars en hun duivelse verleiders die de Eurokerk willen verlaten. Afvalligen die zeveren over vrijheid en democratie. Een hardleerse meute die in heel Europa opdoemt en met harde hand bestreden moet worden.”

Weldenkend Europa slijpt de messen. Verbied leugens en laster, schreeuwt de Brusselse brulboei Verhofstadt, terwijl commissaris Timmermans een censuurmuur met wachttorens optrekt rond alle digitale media. Europa kijkt, luistert en leest met u mee. 1984 ligt ver achter ons, het is inmiddels 2016.

Bestraft
Naar oud-dictatoriaal gebruik moet het Verenigd Koninkrijk meedogenloos bestraft worden. “En nu wegwezen” roept Juncker. “Nog jaren onderhandelen zeker” meesmuilt CDA-motorist Wim van der Camp, “Boris zal zeer teleurgesteld zijn, Out is Out”. Na eindeloos geaarzel over de Oekraïne-Referendum-uitslag roept D66 nu luid: “Uit is Uit”. Heel Brussel spreekt over snelscheiden, verkering verbreken en een liefdesrelatie die er nooit is geweest.

Wraakzuchtig
De afgewezen elite is zo wraakzuchtig en pervers dat ze niet terugdeinst te stoken in de interne Britse verhoudingen. Waar Brussel zich in 2014 nog uitsprak tegen het onafhankelijkheidsstreven van Schotland wordt dat land nu gesteund, gestimuleerd en uitgenodigd voor losweek-gesprekken. Ook Noord-Ierland kan rekenen op de warme belangstelling van Brussel.

Hervorming
Is er dan geen enkele zelfreflectie? Ach, hier en daar hoort men een gratuite oproep tot hervorming. Maar in de machinekamers stookt men de vuren hoog op. Meer, meer, meer Europa is het devies. In de ruimen draait Brussel de duimschroeven aan. Als groot nettobetaler draait Nederland op voor de financiële aderlating. Wij zijn de perssinaasappel van Europa. Brussel ligt op ramkoers.

Onze politici en media preken het pro-Europa evangelie. Referenda worden afgewezen. Hoe lang nog. Hoe dit tij te keren. Het kan slechts indirect. Door volgend jaar te stemmen op een partij die de moloch wil bestrijden.

De rancuneuze elite is op oorlogspad. Zij zijn verantwoordelijk voor de revoltes die onvermijdelijk ontstaan. Wij moeten alles doen om geweld in Europa te voorkomen. Het is in ieders belang. Bestrijd de ideeën van Eurofielen tot hun luchtkastelen vervliegen in de gloed van gezond verstand.

En Brussel zal vallen.


1. De zelfmoordneiging van de lemming is een Walt Disney mythe. In 1958 duwde een Disney-cameraploeg een groep levenslustige lemmingen van de rotsen. De documentaire werd beloond met een Oscar en de mythe kreeg een ereplaats in de links-sociale metaforenkast.

http://mentalfloss.com/article/50957/do-lemmings-really-run-cliffs-their-death

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Geronimo
Geronimo
7 jaren geleden

Niets aan toe te voegen. De hele EU-tragedie in een notendop. Dit verraderlijk en hautain EU-monster heft op termijn zijn eigen op door de onwil om naar het volk, in hun ogen hun slaven, te luisteren. Zij weten het allemaal zoveel beter. Wie het anders ziet en niet met hun oekazes akkoord gaat, is in hun ogen steevast dom, oud/seniel, fascistisch en ga zo maar door. Het is in feite een zootje ongeregeld, ten bewijze hun allesbehalve stichtende houding toen Farage zijn toespraak hield in het EU-parlement. Ze moesten zich schamen. Farage van zijn kant…

trackback

[…] En ondanks dat ik geblokt ben door haar/hem/ze op twitter omdat ik Ger Baron een schrijvende schoenzool noem: En Brussel zal vallen, Opiniez. […]

Klaus von der Schwanz
Klaus von der Schwanz
7 jaren geleden

En? Timmerfrans al ergens zien janken?

Wil Pronk
7 jaren geleden

De Europese Unie die is dood
Ongebalsemd ligt ze weg te rotten
Maar niet in de ogen van een groot aantal “hoogopgeleide” zotten
Die weloverwogen met het belang der volkeren spotten
En die nog steeds blijven beweren dat het leven terug kan keren.

In het mooie continent Europa
Met zijn rijke, maar ook duistere geschiedenis
Gaat het door de Europese Unie
Op dit moment gevaarlijk mis
´t Was voor ”vrede” dat zij ooit is opgericht
Maar de ware bedoeling komt nu aan het licht.

De bevolkingen nog steeds verdoofd
Door vrede en welvaart die was beloofd
Dat heeft maar even mogen duren
Terwijl de ongekozen creaturen
Sluipend bezig zijn hun landen te veranderen in dictaturen.

De Europese Unie en de Euro zijn in staat van ontbinding
Dat is van velen de bevinding
Maar doordat de “leiders” onrealistisch blijven dromen
Is er grote kans dat er burgeroorlogen komen
Het volk verliest daarbij goed en have
Wanneer dragen we het kadaver nu eindelijk eens ten grave?

Door:

Willemientje

simonvangroningen
7 jaren geleden

Dit is op Deze Dagen herblogd.

Realpredictor
7 jaren geleden

Dit is op eunmask herblogden reageerde:
De rancuneuze elite is op oorlogspad. De afgewezen elite is zo wraakzuchtig en pervers dat ze niet terugdeinst te stoken in de interne Britse verhoudingen.

Eric
Eric
7 jaren geleden

En zo is het.

bari1951
7 jaren geleden

Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

Aisha Markouch
Aisha Markouch
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  bari1951

niet te vroeg juichen. Dit veelkoppig monster zint op wraak. En is medogenloos. (ref. Balkanoorlog, haat-spraak tegen de Europeanen door m.n. Timmermans, Mogherini, Spinelli, Lerner-Spectre, Sutherland, Merkozy, c.s..
Global Spring manipulatie methoden werden ingezet om m.n. ‘de Facebook Zombies’ op sleeptouw te nemen. Die zetten ze zo aan tot rellen en geweld. (Maidanplein, Tahrir plein, de rellen tegen Trump, etc.).
AVAAZ (nep ngo) heeft al aangekondigd dat ze hun verlies niet accepteren, in tegendeel. Dat als inspiratie gebruiken om nog massaler en bedriegelijker de ‘social media’ in te zetten. ‘Flower Power’ evenementen (Hyde Park). Die kinderen slikken het als candy. Geven alle vrijheden en rechten, waarvoor hun (groot-)ouders op leven en dood voor hebben geknokt, weg aan de duivelse monopolitiek van de globalisten, de touwtjestrekkers van de EU. Hun natte droom ‘komt bijna uit’, EU+annexaties en TTIP – de totalitaire staat gerealiseerd. Ze zijn ‘des duivels’ nu.

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x