Kapitein Wilders wacht een wilde vaart

Iedere zondag is Nederland in de ban van PVV-zetels. De virtueel grootste partij domineert het politieke debat. Wilders heeft onlangs aangegeven regeringsverantwoordelijkheid te willen dragen en bereid te zijn tot coalitievorming.

Kan premier Wilders, zelfs met een absolute PVV meerderheid, de hooggespannen verwachtingen waarmaken? De problemen waarmee hij te maken krijgt zijn groot en vallen voor een belangrijk deel buiten zijn directe invloed. Ons staatsschip met kapitein Wilders aan het roer wacht een ongekend ruwe vaart. Een kijkje in zijn virtuele-logboek:

Sinds 1953 overstijgt internationaal recht grondwettelijk recht. Besluiten van de EU, de VN en het Europese-Hof-van-Justitie beïnvloeden ons beleid en onze soevereiniteit. Terugkeer naar de oorspronkelijke situatie vergt een grondwetswijziging via een ingewikkelde procedure. Het vraagt meerdere verkiezingen en trouw stemmen voordat we, zoals de VS, weer baas zijn in eigen huis.

In de VN-mensenrechtentempel bepalen schurken vermomd als humanisten het lot van toekomstige slachtoffers

De invloed van de EU en de VN is enorm. Hun macht reikt tot in het Torentje, bestuurskamers en de schappen van uw supermarkt. Premier Wilders moet verdragen opzeggen om zijn plannen te realiseren. De juridische consequenties zijn ongewis. Wilders kan ook, in samenspraak met andere Europese leiders, het lidmaatschap van één of meerdere organisaties beëindigen. De commotie en verontwaardiging in politiek-correcte kringen zal groot en oorverdovend zijn.

Welvaartsgroei is gebaat bij rust en veiligheid. Europese bestuurders zijn socialisten die leven van geld verdiend door productieve Europeanen. Ze creëren met hun krankzinnige geldsmijterij, uitbreidings- en immigratieplannen voornamelijk weerzin, onrust en onveiligheid. Hun EU-project is failliet. Weet premier Wilders ook andere EU-lidstaten te overtuigen om deelname te staken maar onderlinge handelsbetrekkingen in stand te houden, ontstaat het gevaar dat onttroonde elites wraakzuchtig reageren.

Ook de VN brengt ons niets dan misère. Oorspronkelijk opgericht om genociden te voorkomen heeft hun bemoeienis met brandhaarden in de wereld miljoenen mensenlevens geëist. Rwanda, Srebrenica en Darfur zijn enkele voorbeelden op een treurigmakende longlist van dodelijke mislukkingen. In de VN-mensenrechtentempel bepalen schurken vermomd als humanisten het lot van toekomstige slachtoffers. Het is een tot op het bot corrupte club die fatsoenlijke landen direct dienen te verlaten. Hopelijk raakt ons land betrokken bij gesprekken om te komen tot een nieuwe organisatie van beschaafde en ontwikkelde landen. Het zou de wereld veel leed en verdriet besparen.

policore-polderaars uit ons oneindige belangengroepen-landschap

Terwijl Wilders de internationale wateren bevaart, moet zijn regering de problemen in de thuishaven aanpakken. Een loodzware taak. Alle overheidsorganen zijn gevuld met politiek-correct kader: ambtenaren op ministeries, in raden en adviesorganen. Zoals de policore-polderaars uit ons oneindige belangengroepen-landschap, zullen zij deze regering in alles dwarsbomen. Nieuwe wetgeving sneuvelt subiet in een linkse senaat. Bovendien kan het kabinet Wilders rekenen op forse tegenstand van alle politiek-correcte juristen, journalisten en andere BN’ers. Iedere verandering wordt een loopgraven-gevecht.

Resten de calculaties van VVD en CDA: meeregeren om Wilders definitief te ontmantelen of negeren tot het ontevreden gemekker overwaait. Waar Frank makke schapen ziet, bespeur ik venijnig gegrom dat almaar luider wordt. Na Fortuyn is er niets veranderd. Wilders heeft de aanzwellende volkswoede vooralsnog knap gekanaliseerd.

Ons staatsschip bevaart een woeste zee. Door hardnekkige doofheid en blinde bakboord-voorkeuren van de huidige kapitein is het vertrouwen in een behouden vaart verdwenen. Het staatsschip kapseist en zinkt, zet met kapitein Wilders en loyale bemanning koers naar veiliger wateren of wordt overmeesterd door muiterij van makke schapen die in brullende leeuwen veranderen. Het lot van ons schip ligt in handen van de elites op de brug.

Foto: NU.nl

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
13 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Het gehuichel gaat binnenkort beginnen folks http://opiniez.com/2016/02/07/kapitein-wilders/ […]

trackback

[…] Bron: Kapitein Wilders wacht een wilde vaart […]

Realpredictor
7 jaren geleden

Dit is op eunmask herblogden reageerde:
Nog steeds geldt dat het volk de macht heeft om de dictators af te zetten en een nieuwe regering te kiezen. Lees dit:
“De afweging tussen machtsmisbruik en despotische, tirannieke overheersing enerzijds en vrede en stabiliteit anderzijds is daarbij door veel denkers gemaakt. De idealisten ontwikkelden een verzetstheorie die de mogelijkheid moest bieden om een slecht regime af te zetten. Ook zij zagen echter de gevaren, zodat bij hen het recht van opstand veelal aan voorwaarden is gebonden.
Bij de realisten ligt de nadruk op het alternatief van een slecht regime, zoals anarchie en burgeroorlog, maar ook wel het idee dat de heerser over een goddelijk recht beschikt. Ook de mogelijkheid dat niet politieke, maar persoonlijke motieven als machtslust de eigenlijke drijfveer zijn, is daarbij van belang. Onder strenge voorwaarden zien veel realisten echter ook enig recht van opstand.
De verzetstheorie is niet alleen als abstract ideaal ontwikkeld, maar ook als rechtvaardiging na een geslaagde machtsovername.”

IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg

De heer wilders kan het schip geheel handhaven naar rechte eind bedoelingen

NemTudom
NemTudom
7 jaren geleden

Opinie Z 07–02–2016
De steun die wij moeten blijven geven is zeer belangrijk. Juist door de tegen werking zal veel wat nodig is niet bepaalt snel veranderen. Maar kapitein of dekzwabber, laat hem fier het schip over de woeste vloeken en naargeestige individuen heen varen.

Juan
Juan
7 jaren geleden

Na 40-50 jaar pc-polititiek zitten de tentakels van deze octopus in alle geledingen van politiek en maatschappelijke organisaties, zowel in als buiten Nederland. Het idee dat, dat met een premier Wilders in een termijn ‘op te lossen’ zou zijn, is weinig realistisch. Daar is minstens 20 jaar volharding voor nodig. Verder zullen wij meemaken wat de rancune zal zijn van onze ‘EU vrienden’ na het eerste uittredende land. Voorproefjes hierop, van ‘onze’ verkrampte zure macht, hebben we kunnen zien in het Griekse dossier.

Theo Prinse
Theo Prinse
7 jaren geleden

Mijn reactie blijft hangen in de spam filter

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Uw reactie is te lang. Wij plaatsen reacties tot 200 woorden. Staat ook op elke artikelpagina rechts in de marge vermeld

G.J.
G.J.
7 jaren geleden

Kwestie van de juiste wetten doorvoeren. Verdragen opzeggen, regelen dat internationaal recht het nationaal recht niet meer overstijgt. Stukje bij beetje de zaken veranderen. Uiteraard gaat dat niet van vandaag op morgen en zal de weerstand groot zijn. Wilders kan in elk geval een door hem gewenste richting inslaan. Hoe ver hij komt zal moeten blijken.

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Met Wilders aan het roer kan het alleen maar beter worden,in tegenstelling met welke andere partij dan ook!

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

1. Bij mijn weten, overstijgt internationaal recht alleen nationaal recht, en NIET de Grondwet.
Dat zou het einde van een onafhankelijk land betekenen; en dat is niet zo.
2. De NIET democratisch tot stand gekomen EU, vaardigt regels uit, die vervolgens boven nationale wetgeving
worden gesteld; dit is juridisch onaanvaardbaar. En regeringen hebben, niet-legaal, bevoegdheden over-
gedragen aan EU.
3. Het grootste probleem van het heden:
De massale / onbeperkte illegale immigratie brengt, onder andere, de soevereiniteit in gevaar, en is dus strijdig
met de Grondwet. Idem inzake het niet handhaven van de [ verdrags- ] lands-grenzen.
Een [ gekozen ] regering, mag niet de autochtone staats-burgers ONT-rechten.
In veel gevallen zijn BINDENDE referenda nog het minste dat noodzakelijk is
4. De PVV moet een open, democratische partij / beweging worden, waaruit een meerderheids-beweging
kan ontstaan voor iedereen : gewone mensen t/m gestudeerden, alle geledingen van de samenleving.

Mijn standpunt: bij maatschappelijk juridische- en democratische problemen :
BETER RECHT en MEER DEMOCRATIE !

Waar blijven onze onafhankelijk denkende, echte progressieven ????????

Paul
Paul
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

De PVV is economisch gezien een extreem-linkse partij zodat we al failliet zullen zijn voordat Wilders op andere terreinen uberhaupt iets veranderd.

Eric
Eric
7 jaren geleden

Tijd om hard en medogenloos te snoeien en de nutteloze geldverslindende politieke elite geheel te elimineren en met wortel en tak volledig uit te roeien. Betoon geen mededogen. “Gij moet het kwaad uit uw midden wegdoen”.

13
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x