Israël, bombardementen en de publieke opinie

Zo nu en dan bombardeert de Israëlische luchtmacht een wapendepot van Scudraketten of soortgelijke wapens. De bombardementen worden diep in Syrië, Libanon, Soedan en Jemen uitgevoerd. Om deze aanvallen beter te kunnen begrijpen, zal ik de agressor en het slachtoffer geografisch ‘verplaatsen’.

U staat aan de kant van de aanvaller, in dit geval de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht. En om het zo politiek-correct mogelijk te houden, mag u zelf het slachtoffer uitkiezen. Dit zou bijvoorbeeld een grote jihadistische strijdmacht in een grensgebied van Nederland kunnen zijn, die elke dag verkondigt binnenkort alle ongelovigen uit te moorden. Of een van de Duitse deelstaten, die de uitkomst van de Eerste Wereldoorlog wil corrigeren. Misschien de Belgen, die vinden dat de laatste opstand niet in hun belang heeft uitgepakt…

Hoe dan ook, de militie in het vijandige gebied is tot op haar tanden gewapend met alle soorten aanvalswapens, die ze gratis krijgt van een groter vijandig land dat geïnteresseerd is in het creëren van chaos, om zich economisch en geografisch uit te breiden (China? Rusland? Iran!).

bijvoorbeeld een grote jihadistische strijdmacht in een grensgebied van Nederland

Na een aantal conflicten en veldslagen is er een militair evenwicht tussen Nederland en het dreigend blok gecreëerd. Nederland heeft de wil noch een reden de vijand aan te vallen, die op haar beurt van conflict afziet op grond van het grote, sterke en gemoderniseerde Nederlandse leger. Maar de vijand bestaat uit wraaklustige, fanatieke militanten, die alles op alles zetten om hun magazijnen te vullen met betere en sterkere wapens, wapens waar de tegenpartij niet van terug heeft.

Op dit moment heeft Hezbollah korte en lange afstandsraketten met explosieve ladingen van 10 tot 100 kilo. Politiek gezien is Israël bereid raketten te dulden op woonplaatsen rond de grensgebieden, ver van Tel Aviv en politieke centra. Hezbollah daarentegen wil juist Israël raken in de zachte buik (Tel Aviv) voor het extra effect.

Dus, als ze in Amsterdam weten dat ze op een veilige afstand van de grens zitten en het politiek gezien geen probleem is als er bommen vallen in Bergen op Zoom (omdat dat buiten de periferie ligt) is de boel in evenwicht.

Plotseling krijgt de AIVD er lucht van dat België anti-scheepsraketten met een anti-radarsysteem met een bereik van 300 kilometer heeft gekregen en lange afstandsraketten met een bereik van 500 kilometer en explosieve ladingen van een ton. Niets weerhoudt de Belgen ervan om alle Nederlandse havens, elektriciteit producerende windmolenparken, grote luchthavens en grote fabrieken uit te schakelen.

Op dit moment heeft Hezbollah korte en lange afstandsraketten met explosieve ladingen van 10 tot 100 kilo

De Amsterdammers en de Hagenaars zijn uitermate ongerust en de overheid, die de steun van de kiezers nodig heeft, stuurt er een paar Nederlandse F-16’s op af. Nederland bombardeert de grote en gevaarlijke wapendepots zo voorzichtig mogelijk, zodat de raketten vernietigd worden, maar de bevolking in de omgeving van het magazijn gespaard blijft. In de media oogt het namelijk niet goed als de Nederlandse luchtmacht een Belgisch gezin heeft gedood, dat tien raketten onder zijn huis had verstopt.

De aangevallen Belgen/Duitsers/jihadisten halen een paar lijken uit het dichtstbijzijnde ziekenhuis en nog een paar “vijanden van de revolutie”, die ter plekke worden vermoord om een hartverscheurend plaatje te creëren van de Nederlandse moorddadige agressie. Zodat ze ieder geval in propagandistisch opzicht een klinkende overwinning halen.

In Amsterdam zijn de bewoners nors over de vele doden, die ze zien op TV, maar diep in hun hart zijn ze blij en verheugd dat de dreiging van de zware raketten verdwenen is…voor nu.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x