Naar een nieuwe invulling van diversiteit

Algemeen wordt aangenomen dat onze Westerse beschaving een democratische samenleving is, waar de scheiding van kerk, staat en rechtelijke macht vanzelfsprekend is. Een samenleving waar iedereen bijna alles mag en kan zeggen zonder consequenties. Een samenleving die vrijelijk een volksvertegenwoordiging kiest om haar gedachtegoed te vertalen naar beleid. Een verworvenheid die is betaald met bloed, ons bloed.

Nog geen kwart eeuw geleden bestond de wereld uit Oost en West, goed en kwaad. Het Westen stond synoniem voor vrijheid, het Oosten voor onderdrukking.

Een belangrijk instrument om onze vrije wereld te controleren is onafhankelijke journalistiek die objectief verslag doet. In grote lijnen is dit ongeveer zoals we het bedacht hebben, maar is het ook de realiteit?

Universiteiten en hogescholen die links geïndoctrineerde bestuurders, journalisten en onderzoekers afleveren

Collega Peter van Dijken benoemde in zijn artikel “Ik eis Nederland, mijn vaderland, terug!” de liberale samenleving zoals die vroeger was. Haast ongemerkt is er een defect in dit systeem geslopen, noem het een tweesporen-visie.

In gedachte zijn we liberaal, terwijl de samenleving onverdraagzaam aan het worden is. Een defect dat begon met een ‘staatsgreep’ door Links in het onderwijs. Universiteiten en hogescholen die links geïndoctrineerde bestuurders, journalisten en onderzoekers afleveren. Bestuurders die als ambtenaar bij lokale overheden werken en journalisten die bij de nationale omroep het beleg op hun boterham verdienen.

Vanaf dit punt ontstaat een vicieuze cirkel. Onderzoekers kijken met een links-roze bril naar de cijfertjes, bestuurders gebruiken de cijfertjes om links beleid te maken, journalisten doen vervolgens dienst als links promotieteam van dit incentive system. De cirkel is rond.

Het is een kleine moeite om aan te tonen dat er door dit failliete systeem een poging wordt gedaan om u te manipuleren. Indien u afwijkende gedachten heeft en u zich daarover ook publiekelijk uitlaat, dan is de toorn van het systeem uw deel.

onder de noemer diversiteit discrimineert men er naar hartelust op los

Het meest recente toverwoord is diversiteit. Een politiekcorrecte term die bedoeld is om uw mening nog verder te manipuleren met als doelstelling elke criticaster het zwijgen op te leggen. Minder autochtone Nederlanders, minder joods-christelijke beschaving, enzovoorts. Minder, minder, minder.

Onder de noemer diversiteit discrimineert men er naar hartelust op los, met als doel de joods-christelijke beschaving op te heffen. Deze systeemboodschap is geprogrammeerd in elk onderdeel van de hierboven omschreven cirkel. Oneindig en zichzelf herhalend, keer op keer.

Hoe vreemd het ook mag klinken, ik ben voorstander van diversiteit, niet op basis van geloof, afkomst of huidskleur, maar op basis van iets heel anders. Wat zou het mooi zijn als er diversiteit puur op basis van politieke voorkeur komt.

Alleen door deze aanpak zal de gehele Nederlandse bevolking zich vertegenwoordigd voelen. Het is dan van ondergeschikt belang of uw standpunten door een voormalige Ghanees of Arabier of door een autochtone Nederlander worden vertolkt in het parlement, nieuwsbladen of in een late night talkshow.

Uiteraard besef ik dat dit wensdenken is, een cultuurverandering die niet een-twee-drie haalbaar of maakbaar is. Maar vooralsnog blijf ik – tegen beter weten in – dromen van deze utopie.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Nico Bergenaar
Nico Bergenaar
7 jaren geleden

Eigen Volk Laatst Partij… Toen ik dat las, moest ik er eerst hard om lachen. Maar dat verging me snel, want eigenlijk is het precies zo. Diep treurig is het! Dankzij de islamhielen likkende PvdA worden we de indianen van Europa.

Boekhandelaar
Boekhandelaar
7 jaren geleden

@ L v. H: Als boekhandelaar heb ik dat boek gelezen. Wat geen vanzelfsprekendheid is overigens, als ik alles wat ik mijn winkel heb daadwerkelijk gelezen zou hebben, dan had ik de laatste 20 jaar 24/7 niets anders gedaan dan alleen maar gelezen. Met de beweringen van Wladimir Arn’s protagonisten dat de PvdA door de allochtonen de Eigen Volk Laatst Partij genoemd wordt, bewijst de schrijver zich objectief beschouwd allesbehalve een goede dienst. Niet dat ik het er niet mee eens ben, maar de lezersmarkt bestaat voor een groot deel uit links publiek. Die dat m.i. dapper geschreven boek om die reden laten voor wat het is, want als links zich kenmerkt door één soort disdivergiteit, dan is het wel dat alles wat het supersociale gedachtengoed dwarsboomt, “links” gelegen moet blijven. Pogingen om deze spiraal middels literaire werken te doorbreken, zijn derhalve allemaal kansloos. De patiënt WIL zich helemaal niet laten genezen. Het is m.i. de reden dat dit land , in deze asielzoekerscrisis, letterlijk verscheurd wordt door steeds tegenovergestelder meningen. Als links vast blijft houden aan hun achterhaalde standpunten, dan is het ook in niet-fictief Nederland voor de Nederlanders te laat.

L. van Hagelingen
L. van Hagelingen
7 jaren geleden

Ik herken veel van mijn eigen schrik in dit artikel. Onze joods-christelijke cultuur wordt systematisch gesloopt. In de roman Spel van W. Arn las ik recent over de verturking van NL vanuit Oosteuropese optiek, met hun drive, daadkracht en saamhorigheid nemen de Turken de naïeve, door hun eigen linkse politiek verraden NL’er alles af. Door toevoeging van een sleutelrol voor een fictieve religie en weglating van Marokkanen en asielzoekers slaagt de auteur erin het verhaal onpamflettistisch te houden, maar de gevoelige snaar werd desalnietemin flink geraakt. Dit land kan momenteel door islam gekoloniseerd worden omdat de linkse politiek dat al decennia geleden werd.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x