Islamofobie is niet meer dan een slap excuus

De islamofobie zou welig tieren in het avondland. Het zou zo erg zijn dat goedwillende moslims niet meer naar behoren kunnen functioneren, tenminste als we sommige megafoons mogen geloven.

Een groep moslims die het land wil overnemen, moslims die willen deelnemen aan het heidens westers leven, maar daarbij door westerlingen worden gehinderd en moslims die onverschillig zo min mogelijk geluid produceren: ze passeren allemaal de revue en allemaal menen ze de werkelijke islam te verkondigen.

De zelfkritiek en zelfreflectie onder de moslims is zoek, de islam spoort nochtans aan tot zelfreflectie. Contradictoir you say?

Ergens diep in de islam, ergens in de basis ervan vinden we nochtans keiharde discriminatie terug. De moslima die moet uitmaken met welke vrouwen ze mag omgaan op basis van godsdienst en reputatie. De niet-moslims die minder rechten krijgen toegekend dan moslims binnen een islamitische rechtstaat. Het enige dat je niet vindt in de islam is discriminatie op basis van huidskleur, een lichtpunt in het universum van duisternis. Geinstitutioneerde discriminatie, daar pleit de islam voor, wat ‘prachtig’ wordt geëtaleerd in het Pact van Omar.

Zijn de moslims in België dan hypocriet, en verlangen zij niet te worden behandeld zoals zij anderen zouden behandelen? Of zijn vele moslims niet bewust van de discriminatie binnen hun eigen religie?

Hoe dan ook, van veel islamofobie is geen sprake. Net zoals een baardman een gevoel van angst of afkeer bij een Marokkaan in Marokko oproept, zo zal vast ook de Belg dergelijke gevoelens ervaren bij het zien van een baardman in een jellaba in de straten van Antwerpen.

De veredelde behandeling van moslims heeft ertoe geleid dat velen zich de moeite hebben bespaard naar behoren te integreren in de Belgische samenleving. Velen hebben zich onthouden van hogescholen en universiteiten, alsof er daar een kwaad schuilt dat niet mag worden genoemd.

Geen individu wordt anders behandeld door scholen of universiteiten vanwege zijn geloof of huidskleur, de Belg van vreemde origine heeft zijn burgerrechten en wordt niet anders behandeld in de rechtbank door de rechter. De Belg van vreemde origine of de moslim hoeft geen extra belasting te betalen vanwege zijn religie.

Racisme is iets lelijks, maar wel van alle tijden en de westerling heeft daar zeker geen patent op. Wie kan het racisme onder bijvoorbeeld Marokkanen jegens de zwarte medemens ontkennen? De islam verbiedt racisme, maar de realiteit dwingt ons verschillen in preek en daad vaker te herkennen dan we willen. Verder dient de moslim zich naar behoren te integreren en zelf, zoals elke Belg, in te staan voor zijn eigen toekomst. Het is namelijk makkelijker de schuld aan anderen te geven, dan naar de man in de spiegel te kijken.

Over de auteur

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x