Nieuwsbrief 2 juli 2022 Online versie
Realo-rechtse VVD’ers, verlaat het zinkende schip!
Jan Gajentaan
Jan Gajentaan - Realo-rechtse VVD’ers hebben niets meer te zoeken bij de partij van Mark Rutte en Sophie Hermans. De VVD is nauwelijks te onderscheiden van het links-liberale broertje D66. Mogelijk verschilt de retoriek, maar de politieke daden zijn gelijk: een dogmatisch, miljarden verslindend klimaatbeleid en geen dam tegen massa-immigratie. Beide partijen staan vooraan bij het overdragen van soevereiniteit en geld aan de EU. Gelukkig zijn er nu voldoende alternatieven ter rechterzijde, vindt Jan Gajentaan.
 
Politieke klasse veroorzaakt zelf boerenprotest
Maaike van Charante
Maaike van Charante - Het boerenprotest bij het huis van minister Van der Wal zorgde voor veel opschudding. Maar alle verontwaardiging is nogal hypocriet: de politieke klasse heeft zelf deze escalatie veroorzaakt door jarenlang de boeren tot wanhoop te drijven. Dat praat de actie niet goed, maar het vingerwijzen door politici mag wel wat minder, stelt Maaike van Charante.
 
Over boze boeren, wanhoop en thuisbezoek bij de minister
Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven - Met trekkers op thuisbezoek bij politici – is dat een goed idee? Ik zou zeggen van niet. Het is redelijk overdonderend en intimiderend om dat ineens je straat in te zien rijden. Wat minister Christianne van der Wal gisteren overkwam lijkt me niet prettig, en ik begrijp dat veel mensen hier behoorlijk kwaad over zijn. En toch wil ik graag wat tegenwicht in de schaal werpen. Want zoals altijd is dit niet een zwart wit-verhaal. Hier ging heel wat aan vooraf.
 
Wat moeten we met die genderdiversiteit-affiches in Almere?
Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven - De gemeente Almere gaat ook woke en is momenteel gastheer voor een rondreizende fototentoonstelling over genderdiversiteit. Er zijn op de openbare weg reclameborden geplaatst om bezoekers te trekken. Daarbij is een confronterende affiche met een expliciete naaktfoto van een transman, inclusief - al dan niet kunstmatig - geslachtsdeel. Ook het straatbeeld moet zich blijkbaar conformeren aan grensoverschrijdende woke-dwang. Ines van Bokhoven ergert zich mateloos aan de hypocrisie.
 
Novorossia: de koloniale droom van Poetin
Alma van Hees
Alma van Hees - Het zou Novorossia moeten gaan heten: het zuidoostelijke deel van Oekraïne, waar nu zo fel om gevochten wordt. Ooit was dit Russisch gebied. De herovering werd in 2014 nieuw leven ingeblazen, gevolgd door de huidige militaire inval. Beide kanten lijden grote verliezen, maar het leidt geen twijfel dat de motivatie bij de Oekraïners om hun land te verdedigen groter is dan de bereidheid van de Russen om voor Poetins oorlog te sterven, schrijft Alma van Hees.
 
Kabinet Rutte IV stapt af van streng begrotingsbeleid EU
Johannes Vervloed
Johannes Vervloed - Bijna geruisloos is het EU-beleid van Nederland radicaal veranderd. Met de versterkte positie van D66 in de regering zet Rutte IV in op een EU-koers met geopolitieke ambities en een ruimhartig begrotingsbeleid. Met andere woorden: ‘grootheidswaanzin op de pof’. Op een enkele uitzondering na (JA21, SGP en BVNL) laat de Tweede Kamer de koerswijziging gelaten over zich heen komen. Een analyse door Johannes Vervloed.
 
Vastgelopen stikstofdossier verdient nieuwe start
Rutger van den Noort
Rutger van den Noort - Ons land zit op slot door de stikstofregels, die alle vooruitgang blokkeren en verstikken. Het verzet tegen het stikstofbeleid groeit en er dreigen allerlei processen. Al lang is duidelijk dat de modellen waarop dit beleid is gebaseerd in feite onbruikbaar zijn en dat er van een wetenschappelijke en onafhankelijke beoordeling geen sprake is. Daardoor is het vertrouwen van de burger in de overheid ook op dit beleidsterrein fors afgenomen. Rutger van den Noort zet in deze longread de zaken op een rijtje en pleit met tien concrete aanbevelingen voor een nieuwe start.
 
OpinieZ.com
Facebook Twitter Youtube
Wijzig uw abonnement    |    Open deze e-mail in uw browser
OpinieZ Privacybeleid