Nieuwsbrief 24 april 2024 Online versie
Terwijl Nederland vastloopt borrelen politici en bestuurders in Davos
Freek van Beetz
Freek van Beetz - Het 'gave land' van Mark Rutte wordt met de dag minder gaaf. Chaos op Schiphol, een gesloten Ketheltunnel, overal personeelstekorten, forse woningnood en een overbelast elektriciteitsnet. Publieke taken zijn verslonsd. In ondemocratische bestuurslagen wordt over de burger besloten, waardoor de kiezer zich langzamerhand terugtrekt. Ondanks dit bestuurlijk onvermogen handhaaft ons ambitieuze kabinet onbereikbare doelen en worden we om die te bereiken in een gareel gedwongen. Niet zo gaaf, eigenlijk, stelt Freek van Beetz.
 

Zie ook deze column van Freek van Beetz uit 2019!

Het “waanzinnig gave land” van Mark Rutte
Freek van Beetz
Freek van Beetz - Vorig jaar verscheen er een wat zonderlinge boodschap van premier Rutte in het AD: een advertentie waarin hij Nederland beschreef als een “teer bezit van ons allemaal, als een vaasje dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden.” In mijn column schreef ik toen dat dat tere vaasje al lang geen onaangetast bezit meer is, dat het verpand is, uitgeleend en beschadigd.
 
De Russische beer blijft wild om zich heen slaan
Alma van Hees
Alma van Hees - Wat moet je nu eigenlijk denken over de oorlog in Oekraïne? Daarover verschillen de meningen. Kritische westerlingen zijn alert op de rol van de VS op de achtergrond, terwijl het voor Oekraïners en Oost-Europeanen duidelijk is dat Rusland onder Poetin weer zijn tentakels uitstrekt. Die Russische overheersing, dat nooit meer! Zij spreken uit ervaring en zijn de eerste slachtoffers. Maar de schade wordt wereldwijd nu Rusland de Oekraïense graanoogsten heeft gegijzeld, stelt Alma van Hees.
 
Forse renteverhoging door ECB is zeer nadelig voor Nederland
Maarten Spil
Maarten Spil - De ECB staat voor de keus hoe op de oplopende inflatie te reageren: laten oplopen of juist bestrijden door forse renteverhoging? In een vorig artikel pleitte Maarten Spil voor langdurige hoge inflatie in combinatie met lage rente. Velen menen dat die lage rentes vooral in het voordeel van de zuidelijke landen zijn. Maar wat betekent een keuze voor het tegendeel: lagere inflatie door hoge rente? Veel grotere rampspoed voor Nederland, stelt Maarten Spil.
 
De Weekend Leestips: van Wopke Hoekstra’s Terreurgroep-bezoek tot Linkse Perversie
Redactie OpinieZ
De Weekend Leestips van zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over Wopke Hoekstra's bezoek aan een terreurgroep, 'revolutionair' geweld als verdienmodel, de Holocaust volgens Poetin en Zelensky, oorlogsmist in Oekraïne, de zekerheidsval, de Covid cover-up, China start nieuwe wereldwijde crisis, Hillary Clinton verder in het nauw, de grote beleidsblunders die de wereld bepalen, de perverse reactie van links op de moordpartij in Buffalo en meer...
 
Hoe Jan en Leo Lucassen de immigratie promoten
Maaike van Charante
Maaike van Charante - Naar wetenschappers wordt vaak met ontzag geluisterd. Zij hebben immers onderzoek gedaan, zij weten hoe het zit. Maar hoe terecht is dat? In december 2021 kwam een boek uit van de links-activistische historici Jan en Leo Lucassen: Migratie als DNA van Amsterdam. Dit als wetenschappelijke studie gepresenteerde werk leest als een promotieverhaal voor een zeer ruimhartig immigratiebeleid. Zonodig wordt de werkelijkheid aangepast als die niet past in het plaatje. Een column van Maaike van Charante.
 
Klimaat- en energiebeleid is overgeleverd aan ondeskundige alfa-bestuurders
Guus Berkhout
Guus Berkhout - De huidige Haagse alfa-regeringsclub heeft geen verstand van hun portefeuilles, maar de bemoeizucht neem een steeds hogere vlucht. De overheid claimt steeds meer taken en het klimaat- en energiebeleid is overgeleverd aan ondeskundige bestuurders. Ons eens zo robuuste energiesysteem wordt stap voor stap afgebroken en ingeruild voor 'groene' onbetaalbare stroom, terwijl kernenergie de enige oplossing is. Het is hoog tijd voor een deskundig zakenkabinet, dat het democratische verval van de afgelopen jaren gaat stoppen, betoogt prof. dr. ir. Guus Berkhout.
 
OpinieZ.com
Facebook Twitter Youtube
Wijzig uw abonnement    |    Open deze e-mail in uw browser
OpinieZ Privacybeleid